Complexul de inferioritate al romanilor in lume ... si in special fata de vestici
Scris 06 August 2010 - 12:43 PM
Scris 06 August 2010 - 01:59 PM
temporar, la Aug 6 2010, 11:47 AM, a spus:
Nu ! Ei nu au acest complex!
Ei sunt pur si simplu mai inferiori ...si asta nu ca ar fi mai prosti de la natura sau ar avea o alta zestre genetica ...ci sunt mai inferiori caci asa i-a pregatit "scoala romaneasca" pentru viata ...adica sa fie buni la nimica!
Sau credeti ca un tanar care este tinut sa isi frece coatele pe bancile scolilor pana la varsta de 24 ani ...mai va deveni vreodata harnic si priceput?
daca ati crezut asta ..scoateti v-o din creieras ca nu este asa!
In Elvetia Austria sau Germania ...de ex in judetul meu din Bavaria in care capitala judetului are cca 50 de mii locuitori nu sunt decat doua licee si atat ...in tot judetul.
Dar sunt multe scoli reale ...un fel de liceu industrial cu 10 clase care te pregateste pentru munca ...dar daca ai note foarte bune te poti transfera la liceu ... iar dupa absolvire celor 10 clase nu te asteapta o " scoala profesionala" (desi asa se numeste) ci ucenicie la patron, de min. 3 ani cu cate o zi pe saptamana cursuri teoretice la scoala profesionala ...ptr care patronul la care iti faci ucenica iti pateste profesionala si bursa ... dar lucrezi in fiecare zi ca la concurs ptr o bursa cat 1/4 din salarul minim.
Va dati seama ca un copil care intra la munca SERIOASA la 16 ani si invata practic o meserie la locul de munca ...e muult mai superior decat un lenes de Romania !
Unde mai pui ca dupa cei 10 ani de reala +3 ani de profesionala pregatirea ta este echivalata cu bacalaureatul si te poti inscrie la orice facultate din specificul meseriei tale ...dar si la altele daca mai faci un stagiu de practica in acel domeniu!
Asta face ca un tanar german sa fie muuult mai realistsimai serios simaibine pregatit pentru viata, decat un smecher puturos din Romania care de regula habar nu are de nimic ca in scoala a copiat ...si asa are diploma de studii superioare ...desi el nu a studiat in mod practic ceva ...ci doar a tocit niste manuale !
Aceasta postare a fost editata de Sikaryan: 06 August 2010 - 02:04 PM
Scris 06 August 2010 - 02:16 PM
Comparatiile cu alte tari fie cele dezvoltate, de exemplu "Nu suntem la nivel european", sau "Uite-te la nemti/francezi/americani/etc cum se fac lucrurile corect", fie cele percepute ca inferioare intr-un aspect sau altul (vezi fudulia romaneasca de la TV raportat la situatia din Grecia) sau in egala masura in aceeasi mocirla - vezi Bulgaria cu care ne comparam ca sa jucam "ce rau este totul", ne mentin captivi in a ne simti victime si a fi complexati. Comparatiile cu altii sunt ceva cronic la noi. Ne cultiva invidia fata de alte natiuni ("sa fie si la noi ca la la altii" cum zice un user pe-aici) in loc sa ne lase sa ne folosim energia ca sa ne dezvoltam liberi si sa gasim solutii individuale la problemele romanesti.
Mi-am dat seama de asta dupa ce am emigrat si am constatat ca nici altii nu sunt perfecti, ca si ei au coruptie politica destula (vezi manipularea prin sentimente de vina numita political correntness cu scopul de a baga populatiei multiculturalism cu forta pe gat) si ca e ok sa imi tin fruntea sus si sa relationez de la egal la egal cu occidentalii romanca fiind.
Aceasta postare a fost editata de temporar: 06 August 2010 - 02:22 PM
Scris 06 August 2010 - 02:21 PM
Mai bine aveam complexe si le depaseam...ca natie, decat sa le schimbam din complexe de inferioritate in de-alea de superioritate.
Scris 06 August 2010 - 02:37 PM
X.E.N.A., la Aug 6 2010, 02:21 PM, a spus:
Mai bine aveam complexe si le depaseam...ca natie, decat sa le schimbam din complexe de inferioritate in de-alea de superioritate.
Complexele de inferioritate la care va referiti ...sunt urmarile unui fals complex de superioritate inoculat in mod fortat de sistemul ceausist.
Acum cand avem posibilitatea sa umblam liber si sa vedem cu ochii nostrii cat de "superiori" suntem noi fata de cei din tarile Europei ...complexul de superioritate s-a transformat in unul de inferioritate.
Nici asta nu este corect ...totul este sa depasim aceste complexe si sa devenim oameni normali in rand cu toti oamenii normali de pe intregul continent.
Dar pentru asta avem nevoie de un alt tip de invatamant decat acesta care formeaza ratati cu diploma ... adica complexati!
Aceasta postare a fost editata de Sikaryan: 06 August 2010 - 02:35 PM
Scris 06 August 2010 - 02:45 PM
Sicily, la Aug 6 2010, 11:43 AM, a spus:
Postul tau e doar o desconsiderare tipic mioritica! Parca-l aud pe taica-meu vorbind...
Prin natura jobului pe care-l am aici in UK, intru foarte mult in contact cu comunitatea romaneasca locala si am observat niste lucruri: ca exista tigani care isi iubesc copiii si relationeaza ok cu ei; ca romanii (atentie nu tiganii) cu facultati au in general multa aroganta in relationare si cea mai mare pondere din ceea ce scot pe gura sunt desconsiderari.
Aceasta postare a fost editata de temporar: 06 August 2010 - 02:46 PM
Scris 06 August 2010 - 03:13 PM
Postul meu este cruda realitate. Daca de-abia ai cu ce sa o duci de pe o zi pe alta sau daca te-a luat cineva din nu-stiu-ce oras din fundul tarii si te duce intr-un oras din State, de exemplu, cum crezi ca te simti? Mandru de tine ca esti roman cand vezi civilizatia alora de acolo?
Aceasta postare a fost editata de Sicily: 06 August 2010 - 03:18 PM
Scris 06 August 2010 - 03:39 PM
In sate/orase/regiune pline cu tigani sau unguri,romanii nu stiu sa se impuna cu adevarat.
La fel, in Republica Moldova, Balti, oras cu 50% romani (daca nu ma insel) foarte putinti vorbesc romana.
Romanii nu sunt neam de luptatori ca sarbii,croatii si chiar ungurii!
Scris 06 August 2010 - 03:44 PM
ba de inferioritate, ba de superioritate.
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Se dezintegreaza STATELE UNITE? | trejo | 6 | 3.506 |
|
Chestionar:
PSD
Partid de stanga...ce ii rezerva viitorul ? |
marinaru | 351 | 54.879 |
|