Sari la conținut
Forum Roportal
Jugulator

Cununia Religioasa

Evaluează acest topic

Ati facut cununia religioasa? De ce?  

27 membri au votat

  1. 1. Ati facut cununia religioasa? De ce?

    • Da, fiindca doar asa ne-am fi simtit cu adevarat impreuna
      9
    • Da, fiindca ne-au impins rudele de la spate/fiindca "asa se face"
      1
    • Nu, dar urmeaza
      9
    • Nu, nu avem nevoie de aprobari divine
      8


Postări Recomandate

Sint casatorit civil de aproape 7 ani dar am tot evitat cununia religioasa si continui sa o evit, din simplul motiv ca mi se pare un circ ieftin (sau nu, depinde de preot...) si consider un compromis peste posibilitatile mele psihice juramintul in fata a ceva in care nu crezi. Majoritatea prietenilor/amicilor au facut cununia religioasa de gura lumii, ca "asa e traditia," foarte putini din convingere (sau nah, ca urmare a educatiei religioase primite, dar deja deviez aici).

 

Intrebarea ar fi, mai ales pentru cei care au facut cununia religioasa din convingere, cit si pentru cei ce nu au facut-o deloc, tot din convingere: simtiti ca merge ceva mai bine/va lipseste ceva? Daca ati avut o perioada mai lunga intre cele doua evenimente, s-a schimbat ceva in bine/rau dupa petrecerea lor?

 

P.S. Spun asta fiindca, in cazul meu, e destul de probabil sa ajungem la divort fix de la asta - educatia religioasa si convingerile sotiei si aversiunea mea naturala (s-a incercat indoctrinarea la virste fragede, fara succes, am citit chiar si biblia la virste la care altii inca nu-s in stare sa scrie ca lumea, asta din proprie initiativa, si avind ca urmari ceva reprize de ris pe ici-colo) fara de "cele sfinte," plus diverse alte probleme care tin mai mult de caracterul meu/al ei si care s-ar fi ivit oricum. Vi s-ar parea ok ca eu sa o duc in fata altarului fix ca sa ma aflu in treaba, cam la modul in care au jurat basescu si geoana pe (linga) biblie, daca va mai aduceti aminte?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cununia religioasa este pentru credinciosi sau mai bine zis credinciosii practicanti.Simplu,ce mai atata polemica? :lol:

Pentru restul lumii exista starea civila sau concubinajul,nu musai casatoria.

Editat de Naeema

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Si ce e mare lucru sa indure o ora doua de bolboroseala clericeasca ca sa impace si capra si vaca sau cum vine zicala aia ?:lol: Dupa aia merg la dans si la baut pana in zori de zi si'a trecut si ziua nuntii.

Naeema, vezi ce am zis eu in primul post. Dincolo de indurat, e vorba de calcarea unor principii/convingeri proprii, nu e vorba ca mori sa dai 1-2-3 milioane la un popa care nu iti da chitanta si sa zici o poezie cu dumnezei, invieri si ce mai contine ea fix ca pe o poezie, nu ca pe un juramint.

 

P.S. Poate ma lamureste si pe mine un moderator de ce nu a ramas topic pentru concurs topicul de fata. Ar fi o idee sa fie detaliat mai frumos regulamentul, sa stie lumea pe viitor ce si cum - nu ca as muri din cauza asta, sint doar curios de ce, atita tot. Utilitatea topicului pentru mine ramine.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Eu nu inteleg un lucru.

Daca pentru tine nu are relevanta daca ia loc sau nu o casatorie in fata lui Dumnezeu, dar are pentru ea si e fierbinte..de ce sa nu o faci, pentru binele ei. Sau mai mult iti iubesti nelinistile tale decat linistile ei?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Pentru ca dupa ce o fac o sa fie "hai sa botezam copilul ca asa trebuie," hai sa primim preotul cu boboteaza/craciunul/pastele (ma-sii) si tot asa, din compromis in compromis, adica eu sa fiu printre cei ce ajuta la perpetuarea a ceea ce detest.

 

@Lucast: daca marchezi banu' gros, te cununa si cu Casa Poporului.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×