Cununia Religioasa Nevoie, traditie, sau superstitie?
Scris 04 August 2010 - 05:54 PM
Intrebarea ar fi, mai ales pentru cei care au facut cununia religioasa din convingere, cit si pentru cei ce nu au facut-o deloc, tot din convingere: simtiti ca merge ceva mai bine/va lipseste ceva? Daca ati avut o perioada mai lunga intre cele doua evenimente, s-a schimbat ceva in bine/rau dupa petrecerea lor?
P.S. Spun asta fiindca, in cazul meu, e destul de probabil sa ajungem la divort fix de la asta - educatia religioasa si convingerile sotiei si aversiunea mea naturala (s-a incercat indoctrinarea la virste fragede, fara succes, am citit chiar si biblia la virste la care altii inca nu-s in stare sa scrie ca lumea, asta din proprie initiativa, si avind ca urmari ceva reprize de ris pe ici-colo) fara de "cele sfinte," plus diverse alte probleme care tin mai mult de caracterul meu/al ei si care s-ar fi ivit oricum. Vi s-ar parea ok ca eu sa o duc in fata altarului fix ca sa ma aflu in treaba, cam la modul in care au jurat basescu si geoana pe (linga) biblie, daca va mai aduceti aminte?
Scris 05 August 2010 - 01:09 AM
decât dacă eşti din israel, că acolo întâi tre' să audă dumnezeu că vă iubiţi, şi pe urmă vă trec şi primarii în anale.
nu îmi surâde ideea să mă cunun religios, indiferent de unde aş face nunta. că întâi de toate, în faţa lui dumnezeu n-am cojones să jur că o să iubesc pe cineva tot restul vieţii mele.
şi nici moartă n-aş intra în biserica creştin-ortodoxă să-mi înşire popa cum să mă înmulţesc ca rebeca (care bănuiesc că nu auzise de prezervative), să fiu fericită ca rachela şi aşa mai departe.
deci cununia religioasă mi se pare bullshit. bineînţeles că nici dacă m-aş cununa după ritualui iudaic, sub o hupa, nu mi-ar fi drag să văd toate yentele de obzeci de ani cum pişă ochii în timp ce noi semnăm ketuba.
Scris 05 August 2010 - 01:17 AM
Pentru restul lumii exista starea civila sau concubinajul,nu musai casatoria.
Aceasta postare a fost editata de Naeema: 05 August 2010 - 01:18 AM
Scris 05 August 2010 - 01:18 AM
Scris 05 August 2010 - 01:17 AM
gisella ., la Aug 5 2010, 01:18 PM, a spus:
Si ce e mare lucru sa indure o ora doua de bolboroseala clericeasca ca sa impace si capra si vaca sau cum vine zicala aia ?
Aceasta postare a fost editata de Naeema: 05 August 2010 - 01:17 AM
Scris 05 August 2010 - 08:07 AM
Naeema, la Aug 5 2010, 01:17 AM, a spus:
Naeema, vezi ce am zis eu in primul post. Dincolo de indurat, e vorba de calcarea unor principii/convingeri proprii, nu e vorba ca mori sa dai 1-2-3 milioane la un popa care nu iti da chitanta si sa zici o poezie cu dumnezei, invieri si ce mai contine ea fix ca pe o poezie, nu ca pe un juramint.
P.S. Poate ma lamureste si pe mine un moderator de ce nu a ramas topic pentru concurs topicul de fata. Ar fi o idee sa fie detaliat mai frumos regulamentul, sa stie lumea pe viitor ce si cum - nu ca as muri din cauza asta, sint doar curios de ce, atita tot. Utilitatea topicului pentru mine ramine.
Scris 16 August 2010 - 05:47 PM
@Lucast: daca marchezi banu' gros, te cununa si cu Casa Poporului.
Scris 16 August 2010 - 07:49 PM
gisella ., la Aug 5 2010, 02:09 AM, a spus:
In religia ortodoxa, ca mire si mireasa, nu spui niciun cuvant in biserica, nu juri nimic nimanui.
Eu am facut cununia religioasa pentru ca asa am vrut noi, nu ne-a obligat nimeni dar am fost crescuti ambii ortodox si am avut nevoie sa fim sot si sotie si in fata lui Dumnezeu.
Whatever...fiecare face ce vrea.
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
|
risteska | 11 | 5.870 |
|
NOU: Caricaturi live pentru nunti
caricaturi facute pe loc invitatilor tai, in timp record |
Misterart | 2 | 1.447 |