Violenta in scoli
Scris 02 August 2010 - 12:10 PM
La TV, pe internet au aparut filmari in care apar elevi, care se bat in pauze. Majoritatea colegilor sunt de acord cu violenta, incurajand de cele mai multe ori bataile. Daca in trecut, violenta era prezenta in mare parte doar la baieti, acum si fetele sunt protagonistele scenelor violente . Este in crestere violenta in scoli? Precizati motivele si solutii pentru rezolvarea problemei.
Scris 02 August 2010 - 01:24 PM
da, şi pe vremea mea ne băteam cu apă, zăpadă, cărţi şi era funny, o joacă
de câteva ori şi unii profesori (mai şui) au participat la bătaia cu apă din curtea şcolii în zilele caniculare
parcă acum, totuşi, e mai multă îndârjire şi violenţă în bătăile astea pt că şi copiii ajung să fie tot mai stresaţi şi mai frustraţi şi se exteriorizează negativ
de câteva ori şi unii profesori (mai şui) au participat la bătaia cu apă din curtea şcolii în zilele caniculare
parcă acum, totuşi, e mai multă îndârjire şi violenţă în bătăile astea pt că şi copiii ajung să fie tot mai stresaţi şi mai frustraţi şi se exteriorizează negativ
Scris 02 August 2010 - 02:24 PM
Şi eu m-am bătut odată în şcoală, pe vremea liceului, când aveam 16 sau 17 ani, din cauză că, un coleg mi-a luat scaunul şi l-a schimbat cu al lui, crezând că nu voi observa, însă l-am prins rapid şi...."i-am dat ceaiu'".
L-am prins de gât şi l-am lovit cu capul de colţul de la bancă încât şi-a făcut un cucui zdravăn. I-am spus să tacă din gură, că altfel, dacă mă spune la vreun profesor, îi mai fac un cucui. Şi, mi-a ascultat indicaţia. 
A fost singura dată când am făcut aşa ceva în şcoală, pentru că eu nu sunt violent de felul meu, şi se întâmpla cred, în 1990 sau 1991...ohoo, pe vremea când nu era Internet şi nici cine să mă fi fost filmat şi să mă pună pe YouTube, pentru a mă arăta lumii întregi.
A fost singura dată când am făcut aşa ceva în şcoală, pentru că eu nu sunt violent de felul meu, şi se întâmpla cred, în 1990 sau 1991...ohoo, pe vremea când nu era Internet şi nici cine să mă fi fost filmat şi să mă pună pe YouTube, pentru a mă arăta lumii întregi.
Scris 02 August 2010 - 02:56 PM
mi-am amintit o fază
jucam cu colegii mâţă în curtea şcolii şi alergam de colo-colo
la un moment dat, alergând, mă ciocnesc frontal de un puşti din altă clasă care şi el alerga bezmetic
puştiul, fiind mai mic, s-a izbit cu gura în umărul meu
i-am zis scuze şi am gonit mai departe
peste câteva minute vine băiatul plângând la mine şi zice "uite ce mi-ai făcut"
mă uit - în palmă avea un dinte
îl întreb - "dar măcar ţi se clătina?"
apoi mă uit mai bine: era doar jumătate de dinte, cealaltă jumătate era la locul ei
auch!
toată ziua m-am temut că am s-o păţesc sau de la vreun profesor, sau de la părinţii puştiului, deşi fusese un accident cu vină comună, dar n-am păţit nimic
l-am mai văzut apoi pe puşti de mai multe ori prin oraş şi are toţi dinţii la locul lor
jucam cu colegii mâţă în curtea şcolii şi alergam de colo-colo
la un moment dat, alergând, mă ciocnesc frontal de un puşti din altă clasă care şi el alerga bezmetic
puştiul, fiind mai mic, s-a izbit cu gura în umărul meu
i-am zis scuze şi am gonit mai departe
peste câteva minute vine băiatul plângând la mine şi zice "uite ce mi-ai făcut"
mă uit - în palmă avea un dinte
îl întreb - "dar măcar ţi se clătina?"
apoi mă uit mai bine: era doar jumătate de dinte, cealaltă jumătate era la locul ei
auch!
toată ziua m-am temut că am s-o păţesc sau de la vreun profesor, sau de la părinţii puştiului, deşi fusese un accident cu vină comună, dar n-am păţit nimic
l-am mai văzut apoi pe puşti de mai multe ori prin oraş şi are toţi dinţii la locul lor
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Educatie "push" vs. Educatie "pull" | CavalerulJedi | 12 | 3.298 |
|
Combaterea violentei in scoli si licee | Elev | 69 | 9.631 |
|
Influenta starii materiale asupra luarii deciziilor
Referat |
vesperala | 19 | 7.283 |