Cum ti-ai asternut vesnicia? Putini oameni stiu ca starea din rai e pe masura faptelor bune, a bunurilor pe care le-ai transferat in rai. Este egalitate in unele aspecte in sensul ca nu sunt diferenta intre evreu,roman, german, maghiar si tigan, toti suntem la fel ca suntem frati de la Adam si Eva.
Insa in ceea ce priveste bunurile materiale nu este egalitate. Unii oameni in rai stau intr-un cort sub un copac. Altii au garsoniere. Altii au conace . Altii au palate.
Apostolii au palate asa de mari, pentru ca au ajutat multi oameni sa primesca viata vesnica, asa de mari sunt palatele apostolilor ca 5 ani trebuie sa mergi pe jos pentru o latura a lor.
Cum poti sa-ti faci castel in rai?
Inainte de a raspunde la aceasta intrebare citeste aici. Este ceva despre judecata la care posbil ca o sa fim supusi:
Matei 25
32. Şi se vor aduna înaintea Lui toate neamurile şi-i va despărţi pe unii de alţii, precum desparte păstorul oile de capre.
33. Şi va pune oile de-a dreapta Sa, iar caprele de-a stânga.
34. Atunci va zice Împăratul celor de-a dreapta Lui: Veniţi, binecuvântaţii Tatălui Meu, moşteniţi împărăţia cea pregătită vouă de la întemeierea lumii.
35. Căci flămând am fost şi Mi-aţi dat să mănânc; însetat am fost şi Mi-aţi dat să beau; străin am fost şi M-aţi primit;
36. Gol am fost şi M-aţi îmbrăcat; bolnav am fost şi M-aţi cercetat; în temniţă am fost şi aţi venit la Mine.
37. Atunci drepţii Îi vor răspunde, zicând: Doamne, când Te-am văzut flămând şi Te-am hrănit? Sau însetat şi Ţi-am dat să bei?
38. Sau când Te-am văzut străin şi Te-am primit, sau gol şi Te-am îmbrăcat?
39. Sau când Te-am văzut bolnav sau în temniţă şi am venit la Tine?
40. Iar Împăratul, răspunzând, va zice către ei: Adevărat zic vouă, întrucât aţi făcut unuia dintr-aceşti fraţi ai Mei, prea mici, Mie Mi-aţi făcut.
41. Atunci va zice şi celor de-a stânga: Duceţi-vă de la Mine, blestemaţilor, în focul cel veşnic, care este gătit diavolului şi îngerilor lui.
42. Căci flămând am fost şi nu Mi-aţi dat să mănânc; însetat am fost şi nu Mi-aţi dat să beau;
43. Străin am fost şi nu M-aţi primit; gol, şi nu M-aţi îmbrăcat; bolnav şi în temniţă, şi nu M-aţi cercetat.
44. Atunci vor răspunde şi ei, zicând: Doamne, când Te-am văzut flămând, sau însetat, sau străin, sau gol, sau bolnav, sau în temniţă şi nu Ţi-am slujit?
45. El însă le va răspunde, zicând: Adevărat zic vouă: Întrucât nu aţi făcut unuia dintre aceşti prea mici, nici Mie nu Mi-aţi făcut.
46. Şi vor merge aceştia la osândă veşnică, iar drepţii la viaţă veşnică.
Deci intelegem in primul rand ca ceea ce dam la un om ce are nevoie de ceva dam Cuvantului lui Dumnezeu scutului lui Abraham.
Din alte intamplari putem intelege ca ceea ce dam ca ajutor altor oameni ni se duce multiplicat de sute de ori in rai. Factorul de multiplicare este diferit intre cei ce au si cei ce nu au. Deci pentru cei ce au mai putin, factoruld e multiplicare este mai mare.
Daca dai 1$ ai vreo 100$ in rai adica poti sa iei un cort in rai.
Daca dai vreo 100$ ca ajutor ai vreo 10 000$ in rai si asta ar fi cam o garsoniera.
Daca dai vreo 1000$ ai vreo 100 000 $ in rai deci o casa.
Pe langa asta trebuie sa dai mancare , imbracaminte la oameni ce au nevoie ca sa le ai in rai.
Creaza-ti o situatie buna pentru rai caci acolo o sa stai nelimitat. pe Pamanat stai vreo 100+ ani insa in rai stai nelimitat. Daca nu-ti place in cort pe Pamant, probabil nu o sa-ti placa in cort nici in rai.
Eu m-am uitat in jurul meu si am vazut ca cei ce au joburile cele mai bine platite si mai sigure sunt cei ce dau joburi la ceilalti. Sunt oameni ce m-au ajutat cu multe inclusiv cu job si cei ce m-au ajutat pe mine au situatia cea mai buna.
Cand ajuti, Dumnezeu te ajuta.
Daca nu ai multi bani de dat, du-te ca voluntar si ajuta cu munca la manastiri, Biserici, cand oamenii isi fac case. Binecuvanteaza pe cei necajiti si roaga-te pentru altii si toate astea ti se duc in rai. Uita-te prin dulapuri, magazii la lucrurile bune care nu-ti mai trebuie. reconditioneaza-le si trasfera-le in rai pentru tine.
Fiecare om trece prin momente mai grele material. Ajuta pe altii si o sa fii ajutat atat aici cat si in rai. Nu trece cu vederea acest lucru important din viata ta.
Trebuie sa fim harnici caci avem 2 situatii de facut. Una pe Pamant si un pentru rai.
Daca nu reusesti sa ai situatia materiala care sa-ti permita sa ajuti, roaga-te lui Dumnezeu sa-ti dea o situatie materiala mai buna ca sa poti ajuta pe altii. Prin asta te ajuti pe tine.
Aceasta postare a fost editata de Dimineata: 01 August 2010 - 06:35 PM
Contact
Facebook
Twitter
RSS