sau Inregistrare

• 13 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Un cort, o garsoniera, o casa, un conac sau un palat? Ce ti-ai pregatit pentru rai? Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Dimineata 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 21-November 08

Scris 01 August 2010 - 06:08 PM

Deci te-ai botezat si esti copil al lui Dumnezeu si acum poti intra in rai. Deci ai luat Sfanta Impartasanie si ai viata vesnica.

Cum ti-ai asternut vesnicia? Putini oameni stiu ca starea din rai e pe masura faptelor bune, a bunurilor pe care le-ai transferat in rai. Este egalitate in unele aspecte in sensul ca nu sunt diferenta intre evreu,roman, german, maghiar si tigan, toti suntem la fel ca suntem frati de la Adam si Eva.

Insa in ceea ce priveste bunurile materiale nu este egalitate. Unii oameni in rai stau intr-un cort sub un copac. Altii au garsoniere. Altii au conace . Altii au palate.

Apostolii au palate asa de mari, pentru ca au ajutat multi oameni sa primesca viata vesnica, asa de mari sunt palatele apostolilor ca 5 ani trebuie sa mergi pe jos pentru o latura a lor.

Cum poti sa-ti faci castel in rai?

Inainte de a raspunde la aceasta intrebare citeste aici. Este ceva despre judecata la care posbil ca o sa fim supusi:
Matei 25
32. Şi se vor aduna înaintea Lui toate neamurile şi-i va despărţi pe unii de alţii, precum desparte păstorul oile de capre.
33. Şi va pune oile de-a dreapta Sa, iar caprele de-a stânga.
34. Atunci va zice Împăratul celor de-a dreapta Lui: Veniţi, binecuvântaţii Tatălui Meu, moşteniţi împărăţia cea pregătită vouă de la întemeierea lumii.
35. Căci flămând am fost şi Mi-aţi dat să mănânc; însetat am fost şi Mi-aţi dat să beau; străin am fost şi M-aţi primit;
36. Gol am fost şi M-aţi îmbrăcat; bolnav am fost şi M-aţi cercetat; în temniţă am fost şi aţi venit la Mine.
37. Atunci drepţii Îi vor răspunde, zicând: Doamne, când Te-am văzut flămând şi Te-am hrănit? Sau însetat şi Ţi-am dat să bei?
38. Sau când Te-am văzut străin şi Te-am primit, sau gol şi Te-am îmbrăcat?
39. Sau când Te-am văzut bolnav sau în temniţă şi am venit la Tine?
40. Iar Împăratul, răspunzând, va zice către ei: Adevărat zic vouă, întrucât aţi făcut unuia dintr-aceşti fraţi ai Mei, prea mici, Mie Mi-aţi făcut.
41. Atunci va zice şi celor de-a stânga: Duceţi-vă de la Mine, blestemaţilor, în focul cel veşnic, care este gătit diavolului şi îngerilor lui.
42. Căci flămând am fost şi nu Mi-aţi dat să mănânc; însetat am fost şi nu Mi-aţi dat să beau;
43. Străin am fost şi nu M-aţi primit; gol, şi nu M-aţi îmbrăcat; bolnav şi în temniţă, şi nu M-aţi cercetat.
44. Atunci vor răspunde şi ei, zicând: Doamne, când Te-am văzut flămând, sau însetat, sau străin, sau gol, sau bolnav, sau în temniţă şi nu Ţi-am slujit?
45. El însă le va răspunde, zicând: Adevărat zic vouă: Întrucât nu aţi făcut unuia dintre aceşti prea mici, nici Mie nu Mi-aţi făcut.
46. Şi vor merge aceştia la osândă veşnică, iar drepţii la viaţă veşnică.

Deci intelegem in primul rand ca ceea ce dam la un om ce are nevoie de ceva dam Cuvantului lui Dumnezeu scutului lui Abraham.

Din alte intamplari putem intelege ca ceea ce dam ca ajutor altor oameni ni se duce multiplicat de sute de ori in rai. Factorul de multiplicare este diferit intre cei ce au si cei ce nu au. Deci pentru cei ce au mai putin, factoruld e multiplicare este mai mare.

Daca dai 1$ ai vreo 100$ in rai adica poti sa iei un cort in rai.

Daca dai vreo 100$ ca ajutor ai vreo 10 000$ in rai si asta ar fi cam o garsoniera.

Daca dai vreo 1000$ ai vreo 100 000 $ in rai deci o casa.

Pe langa asta trebuie sa dai mancare , imbracaminte la oameni ce au nevoie ca sa le ai in rai.

Creaza-ti o situatie buna pentru rai caci acolo o sa stai nelimitat. pe Pamanat stai vreo 100+ ani insa in rai stai nelimitat. Daca nu-ti place in cort pe Pamant, probabil nu o sa-ti placa in cort nici in rai.

Eu m-am uitat in jurul meu si am vazut ca cei ce au joburile cele mai bine platite si mai sigure sunt cei ce dau joburi la ceilalti. Sunt oameni ce m-au ajutat cu multe inclusiv cu job si cei ce m-au ajutat pe mine au situatia cea mai buna.

Cand ajuti, Dumnezeu te ajuta.

Daca nu ai multi bani de dat, du-te ca voluntar si ajuta cu munca la manastiri, Biserici, cand oamenii isi fac case. Binecuvanteaza pe cei necajiti si roaga-te pentru altii si toate astea ti se duc in rai. Uita-te prin dulapuri, magazii la lucrurile bune care nu-ti mai trebuie. reconditioneaza-le si trasfera-le in rai pentru tine.

Fiecare om trece prin momente mai grele material. Ajuta pe altii si o sa fii ajutat atat aici cat si in rai. Nu trece cu vederea acest lucru important din viata ta.

Trebuie sa fim harnici caci avem 2 situatii de facut. Una pe Pamant si un pentru rai.

Daca nu reusesti sa ai situatia materiala care sa-ti permita sa ajuti, roaga-te lui Dumnezeu sa-ti dea o situatie materiala mai buna ca sa poti ajuta pe altii. Prin asta te ajuti pe tine.

Aceasta postare a fost editata de Dimineata: 01 August 2010 - 06:35 PM

0

#2 Utilizator offline   ben_gal_1 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 30-November 07

Scris 01 August 2010 - 07:59 PM

Un cort, o garsoniera, o casa, un conac sau un palat? Ce ti-ai pregatit pentru rai?

Asta-i buna. Care rai?, dom'le. Te culci in cosciug? Aici ai gatat treaba?
0

#3 Utilizator offline   Dimineata 

• Crin
  • PipPipPipPipPip

Scris 02 August 2010 - 01:05 PM

Daca ar sti ce am scris cei ce ma cunosc bine cat de puturos sunt, cred ca ar lesina. Oricum faceti ce zic in loc de ce fac.
1

#4 Utilizator offline   Abc2009ro 

• ◕‿◕Sempiternal cuteness◕‿◕
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 15-April 10

Scris 02 August 2010 - 01:24 PM

Mama ce afaceri. :think:
1

#5 Utilizator offline   Dimineata 

• Crin
  • PipPipPipPipPip

Scris 02 August 2010 - 01:51 PM

Afaceri? Oricum ma intreb cum ar fi daca pe pamant o casa ar costa 1000$ sau un pret permis de oricine sau s-ar acorda prima casa fara nimic. Tehnologic ar fi posibil chair si cu o populatie de 1 milion de ori mai numeroasa ca la majorat omul sa primeasca fara nimic o casa .

De fapt sunt niste reguli de care daca stii poti sa le folosesti pentru tine. de aia am pus postul aici ca sa stiti si voi regulile sa nu fiti luati prin surprindere. Cine vrea sa stie mai multe despre aceste reguli sa intrebe pe Dumnezeu:

Doamne,. te rog forteaza-ma spre mantuire si te rog descopera-mi regulile din rai.

Si eu trebuie sa le aplic. Daca nu stii regulile nu e bine. Parintele Cleopa http://www.sfaturior...o/desprerai.htm vorbea de niste oameni ce au ajuns in rai in cort

"Atunci s-au deschis porţile singure şi am intrat după acele ziduri. Acolo am văzut nenumărate biserici şi palate ale cerului. Nimeni nu putea să numere atâtea biseric, şi atâtea minuni se vedeau, încât limbă de om nu poate povesti. Erau pomi care numai pe o singură ramură rodeau 60-70 feluri de roade.

Florile şi frunzele pomilor cântau slavoslovia lui Dumnezeu. Şi fiecare pom avea un cort; dar nici pomii nu semănau unii cu alţii şi nici corturile. Şi în cort era o masă şi un scaun de aur şi bucate şi băututri scumpe pe masă. Dar bucatele nu semănau, iar la fiecare cort, la fiecare masă stătea o persoană foarte frumoasă, ca de treizeci de ani.

Toţi erau de această vârstă, căci la judecată toţi vor învia cu vârsta de treizeci de ani, după cum arată Sfinţii Părinţi. Şi acolo cântau păsări, milioane şi milioane, dar nici păsările dintr-un pom nu semănau cu cele din alţi pomi. Culoarea aripilor păsărilor numai Dumnezeu o ştia şi păsările acelea unele erau albastre, altele roşii, altele vişinii, altele gri, altele albe, altele trandafirii, şi cântau negrăită frumuseţe, psalmi şi rugăciuni.

La unul pomul era de mărgăritar, la altul de onix, la altul era de rubin, la altul era de safir, la altul era de ametist, şi aşa mai departe. Şi mesele, la unul era de marmură, la altuş de aur, la altul de argint, şi nici scaunele nu semănau. Şi era atîta frumuseţe şi atâta cântare acolo, iar mulţimea pomilor şi a corturilor şi felurimea aceea atât de frumoasă nu mai avea margini.

Şi mergând noi pe acolo, eram uimiţi de atâta frumuseţe şi cântare. Atunci am întrebat pe Apostolul Andrei:
- Domnii mei, aici este Raiul desfătării?
- Nu frate, de abia am ajuns la pământul celor blânzi.

Vezi ce spune în fericirea a treia din Evanghelie: Fericiţi cei blânzi, că aceia vor moşteni pământul. Să nu credeţi că este vorba de pământul acesta stricăcios. Auzi ce pământ îi aşteaptă pe cei blânzi! Şi de-abia am ajuns la pământ şi am întrebat:
- Dar de ce corturile sunt altfel şi bucatele şi băuturile altfel şi pomii altfel şi scaunele altfel şi păsările cântă altfel dintr-un copac în altul?

Atunci mi-a spus Apostolul Andrei:
- N-ai auzit ce spune Mântuitorul în Evanghelie? În casa Tatălui Meu sunt multe lăcaşuri şi Eu Mă duc să vă pregătesc vouă loc. Deci aici, frate Cozma, să ştii că şi cortul şi masa şi pomul şi poamele şi păsările toate sunt după mărimea faptelor bune ale fiecărui om. Cum şi-a împodobit cineva pomul pe faţa pământului cu post, cu facere de bine, aşa îl găseşte dincolo şi se va veseli în vecii vecilor, că aici nu mai este bătrâneţe, nu mai este boală, nu mai este moarte, nu mai este durere."

si Apostolul Toma de un imparat ce si-a construit palat in rai.

Cu Apostolul Toma s-a intamplat asa. Imparatul da de veste la tota imparatia ca sa ii construiasca castel nou. Apostolul Toma ii povesteste cum va arata castelul imparatului in rai daca primeste banii. Imparatul nespus de bucuros da banii Apostolului Toma si acesta ii da la cei ce aveau nevoie.

Dupa un timp imparatul vine sa viziteze palatul si afland ce a facut Apostolul Toma il baga in puscarie.

Fratele Imparatului moare si ajunge la un inger . Ducandu-l ingerul prin rai vede un castel de i-a luat respiratia. Intreaba al cui e castelul si ingerul ii raspunde al fratelui tau. Fratele imparatului il intreaba pe inger, pot sa stau in el ca e f frumos. Ingerul ii raspunde ca trebuie sa il intrebe pe fratele lui si il invie. Inviat ii spune imparatului ce castel il asteapta in rai si imparatul eliberreaza pe Apostolul Toma.

Mai multe in viata Apostolului Toma.

Aceasta postare a fost editata de Dimineata: 02 August 2010 - 02:37 PM

0

#6 Utilizator offline   Enki 

• god of wisdom
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 15-June 06

Scris 02 August 2010 - 06:10 PM

Iti deschizi agentie imobiliara, Dimi? :think:
0

#7 Utilizator offline   haym herman 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 09-December 07

Scris 02 August 2010 - 08:23 PM

Moamaaaaa,ce palat o avea jiji Bekali ,cred ca-l intrece pe al lui Tata Cleopa.
0

#8 Utilizator offline   MaxJuve 

• Colonel
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 03-December 07

Scris 02 August 2010 - 08:26 PM

lipseste contul bancar unde ar trebui sa transfere toti banii pe pamint ca mai apoi in rai sa aiba inzecit
0

#9 Utilizator offline   haym herman 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 09-December 07

Scris 02 August 2010 - 10:04 PM

Vezi postareaMaxJuve, la Aug 2 2010, 09:26 PM, a spus:

lipseste contul bancar unde ar trebui sa transfere toti banii pe pamint ca mai apoi in rai sa aiba inzecit

Pot sa-i dau eu numarul de cont,al meu.Si eu ii depun cu dobinda direct in rai.Mai ales ca am si ceva pile pe acolo,ca eu sint prieten cu Isus.
Nu cu Cristos ,in nici un caz.Nu e unul si acelasi.
0

#10 Utilizator offline   Dimineata 

• Crin
  • PipPipPipPipPip

Scris 03 August 2010 - 04:47 AM

Banii trebuie pusi in acelasi cont in care i-a pus Apostolul Toma pentru Imparatul indian.
Si eu cred ca Gigi are un palat unde trebuie.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 13 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Atasamente Religia pagana Apopii  146 12.795
Hot Topic (New) Atasamente Despre cultul adventist
teme combinate
nelu28  3.264 152.606
Hot Topic (New) Semnul fiarei = cipul ?
Sa fie oare cipul dusmanul "celor sfinte"?
hans  1.143 52.767
Hot Topic (New) Cele 10 porunci, doar sa fie? peter bahuczki  131 9.819
Hot Topic (New) Atasamente "Sfintele taine"
Intrebari si lamuriri, teme combinate
Arcangelo  595 28.453