Rolul teatrului in vietile voastre
Scris 31 July 2010 - 06:47 PM
Cum va simtiti dupa ce iesiti de la un spectacol ? Daca ar fi sa infiintez o campanie de promovare in scoli si in licee cum m-ati sfatui sa procedez?
Cand mergeti la teatru ce invatati de acolo ? Ce apreciati la actul scenic ? Cum va influenteaza viata faptul ca intrati intr-o lume atat de magnifica?
Cand mergeti la teatru ce invatati de acolo ? Ce apreciati la actul scenic ? Cum va influenteaza viata faptul ca intrati intr-o lume atat de magnifica?
Scris 31 July 2010 - 06:52 PM
Îmi place teatrul pentru măștile absolut extraordinare pe care le au oamenii ce se numesc actori, pentru felul în care dau jos masca și se integrează în propriul eu împreună cu piesa. Îl prefer pentru profunzimea trăirilor și pentru oftatul de la final, sau pentru lacrimile din ochi, și pentru gloria pe care-o văd pe chipul lor pentru că s-a terminat cu bine... Unii - foarte mulți - sunt în primele 5 minute după finalul piesei într-un fel de transă și mă întreb ce simt, ce cred, dacă au iubit personajul atunci când și-au pus masca, dacă nu cumva nu vor să mai renunțe la el...dacă.. Sunt multe de spus despre teatru. Îl ador.
În aceeași măsură îmi place și opera, numai că acolo sunt alte finețuri pe care de multe ori nu am răbdarea să le pătrund.
În aceeași măsură îmi place și opera, numai că acolo sunt alte finețuri pe care de multe ori nu am răbdarea să le pătrund.
Scris 31 July 2010 - 07:49 PM
Eu am observat ca unele trasaturi din personaj sunt si la cele din omul din afara scenei . Important e modul cum adapteaza rolul la personalitatea sa si cata energie depune in ceea ce joaca . Teatrul inseamna legatura intre uman si sublim
Aceasta postare a fost editata de Rhini: 31 July 2010 - 07:50 PM
Scris 19 August 2010 - 06:55 PM
Citeaza
Daca ar fi sa infiintez o campanie de promovare in scoli si in licee cum m-ati sfatui sa procedez?
Spre exemplu, liceul pe care l-am absolvit are o campanie stricta cu masuri obligative de frecventare a teatrului. Lunar, vin 20 de bilete pentru fiecare clasa indiferent de optiunea elevilor. Trebuie sa le plateasca . De-a dreptul oribil, cultura cu parul.
Problema trebuie pusa in felul urmator , cum poate starni profesorul de romana, prin orele pe care le tine , interesul unui elev pentru teatru ? Astfel am elimina obraznicii si needucatii care nu stiu sa pastreze linistea pe timpul unei performante scenice si am forma un cadru rafinat de care toata lumea ar beneficia .
Scris 01 September 2010 - 01:55 PM
Eu cred ca , pentru inceput o varianta buna de a starni interesul elevilor pentru lumea teatrului, ar fi niste activitati extrascolare, desfasurate in sali de teatru adevarate, unde actori cu experienta si rabdare, i-ar putea initia in aceasta lume magica, invatandu-i sa SE joace pe scena (practic, pana la urma si teatrul este o "joaca de-a...").
Cred eu ca actori ce reusesc sa tina sali intregi cu sufletul la gura, pot capta atentia si interesul unor elevi. Nu cred ca elevii vor fi interesati de la inceput sa invete replici sau roluri intregi; lucruri mai practice si mai simple precum mimica, abordarea unor stari de spirit, poate costumatia si decorul le-ar starni interesul.
Desi e greu de crezut ca intr-o societate unde tinerii sunt atrasi din plin de obiceiuri proaste si non-valori va avea succes teatrul, merita incercat!
Cred eu ca actori ce reusesc sa tina sali intregi cu sufletul la gura, pot capta atentia si interesul unor elevi. Nu cred ca elevii vor fi interesati de la inceput sa invete replici sau roluri intregi; lucruri mai practice si mai simple precum mimica, abordarea unor stari de spirit, poate costumatia si decorul le-ar starni interesul.
Desi e greu de crezut ca intr-o societate unde tinerii sunt atrasi din plin de obiceiuri proaste si non-valori va avea succes teatrul, merita incercat!
Scris 08 September 2010 - 03:10 PM
Mi se pare buna ideea lui Clarenzio doar ca eu incerca sa formez o echipa de teatru in cadrul liceului care sa dea spectacole si astfel sa ajunga sa priveasca lucrurile si din interior nu numai din exterior. Poate asa vor fi mai interesati ulterior sa ajunga la teatru.
Practic ... daca nu le place lectura nu-i vad mergand la teatru cu nici un chip.
Practic ... daca nu le place lectura nu-i vad mergand la teatru cu nici un chip.
Aceasta postare a fost editata de echo: 08 September 2010 - 03:12 PM
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Transmisiuni TV
MEZZO, TVR CULTURAL |
oana_tm | 2 | 1.839 |
|
Platonov
sau cum sa te ratezi din plictiseala |