sau Inregistrare

• 15 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

poate deveni orice copil un geniu? Evaluare topic: * * * - -

#11 Utilizator offline   Ea. 

• Muză
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 23-January 08

Scris 31 July 2010 - 06:00 PM

Vezi postarea**Lux**, la Jul 31 2010, 07:00 PM, a spus:

si cum isi alege drumul daca el e '' blank''? intreaba un copil care nu a mincat niciodata mincare , ce fel de mincare ii place si vezi ce iti raspunde. :spiteful: asadar un copil nu poate alege ce nu stie . intotdeauna va alege din ce stie si asta este datoria parintelui sa il invete , altfel va invata de pe strada si va fi un haos total. :jester:

De acord . Si tu ca parinte ai datoria sa stii cat mai multe

si sa fii si flexibil
0

#12 Utilizator offline   Sparkenbroke 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 26-March 07

Scris 31 July 2010 - 06:12 PM

Vezi postarea**Lux**, la Jul 31 2010, 03:23 PM, a spus:

Genialitatea este o dovada a faptului ca omul isi foloseste mai mult % din creier. Majoritatea oamenilor folosesc aproximativ 5-10% . A fi om implica mai mult decat fericirea de a manca, de a procrea, de a consuma!! O viata banala, cu unic scop de reproducere si intemeiere a familiei, nu denota decat un nivel extrem de jos. Omul se difera de animale prin creativitate, prin constiinta, prin gandirea analitica.

Copilul este ca o celula stem, o pui in mediu digestiv, devine celula digestiva, ca si exemplu. Genetic, nu primeste nimic la nivelul de aptitudini. Aptitudinile sunt dezvoltate, in functie de grija pe care i-o acorzi.

Un copil "genial" are alte bucurii in viata decat are un copil normal. Iar asta este fericire! Fericirea lui!

Eu nu sunt de acord cu fortarea copilului sa invete un singur lucru sau sa faca un singur lucru! Omul are capacitatea de a invata de toate, iar copilul invata foarte mult prin joc.

Mintea umana trebuie cizealata, si este datoria ta de parinte sa ajuti copilul sa ajunga la un nivel ridicat de exsitenta!

De acord cu ultimele doua paragrafe.

Ma indoiesc ca "genialitatea" este definita astfel, desi este corect ce zici.
A fi om implica mai mult, insa nevoie bazale sunt aceleasi. Si nu cred ca a manca e o fericire decat daca n-ai mancat o saptamana.
Omul se difera de animale prin multe, ce-i cu asta? se si aseamana cu ele prin multe.

Copilul o fi o celula stem, dar daca vei sta mai mult (presupun) pe langa copilasi micuti, vei vedea ca ei, desi sunt "blank-uri" in ceea ce priveste cunostintele, au deja o structura. Nu chiar totul tine de educatie. Ori tu sustii ca orice geniu "se invata". Poate fi geniu cu un QI mediu pentru ca stie sa picteze si pentru ca a exersat. Asa cum poate studia fizica de la trei ani si poate invata tot ce tine de domeniu, asta nu inseamna ca va desoperi ceva nou.

Bineinteles ca exercitiu ajuta, cunoasterea, in general; insa nu asta reprezinta marele procent al "genialitatii".

Iar tu poti doar sa presupui ca un copil geniu are alte bucurii decat un copil 'negeniuit'. Ambii se bucura cand isi vad parintii sau daca primesc un animal de casa.
In primul rand e un copil...

Aceasta postare a fost editata de Sparkenbroke: 31 July 2010 - 06:13 PM

0

#13 Utilizator offline   **Lux** 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 09-May 10

Scris 31 July 2010 - 08:34 PM

Vezi postareaSparkenbroke, la Jul 31 2010, 07:12 PM, a spus:

De acord cu ultimele doua paragrafe.

Ma indoiesc ca "genialitatea" este definita astfel, desi este corect ce zici.
A fi om implica mai mult, insa nevoie bazale sunt aceleasi. Si nu cred ca a manca e o fericire decat daca n-ai mancat o saptamana.
Omul se difera de animale prin multe, ce-i cu asta? se si aseamana cu ele prin multe.

niciodata nu o sa poti la un animal sa ii dezvolti constiinta.sau sa faci un animal sa simta, in afara de instinct . asadar omul nu poate fi comparat cu un animal .

Copilul o fi o celula stem, dar daca vei sta mai mult (presupun) pe langa copilasi micuti, vei vedea ca ei, desi sunt "blank-uri" in ceea ce priveste cunostintele, au deja o structura. Nu chiar totul tine de educatie. Ori tu sustii ca orice geniu "se invata". Poate fi geniu cu un QI mediu pentru ca stie sa picteze si pentru ca a exersat. Asa cum poate studia fizica de la trei ani si poate invata tot ce tine de domeniu, asta nu inseamna ca va desoperi ceva nou.

Bineinteles ca exercitiu ajuta, cunoasterea, in general; insa nu asta reprezinta marele procent al "genialitatii".

structura este data din burtica. asadar copilul si la nivel de structura este rezultatul mamei . sa nu uitam ca 9 luni el sta in burtica si comunica in totalitate cu mama . asadar structura mamei se regaseste si la copil. ca sa nu mai vorbim de influentele bune sau mai putin bune ale alimentatiei mamei asupra copilului.
cit despre IQ el se dezvolta daca creierul are elementele necesare dezvoltarii si aici revenim din nou la hrana . cum va privi si cum va vedea el lumea depinde nu numai de IQ ci si de invatare .

Iar tu poti doar sa presupui ca un copil geniu are alte bucurii decat un copil 'negeniuit'. Ambii se bucura cand isi vad parintii sau daca primesc un animal de casa.
In primul rand e un copil...

presupunerea este realitate . daca invatatura este de un anumit tip , respectivul copil va fi dezinteresat de lucruile banale. cit despre exemplul tau cu parintii sunt copiii care nu se bucura cind ii vad sau sunt total dezinteresati de animale de casa. asadar realitatea e vazuta prin valorile pe care le dai copilului inca de mic. :spiteful:

Vezi postareaRhini, la Jul 31 2010, 07:00 PM, a spus:

De acord . Si tu ca parinte ai datoria sa stii cat mai multe

si sa fii si flexibil

sa fi flexibil pentru sau in ce anume? :jester:

Aceasta postare a fost editata de **Lux**: 31 July 2010 - 08:37 PM

0

#14 Utilizator offline   Activia 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 01-August 10

Scris 01 August 2010 - 09:22 AM

nu poate numa ecl care e deja geniu
0

#15 Utilizator offline   **Lux** 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 01 August 2010 - 11:04 AM

Vezi postareaActivia, la Aug 1 2010, 10:22 AM, a spus:

nu poate numa ecl care e deja geniu

nimeni nu se naste geniu. genialitatea inseamna organism sanatos si mediu propice dezvoltarii. alimentatia ajuta foarte mult iar educatia la fel . asadar nu e nimic genetic.
e mai simplu sa nu te implici si sa crezi ca este genetica , nu? :lol2:

Aceasta postare a fost editata de **Lux**: 01 August 2010 - 11:38 AM

0

#16 Utilizator offline   Activia 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 01-August 10

Scris 01 August 2010 - 02:43 PM

Vezi postarea**Lux**, la Aug 1 2010, 12:04 PM, a spus:

nimeni nu se naste geniu. genialitatea inseamna organism sanatos si mediu propice dezvoltarii. alimentatia ajuta foarte mult iar educatia la fel . asadar nu e nimic genetic.
e mai simplu sa nu te implici si sa crezi ca este genetica , nu? :wub:

lux tu esti un geniu sau tu zici ca nu esti un geniu pentru ca ai tai teau crescut cu alimente poluate si de aia tiai ratat singura ocazie si acum ti pare rau
0

#17 Utilizator offline   **Lux** 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 01 August 2010 - 06:30 PM

Vezi postareaActivia, la Aug 1 2010, 03:43 PM, a spus:

lux tu esti un geniu sau tu zici ca nu esti un geniu pentru ca ai tai teau crescut cu alimente poluate si de aia tiai ratat singura ocazie si acum ti pare rau

nu are importanta ce sunt eu. posibilitatile pleaca de la cunoastere . cine nu stie , invata . incapatinarea de a nu face este ignoranta si atunci mai poate spune un parinte ca isi iubeste copilul? :wub:
0

#18 Utilizator offline   **Lux** 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 03 August 2010 - 03:47 PM

am vazut ca multa lume se plinge de tinerii din ziua de azi.
ce ar trebui schimbat? sau cind ar trebui sa schimbam?
0

#19 Utilizator offline   Sicilia 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 27-June 10

Scris 03 August 2010 - 04:47 PM

Lux, ar trebui sa te faci animatoare. :spiteful:
Copiii din ziua de astazi sunt asa cum le creem noi conditii ca sa fie, asa cum ii educam. Si am vazut destui copii cu bun simt, cititi, inteligenti. Ce-i drept, cica ar fi mai putini decat alta data.
0

#20 Utilizator offline   Sketches 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 19-July 10

Scris 03 August 2010 - 06:39 PM

In primul rand geniu nu devii ci ESTI.
Am mai vazut mame - incluisiv matusa mea - care isi innebunesc copii sa invete desi poti vedea de la o posta ca nu au afabilitate pentru asa ceva. A ajuns copilul sa poarte ochelari si sa aiba tot felul de sechele: care crede-ma nu tin de inteligenta. O snoaba parerea mea - precum toti ceilalti parinti care fac astfel de lucruri cu copii lor - .
Sa nu te astepti daca parintii sunt destepti sa fie si copilul sau invers. Eu cred ca geniul este un dar de la divinitate. Este revelatie pur si simplu.
In al doilea rand :
Cum ai putea recunoaste un geniu ? Il poti diferentia printr-o insusire fizica ? Nu. De multe ori se intampla sa nu il poti recunoaste nici macar daca ai trai cu el zi de zi, timp de mai multi ani. Este foarte diferita manifestarea geniului. - Si astfel unii se pot manifesta inca din copilarie, altii mai tarziu. Unii pot prefera solitudinea - majoritatea , iar altii sunt betivi, afemeiati, samd.

Nu exista stereotip al geniului, si de aceea daca ai impresia - ca parinte - ca obligandu-ti sau indrumandu-ti copilul pe un anumit drum, el poate deveni un geniu inseamna ca ai niste probleme mentale.
Ati vazut copii care canta la chitara de la 3 ani, sau la pian , samd.(pe youtube) Acestia nu sunt genii ! Acestia vor deveni niste interpreti eminenti, niste "Doctor honoris causa" - si atat.
Apoi putem da numeroase exemple de genii care au trait in mizerie cu niste parinti dusi cu pluta.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 15 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse