Am vazut intr-o noapte acum peste 10 ani, o cometa enorma, stralucitoare cu o coama inflacarata galbena, dar dupa ce a disparut dupa bloc, am fugit repede prin gang sa-l vad de cealalta parte, dar disparuse complet. Nu stiu daca s-a dezintegrat in atmosfera, ca la cat de mare era sigur se stia daca se prabusise. OZN sigur nu era oricum, dar parea sa fie de cateva sute de metri si la o distanta de cativa kilometri in aer. Babilonul inca mai sta si azi, iar piatra aceea a cazut oricum in directia vestica, deci ori spre Meridionali ori campia dinspre Dunare. Stie cineva de vreun crater enorm pe-acolo, sau s-a facut praf asa cum e normal?
Apropo, cum de aerul-teoretic cel mai putin dens element, creaza forte de frecare enorme impotriva miscarii? Aerul n-ar trebui sa fie cel mai fluid, mai fluid chiar si decat apa de o mie de ori, incat sa imprime chiar inertie oricarei miscari, in loc de frecare sau rezistenta?
Eu cred ca aerul de fapt nici nu exista la nivelul acesta de atmosfera, ci exista doar un fel de foc umed. Adica umiditate in aer, cu focul latent din oxigen. Ca un strat atmosferic subtire format la granita dintre aburi fierbinti si aburi mai reci. Asa se prezinta atmosfera asta, contrar proprietatilor aeriene normale. Suntem si foarte aproape (sub cativa km) de nivelul oceanului planetar, deci este foarte posibil noi sa fim chiar sub apa, sub stratul ei aproape de suprafata. Norii sa fie ceata deasupra stratului superior de apa, iar noi sa fim doar forme acvatice subtile. Corpul uman oricum este 70% ~~ apa deci solid sigur nu este. Daca in apa vizibilitatea este si ea drastic redusa, poate de asta vedem doar cateva zeci de km in lateral in timpul zilei.
Daca apa din majoritatea stratului acesta dispare in straturile superioare, oare de acolo am vedea lumea de la suprafata marii eterice de aici? Gen Tibetul sa fie insula cea joasa de sub ape, de unde se poate ajunge usor la continentele de la suprafata? Iar in lumea de la suprafata, atmosfera sa fie majoritate aer, fara forta de frecare, doar umiditate 5%?
Atunci apa (oxigen-hidrogen) sa insemne ca si gazele atmosferice sunt tot apa, dar eterica? Adica orice ocean sa aiba oceanul dens la mijloc, si oceanul eteric in straturile superioare. Oxigenul, azotul, si hidrogenul sa fie tot lichide, dar lichide mai eterice-subtile decat apa condensata?
Atunci meteoritii cu frecarea lor luminoasa ar fi pietroaie cazute de pe muntii enormi de la suprafata lumii de sus? Mi-ar place sa combati cu argumente verificabile teoria asta, Pippo. Ai cartea de fizica cu tine, sau deja te-ai suparat pe mine?