sau Inregistrare

• 17 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Apocalipsa vine in 2182 trecem peste 2012 si "asteptam" 2182? Evaluare topic: - - - - -

#21 Utilizator offline   Marinel 

• 103683
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 09-December 05

Scris 29 July 2010 - 04:41 PM

Vezi postareaNABOO, la Jul 29 2010, 05:38 PM, a spus:

oh..shit
si cu ce il impingi?
bolovanul vine cu zeci de mii de km la ora..
sau cumva iti faci impresia ca el calatoreste asa prin spatiu ca un fulg..!!?

mai mult..
tu stii ce inseamna cateva milioane de km pentru noi?

Nu are importanţă viteza lui, ci doar masa. Dacă īţi place matematica, calculează cu ce unghi ar fi deviat să zicem de o rachetă care vine īn unghi de 90° cu o viteză de 10 km/s, şi care are o masă de 10 tone.
0

#22 Utilizator offline   Pippo 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 03-January 08

Scris 29 July 2010 - 04:38 PM

Vezi postareaMarinel, la Jul 29 2010, 04:31 PM, a spus:

Nici nu e nevoie de o bombă atomică, doar un impuls lateral, atunci cānd este la cāteva milioane de kilometri distanţă.

Exact. Niste rachete cu propulsie pot devia asteroidul fara nici o explozie.

Dar ar fi prea complicat, e mult mai simplu o lovitura laterala cu o masa corespunzatore la viteza necesara pt a produce deviatia.

Aceasta postare a fost editata de Pippo: 29 July 2010 - 04:41 PM

0

#23 Utilizator offline   Bloody'Charity'Rackham 

• Nadash Keruam
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 18-May 10

Scris 29 July 2010 - 04:44 PM

Am vazut intr-o noapte acum peste 10 ani, o cometa enorma, stralucitoare cu o coama inflacarata galbena, dar dupa ce a disparut dupa bloc, am fugit repede prin gang sa-l vad de cealalta parte, dar disparuse complet. Nu stiu daca s-a dezintegrat in atmosfera, ca la cat de mare era sigur se stia daca se prabusise. OZN sigur nu era oricum, dar parea sa fie de cateva sute de metri si la o distanta de cativa kilometri in aer. Babilonul inca mai sta si azi, iar piatra aceea a cazut oricum in directia vestica, deci ori spre Meridionali ori campia dinspre Dunare. Stie cineva de vreun crater enorm pe-acolo, sau s-a facut praf asa cum e normal?

Apropo, cum de aerul-teoretic cel mai putin dens element, creaza forte de frecare enorme impotriva miscarii? Aerul n-ar trebui sa fie cel mai fluid, mai fluid chiar si decat apa de o mie de ori, incat sa imprime chiar inertie oricarei miscari, in loc de frecare sau rezistenta?

Eu cred ca aerul de fapt nici nu exista la nivelul acesta de atmosfera, ci exista doar un fel de foc umed. Adica umiditate in aer, cu focul latent din oxigen. Ca un strat atmosferic subtire format la granita dintre aburi fierbinti si aburi mai reci. Asa se prezinta atmosfera asta, contrar proprietatilor aeriene normale. Suntem si foarte aproape (sub cativa km) de nivelul oceanului planetar, deci este foarte posibil noi sa fim chiar sub apa, sub stratul ei aproape de suprafata. Norii sa fie ceata deasupra stratului superior de apa, iar noi sa fim doar forme acvatice subtile. Corpul uman oricum este 70% ~~ apa deci solid sigur nu este. Daca in apa vizibilitatea este si ea drastic redusa, poate de asta vedem doar cateva zeci de km in lateral in timpul zilei.

Daca apa din majoritatea stratului acesta dispare in straturile superioare, oare de acolo am vedea lumea de la suprafata marii eterice de aici? Gen Tibetul sa fie insula cea joasa de sub ape, de unde se poate ajunge usor la continentele de la suprafata? Iar in lumea de la suprafata, atmosfera sa fie majoritate aer, fara forta de frecare, doar umiditate 5%?

Atunci apa (oxigen-hidrogen) sa insemne ca si gazele atmosferice sunt tot apa, dar eterica? Adica orice ocean sa aiba oceanul dens la mijloc, si oceanul eteric in straturile superioare. Oxigenul, azotul, si hidrogenul sa fie tot lichide, dar lichide mai eterice-subtile decat apa condensata?

Atunci meteoritii cu frecarea lor luminoasa ar fi pietroaie cazute de pe muntii enormi de la suprafata lumii de sus? Mi-ar place sa combati cu argumente verificabile teoria asta, Pippo. Ai cartea de fizica cu tine, sau deja te-ai suparat pe mine? :good:
0

#24 Utilizator offline   New Task 

• Daca te enervezi, iti imprumut "Ciocanul".
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 09-August 07

Scris 29 July 2010 - 04:45 PM

Vezi postareaPippo, la Jul 29 2010, 05:40 PM, a spus:

Pt ca explozia din interior e mai puternica deoarece acopera toate unghiurile.

aha...
vezi care-i diferenta..?
0

#25 Utilizator offline   Pippo 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 29 July 2010 - 04:47 PM

Vezi postareaNABOO, la Jul 29 2010, 04:45 PM, a spus:

aha...
vezi care-i diferenta..?

De ce, nu exista suficienta putere atomica pe pamant pentru a nu fi necesar mersul cu lopatica si caldarusa pe asteroid? :good:
0

#26 Utilizator offline   New Task 

• PipPipPipPipPipPip

Scris 29 July 2010 - 04:49 PM

Vezi postareaMarinel, la Jul 29 2010, 05:41 PM, a spus:

Nu are importanţă viteza lui, ci doar masa. Dacă īţi place matematica, calculează cu ce unghi ar fi deviat să zicem de o rachetă care vine īn unghi de 90° cu o viteză de 10 km/s, şi care are o masă de 10 tone.

de acord...
acum spune-mi si mie cam ce masa poate avea o stanca in diametru de 600m?
si cam ce rachete poti trimite..?

eu ma gandeam la tunuri sonice..
dar astea sunt inca in stadiu experimetal.

Vezi postareaPippo, la Jul 29 2010, 05:47 PM, a spus:

De ce, nu exista suficienta putere atomica pe pamant pentru a nu fi necesar mersul cu lopatica si caldarusa pe asteroid? :good:

exista suficienta putere atomica..
dar si eliberarea radiatiilor in spatiul apropiat Tarrei, nu cred ca este o varianta prea incantatoare pentru noi.
avem ploi acide...
numai ploile radioactive ne lipseau.
0

#27 Utilizator offline   Pippo 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 29 July 2010 - 04:51 PM

Vezi postareaNABOO, la Jul 29 2010, 04:44 PM, a spus:

de acord...
acum spune-mi si mie cam ce masa poate avea o stanca in diametru de 600m?
si cam ce rachete poti trimite..?

eu ma gandeam la tunuri sonice..
dar astea sunt inca in stadiu experimetal.

Aha, am inteles eu... te ajuti de asteroid sa ajungi in Grecia :good: Conteaza mai putin asteroidul, oricum nu vom mai fi in viata... dar cat suntem in viata sa ne bucuram de ce reusim sa obtinem mai mult sau mai putin cinstit... :good:

Vezi postareaNABOO, la Jul 29 2010, 04:49 PM, a spus:

exista suficienta putere atomica..
dar si eliberarea radiatiilor in spatiul apropiat Tarrei, nu cred ca este o varianta prea incantatoare pentru noi.
avem ploi acide...
numai ploile radioactive ne lipseau.

bla bla bla... :P (Grecia :) )
0

#28 Utilizator offline   Bloody'Charity'Rackham 

• Nadash Keruam
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 18-May 10

Scris 29 July 2010 - 04:51 PM

Daca suntem sub nivelul marii eterice, se explica de ce pot ajunge tone de nori si ploaie sa zboare deasupra capetelor noastre cu cea mai dulce nonsalanta. Da chiar, poate cineva dovedi cu orice argumente aveti la indemana, ca noi traim intr-o atmosfera aeriana, si nu intr-o mare eterica-stratul superior al unei mari dense?

Sa explic mai simplu, marea densa sa fie adanca de 9 km sau cat are Groapa Marianelor, iar marea eterica deasupra ei, sa fie inalta tot de vreo 9 km-Himalaya, sau poate mai inalta daca tot este eterica.

La fel cum Marea Neagra are doua straturi de ape, unul cu acid sulfuric sau nu mai stiu .. ceva toxic sau mortal am uitat acum denumirea .. apa bogata cu un tip de gaze care o fac mai densa si ii dau proprietati speciale fata de stratul superior de apa, de la plaja .. a vazut cineva documentarul cu Marea Neagra si apa din adancuri sa stie despre ce vorbesc?
0

#29 Utilizator offline   New Task 

• PipPipPipPipPipPip

Scris 29 July 2010 - 04:54 PM

Vezi postareaPippo, la Jul 29 2010, 05:51 PM, a spus:

Aha, am inteles eu... te ajuti de asteroid sa ajungi in Grecia :P Conteaza mai putin asteroidul, oricum nu vom mai fi in viata... dar cat suntem in viata sa ne bucuram de ce reusim sa obtinem mai mult sau mai putin cinstit... :)

bla bla bla... :) (Grecia :) )

:good:
nu dau 2 bani pe Grecia..
daca tu asta ai inteles..hmm :good:
pentru asta puteam sa deschid cateva sute de topicuri..fiecare cu cateva raspunsuri..
in fine..

putem continua ?sau nu va intereseaza?

Vezi postareaSilverdane, la Jul 29 2010, 05:51 PM, a spus:

Daca suntem sub nivelul marii eterice, se explica de ce pot ajunge tone de nori si ploaie sa zboare deasupra capetelor noastre cu cea mai dulce nonsalanta. Da chiar, poate cineva dovedi cu orice argumente aveti la indemana, ca noi traim intr-o atmosfera aeriana, si nu intr-o mare eterica-stratul superior al unei mari dense?

Sa explic mai simplu, marea densa sa fie adanca de 9 km sau cat are Groapa Marianelor, iar marea eterica deasupra ei, sa fie inalta tot de vreo 9 km-Himalaya, sau poate mai inalta daca tot este eterica.

La fel cum Marea Neagra are doua straturi de ape, unul cu acid sulfuric sau nu mai stiu .. ceva toxic sau mortal am uitat acum denumirea .. apa bogata cu un tip de gaze care o fac mai densa si ii dau proprietati speciale fata de stratul superior de apa, de la plaja .. a vazut cineva documentarul cu Marea Neagra si apa din adancuri sa stie despre ce vorbesc?

deci..eu chiar nu am inteles ce vrei sa spui..
mare etarica!!..groapa marianelor!!..marea neagra!!!...diferente de nivel!!!!???????/
0

#30 Utilizator offline   Pippo 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 29 July 2010 - 04:55 PM

Vezi postareaNABOO, la Jul 29 2010, 04:54 PM, a spus:

putem continua ?sau nu va intereseaza?

Nu, e subiect de copii mici in conditiile in care asteroidul are 600m. :good:
0

Reclama