Dar cum poate un doctor sa traiasca, sa se perfectioneze continuu, si sa fie eficient cu un salariu de 800 lei/luna-1500 si in cazuri exceptinale 2000 ron/luna? ( a se intelege prin caz exceptional un doctor supraspecializat ). Din banii astia trebuie platite chiria, mancarea, cartile, hainele ca doar nu se pot imbraca de la second-hand.
Nu mi se pare corect ca doctorii sa ia spaga dar ce faci doar cu 800 lei?
Aici ar trebui luate masuri drastice pentru ca nu se poate ca un doctor sa aibe un salariu mai mic decat maturatorul de pe strada... Pe de alta parte, romanul e invatat sa dea spaga si daca doctorul nu ia bolnavul crede ca nu e bagat in seama si nu va fi tratat bine! Asa ca e un intreg lant al slabiciunilor aici. Eu nu sunt de acord cu aceasta practica si daca vrem sa inceteze trebuie sa contribuim cu totii atat la o schimbare a grilei de salarizare cat si o schimbare a mentalitatii generale.
Dar cum putem face asta cat inca mai predam balade si catelusi cu parul cret in scoli?..Cum putem face asta atata timp cat vindem sutiene si chiloti la taraba in plin centrul capitalei?..Cum putem face asta cand o caruta plina cu fier vechi,trasa de o martoaga traverseaza pe trecerea de pietoni in Bucuresti--capitala care se vrea a fi capitala europeana?...
Aceasta postare a fost editata de NABOO: 28 July 2010 - 11:02 AM
Contact
Facebook
Twitter
RSS