Ati fost vreodata impresionati pana la lacrimi, citind o carte?
Scris 27 July 2010 - 11:13 PM
Eu imi amintesc ca am lacrimat cand am citit Singur pe Lume si ii mor animalutele lui Remi. Nici macar nu-mi amintesc imprejurarile in care mor, dar stiu ca H. Malot a descris atat de bine sentimentele copilului incat am reusit sa ma identific cu el.
De asemenea, acum citesc o carte scrisa de un supravietuitor al Holocaustului (Oliver Lustig). Mult prea impresionanta ca sa raman rece-n fata ei.
Voi? Traiti pe deplin lectura unei carti?
De asemenea, acum citesc o carte scrisa de un supravietuitor al Holocaustului (Oliver Lustig). Mult prea impresionanta ca sa raman rece-n fata ei.
Voi? Traiti pe deplin lectura unei carti?
Scris 27 July 2010 - 11:27 PM
când au mâncat vulturii copilaşul Agripinei în La vulturi de Gala Galaction...
e drept că aveam ani puţini dar am plâns o zi întreagă...
când a murit Decebal în povestirile istorice ale lui Dumitru Almaş
când a murit făt frumos în tinereţe fără bătrâneţe... numai un sadic face basme fără happy end
am plâns apoi citind La răscruce de vânturi...
şi am plâns când am citit, mai târziu, despre Eminescu următorul lucru: s-au dus când era bolnav nişte studenţi să îi ducă banii de la o chetă, ca ajutor. pomană, pentru un geniu. La plecare au luat de jos o hârtie mototolită; se afla pe ea poezia "Numai poetul"; adevărat sau nu, mi-au dat lacrimile.
când a murit făt frumos în tinereţe fără bătrâneţe... numai un sadic face basme fără happy end
am plâns apoi citind La răscruce de vânturi...
şi am plâns când am citit, mai târziu, despre Eminescu următorul lucru: s-au dus când era bolnav nişte studenţi să îi ducă banii de la o chetă, ca ajutor. pomană, pentru un geniu. La plecare au luat de jos o hârtie mototolită; se afla pe ea poezia "Numai poetul"; adevărat sau nu, mi-au dat lacrimile.
Aceasta postare a fost editata de vesperala: 27 July 2010 - 11:24 PM
Scris 27 July 2010 - 11:35 PM
vesperala, la Jul 28 2010, 12:26 AM, a spus:
într-adevăr, translatorul a fost la nivelul autorului.
Da, si eu am fost foarte impresionat cind a murit Winnetou...
vesperala, la Jul 28 2010, 12:27 AM, a spus:
Hmm...Decebal a murit bine... iar ala nu prea e basm pentru copiii, mai mult pentru adulti.
Scris 27 July 2010 - 11:36 PM
In prima zi de scoala cand invatatoarea ne-a citit povestea PUIUL - Ion Alexandru Bratescu-Voinesti
Scris 27 July 2010 - 11:48 PM
vesperala, la Jul 28 2010, 12:27 AM, a spus:
da...e impresionant...si chiar daca probabil nu e adevarata aceasta povestioara, a trait cu siguranta momente dificile in viata lui.
ousor, la Jul 28 2010, 12:28 AM, a spus:
O data am plans cand am citit Winnetou
nu am citit Winnetou! rusine mie?
ironic, la Jul 28 2010, 12:36 AM, a spus:
In prima zi de scoala cand invatatoarea ne-a citit povestea PUIUL - Ion Alexandru Bratescu-Voinesti 
mi-ai amintit de Moartea caprioarei! Mereu, mereu lacrimez citind ultimele randuri. Iar anul acesta mi-a fost foarte greu sa le-o citesc copiilor de clasa a V-a, fara sa lacrimez.
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Tema iesirii din timp la Eliade- Ii era teama de moarte? | Clauds | 26 | 9.824 |
|
Aprecierea unei carti
ce criterii ai atunci cand evaluezi o carte citita? |
heidi2007 | 4 | 3.389 |
|
Menţiune
citiţi înainte de a posta |
Dani Quinn | 1 | 2.055 |
|
Ce e mai valoros: originalul sau traducerea? | Sarah N.... | 17 | 4.413 |
|
Carti din care poti invata ce e viata si cum sunt oamenii | Nemo! | 35 | 4.098 |
Contact
Facebook
Twitter
RSS