Moartea spirituala si renasterea
Scris 27 July 2010 - 08:46 PM
Ce inseamna moarte si renastere spirituala? E doar o forma de a se minti omul ca se poate schimba?
Scris 27 July 2010 - 09:13 PM
in general, sper sa nu supar pe nimeni, e doar parerea mea, cei care pleaca brusc pe calea spiritualitatii si incep sa citeasca, eventual primesc si ceva initieri, incep sa-si puna intrebari, sa caute raspunsuri, sa nu se mai multumeasca cu raspunsuri plate si dogme, au trecut printr-o grea incercare a vietii
poate fi o moarte clinica, o boala grava, o nefericire adinca vecina cu nebunia, ceva care sa-i zdruncine zdravan, eventual si fizic si psihic
atunci incep sa realizeze ca mai exista si altceva, ba chiar ceva mult mai important pe lume decit materialismul, prostia si rautatea din jur
ma uit la multi in jur care se complac in locuri caldute, serviciu caldut, televizor cit cuprinde si daca le pui asa ca din intimplare o intrebare existentiala au impresia ca ai luat-o razna
poate fi o moarte clinica, o boala grava, o nefericire adinca vecina cu nebunia, ceva care sa-i zdruncine zdravan, eventual si fizic si psihic
atunci incep sa realizeze ca mai exista si altceva, ba chiar ceva mult mai important pe lume decit materialismul, prostia si rautatea din jur
ma uit la multi in jur care se complac in locuri caldute, serviciu caldut, televizor cit cuprinde si daca le pui asa ca din intimplare o intrebare existentiala au impresia ca ai luat-o razna
Scris 27 July 2010 - 09:20 PM
luminos1, la Jul 27 2010, 10:13 PM, a spus:
in general, sper sa nu supar pe nimeni, e doar parerea mea, cei care pleaca brusc pe calea spiritualitatii si incep sa citeasca, eventual primesc si ceva initieri, incep sa-si puna intrebari, sa caute raspunsuri, sa nu se mai multumeasca cu raspunsuri plate si dogme, au trecut printr-o grea incercare a vietii
adevarat dar tot nu raspunzi la intrebari
Scris 06 August 2010 - 09:45 PM
Sistemul nervos si sistemul social sunt unele din cele mai mari surse de moarte spirituala.
Scris 06 August 2010 - 10:02 PM
depinde din ce punct de vedere privesti
Pentru unele orientari spirituale trebuie mai intai "sa mori la nivel lumesc" si apoi renasti in orientarea aleasa
Pentru unele orientari spirituale trebuie mai intai "sa mori la nivel lumesc" si apoi renasti in orientarea aleasa
Scris 06 August 2010 - 10:07 PM
Cand omul e nemultumit rau de ceva se "sinucide" - ca sa raman on-topic, una dintre modalitati este aceea de a elimina vechiul fel de a fi si de a se pune pe citit, pe psihologie, pe reiki, pe religie, pe kaballa si pe altele de genul. Cel putin asa cred.
Scris 06 August 2010 - 10:28 PM
catherinedeneuve, la Jul 27 2010, 09:46 PM, a spus:
Ce inseamna moarte si renastere spirituala? E doar o forma de a se minti omul ca se poate schimba?
Cred ca ar trebui explicata ideea mortificarii,asa cum a fost ea propovaduita de catre rcrestinism:
MORTIFICÁ vb. I. tr., refl. 1. A(-și) chinui trupul (prin post și viață austeră). 2. (Fig.) A batjocori, a umili. [P.i. mortífic. / < lat.t., it. mortificare < lat. mors – moarte, facere – a face. / cf. fr. mortifier].
Ideea este ca trupul e pacatos din fire,este ceva rau in sine,ceva nu doar nespiritual ci anti-spiritual.Ni se explica in Noul Testament cum legea trupului se opune legii sufletului:
14. Căci ştim că Legea e duhovnicească; dar eu sunt trupesc, vândut sub păcat.
15. Pentru că ceea ce fac nu ştiu; căci nu săvârşesc ceea ce voiesc, ci fac ceea ce urăsc.
16. Iar dacă fac ceea ce nu voiesc, recunosc că Legea este bună.
17. Dar acum nu eu fac acestea, ci păcatul care locuieşte în mine.
18. Fiindcă ştiu că nu locuieşte în mine, adică în trupul meu, ce este bun. Căci a voi se află în mine, dar a face binele nu aflu;
19. Căci nu fac binele pe care îl voiesc, ci răul pe care nu-l voiesc, pe acela îl săvârşesc.
20. Iar dacă fac ceea ce nu voiesc eu, nu eu fac aceasta, ci păcatul care locuieşte în mine.
21. Găsesc deci în mine, care voiesc să fac bine, legea că răul este legat de mine.
22. Că, după omul cel lăuntric, mă bucur de legea lui Dumnezeu;
23. Dar văd în mădularele mele o altă lege, luptându-se împotriva legii minţii mele şi făcându-mă rob legii păcatului, care este în mădularele mele.
24. Om nenorocit ce sunt! Cine mă va izbăvi de trupul morţii acesteia?
Asa ca,moartea "spirituala" inseamna de fapt asceza,"nevoirea" trupului,pentru a lupta impotriva "legii pacatului" care e in trup.
Foarte pe scurt,placerea si satisfactia trupului este pacat,iar durerea si insatisfactia lui este mantuire de pacat... (sfanta reprimare si frustrare)
Scris 07 August 2010 - 09:19 AM
Bestiile nu sunt capabile de rusine, neavand constiinta, si deci nici o sansa de a renaste spiritual.
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Sacrificiul
cum il percepem |
Majer | 64 | 6.384 |
|
De ce orice credinta este urmata de îndoiala ?
Fa ce spune popa ... ! |
GeoFiloRo | 37 | 4.261 |
|
Povestea nasterii lui Iisus Cristos in Coran | Asonline | 4 | 2.501 |
|
Predestinarea
Teme combinate |
zexelica | 847 | 55.039 |
|
Insemne crestine | avgustul | 4 | 1.799 |
Contact
Facebook