sau Inregistrare

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Inselaciunea bancilor Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   **Lux** 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 09-May 10

Scris 27 July 2010 - 05:51 PM

Sistemul bancar este un sistem gaunos, si pagubitor pentru oamenii de rand ce se incred in el.

In acest topic voi descrie felul in care bancile opereaza si felul in care suntem pagubiti.

Sa o luam cu inceputul:

1. Bancile: ele accepta depozite. Si se afla sub increderea depozitorului. Ele ar trebui, conform legii, sa fie oricand gata sa returneze banii inapoi la cerere. Aceasta este LEGEA! Ele nu ar fi in stare sa faca acest lucru ( adica sa indeplineasca legea) daca ar imprumuta pe oricine cere un imprumut, asa cum se intampla in ziua de azi. Prin urmare ei nu pot investii sau imprumuta nimic din ceea ce le-a fost incredintat.

Atunci, se pune intrebarea: De unde au bancile bani pentru a imptumuta oamenii?
Raspuns:

2. Ce este un cec? Hartie, cerneala de printat, un loc unde sa poti scrie de mana numele primitorului, suma in cifre si litere, data si un loc unde sa poti semna.

3. Ce este aplicatia pentru imprumut/cererea de credit? hartie, cerneala de printat, un loc unde scrie numele primitorului ( numele bancii ) , undeva unde trebuie sa scrii suma ( in cifre si litere ) , data, si undeva unde semnezi.

Vedeti vreo similaritate intre 2 si 3?

Cererea de credit este un cec ( cec-urile pot fi scrise pe orice, chiar si pe hartie igienica ), emisa, ea contine informatiile esentiale pentru o procesare corecta.

Tu trimiti mai departe cererea de credit la banca, iar ei iti dau numerar contra CEC-ului tau. Ei iti dau numerar deoarece lucreaza cu organizatii ce au drept de emitere a banilor, cum ar fi Banca Nationala.

ACUM AU BANII IN NUMERAR PENTRU A ITI IMPRUMUTA TIE!

Simplu!

Ei totusi ti-au oferit serviciul de a iti transforma CEC-ul in numerar si de a iti pune la dispozitie un cont bancar din care sa poti efectua plati, sau la care sa atasezi un card de credit, pentru a iti usura munca.Ei au fost capabili sa iti ofere acest serviciu pentru ca au stiut cum, si da, acesta este un serviciu pentru care ar trebui ca ei sa incaseze o taxa.

Dar stai putin! Care este "taxa" lor?

Pai, "doar" intreaga suma a cecului original plus dobanda!!

Asta este tot ceea ce cer pentru a oferi serviciul!

Hai sa ne gandim altfel: Cand tu scrii un cec de 100 ron catre un primitor, iar banca ii ofera primitorului numerarul, te astepti ca banca sa te taxeze acei 100 ron + dobanda doar pentru ea????

Evident ca nu, un CEC este un CEC, si il vezi ca pe un CEC.

Atunci ei de ce fac acest lucru doar din cauza faptului ca tu nu vezi cererea de credit ca pe un CEC ( ceea ce si este in realitate ) ?

Banii sunt creati in momentul in care tu semnezi o bucata de hartie prin care esti de acord sa platesti!!

Si acesta este modul in care banii sunt creati mereu!!

Promisiunea ta de a plati creaza banii tai si a celorlalti.

Cum ar fi normal sa se intample??

Pai ar trebui sa plasezi o cerere de credit catre Banca Nationala insasi, iar ea sa accepte CEC-ul tau si sa ti-l schimbe in numerar, pentru promisiunea ta de a plati, ce este valabila pana la sfarsitul timpului si orice ar fi.

Ce ar trebui sa faca banca?

Banca ar trebui sa accepte numerarul de la Banca Nationala, si sa deschida un cont pentru tine. Si sa ceara o taxa mica pentru faptul ca ti-au pus la dispozitie acest serviciu.

Acum sa zicem ca tu le-ai inmanat CEC-ul ( cererea de credit ) si ei l-au incasat. Ei ar putea foarte frumos sa incaseze banii si sa iti spuna ca, creditul nu a fost aprobat, NICIODATA NU ITI VEI DA SEAMA DE ASTA. Practic, daca ei fac asta, se folosesc de tine, pentru a crea bani, pentru a cere bani de la Banca Nationala, si de a ii opri pentru ei , pe tine lasandu-te pe dinafara, crezand ca acest credit nu a fost aprobat!!

Niciodata nu le convine daca iti ofera un credit, iar apoi tu vrei sa il platesti rapid inapoi integral! Sunt extraordinar de avari, ei vor dobanzi!! NU! ei iti pot imprumuta tie proprii tai bani si apoi ii cer inapoi plus dobanda!! Vi se pare corect??

Fiecare imprumut al oamenilor, le genereaza lor bani. Bani facuti din faptul ca tu ii dai inapoi!!

TU, practic, nu datorezi nimic nimanui!!

Ceea ce ai facut a fost sa creezi niste bani, pe care apoi sa ii cheltui dupa cum doresti.

Si de ce nu? Pentru ca banii au fost creati de tine prin semnatura ta si prin promisiunea de plata! Repet, acesta este singurul mod, prin care banii sunt creati si au fost creati vreodata!!!

Ei sunt cei ce profita de naivitatea oamenilor si si-au bagat gheruta in acest mecanism simplu!!

Ce credeti despre aceasta situatie si cum va afecteaza?
0

#2 Utilizator offline   Fluturel 

• Kwisatz Haderach
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 01-February 06

Scris 28 July 2010 - 01:37 PM

Isa ... bancile sunt prestatoare de servicii. Serviciile sunt cele care se platesc.
Nu stiu sa existe vreo institutie care sa lucreze pro-bono.

Tu alegi o banca in functie de calitatea serviciilor, de facilitatile care ti le ofera.
Poti sa nu faci o plata prin banca, poti sa iti iei geamantanul cu bani sa te duci la comerciantul X, sa pierzi 2-3 ore numarand la bancnote, poate nu iese numaratoarea, mai numeri 2-3 ore ... se duce si programul de lucru; nu mai spun cazul in care esti pradat si ti se fura toti banii - ala deja e caz super trist;
sau, poti alege varianta eleganta, care in schimbul unui comision infim poti sa faci plata de acasa, din fata calculatorului.

Acum partea cu creditele :

E aberanta treaba cu " Fiecare imprumut al oamenilor, le genereaza lor bani. Bani facuti din faptul ca tu ii dai inapoi!!"
adica cum ? un imprumut nu trebuie dat inapoi ? Banca iti face un serviciu ca iti da bani, bani pe care tu ii folosesti ca sa faci ceva.
Doar camatarii iti pun pistolul la tampla si te forteaza sa semnezi.

In cazul bancilor nimeni nu iti incalca liberul arbitru. Ai un contract in fata, il citesti - daca iti convine semnezi, daca nu , nu semnezi.
Semnand un contract de credit esti de acord si cu conditiile impuse si cu returnarea acestui credit.
Daca nu iti convine o conditie (gen rambursare anticipata), ok ! e dreptul tau. nu lua acel credit in acele conditii.

Si mai e mult de scris, dar nu poti sa invoci naivitatea oamenilor ca o scuza.
Si nu vorbesc aici de toti "naivii" cu plasme in bucatarie, pe balcoane , dormitoare ... doar ca erau "pe credit"
0

#3 Utilizator offline   Diela 

• mititica deductivă şi noninvazivă
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 20-July 07

Scris 28 July 2010 - 01:44 PM

orice împrumut luat, trebuie returnat
chiar şi de la părinţi/prieteni dacă ceri ca împrumut, le restitui conform înţelegerii
aşa face un om de bun simţ şi de cuvânt

e drept că băncile au comisioane şi reguli mai mult în favoarea lor decât a clienţilor, dar nu te-au pus la zid ca să iei credit
l-ai luat că ai avut nevoie de el, că ai vrut banii, acuma trebuie să-i dai înapoi conform contractului semnat şi legilor în vigoare

orice filosofie de asta e inutilă
0

#4 Utilizator offline   **Lux** 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 09-May 10

Scris 28 July 2010 - 06:54 PM

Pt Fluturel si Diela

Nu ati inteles ideea!! Nu este nici o filosofie, este o realitate pe care din pacate oamenii nu o cunosc.

BANCILE NU AU DREPTUL SA DEA IMPRUMUT LA NIMENI DIN BANII PROPRII!!! Banii pe care ii da banca imprumut sunt banii luati de la banca nationala, care este singura cu drept de emitere. Asta este frauda!! Banca trebuie sa ia un comision pentru faptul ca iti intermediaza tranzactiile insa banii ce ii cer inapoi pe credite NU SUNT AI LOR. Asta este ideea!!

Sunt de acord cu serviciile bancii atata timp cat aceste servicii nu implica frauda!!

Deci banca cere banii inapoi ca si cum ar fi ai ei!! Dar nu sunt, banii ce sunt in circulatie sunt bani falsi , creati pe o promisiune de plata si nu au contravalorea in aur sau argint!!

Acum ati inteles?

Aceasta postare a fost editata de **Lux**: 28 July 2010 - 06:54 PM

0

#5 Utilizator offline   peter bahuczki 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 24-December 07

Scris 29 July 2010 - 11:25 AM

Se ascund foarte multe cand e vorba de a lua bani imprumut sau sa depui bani la ei cu dobanda.

Te amagesc cu procente care dau bine daca te ameteste putin.
Eu am cerut respectivei sa-mi zica exact cat vine in bani, nu in procente. A ezitat la inceput, dar dupa ce am insistat mi-a zis.
Dupa ce mi-a zis am rugat-o sami zica si cat imi ramane dupa ce pun ei toate comisioanele.
Suma ramasa era prea neinsemnata ca sa-mi blochez banii pe 6 luni. Ca daca era sa ai nevoie sa-i scoti inainte de termen, te mai trezeai cu alte comisioane.
0

#6 Utilizator offline   Diela 

• mititica deductivă şi noninvazivă
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 20-July 07

Scris 29 July 2010 - 11:26 AM

Lux vorbea aici de credite, nu de depozite
0

#7 Utilizator offline   ***DEUS*** 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 31-July 10

Scris 17 August 2010 - 09:35 AM

la ce banca lucrezi Diela ? sau tu, ''Fluturici''?

Aceasta postare a fost editata de ***DEUS***: 17 August 2010 - 09:36 AM

0

#8 Utilizator offline   Jugulator 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 24-April 07

Scris 17 August 2010 - 10:03 AM

Situatia in cauza ma lasa rece. Nu fac credite, nu fac descoperiri de cont, tin banii doar in conturi curente fiindca nu am suficienti cit sa conteze dobinda in vreun fel. De exemplu, sa luam suma de 1000EUR. La un depozit la termen pe 6 luni, primeam dobinda cam 14 eur. Din acestia, cam 10EUR reprezinta comisioanele din perioada respectiva (intretinere conturi RON+EUR, online banking, nu adaug si comisionul anual de 10EUR pentru cardul in EUR). Fiindca a trebuit sa lichidez inainte de termen, am platit 10EUR penalizare. Ta-taaa! Bonus: am constituit depozitul folosind online banking, dar a trebuit sa ma prezint la banca pentru a il lichida! Concluzia: cind o sa am bani suficient de multi cit sa conteze la ceva dobinda, ma car cu tot cu ei intr-o tara civilizata.
0

#9 Utilizator offline   **EU** 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 22-September 10

Scris 22 September 2010 - 11:27 PM

MDA **LUX** TOATA STIMA :) IAR PENTRU FLUTUREL MAI BINE AI DA CARTILE PE FATA OBSERVAM SI NOI CA AI FOST INSTRUIT BINE. :roll:
0

#10 Utilizator offline   zdjqwee 

• 147
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 20-December 09

Scris 24 September 2010 - 06:16 PM

Lux, propun sa-ti anunti candidatura la presedintia Romaniei . Nu de alta, dar observ caracterul mesianic al postarilor tale care demasca absolut toate conspiratiile mondiale cu referire la sistemul medical si sistemul bancar . Ce sa mai zicem de adevarul absolut detinut de dumitale in materie de alimentatie, educatie si religie ?

Lux, noua presedinta a Romaniei ! O Romanie in care fiecare cetatean este crestin , fiecare copil este un geniu si toata lumea este vegana !

*Sa nu uitam si de meritele cuvenite rezolvarii himerei existentiale .

- Why are we here ????
- Plasma , you fucker .

Aceasta postare a fost editata de ruudflo: 24 September 2010 - 06:25 PM

0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi KD Capital Management
despre KD Capital Management
Scristina  1 1.892
Replici noi ALPHA BANK este o banca flexibila dpdv al creditelor? marta2007  2 2.583
Replici noi Valoare CDS EUR SR 5Y Byty114  0 1.184
Replici noi Platesc eu creditele sotiei?
sotia a facut cateva credite de care eu nu am stiut pana acum
vciobanu  16 5.804
Hot Topic (New) Bancile si sitemul bancar
semnificatia banilor
jet li  84 7.262