Site-urile de socializare, socializarea si relationarea
Scris 17 June 2011 - 11:09 PM
Scris 18 June 2011 - 04:18 PM
sunt (si din ce in ce mai des) de a strnage informati despre utilizatori
prieteni aceluia
pe facebook mau ... si uni care nici nu se uitau la mine pe strada
dar cum, cum nu ? iata ca suntem "prieteni" (ce idiotenie)
pentru globalizarea care e in decurgere e foarte inportant de a strage informati
si tot odata obiceiurile si .... omului de azi sunt stuidiate !
unele vor sa faca doar bani
investitie minima de cca 1500 2000 de euro pe luna ! si gastiguri de 20 000 -25 000 pe luna !
cu matrimoniale si ..... (conturi false si utilizatori fantoma
dar na ... !
banul sa iasa !
si asa suntem manipuloati si din directia asta fara ca noi (prostimea) sa observam !
Scris 18 June 2011 - 11:03 PM
Asa cum se intampla cu multe documente kilometrice sfarsind in ''semneaza aici'', prin fraze atat de lungi de nu-ti aduci aminte cu ce incepeau, nu stii sau nu iti dai seama pentru ce iti dai acordul mai exact.
Toate datele sunt colectate si pastrate, pentru a fi folosite in statistici si nu numai - pe Facebook de pilda ti se cere sa iti declari religia, orientarea politica samd. Nu e obligatoriu dar multi completeaza toate campurile. Este ceva bine pus la punct in conditiile in care asa-zisii prieteni, chiar si din viata reala, nu cunosc (uneori nici nu intreaba) multe despre preferintele celor din jur. Asa ca a iti completa un profil al personalitatii, care sa poata fi accesat, te maguleste intrucatva, te face sa te simti ca si cand ar conta datele respective. Din pacate conteaza mai mult pentru cine nu trebuie.
In felul asta oamenii sunt obisnuiti cu lipsa inimitatii deoarece isi dezvaluie singuri detalii din viata privata. Stiu persoane care posteaza de 4-5 ori pe zi, informand asupra a orice fac, unde se duc, ce mananca la cina samd. Pasul urmator ar fi o camera video in casa. Si sunt persoane foarte inteligente, nu e asta problema - pur si simplu s-au obisnuit asa, ca si cand numai familia si prietenii ar putea vedea aceste lucruri. Cum bine spunea cineva,nu mai e nevoie ca oamenii sa fie spionati, ascultati samd - dau ei raportul singuri, de bunavoie, chiar zilnic.
Cu siguranta cine are cont acolo a observat si droaia de aplicatii (daca asa se straduce corect ''applications'' si nu e un fel de ''furculision'', mi-e lene sa caut) care cauta sa iti colecteze datele si sa te pacaleasca prin diferite metode. Cea mai raspandita metoda ar fi asta:
Unele persoane din lista mea de prieteni utilizau foarte des asa ceva, si uneori conditia era sa permita acces si la conturile prietenilor, si ma trezeam cu cine stie ce asemenea tampenii prin intermediul altcuiva. Unele mi-au obtinut si adresa de email.
Aceasta postare a fost editata de Finnian: 18 June 2011 - 11:23 PM
Scris 19 June 2011 - 12:27 AM
Pana in ziua de azi nu am avut niciodata conturi pe Facebook,Hi5 si ce dracu mai exista.Si nici nu o sa am vreodata.De fapt,singurul site pe care activez,este asta.Acu vreo cativa ani facusem o pasiune pentru unul ce il stiam din viata reala in Ro si l-am reintalnit din greseala pe site-ul asta.Nu s-a intamplat nimic,in afara ca am fost dusa cu capul vreo cateva saptamani...
Tin legatura cu prietenii si familia prin alte metode.Iar la ce a ajuns lumea de azi,sincer chiar nu ma intereseaza atat de mult socializarea virtuala.Prefer mult mai mult viata reala si aleg sa ramana asa.
Scris 19 June 2011 - 12:43 AM
e doar inceputul !!!!
paginile astea sunt doar inceputul "controlului total"
dar na... !
Scris 03 January 2012 - 06:17 PM
E foarte important in primul rand ce cauti, unii cauta sex (astia sunt din cei norocosi),altii relatii serioase(aici cred ca sansele sunt destul de mici), altii prietenie adevarata, afectiune pe care nu o regasesc la cei din jur, altii cauta persoane cu hobbiuri comune etc.
Cum bine sesiza cineva: trebuie sa facem diferenta intre site-urile de socializare cu scop de blind date-uri si restul site-urilor de socializare.
Pentru blind date-uri cred ca e pierdere de timp sa stai sa citesti toate minciunile persoanelor care au cont pe site-ul respectiv, nu e mai eficient sa mergi intr-un club? o vezi, o placi, va intelegeti din priviri
Pentru celelalte site-uri de socializare nu cred ca e pierdere de timp, pana la urma gasesti multe persoane cu care impartasesti aceleasi pasiuni, idei, hobbiuri....cate astfel de persoane ai putea intalni in viata reala?......mult mai putine decat poti intalni virtual, cu siguranta.
In afara de dezvoltarea propriilor pasiuni in relatie cu alti oameni, exista lucruri pe care uneori nu le poti dezvalui nici celor mai apropiati prieteni.
Aceasta postare a fost editata de Equilibrium Girl: 03 January 2012 - 06:28 PM
Scris 18 February 2012 - 12:35 PM
de exemplu am gasit cateva date interesante despre facebook scrise de David Kirkpatrick in cartea sa "The Facebook Effect" (Efectul Facebook)
1.Primul investitor al Facebook, Peter Thiel, şi-a vândut jumătate din acţiuni firmei ruseşti DST, în 2009
2. O înţelegere cu Apple a menţinut Facebook pe linia de plutire, în 2004
3. Primul preşedinte al Facebook, Sean Parker, a fost îndepărtat de la conducerea companiei de către investitorii Accel Partners, în urma unor acuzaţii de posesie de cocaină
4. La început, când Facebook se adresa doar studenţilor, Zuckerberg a vrut să cumpere domeniul FacebookHigh.com, pentru elevii de liceu, însă acesta era prea scump. Ulterior, Facebook s-a extins şi a devenit o platformă pentru oricine
5. În 2006, hackerul Christ Putnam a spart mii de profile de Facebook şi le-a schimbat design-ul, făcându-le să arate precum paginile de MySpace. Ulterior, Putnam a fost angajat la Facebook
6. Figura care apărea pe site-ul TheFacebook.com îi aparţine lui Al Pacino
7. Într-o casă închiriată de angajaţii Facebook în 2004, existau "cantităţi impresionante" de marijuana, însă Zuckerberg era împotriva drogurilor şi nu a fumat niciodată
8. În primele câteva luni de la lansarea companiei, Zuckerberg şi familia sa au cheltuit 85.000 de dolari pentru a menţine Facebook pe linia de plutire
9. Fondatorii LinkedIn şi Zynga, Reid Hoffman respectiv Mark Pincus, deţin "patente cu o importanţă crucială" în ceea ce priveşte reţelele de socializare, astfel că au primit acţiuni la Facebook
10. La un moment dat, Facebook plănuia să-şi numească produsul de publicitate "AdSeed", o ironie la adresa "AdSense" de la Google
11. În 2005, când Jim Breyer de la Accel a investit 12,7 milioane de dolari în Facebook, co-fondatorii Mark Zuckerberg, Sean Parker şi Dustin Moscovitz au luat câte un milion de dolari bonus
12. La o zi după ce Accel a investit în Facebook, un bărbat înarmat s-a repezit către Mark Zuckerberg, într-o benzinărie. Fondatorul Facebook s-a urcat în SUV-ul său şi a plecat rapid
13. Fondatorul YouTube, Steve Chen, a lucrat la Facebook înainte să lanseze site-ul de video-sharing
14. Pe vremea când compania încă mai numea TheFacebook, aceasta a cumpărat domeniul Facebook.com pentru 200.000 de dolari
15. Mark Zuckerberg nu voia să le permită utilizatorilor să adauge poze pe Facebook, dar Sean Parker l-a convins. Acum, Facebook e cel mai cunoscut site de photo-sharing
16. Prima fotografie de pe Facebook a fost cu o pisică. Apoi, au urmat multe imagini cu fete
17. În 2005, după ce angajaţii şi investitorii au început să-i ceară demisia din funcţia de director al companiei, Mark Zuckerberg a luat lecţii de CEO
18. În 2006, Zuckerberg a fost foarte aproape să vândă Facebook către Yahoo, nemulţumit că lumea nu observase că reţeaua de socializare începuse să se adreseze şi companiilor
19. Înainte să apară News Feed-ul (fluxul de ştiri), doar 25 de utilizatori observau, în medie, că un prieten al lor şi-a schimbat fotografia de profil
20. Prima reacţie la News Feed a fost "Opriţi porcăria asta!", însă nu e clar dacă aceasta a aparţinut unui angajat sau unui utilizator
21. Co-fondatoarea Flickr, Caterina Fake (fals, în engleză), nu a putut să-şi facă profil pe Facebook, deoarece numele ei era... fals
22. În baza unei investiţii pe care Microsoft a făcut-o la Facebook în 2007, Mark Zuckerberg nu poate vinde către Google înainte să-i anunţe compania lui Bill Gates
23. În Asia există un telefon oficial numit "Facebook Phone"
24. După ce Facebook şi-a schimbat design-ul, în 2008, CEO-ul Dell, Michael Dell, s-a alăturat unei petiţii împotriva modificării operate de reţeaua de socializare
25. Dustin Moscovitz a anunţat că Facebook plănuieşte să lanseze o reţea de publicitate
26. Vârsta medie a angajaţilor Facebook este de 31 de ani.
eh, cam spicy istoria facebook
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Arta seductiei
intamplari si experiente |
ColdEyes | 59 | 13.100 |
|
Nu deveni o victima! | Uomu_om 142084 | 2 | 1.296 |
|
Fosta prostituata
Topic pentru barbati |
Strut | 44 | 4.589 |
|
Chestionar:
Lasam fostii sa ne bantuie gandurile? De ce?
Teme combinate |
Sarah N.... | 195 | 13.618 |
|
Cum sa iti dai seama daca o fata te place
fara sa risti |
italiano_bosss | 30 | 14.156 |
Contact
Facebook
Twitter
RSS