sau Inregistrare

• 21 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai părăsit? semnificatia sfasietoarelor cuvinte Evaluare topic: - - - - -

#21 Utilizator offline   Arcangelo 

• SuperGayBoy
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 26-February 08

Scris 22 July 2010 - 11:03 AM

Vezi postareaBiotika, la Jul 22 2010, 11:56 AM, a spus:

Suntem toti parte din Dumnezeu, dar el a fost pur. Toti suntem ca el in esenta, dar plini de pacate!

Nu cred asa ceva.Plin de "pacate"(imperfectiune) e cel care judeca permanent totul ca fiind imperfect.El nu vede decat imperfectiune,asa ca nu experimenteaza decat imperfectiune.Cel care vede prezenta divina pretutindeni vede doar perfectiune si experimenteaza doar perfectiune pesemne.Si nici macar Isus cel din Biblie nu se ridica la nivelul asta ideal.

Aceasta postare a fost editata de Arcangelo: 22 July 2010 - 11:07 AM

0

#22 Utilizator offline   Diela 

• mititica deductivă şi noninvazivă
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 20-July 07

Scris 22 July 2010 - 11:15 AM

mda, probabil că oamenilor le convine să creadă că fizic a fost o bagatelă
nu se simt ei datori cu ceva
0

#23 Utilizator offline   Pippo 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 03-January 08

Scris 22 July 2010 - 11:19 AM

Vezi postareaDiela, la Jul 22 2010, 11:15 AM, a spus:

mda, probabil că oamenilor le convine să creadă că fizic a fost o bagatelă
nu se simt ei datori cu ceva

Nu stii despre ce inseamna extinderea constiintei ca sa poti intelege asta. Extinderea constiintei implica detasarea de corpul fizic, care devine doar un instrument. Durerea fizica nu mai este perceputa deoarece constiinta nu se mai identifica cu corpul fizic. Adica corpul fizic devine un instrument, o unealta, inclusiv partea mintii ce depinde de creier.

Ar fi multe de spus, dar asta doar sa-ti atrag atentia ca nu e vorba de "a crede ca", ci a intelege macar teoretic de ce si cum.
0

#24 Utilizator offline   Biotika 

• Garoafa
  • PipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 02-July 10

Scris 22 July 2010 - 11:30 AM

Vezi postareaArcangelo, la Jul 22 2010, 12:03 PM, a spus:

El nu vede decat imperfectiune,asa ca nu experimenteaza decat imperfectiune.

Dar asta nu inseamna ca a devenit pacatos, ci ca ne intelege si ne ajuta sa ne depasim limitele.
0

#25 Utilizator offline   VEMANS 

• gandac flituit
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 25-March 09

Scris 22 July 2010 - 11:27 AM

Vezi postareaDiela, la Jul 22 2010, 11:54 AM, a spus:

asta am găsit - Isaia 53

4. Dar El a luat asupră-Şi durerile noastre şi cu suferinţele noastre S-a īmpovărat. Şi noi Īl socoteam pedepsit, bătut şi chinuit de Dumnezeu,
5. Dar El fusese străpuns pentru păcatele noastre şi zdrobit pentru fărădelegile noastre. El a fost pedepsit pentru māntuirea noastră şi prin rănile Lui noi toţi ne-am vindecat.
12. ...Că El a purtat fărădelegile multora ...

cel parafrazat era dintr-una din Epistolele lui Pavel, dar nu găsesc

E ciudat sa crezi ca e vorba de ISUS , fiul divin, cind cu un capitol inainte acelasi Isaia afirma ca e vorba de o sluga a lui Dumnezeu:
13. Iată că Sluga Mea va propăşi, Se va sui, mare Se va face şi Se va īnălţa pe culmile slavei!
Stiu , veti sari sa spuneti ca si-a bagat Fiul sluga la oameni dar mie nu-mi suna prea bine asta ;)
0

#26 Utilizator offline   Arcangelo 

• SuperGayBoy
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 22 July 2010 - 11:36 AM

Vezi postareaPippo, la Jul 22 2010, 12:19 PM, a spus:

Nu stii despre ce inseamna extinderea constiintei ca sa poti intelege asta. Extinderea constiintei implica detasarea de corpul fizic, care devine doar un instrument. Durerea fizica nu mai este perceputa deoarece constiinta nu se mai identifica cu corpul fizic. Adica corpul fizic devine un instrument, o unealta, inclusiv partea mintii ce depinde de creier.

Ar fi multe de spus, dar asta doar sa-ti atrag atentia ca nu e vorba de "a crede ca", ci a intelege macar teoretic de ce si cum.

De ce spui prostii? -ai experimentat tu starea de care vorbesti?! -eu stiu sigur ca nu,pentru ca am experimantat-o eu.
Si in starea de detasare fata de corp,cand esti pe deplin constient ca nu esti acest corp,tot percepi durerea lui,chiar daca nu te mai identifici -pentru ca expensiunea constiintei nu inseamna ca nu mai esti constient tocmai de corp,ci ca esti constient dincolo de corp!
Doar ca nu te mai identifici -durerea apare,o percepi integral,dar nu e durerea TA.Pentru ca tu nu esti acel corp care sufera,insa nici nu pierzi constienta corpului.
Devi mai constient,nu mai putin constient,cum spui tu.Simti inclusiv corpurile altora ca si pe "al tau".
Nu zic ca nu se poate sa nu mai simti durerea,dar asta nu se intampla datorita expansiunii constiintei,ci datorita "deplasarii" ori diminuarii constiintei -ca in hipnoza de exemplu.

Vezi postareaBiotika, la Jul 22 2010, 12:30 PM, a spus:

Dar asta nu inseamna ca a devenit pacatos, ci ca ne intelege si ne ajuta sa ne depasim limitele.

De ce bleastama smochinul un om care vede totul ca perfect? -e absurd.Si e doar un exemplu -ca mai sunt multe altele.

Aceasta postare a fost editata de Arcangelo: 22 July 2010 - 11:46 AM

0

#27 Utilizator offline   Biotika 

• Garoafa
  • PipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 02-July 10

Scris 22 July 2010 - 11:46 AM

Vezi postareaArcangelo, la Jul 22 2010, 12:36 PM, a spus:

De ce bleastama smochinul un om care vede totul ca perfect? -e absurd.Si e doar un exemplu -ca mai sunt multe altele.

Pai tocmai, El a predicat ca totul e iubire, deci semnificatia la asa cuvinte cred ca e foarte profunda, la o analiza de suprafata nu intelegi.Nu se leaga ideea cu totul e iubire, cu reactii aparent pline de indignare, sau exact cum spui, cu blestemarea smochinului! Ce a vrut sa spuna?
0

#28 Utilizator offline   LikeThisPoppy 

• stop
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 14-April 07

Scris 22 July 2010 - 11:50 AM

Vezi postareaDiela, la Jul 22 2010, 11:24 AM, a spus:

Isus pe cruce a luat păcatele lumii
Dumnezeu nu suportă păcatul
ca urmare, Tatăl s-a separat de Fiul, devenit păcătos,
prima dată cānd cei doi erau separaţi şi de aici strigătul de disperare al lui Isus

Foarte frumoasa explicatia, imi place! ;)

Vezi postareaPippo, la Jul 22 2010, 11:24 AM, a spus:

E gresit inteles ca ar fi devenit un pacatos.

Dar ar fi fost mult mai aproape de intelegrea noastra daca s-ar fi intamplat asta. Sa traiasca si Dumnezeu in sine, pacatul!

Vezi postareaDiela, la Jul 22 2010, 11:31 AM, a spus:

atunci cum explici versetul " El, care era curat, s-a făcut necurat pt noi"? (parafrazat - nu l-am găsit)

Da, tocmai asta era rostul de a se fi facut OM, ca sa poata sa moara ca un om, sa aiba aceleasi nevoi ca un om.
0

#29 Utilizator offline   Arcangelo 

• SuperGayBoy
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 22 July 2010 - 11:54 AM

Nu a predicat ca totul e iubire...ba chiar a predicat ura,daca dam crezare bibliei.Iii invata pe oameni sa-si urasca parintii,familia si chiar pe ei insisi. :(
0

#30 Utilizator offline   LikeThisPoppy 

• stop
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 14-April 07

Scris 22 July 2010 - 11:54 AM

Vezi postareaPippo, la Jul 22 2010, 11:53 AM, a spus:

Am citit-o explicata de cineva iluminat.

Iluminatul asta era sfant crestin?
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 21 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Predestinarea * * * * *
Teme combinate
zexelica  847 55.039
Hot Topic (New) De ce Iisus nu a raspuns la īntrebarea lui Pilat ?...
...Ce este Adevarul ?
GeoFiloRo  197 15.697
Hot Topic (New) Conversatie cu Dumnezeu
Mesaj dictat de Divinitate
misela  161 14.833
Hot Topic (New) Pacatul - necesar ?
Cunoasterea binelui si a raului.
Majer  205 13.538
Replici noi Istoria lemnului Sfintei cruci Dimineata  8 1.065