Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai părăsit? semnificatia sfasietoarelor cuvinte
Scris 22 July 2010 - 09:09 AM
Care credeti ca este adevarata semnificatie a cuvintelor de mai sus?
Scris 22 July 2010 - 09:14 AM
azi, dacă pe uit bine pe calendar, e 22
Scris 22 July 2010 - 10:11 AM
Scris 22 July 2010 - 10:17 AM
Biotika, la Jul 22 2010, 09:09 AM, a spus:
Care credeti ca este adevarata semnificatie a cuvintelor de mai sus?
Este o simpla greseala de traducere. Sensul adevarat ar fi "Dumnezeule, dumnezeule, pentru asta am venit".
Din pacate nu am referinte la indemana, dar e suficenta ideea pentru a cauta sensul adevarat din cuvintele originale.
Scris 22 July 2010 - 10:24 AM
Dumnezeu nu suportă păcatul
ca urmare, Tatăl s-a separat de Fiul, devenit păcătos,
prima dată când cei doi erau separaţi şi de aici strigătul de disperare al lui Isus
Scris 22 July 2010 - 10:24 AM
Diela, la Jul 22 2010, 10:24 AM, a spus:
Dumnezeu nu suportă păcatul
ca urmare, Tatăl s-a separat de Fiul, devenit păcătos,
prima dată când cei doi erau separaţi şi de aici strigătul de disperare al lui Isus
Ar putea fi, daca traducerea ar fi corecta. Dar nu este. Dealtfel, Isus a contrabalansat pacatele (greselile) lumii, nu le-a luat. E gresit inteles ca ar fi devenit un pacatos.
Aceasta postare a fost editata de Pippo: 22 July 2010 - 10:29 AM
Scris 22 July 2010 - 10:31 AM
Scris 22 July 2010 - 10:33 AM
Diela, la Jul 22 2010, 10:31 AM, a spus:
Ah, n-as sti exact. Dar daca traducerea este corecta in cazul asta, ar putea sa se refere la faptul ca s-a coborat pe pamant (s-a facut necurat), insasi existenta materiala fiind o stare impura.
Scris 22 July 2010 - 10:44 AM
Matei 27.
46. Iar în ceasul al nouălea a strigat Iisus cu glas mare, zicând: Eli, Eli, lama sabahtani? adică: Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai părăsit?
47. Iar unii dintre cei ce stăteau acolo, auzind ziceau: Pe Ilie îl strigă Acesta.
48. Şi unul dintre ei, alergând îndată şi luând un burete, şi umplându-l de oţet şi punându-l într-o trestie, Îi da să bea.
49. Iar ceilalţi ziceau: Lasă, să vedem dacă vine Ilie să-L mântuiască.
50. Iar Iisus, strigând iarăşi cu glas mare, Şi-a dat duhul.
Marcu 15
34. Şi la al nouălea ceas, a strigat Iisus cu glas mare: Eloi, Eloi, lama sabahtani?, care se tălmăceşte: Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, de ce M-ai părăsit?
35. Iar unii din cei ce stăteau acolo, auzind, ziceau: Iată, îl strigă pe Ilie.
36. Şi, alergând, unul a înmuiat un burete în oţet, l-a pus într-o trestie şi I-a dat să bea, zicând: Lăsaţi să vedem dacă vine Ilie ca să-L coboare.
37. Iar Iisus, scoţând un strigăt mare, Şi-a dat duhul.
Luca 23
44. Şi era acum ca la ceasul al şaselea şi întuneric s-a făcut peste tot pământul până la ceasul al nouălea.
45. Când soarele s-a întunecat; iar catapeteasma templului s-a sfâşiat pe la mijloc.
46. Şi Iisus, strigând cu glas tare, a zis: Părinte, în mâinile Tale încredinţez duhul Meu. Şi acestea zicând, Şi-a dat duhul.
Ioan 19
29. Şi era acolo un vas plin cu oţet; iar cei care Îl loviseră, punând în vârful unei trestii de isop un burete înmuiat în oţet, l-au dus la gura Lui.
30. Deci după ce a luat oţetul, Iisus a zis: Săvârşitu-s-a. Şi plecându-Şi capul, Şi-a dat duhul.
Asta dupa traducerea ortodoxa,iata si in engleza textele:
http://www.skepticsa.../lastwords.html
Scris 22 July 2010 - 10:43 AM
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Vindecarea de suferinte si boli .Ce spune scriptura?
Cunoasterea Lui Dumnezeu si increderea in El. |
andrei.hus | 153 | 9.373 |
|
Povestea nasterii lui Iisus Cristos in Coran | Asonline | 4 | 2.501 |
|
|
umilitul | 2.048 | 101.829 |
|
Rugaciune puternica
credinta |
Flee | 5 | 859 |
|