Flora spontana Site pentru identificarea plantelor salbatice
Scris 14 July 2010 - 09:29 PM
Salut! Iubitorilor de natura, plante si fotografie vreau sa le fac cunoscut un atlas online dedicat florei spontane din Romania: spontana.org. M-as bucura sa gasesc amatori care sa contribuie cu poze la baza de date. Site-ul faciliteaza identificarea unei plante dupa criterii populare, cum ar fi culoarea si numarul de petale. O diagrama cu ierarhizarea plantelor in specii, genuri, familii, etc. este de asemenea disponibila pentru cei care doresc sa procedeze mai stiintific... Astept amatori! Multumesc.
Scris 15 July 2010 - 12:06 AM
Întotdeauna mi-a plăcut să cunosc plante din flora spontană din regiunea în care locuiesc....de la ierburi până la arbuşti. Când voi avea ocazia, voi contribui şi eu cu poze şi cu informaţii. Că veni vorba de informaţii, eu zic că ar fi şi mai bine dacă ar fi scrise şi câteva rânduri, care să conţină informaţii minime despre fiecare plantă.
Scris 15 July 2010 - 12:45 AM
Adischlesinger, la Jul 14 2010, 10:29 PM, a spus:
Salut! Iubitorilor de natura, plante si fotografie vreau sa le fac cunoscut un atlas online dedicat florei spontane din Romania: spontana.org. M-as bucura sa gasesc amatori care sa contribuie cu poze la baza de date. Site-ul faciliteaza identificarea unei plante dupa criterii populare, cum ar fi culoarea si numarul de petale. O diagrama cu ierarhizarea plantelor in specii, genuri, familii, etc. este de asemenea disponibila pentru cei care doresc sa procedeze mai stiintific... Astept amatori! Multumesc.
adi, de ce nu postezi si aici cate o planta din asta pe zi? iti garantez ca va fi un topic de succes. mie mi-ar placea sa gasesc desenul/poza si denumirile multor plante
Aceasta postare a fost editata de lynxul_alb: 15 July 2010 - 12:45 AM
Scris 15 July 2010 - 09:20 AM
Subscriu. E o idee minunata. Eu sunt pasionata de toate "buruienile" pe care calcam nepasatori si care au in ele puteri vindecatoare pentru atat de multe dintre bolile noastre!
Scris 15 July 2010 - 09:31 AM
multumesc, Adi 
mie'mi place topicul lui Lupini...chit ca l'a cam lasat parloaga in ultima vreme
mie'mi place topicul lui Lupini...chit ca l'a cam lasat parloaga in ultima vreme
Scris 20 July 2010 - 02:30 PM
Coada vulpii
(Alopecurus pratensis)
Coada vulpii (Alopecurus pratensis), este o specie perenă, cu inflorescenţa un panicul spieiform. Spiculeţele sunt uniflore, turtite şi lung-păroase pe carenă. Paleele inferioare sunt aristate. Creşte în păşunile şi fâneţele reavăne din regiunea de stepă până la munte.

.jpg/280px-Alopecurus_pratensis_Grote_vossenstaart_(1).jpg)

(Alopecurus pratensis)
Coada vulpii (Alopecurus pratensis), este o specie perenă, cu inflorescenţa un panicul spieiform. Spiculeţele sunt uniflore, turtite şi lung-păroase pe carenă. Paleele inferioare sunt aristate. Creşte în păşunile şi fâneţele reavăne din regiunea de stepă până la munte.

Scris 20 July 2010 - 02:31 PM
lupini, la Jul 20 2010, 03:30 PM, a spus:
Coada vulpii (Alopecurus pratensis), este o specie perenă, cu inflorescenţa un panicul spieiform. Spiculeţele sunt uniflore, turtite ş lung-păroase pe carenă. Paleele inferioare sunt aristate. Creşte în păşunile şi fâneţele reavăne din regiunea de stepă până la munte.
Multumesc, Lupini. Asa, citind despre o planta pe zi, avem sansa sa mai invatam plante noi. Eu coada vulpii o stiam, dar habar n-avem ca se numeste asa.
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Violeta africana |
Dirtyangel | 73 | 22.498 |
|
Gard viu | iulianar | 2 | 3.334 |
|
probleme.... |
lavvinya | 25 | 13.982 |