sau Inregistrare

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Butterfly Evolutia, rod al simplei intamplari? Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   octav.c 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 24-October 08

Scris 13 July 2010 - 10:36 PM

La inceput a fost... Creationismul.
Apoi Evolutionismul.
Ce urmeaza?
Astept parerile voastre.
0

#2 Utilizator offline   Pippo 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 03-January 08

Scris 13 July 2010 - 10:38 PM

Vezi postareaoctav.c, la Jul 13 2010, 10:36 PM, a spus:

Apoi Evolutionismul.
Ce urmeaza?
Astept parerile voastre.

Evolutionism-Creationistic :cheer:
0

#3 Utilizator offline   Leonking 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 27-June 10

Scris 14 July 2010 - 12:25 AM

Vezi postareaoctav.c, la Jul 13 2010, 11:36 PM, a spus:

Apoi Evolutionismul.
Ce urmeaza?
Astept parerile voastre.

cred ca ar trebui sa vina - logic - desprinderea ... sau orice care sa ne largeasca orizontul, dincolo de limitele actuale...

Aceasta postare a fost editata de Cristinick: 26 September 2010 - 03:45 PM
Motiv editare: scos clip

0

#4 Utilizator offline   nike 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 11-March 06

Scris 14 July 2010 - 12:37 AM

Acest fenomen poarta numele de mimetism in biologie daca nu ma insel, si nu este altceva decat o metoda de aparare. Mulţi fluturi şi molii au cercuri mari şi colorate pe aripi, care seamănă cu nişte ochi. Acestea pot să sperie animale mici care vor să îi atace. Când insecta e în repaos, aceste pete sunt ascunse, dar când ea e deranjată, ele sunt imediat scoase la iveală pentru a speria animalul prădător şi a da fluturelui timp să scape.
0

#5 Utilizator offline   *Norns* 

• Garoafa
  • PipPip
  • Inregistrat: 16-June 10

Scris 14 July 2010 - 01:43 AM

Vezi postareaoctav.c, la Jul 13 2010, 11:36 PM, a spus:

Apoi Evolutionismul.
Ce urmeaza?
Astept parerile voastre.

Iluminismul? :)

Apropo de titlul topicului (fluturi ...), cineva spunea odata despre o alta persoana ca e ca o un fluture dintr-o specie rara si ii e teama sa clipeasca ca nu cumva sa dispara (cam asa ceva) :) ... In contextul "Iluminismului" (fara gluma am propus termenul), poate e urmatoarea etapa majora in istoria omenirii ... insa nu stim inca exact daca s-a creat o noua veriga sau ramane la stadiul de ipoteza, asa ca inca nu clipim ...

Aceasta postare a fost editata de *Norns*: 14 July 2010 - 01:51 AM

0

#6 Utilizator offline   Pippo 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 14 July 2010 - 02:10 AM

Vezi postarea*Norns*, la Jul 14 2010, 01:43 AM, a spus:

Iluminismul? :)

Apropo de titlul topicului (fluturi ...), cineva spunea odata despre o alta persoana ca e ca o un fluture dintr-o specie rara si ii e teama sa clipeasca ca nu cumva sa dispara (cam asa ceva) :) ... In contextul "Iluminismului" (fara gluma am propus termenul), poate e urmatoarea etapa majora in istoria omenirii ... insa nu stim inca exact daca s-a creat o noua veriga sau ramane la stadiul de ipoteza, asa ca inca nu clipim ...

Iluminismul nu cred nu poate fi deoarece media de inteligenta e inca jos si sunt prea multe diviziuni. In schimb ceva gen Cabalismul ar putea fi, sau orice altceva care sa uneasca Stiinta cu Religia. Cred ca urmatorul pas va fi un fel de spiritualitate stiintifica cu tenta psihologica. Evolutionism creationistic :o:
0

#7 Utilizator offline   *Norns* 

• Garoafa
  • PipPip
  • Inregistrat: 16-June 10

Scris 14 July 2010 - 02:30 AM

Vezi postareaPippo, la Jul 14 2010, 03:10 AM, a spus:

Iluminismul nu cred nu poate fi deoarece media de inteligenta e inca jos si sunt prea multe diviziuni. In schimb ceva gen Cabalismul ar putea fi, sau orice altceva care sa uneasca Stiinta cu Religia. Cred ca urmatorul pas va fi un fel de spiritualitate stiintifica cu tenta psihologica. Evolutionism creationistic :)

Hmm ... n-ai somn? :)
E posibil sa ai dreptate de fapt chiar asa pare sa urmeze (vorbim de marile mase, da?), exceptand o cadere radicala a societatii actuale (sub toate formele ei de organizare), care ar "constrange" la o evolutie mult mai rapida...

Aceasta postare a fost editata de *Norns*: 14 July 2010 - 02:30 AM

0

#8 Utilizator offline   Pippo 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 14 July 2010 - 02:46 AM

Vezi postarea*Norns*, la Jul 14 2010, 02:30 AM, a spus:

Hmm ... n-ai somn? :)
E posibil sa ai dreptate de fapt chiar asa pare sa urmeze (vorbim de marile mase, da?), exceptand o cadere radicala a societatii actuale (sub toate formele ei de organizare), care ar "constrange" la o evolutie mult mai rapida...

Da exact, asa se pare.
0

#9 Utilizator offline   octav.c 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 14 July 2010 - 08:12 PM

Citeaza

Acest fenomen poarta numele de mimetism in biologie daca nu ma insel, si nu este altceva decat o metoda de aparare. Mulţi fluturi şi molii au cercuri mari şi colorate pe aripi, care seamănă cu nişte ochi. Acestea pot să sperie animale mici care vor să îi atace. Când insecta e în repaos, aceste pete sunt ascunse, dar când ea e deranjată, ele sunt imediat scoase la iveală pentru a speria animalul prădător şi a da fluturelui timp să scape.

Si tot mimetism ar purta ca nume si daca intr-o zi ai gasi un fluture ca asta:
Fisier atasat  stan_si_bran_.jpg (430.81K)
Number of downloads: 19

De acord cu tine, mimetism, evolutie, aparare, dar daca i-ai vedea pe Stan si Bran pe aripile unor fluturi, nu te-ai intreba totusi, cum naiba de au ajuns acolo, desenati din particole de puf colorat, asezat pur aleator ?
Fisier atasat  3374069155_762077c7ef.jpg (162.79K)
Number of downloads: 27

Mai sus este imaginea unui cap tridimensional al unei reptile, nu Stan si Bran, dar de unde si pana unde pe o aceeasi imagine, puful se aseaza formand un ochi cu o pupila neagra, cu un iris galben- de ce fix galben, ca al reptilelor?; in cornee se reflecta exact ca intr-un cristalin real, cerul albastru - de ce fix albastru?; de ce apare pleoapa, spranceana, urechea, forma de spranceana cu umbrele corecte?; de ce solzi, dinti, gura, de ce atatea detalii aparute simultan, in formele corecte intr-o aceeasi imegine?; de ce apare pana si a doua nara? Cine 'stie' ca imaginea reprezinta forma tridimensionala a capului unei reptile?

Nu stiu, dar mie mi de pare aproape la fel de incredibil ca si cand pe aripile fluturelui ar fi Stan si Bran...

Eu nu spun ca cineva a desenat cu pensula, nici ca a facut vrajitorii, in plus inteleg si ca fluturii nereusiti au fost mancati de rapitori. Ce nu pot sa-mi explic este cum naiba sa accept ca un fapt rational, ca puful se poate aseza in asemenea forme perfecte, pur si simplu de unul singur?

Fisier atasat  Eye_Spot_on_Wing_of_Owl_B_003.jpg (82.61K)
Number of downloads: 17

Poate un orb care nu a vazut niciodata realitatea, sa picteze toate aceste detalii intr-un singur tablou?

Si inca ceva: daca rulezi un program de asezare a unor pixeli in mod random, dand tot atatea cicluri cate existente au acesti fluturi de cand sunt ei, niciodata nu vei obtine o imagine atat de perfecta a realitatii!
Si atunci?

Aceasta postare a fost editata de octav.c: 14 July 2010 - 08:22 PM

0

#10 Utilizator offline   octav.c 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 20 July 2010 - 07:21 PM

Nu faptul ca fluturii care nu semanau cu un cap de reptila au fost mancati ma intriga - ramanand astfel cei cu desene din ce in ce mai apropiate de realitate - ci faptul ca firisoarele de 'polen' colorat de pe aripi se tot schimba aleator...
De ce?

Si daca asa fac ele, se schimba aleator, inseamna ca dupa cateva generatii, vor 'strica' acest desen, si astfel fluturii respectivi ar disparea.
Dar nu se va intampla asa, nu?

Si atunci?...
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Atasamente D' Hex Zen`  91 16.641
Hot Topic (New) Oare port ghinion altor persoane? Marius65  19 3.487
Hot Topic (New) Absorbim energie prin par?
are lagatura cantitatea cu lungimea parului?
Arcangelo  54 6.501
Hot Topic (New) Catastrofe naturale si artificiale umilitul  31 5.191
Hot Topic (New) Pentru clarvazatori
centrul de lumina
Bloody'Charity'Rackham  59 9.604