sau Inregistrare

• 8 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Sa minti nu e chiar atat de rau Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   absolutep0wer 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 05-March 09

Scris 13 July 2010 - 12:15 AM

Faptul că minciunile "albe" sunt "sănătoase" pentru relaţiile interumane este bine cunoscut, dar ştiinţa nu se mulţumeşte cu aceste simplificări. Robert Feldman, profesor de psihologie la Universitatea Massachusetts, a condensat 25 de ani de cercetări academice pe tema minciunilor īntr-un eseu recent publicat sub titlul "Liar: the truth about lying".

Acest mecanism mental este unul atavic, aflat la baza evoluţiei pe care omul şi l-a īnsuşit de la animale; pe parcursul evoluţiei, fiinţa umană l-a eliberat īnsă de automatismele care reglează comportamentul păsărilor şi insectelor, "umanizāndu-l" prin liberul arbitru, creativitate, răutate.
0

#2 Utilizator offline   Ruaraidh 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 05-January 09

Scris 13 July 2010 - 12:22 AM

Daca ar putea dura la infinit, poate ca da. Dar de exemplu cand esti intr-o relatie cu cineva, cu cat il minti mai mult pentru a-l proteja, cu atat mai mult rau ii faci. Se va prinde la un moment dat de minciuna si va fi infinit mai rau decat daca i-ai fi spus adevarul verde in fata de la inceput.

Aceasta postare a fost editata de Finnian: 13 July 2010 - 12:23 AM

0

#3 Utilizator offline   Leonking 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 27-June 10

Scris 13 July 2010 - 12:26 AM

Vezi postareaFinnian, la Jul 13 2010, 01:22 AM, a spus:

Daca ar putea dura la infinit, poate ca da. Dar de exemplu cand esti intr-o relatie cu cineva, cu cat il minti mai mult pentru a-l proteja, cu atat mai mult rau ii faci. Se va prinde la un moment dat de minciuna si va fi infinit mai rau decat daca i-ai fi spus adevarul verde in fata de la inceput.

eu cred ca n-ar trebui sa fii intr-o relatie cu cineva... ce e adevar la inceput, va deveni mai devreme sau mai tarziu minciuna... asa ca...
0

#4 Utilizator offline   Arcangelo 

• SuperGayBoy
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 26-February 08

Scris 13 July 2010 - 12:36 AM

Sa minti,E chiar atat de rau.Intentia de a insela in sine e intentia de a induce in eroare pe cineva.Intentia mincinosului,este sa-l faca pe cel cu care "comunica",partas la eroare.
Mincinosii ajung incapabili sa distinga realitatea de fabulatie.Cu cat minciuna e mai profund implicata in vietile lor,cu atat mai rupti de realitate ajung sa fie.
Intentia de a mintii,este in primul rand o negare a realitatii in cel ce o intretine.In cazuri mai grave,se poate ajunge pana la boli psihice grave.
Mincinosul are falsa impresie ca e mai destept decat cel pe care il minte,ce e mai presus cumva prin minciuna sa decat ceilalti,ca minciuna il face cumva special.
E o modalitate facila de auto-gratificare egotica folosita tocmai pentru a suplini lipsa totala de respect fata de sine si de ceilalti.
Minicinosul nu-si respecta propriul cuvant,propriul mesaj,propria capacitate de comunicare,de exprimare -el e incapabil sa se exprime pe sine asa cum este.Preocuparea sa este sa dea pareri altora,sa cultive aparente,iluzii,falsitate.Cumva,el are chiar impresia ca stapaneste realitatea,mistificand-o.
Mincinosul traieste in negatie,in fuga,in frica,in razboi cu toata lumea.E o persoana angoasata si violenta -chiar daca e doar pasiv-agresiv.
0

#5 Utilizator offline   Leonking 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 13 July 2010 - 12:37 AM

Vezi postareaArcangelo, la Jul 13 2010, 01:36 AM, a spus:

Sa minti,E chiar atat de rau.Intentia de a insela in sine e intentia de a induce in eroare pe cineva.Intentia mincinosului,este sa-l faca pe cel cu care "comunica",partas la eroare.
Mincinosii ajung incapabili sa distinga realitatea de fabulatie.Cu cat minciuna e mai profund implicata in vietile lor,cu atat mai rupti de realitate ajung sa fie.
Intentia de a mintii,este in primul rand o negare a realitatii in cel ce o intretine.In cazuri mai grave,se poate ajunge pana la boli psihice grave.
Mincinosul are falsa impresie ca e mai destept decat cel pe care il minte,ce e mai presus cumva prin minciuna sa decat ceilalti,ca minciuna il face cumva special.
E o modalitate facila de auto-gratificare egotica folosita tocmai pentru a suplini lipsa totala de respect fata de sine si de ceilalti.
Minicinosul nu-si respecta propriul cuvant,propriul mesaj,propria capacitate de comunicare,de exprimare -el e incapabil sa se exprime pe sine asa cum este.Preocuparea sa este sa dea pareri altora,sa cultive aparente,iluzii,falsitate.Cumva,el are chiar impresia ca stapaneste realitatea,mistificand-o.
Mincinosul traieste in negatie,in fuga,in frica,in razboi cu toata lumea.E o persoana angoasata si violenta -chiar daca e doar pasiv-agresiv.

:blink:

salve, goagal ! :)
0

#6 Utilizator offline   Arcangelo 

• SuperGayBoy
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 26-February 08

Scris 13 July 2010 - 12:38 AM

Te provoc sa dai link de pe google cu textul postat de mine!
0

#7 Utilizator offline   Leonking 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 13 July 2010 - 12:42 AM

Vezi postareaArcangelo, la Jul 13 2010, 01:38 AM, a spus:

Te provoc sa dai link de pe google cu textul postat de mine!

n-am spus ca ai copiat... :blink:

chiar AM SALUTAT TEXTUL TAU ... apoi, ti-am apreciat cunostintele imense, prin comparatia cu enciclopedia google ... :) :( nu fi arici, ca nu e nici un balon prin zona...
0

#8 Utilizator offline   Ruaraidh 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 13 July 2010 - 12:57 AM

Vezi postareaArcangelo, la Jul 13 2010, 12:36 AM, a spus:

Puii mei. Te descrii perfect :blink: !

Nenea cu care ai divergente de opinie nu imi e simpatic nici cat murdaria de sub unghie.
Dar totusi te intrece cu ceva - e mai lucid. :) Nu pe topicul asta. In general.

PS - Nu, nu vorbeste de pe google, vorbeste dintr-o dorinta de a demonstra insidios ca altii mint si el spune adevarul, ca altii sunt bolnavi si el e sanatos, din motive foarte, foarte speciale.

Ca sa nu fac extrem de mult offtopic, minciuna nu ajuta pe nimeni, niciodata. Ceea ce percepi cu logica legata de concret si de consecintele imediate a fi un ajutor e de fapt un cui in sicriu, sau o lovitura de topor in craca de sub picioarele tale. Totul se intoarce. Minti, vei fi mintit; ranesti, vei fi ranit etc.

Aceasta postare a fost editata de Finnian: 13 July 2010 - 01:04 AM

0

#9 Utilizator offline   Leonking 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 13 July 2010 - 01:03 AM

Vezi postareaFinnian, la Jul 13 2010, 01:57 AM, a spus:

Puii mei. Te descrii perfect :blink: !

Nenea cu care ai divergente de opinie nu imi e simpatic nici cat murdaria de sub unghie.
Dar totusi te intrece cu ceva - e mai lucid. :(

:)

PS ar vrea murdaria sa-ti fie simpatica!... eu nu!
0

#10 Utilizator offline   Ruaraidh 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 13 July 2010 - 01:06 AM

Bun, ca nici n-ai sanse. :blink:

In alta ordine de idei, minciuna te transforma intr-un sclav. Odata ce ai invitat-o in viata ta, nu iti poate scapa pe gura nici un porumbel care sa o contrazica. Unii sunt foarte buni la asta, mai ales pe forum. Altii mint, dar nu credibil.

Aceasta postare a fost editata de Finnian: 13 July 2010 - 01:15 AM

0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 8 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Ne vom reveni vreodata?..istoria si literatura confirma.
asa suntem de 2000 de ani...si batuti si ",,," si banii luati.
New Task  174 11.878
Replici noi Super Yacht-uri Pacomi  0 548
Replici noi Atasamente Business idea pentru Romania Naeema  14 945
Replici noi Cele mai ciudate cadouri primite de Craciun * * * * *
Care sunt cele mai ciudate cadouri primite de Craciun de pana acum?
RainbowRose  1 1.055
Replici noi Abuzul sexual lorelai1907  4 1.395