sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Agricultura României și agricultura Franței Paradoxuri? Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Isailă Brătfălean 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 05-June 08

Scris 08 July 2010 - 09:23 AM

În 2009 Franța avut un PIB de 2113 miliarde dolari, ponderea agriculturii este de 2,1% deci agricultura franceză a produs pe 29 miloane hectare un PIB agricol de 2113*2,1% cam 44 miliarde dolari. Franța este al doilea exportator agricol al lumii (după SUA)(http://en.wikipedia....onomy_of_France).

România a avut un PIB de 251 miliarde dolari, cu o pondere agricolă de 12,4% ceea ce înseamnă 31 miliarde dolari numai 14 milioane suprafață agricolă (http://en.wikipedia....nomy_of_romania).

Este agricultura română mai performantă în utilizarea terenului agricol?

Aceasta postare a fost editata de DiogeneDracon: 08 July 2010 - 09:26 AM

0

#2 Utilizator offline   Marinel 

• 103683
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 09-December 05

Scris 08 July 2010 - 01:14 PM

Pe aproape. De fapt PIB-ul Franţei este de circa 2650 miliarde USD, iar cel al României este de 161 miliarde (după CIA, FMI şi Banca Mondială). Datele se modifică puţin - Franţa obţine un venit de circa 54 miliarde dolari, România - 19 miliarde din agricultură.
0

#3 Utilizator offline   Isailă Brătfălean 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 10 July 2010 - 02:30 PM

Diferențele de cifre vin de la metodă (nominal și la „paritatea puterii de cumpărare").

M-ar interesa cifra de afaceri a agriculturii franceze, pentru a vedea cu cât e mai mare decât valoarea adăugată în ferme (amortizări, salarii și profituri), adică ar fi sugestiv de știut cât este valoarea aprovizionărilor (cu bunuri și mai ales serviciii) în agricultură, la noi și la ei.
0

#4 Utilizator offline   Marinel 

• 103683
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 09-December 05

Scris 13 July 2010 - 08:12 AM

Mai corect mi se pare nominal, pentru că e vorba despre cifre absolute aici. Eu totuşi sunt convins că undeva este o greşeală, dar nu-mi dau seama unde. În fond, producţia la hectar este cam de trei ori mai mare la mai toate culturile. Poate animalele nu sunt cu mult mai mari, dar cu siguranţă, creşterea lor este mai eficientă. O explicaţie ar putea fi aceea că produsele agricole prelucrate industrial din Franţa nu intră în acea statistică.
0

#5 Utilizator offline   Rodica` 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 25-May 06

Scris 13 July 2010 - 08:18 AM

sau ca la Romania s-a declarat o suprafata agricola mult mai mica decat e in realitate. asta imi sare mie in ochi la prima vedere.
ca nu degeaba Romania esta catalogata ca o tara agrara

grija mare cu toate datele astea care circula pe diverse medii. sursele oficiale sunt interesante. ba mai mult.... cele reale.
0

#6 Utilizator offline   Isailă Brătfălean 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 13 July 2010 - 08:55 AM

Vezi postareaMarinel, la Jul 13 2010, 09:12 AM, a spus:

Mai corect mi se pare nominal, pentru că e vorba despre cifre absolute aici. Eu totuşi sunt convins că undeva este o greşeală, dar nu-mi dau seama unde. În fond, producţia la hectar este cam de trei ori mai mare la mai toate culturile. Poate animalele nu sunt cu mult mai mari, dar cu siguranţă, creşterea lor este mai eficientă. O explicaţie ar putea fi aceea că produsele agricole prelucrate industrial din Franţa nu intră în acea statistică.

Nu e nici o greșeală, valoarea adăugată de agricultura franceză (adică procentul de PIB) serviciilor și produselor cu care fermele zootehnice și vegetale se aprovizionează este foarte mică, pe când producția agricolă franceză și valoarea ei este mare. Cred că dacă valorizăm tot (cereale, lapte, carne, sfeclă etc. etc.) trecem de suta de miliarde de euro, din care numai 54/1,4= 38 miliarde euro sunt adăugate în fermele franceze. Acest 100%- 38%= 62 % ne arată ce avem de făcut ca să avem agricultură europeană (pe lângă faptul că mult din valoarea adăugată în ferme sunt amortizări de mașini, nu salarii), trebuie să avem servicii agricole și bunuri industriale pentru agricultură.

Putem conchide că toți ăia care se plâng pentru faptul că țăranii „e leneși” și lasă pământul nelucrat sunt niște tembeli. Dacă am avea o agricultură performantă am putea avea 50% din PIB realizat în ferme și servicii și ramuri conexe, inclusiv biotehnologii, cercetări genetice etc... Dincolo de probleme de bani și educație, cred că clasa avută de azi (50% capitalul românesc în București) este foarte interesată să nu se ajungă la așa ceva (oricum numai o politică expresă a U.E. pentru România ne-ar pute a „împinge” la o așa agricultură performantă).

Aceasta postare a fost editata de DiogeneDracon: 13 July 2010 - 09:03 AM

0

#7 Utilizator offline   Sikaryan 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 13-March 07

Scris 14 July 2010 - 12:14 PM

Vezi postareaDiogeneDracon, la Jul 13 2010, 09:55 AM, a spus:

Putem conchide că toți ăia care se plâng pentru faptul că țăranii „e leneși” și lasă pământul nelucrat sunt niște tembeli. Dacă am avea o agricultură performantă am putea avea 50% din PIB realizat în ferme și servicii și ramuri conexe, inclusiv biotehnologii, cercetări genetice etc..................

Nu te mai framanta atat. In Romania nu a existat vointa politica decat in directia tradarii si vanzarii tarii.
Asa ca nici agricultura romaneasca nu trebuia incurajata pentru ca devenea o concurenta importanta agriculturii UE in speta mai ales cea franceza ...asa ca vanzarea terenurilor fertile strainilor, nu era decat o piesa dintr-un joc de puzzle-ul prin care s-a cedat nu numai suprafata agricola a tarii sau sistemele de irigatii si iata ca piata romaneasca a ajuns sa fie dependenta de importuri, fara sa mai amintim de excluderea Romaniei din acele piete pe care a impus-o politica ceausista (tari arabe), dar si distrugerea industriei, vanzarea bogatiilor naturale din subsol, dar si a serviciilor (telefonie, banci, etc).dar si faptul ca organele de control au avut ca preocupare principala sabotarea firmelor romanesti ptr. a tinr libera piata interna ptr firmele straine.

Deci tot ce vedem acum este nu este altceva dfecat un exemplu de tradare si vanzare a Romaniei ...si daca tinem cont de marile imprumuturi ptr nimic (vezi cursul leului care ar fi trebuit sustinut printr-o economie puternica si nu prin imprumuturi) putem vorbi si de vanzarea si indatorarea poporului si a generatiilor viitoare astfel incat sa urmeze SCLAVAGIZAREA unui popor obisnuit sa fie prea liber intr-o lume coorporatista.

Deci daca faceti bilantul corect veti realiza ca cedarea celor mai sus amintite, sunt de obicei consecinte ale unui razboi ...dar cum la noi nu a fost razboi ci tradare ...iata ca ne lovim de amenintarea securista din perioada in care securistii au fost vanati ca sobolanii si care suna ca o amenintare pentru noi:

La vremuri noi tot noi!!!! ... si chiar mai mult decat am fost!
Si exact asta vedem acum cand fosta securitate conduce tara ...catre distrugere ... conform razbunarii promise!

Aceasta postare a fost editata de Sikaryan: 14 July 2010 - 12:29 PM

0

#8 Utilizator offline   Isailă Brătfălean 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 14 July 2010 - 06:05 PM

Vezi postareaSikaryan, la Jul 14 2010, 01:14 PM, a spus:

SCLAVAGIZAREA unui popor obisnuit sa fie prea liber intr-o lume coorporatista.

Io cred că e vorba de un popor de o prostie imensă.

Cine i-a obișnuit pe idioți să fie liberi? Ceaușescu și alți țigani și neoiobagi sudiști ajunși în fruntea țării în comunism și după el?
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Prognoza 2012 Calu_balan  1 1.442
Replici noi Ce parere aveti despre Victor Ponta: buna sau proasta? bostes  6 2.561
Hot Topic (New) Protest anti-Iliescu _Undying_  108 23.262
Hot Topic (New) Care sunt solutiile contra violentei stradale?
Violenta umana si canina.
HareKrishna  29 8.260
Hot Topic (New) Atasamente Europa sau Eurabia ? Decebal88  238 51.537