Sari la conținut
Forum Roportal
Sky

Noutati medicale pentru Hepatita B

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Medicament nou pentru hepatita B

 

Produsul aprobat de americani ar putea ajunge si la noi in a doua jumatate a anului viitor.

 

 

 

Autoritatea Nationala pentru controlul Alimentelor si Medicamentelor din SUA (FDA) a aprobat, saptamana aceasta, un nou medicament impotriva hepatitei B, numit Tyzeka, arata site-ul medical Web MD.

 

Medicamentul ar putea fi aprobat si in Romania din a doua jumatate a anului viitor, dupa ce Agentia Europeana a Medicamentului isi va da acordul. Deocamdata, medicamentul a ajuns numai in Elvetia.

 

O alta optiune

 

Printr-un studiu de mare amploare, Tyzeka s-a dovedit un antiviral deosebit de eficient, capabil sa lupte impotriva virusului hepatitei B si sa revitalizeze ficatul, dar nu sa si vindece.

 

"Tyzeka va fi o alta optiune de tratament pentru cei infectati cu hepatita B", spune medicul Stephen Galson, director la Centrul pentru Evaluarea si Cercetarea Medicamentelor din cadrul FDA.

 

Testat pe 1.000 de pacienti

 

Tyzeka, spun specialistii, este o noua "entitate moleculara", acesta fiind termenul folosit pentru a desemna un medicament ce contine o substanta activa care nu a mai intrat in compozitia altui medicament de pe piata pana acum. Studiile au demonstrat, printre altele, ca tratamentul cu Tyzeka reduce riscul transmiterii virusului hepatitei B de la o persoana la alta.

 

Tyzeka a fost cercetat printr-un studiu realizat la nivel international, ce a cuprins peste 1.000 de pacienti cu hepatita B. Majoritatea a tolerat bine medicamentul, dar s-au inregistrat si efecte secundare: oboseala, dureri de cap, dureri abdominale, tuse, infectii respiratorii, dureri musculare.

 

Reprezentantii FDA avertizeaza si asupra faptului ca intreruperea tratamentului cu Tyzeka poate duce la o inrautatire a bolii, asa cum se intampla si in cazul altor forme de tratament. "Cei care vor sa renunte la tratament este bine sa discute cu medicul lor inainte, iar acesta sa ii monitorizeze cel putin cateva luni", spun specialistii FDA.

 

Medicamentul ar putea fi aprobat si in Romania din a doua jumatate a anului. Deocamdata dosarul pentru Sebivo, asa cum se va numi medicamentul in Europa, a fost depus si la Agentia Europeana a Medicamentului (EMEA). Elvetienii il au deja in farmacii.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

La terapia cu telbivudina se pot adauga si alte substante daca scaderea virala este neindestulatoare (Principiul add-on )

Editat de Laughlin

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Draga Sky

 

Am diabet tip 2 , noninsulino dependent de vreo 10 ani ; de curand , am fost si eu diagnosticata cu Hepatita B ; o combinatie nefericita de boli.Am fost internata la Fundeni unde am facut o serie de analize : biopsia hepatica , tomografia ficatului , ecografie , analize sange , incarcatura virala , testare VHD... Dupa primirea rezultatelor , soc:nu mi s-a dat tratament antiviral pentru ca incarcatura virala era 76.220 copii/ml , transaminazele TGP = 169 , TGO=85 , Fibrinogen = 297 , Trombocite = 139.000 ; pentru ca nu am avut tratament antiviral am incercat cu Hepatito-Liz de la Insect Farm vreo 6 luni ; mi-am facut transaminazele din cand in cand [ ( care oscilau destul de mult dar val maxima la care a ajuns TGP-ul a fost 218 ( M <42 ) ] ; de foarte putin timp mi-am facut markerii virali si rezultatele sunt :

Ag HBs + , Anti HBs - , Ag HBe - , Ac anti HBe + , Ac anti HVD - , Ac anti HBc + , Ac anti HBc - IgM - . Rugamintea mea e sa-ti arunci o privire pe aceste rezultate si sa-ti exprimi parerea in legatura cu stadiul bolii ; daca mi-ai putea da un sfat de dieta alimentara care sa imbine ce e bine de mancat pentru ambele boli ar fi EXCELENT ;

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Happy Birthday, Interferon!

Istoria succesului interfeonulul a inceput intr-un laborator in Londra

Editat de Laughlin

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

RNA-Interferenta

Cercetatori deconecteaza cu parti mici de genom genele bolnave. Firme testeaza acuma aceasta posibilitate de terapie la pacientii cu hepatita si cancer.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Terapia necesara

 

Nu valorile transaminazelor ci numarul de copii de HBV-ADN in serum decide inceperea terapiei.

Editat de Laughlin

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×