sau Inregistrare

• 13 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

România, încotro ?! Legea austerităţii este declarată neconstituţională. Evaluare topic: * * * * *

Poll: România, încotro ?! Legea austerităţii este declarată neconstituţională. (25 membri au votat)

Cum comentaţi această decizie a Curţii Constituţionale ?

1. O decizie aşteptată, corectă (2 voturi [8.00%])

Procentaj din vot: 8.00%

2. O decizie care va crea mari probleme tuturor românilor (8 voturi [32.00%])

Procentaj din vot: 32.00%

3. O decizie care ne va arăta adevărata faţă a crizei (4 voturi [16.00%])

Procentaj din vot: 16.00%

4. O decizie venită ca răspuns în faţa incompetenţei actualei guvernări (8 voturi [32.00%])

Procentaj din vot: 32.00%

5. Alt răspuns (3 voturi [12.00%])

Procentaj din vot: 12.00%

Voteaza Vizitatorii nu pot vota

#21 Utilizator offline   Sikaryan 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 13-March 07

Scris 26 June 2010 - 02:18 PM

Vezi postareamarinaru, la Jun 26 2010, 02:59 PM, a spus:

Nu stiu daca se poate vorbi de haos. Foarte multe tari europene au crescut TVA si nu a mai fost haos.

Si altele de ex. Bulgaria le-au scazut.
Ghici unde vor alege sa mearga investitorii straini ...in Bulgaria cea cu taxe mici sau in Romania cea cu taxe mari?

Citeaza

Ungaria a crescut de un an jumate.

Da ...cu un procent ...adica de la 24% cat a fost pana acum, la 25 % ...dar si aici se pare ca in curand se va reduce TVA-ul tocmai ca parte a unui program de iesire din criza.
Deci nu mai vorbiti de Ungaria ca eu acolo imi fac cumparaturile mari de cand a intrat Romania in UE si nu mai e vama ...si va asigur ca saptamana trecuta cand am facut ultimele cumparaturi, preturile la alimentele de baza(carne, mezeluri, branzeturi, detergenti) erau cam jumatate din preturile din Romania...desi era TVA-ul de 25%

Citeaza

Cel mai periculos efect este inflatia.

Tara este deja in faliment total, ce se face acum nu este decat prelungirea agoniei prin marirea colosala a datoriilor externe ... degeaba va puneti sperante intr-un asemenea guvern de habarnisti ca in curand tot la monitorizarea economica a tarii se va ajunge .. asa cum a fost si in Bulgaria ...si iata ca nu a iesit rau.

Citeaza

Nimeni nu saraceste ca plateste cu 5% mai mult produsele pe care le consuma.

In mod sigur nu!
Eu sunt de acord cu acest TVA pentru ca este logic ca costul galetutelor sa fie recuperate.
Alta data poate o sa stie cat costa o galetuta la modul real si atunci mai bine o cumperi la magazinul Real.

Citeaza

Problema este de fapt sa poti controla inflatia. Aici o sa intervina BNR cu rezerva de vreo 30 de miliarde de euro. Aceasta rezerva o sa scada considerabil pana la sfarsitul anului.

Si pana la primavara dupa ce s-a papat toata rezerva ...ce facem ? ...suflam in duda ...sau in vuvuzele?
0

#22 Utilizator offline   Rebel XP 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 28-March 06

Scris 26 June 2010 - 02:22 PM

Vezi postareamarinaru, la Jun 26 2010, 02:59 PM, a spus:

Nu stiu daca se poate vorbi de haos. Foarte multe tari europene au crescut TVA si nu a mai fost haos. Ungaria a crescut de un an jumate. Bine nu o sa fie asta e clar. Cel mai periculos efect este inflatia. Nimeni nu saraceste ca plateste cu 5% mai mult produsele pe care le consuma. Problema este de fapt sa poti controla inflatia. Aici o sa intervina BNR cu rezerva de vreo 30 de miliarde de euro. Aceasta rezerva o sa scada considerabil pana la sfarsitul anului.

Idea de 10% tine de controlul inflatiei. Daca o sa poata tine inflatia sub control atunci nu se poate vorbi de 10%. BNR are rezerve pentru a tine inflatia sub control. Aveam o prognoza de vreo 4.4% pentru anul asta din cate imi amintesc.

De acord...dar am folosit cuvantul haos dupa ce l-am vazut pe Sebastian Vladescu care a ridicat din umeri si a spus ca este greu de anticipat legat de impactul real a acestei decizii comparand cu ideea de a opri 15% din salarii.
Parerea mea in legatura cu situatia in care am ajuns este urmatoarea:Opozitia nu are niciun interes ca tara sa mearga bine pentru ca urmeaza alegeri in 2012 si s-au folosit de aceste decizii ale guvernului aratand cu degetul si instigand populatia...si nu se asteptau ca plangerea aceea la Curtea constitutionala sa fie acceptata...din cate am inteles un ungur i-ar fi tradat el fiind balamaua acestei decizii...si iata-ne cu o noua decizie cumplita si cu o noua confirmare ca suntem condusi de interese politice...
0

#23 Utilizator offline   marinaru 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 06-August 06

Scris 26 June 2010 - 02:35 PM

Sika. Nu se pot scadea taxele atata timp cat ai deficit. In loc sa avem deficit 11% am ajunge pe la 15%. Scaderea taxelor au un efect pozitiv in timp si nu imediat. Nu te mai lua dupa PNL ca ei nu au nici un fel de plan de nici un fel. Nu au inventat ei roata. Ungaria a avut TVA de 20% nu de 24% deci esti gresit informat. Tara nu este in faliment. Tara nu intra in faliment nici cu 11% deficit. Exista un context international foarte prost si pentru asta este greu sa finantezi un deficit. Platesti dobanzi foarte mari la un deficit mare si orice om responsabil prefera sa sufere acum mai putin decat mai mult mai tarziu.

Eu astept sa vad noua tinta de inflatie. Sper sa nu fie mai mare de 6%. Deci cresterea TVA este cretina, oribila, proasta, etc. Daca vrem sa scapam trebuie sa treaca la schimbarea constitutiei. Indiferent ce guvern o sa fie acesta trebuie sa poata scadea pensiile si salariile rapid. In Germania unde stai tu s-a anuntat un plan de reducere a cheltuielilor cu 80 de miliarde pana in 2014. Asta s-a intamplat in 2 zile. In Germania guvernul a luat masuri anti-criza prin investitii de 200 de miliarde. Inca nu si-au revenit nici ei...motivul ar fi ca si ei au un deficit mare...au de luat bani pe care nu ii pot lua curand de la mare parte din europa...si tin in spate tari ca Grecia, Italia, Portugalia, Irlanda.

Vezi postareaRebel XP, la Jun 26 2010, 03:22 PM, a spus:

De acord...dar am folosit cuvantul haos dupa ce l-am vazut pe Sebastian Vladescu care a ridicat din umeri si a spus ca este greu de anticipat legat de impactul real a acestei decizii comparand cu ideea de a opri 15% din salarii.
Parerea mea in legatura cu situatia in care am ajuns este urmatoarea:Opozitia nu are niciun interes ca tara sa mearga bine pentru ca urmeaza alegeri in 2012 si s-au folosit de aceste decizii ale guvernului aratand cu degetul si instigand populatia...si nu se asteptau ca plangerea aceea la Curtea constitutionala sa fie acceptata...din cate am inteles un ungur i-ar fi tradat el fiind balamaua acestei decizii...si iata-ne cu o noua decizie cumplita si cu o noua confirmare ca suntem condusi de interese politice...

25% din salarii si da asa este. Pai bugetarii pierd la salariu si platesc TVA mare. Nu vreau sa ma gandesc la cei care au cate 10milioane salariu pentru ca sunt foarte multi bugetari de genul asta...multi si-au facut si credite pentru ca na economia duduia acum 2 ani si toti credeau ca o sa fie mereu asa. Eu nu ma asteptam sa creasca TVA sau cota unica chiar daca nu au scazut pensiile. Ma asteptam la impozite mari la pensiile mari...ma asteptam sa renunte la anumite investitii, concedieri imediate.

Opozitia face ceea ce este normal si anume opozitie. Ei acum trebuie sa para un fel de dumnezei ca sa castige alegerile. Asta este politica nu o poti schimba. Ma enerveaza ca oamenii lor au votat impotriva scaderii pensiilor asa cum le-au cerut...ma enerveaza si ca oamenii PDL au votat pentru scaderea pensiilor pentru ca nu stiu daca au facut-o ca s-au gandit la tara sau au facut-o pentru ca PDL i-a pus acolo. Cu alte cuvinte depolitizarea CCR la care speram nu stiu daca s-a facut doar pentru ca unii membrii nu au fost in PDL. O sa urmaresc si deciziile urmatoare.

A...si tradarea ungurilor ? :o: Pai UDMR mereu a tradat...si in 2004 si acum in 2009. UDMR a fost mereu la guvernare...cred ca 2009 a fost singurul an cand au mai stat pe dreapta. Astia au o gramada de bani si de clientela...poate sunt mai rau ca orice alt partid.
0

#24 Utilizator offline   lupini 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Moderator Global
  • Inregistrat: 11-December 06

Scris 26 June 2010 - 02:58 PM

Vezi postareamarinaru, la Jun 26 2010, 03:35 PM, a spus:

Daca vrem sa scapam trebuie sa treaca la schimbarea constitutiei.

Constituţia e legea supremă, care se aplică tuturor cetăţenilor, şi nicidecum nu e o lege care să fie schimbată aşa cum doreşte un politician care vrea să-şi atingă interesul. Acest tip de abordare, în care legea se schimbă după cum ar vrea Băsescu, e de tip oriental. Noi avem nevoie de atitudine occidentală în care, oamenii iau decizii în funcţie de ce le permite sau nu le permite legea. Ce a făcut acum Curtea Constituţională, e una dintre cele mai mari realizări ale democraţiei, de după 1989: a reuşit să se opună unui grup de politicieni cu tentă dictatorială.
0

#25 Utilizator offline   Rebel XP 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 28-March 06

Scris 26 June 2010 - 03:09 PM

Vezi postarealupini, la Jun 26 2010, 03:58 PM, a spus:

Constituţia e legea supremă, care se aplică tuturor cetăţenilor, şi nicidecum nu e o lege care să fie schimbată aşa cum doreşte un politician care vrea să-şi atingă interesul. Acest tip de abordare, în care legea se schimbă după cum ar vrea Băsescu, e de tip oriental. Noi avem nevoie de atitudine occidentală în care, oamenii iau decizii în funcţie de ce le permite sau nu le permite legea. Ce a făcut acum Curtea Constituţională, e una dintre cele mai mari realizări ale democraţiei, de după 1989: a reuşit să se opună unui grup de politicieni cu tentă dictatorială.

Sunt de acord cu tine ca este o victorie a democratiei...dar este victorie doar daca ne raportam la principiul de functionare si doar la definitie...in contextul in care s-au opus ei acestor propuneri nu cred personal ca au facut prea bine.
Am stat si m-am intrebat...de ce atunci cand au majorat punctul de pensie a fost lege constitutionala iar acum ca au vrut sa reduca inapoi este neconstitutionala? :o:
0

#26 Utilizator offline   Sikaryan 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 13-March 07

Scris 26 June 2010 - 03:09 PM

Vezi postareaRebel XP, la Jun 26 2010, 03:22 PM, a spus:

i.

Interesant punct de vedere!
Adica opozitia care nu are fraiele puterii in mana ...ea trebuia sa conduca tara in timp ce actuali guveranti sa aibe ambele maini libere ca sa fure mai mult si mai bine ...nu?

De ce vorbesti de tradarea in CCR ca doar CCR nu ar trebui sa fie in slujba nici unui partid, ca sa poti tu sa-i acuzi de tradare ci in slujba CONSTITUTIEI ...sau tu esti de parere ca Basescu poate interpreta Constitutia in functie de interesul sau?

In plus de asta acel om a fost un adevarat om de caracter care a inteles ceea ce in toata lumea se stie mai putin in Romania si anume ca pensia este o proprietate privata si ca nimeni nu are dreptul sa o taie cand are chef, ...si asta e corect!
Daca actualilor nu le convenea situatia cu pensia ...atunci cine i-a pus sa o mareasca anul trecut atat primavara cat si toamna?
Cumva campania electorala ?
Pai atunci sa traga consecintele!
Ah ca acum au crescut TVA-ul pentru ca nu sunt capabili e altceva ...asta e bine ...cand te vinzi unor fraieri pentru o galeata de plastic ... iti meriti soarta cu varf si indesat!

Aceasta postare a fost editata de Sikaryan: 26 June 2010 - 03:13 PM

0

#27 Utilizator offline   marinaru 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 26 June 2010 - 03:16 PM

Vezi postarealupini, la Jun 26 2010, 03:58 PM, a spus:

lupini ma sochezi uneori. Constitutia este proasta. S-a vazut asta de multe ori. Puterea CCR este mult prea mare. 9 oameni au decis peste ceea ce a decis guvernul si parlamentul. De fapt un singur om a decis asta. Apoi blocajul cu presedintele si primul ministru de anul trecut. Sunt multe hibe iar ceea ce a facut acum CCR este cea mai mare prostie...si asta s-a vazut si o sa se vada in continuare. Vineri bursa si cursul au picat dramatic. Azi s-a marit TVA.
0

#28 Utilizator offline   lupini 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 26 June 2010 - 03:15 PM

Vezi postareaRebel XP, la Jun 26 2010, 04:09 PM, a spus:

in contextul in care s-au opus ei acestor propuneri nu cred personal ca au facut prea bine.

Marile democraţii nu au nevoie de context pentru ca legea să se respecte. Democraţia puternică e aceea în care indiferent ce se întâmplă, legea se aplică în conformitate exactă cu litera ei. Cel mai bun exemplu e S.U.A. în care, indiferent cine a fost la putere, Constituţia e în vigoare de peste ... 200 de ani, şi, toată lumea se supune ei, ca unei divinităţi, şi nici măcar nu-şi imaginează cineva că i-ar putea veni cuiva ideea să o schimbe în funcţie de interesele vremurilor. De asta e S.U.A. cea mai mare democraţie a lumii, pentru că de 200 de ani, toţi se supun aceleaşi legi !

Vezi postareaRebel XP, la Jun 26 2010, 04:09 PM, a spus:

Am stat si m-am intrebat...de ce atunci cand au majorat punctul de pensie a fost lege constitutionala iar acum ca au vrut sa reduca inapoi este neconstitutionala?

Punctul de pensie se poate majora începând de azi, sau de mâine sau începând din oricare zi, şi va avea efect în perioada care urmează. În schimb, reducerea cu 15 %, ar fi avut efect retroactiv, adică, ar fi luat din contribuţia pe care a plătit-o un om la stat, şi acum....40 de ani. Nicio lege în lumea democratică nu acţionează retroactiv. De asta e neconstituţională.
0

#29 Utilizator offline   marinaru 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 26 June 2010 - 03:15 PM

Vezi postareaSikaryan, la Jun 26 2010, 04:09 PM, a spus:

De ce vorbesti de tradarea in CCR ca doar CCR nu ar trebui sa fie in slujba nici unui partid, ca sa poti tu sa-i acuzi de tradare ci in slujba CONSTITUTIEI ...sau tu esti de parere ca Basescu poate interpreta Constitutia in functie de interesul sau?

Si unde anume scrie in contitutie ca nu poti taia pensiile ? De ce judecatorilor nu li s-a scazut pensia pe motiv ca sunt constutitionali iar parlamentarilor da ? Au impreuna acelasi statut.
0

#30 Utilizator offline   lupini 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 26 June 2010 - 03:18 PM

Vezi postareamarinaru, la Jun 26 2010, 04:16 PM, a spus:

Constitutia este proasta.

De aceeaşi părere e şi Băsescu, din cauză că nu-i dă voie să fie preşedinte pe viaţă, iar EBA să fie ...prim-ministru.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 13 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Atasamente Despre masonerie! * * * * - ActorGrabit  1.682 368.707
Hot Topic (New) Mitul Retelei Teroriste Internationale Al-Qaeda
Un mit care a oferit politicienilor puteri nelimitate si afaceri ...
Daniel_85  94 34.615
Hot Topic (New) Atasamente Denigrarea contracandidatului in timpul campaniei
O solutie sau nu?
ActorGrabit  26 10.856
Replici noi Razboiul nevazut de la Brasov! carbunaru  5 4.031
Replici noi Clase sociale LăutarulDinBeci  7 3.150