Cugetari.. Cine esti,ce vrei,singur pe Pamant
Scris 22 June 2010 - 08:34 AM
Actualmente,instinctul este imparat in lumea oamenlor.Foarte multe decizii le luam dupa cum ne dicteaza instinctul.De cele mai multe ori,instinctul ne conduce pe drumul gresit.
Scris 22 June 2010 - 11:06 PM
CRISTI82, la Jun 22 2010, 09:34 AM, a spus:
Actualmente,instinctul este imparat in lumea oamenlor.Foarte multe decizii le luam dupa cum ne dicteaza instinctul.De cele mai multe ori,instinctul ne conduce pe drumul gresit.
Salut Cristi
Si trupurile animalelor, cat si trupurile oamenilor (dupa cum ne numim) adapostesc creiere (obiecte).
Fiinta creierului este mintea. Fiinta mintii sau actiunea ei este gandirea.
Mintea pasiva (vegetativa) fiinţează prin instinct si este prezenta in cazul tuturor animalelor si insectelor, unde totul este bazat pe instincte.
Mintea omului, are capacitatea de a fiinţį prin gandire, devenind o minte activa.
Ea, gandirea, poate controla orice instinct, dand dovada de intelegere a existentei instinctului, a utilitatii si a consecintelor lui. Fiindu-i totodata superioara.
Acei oameni care gandesc, isi pot controla instinctele. Ceilalalti spun ca instinctele le influenteaza deciziile.
De aceea exista oameni civilizati si oameni animalici, primitivi.
Desi este impropriu sa spui om, mai degraba minte.
Trupul este doar marioneta mintii.
Nu el face actiunea, el este obiectul actiunii. Actiunea o face mintea, prin instinct sau prin gandire.
Eu, mintea (instinctiva sau filozoafa), sunt vie si dincolo de gesturi si glas. Dar am nevoie de functiile trupului, pentru a ma exterioriza.
Altfel, nu ma pot face cunoscuta.
Noi suntem o lume a mintilor (vegetative sau nu). Ce-i impiedica pe unii sa stie asta, este necesitatea identificarii mintii cu o forma (omul).
Dar ce forma are mintea in absenta trupului si a creierului ?
Poate ea exista fara ele ?
Mintea vegetativa vede doar trupul, in timp ce gandirea cauta sa-i cunoasca acea gandirea pe care o adaposteste, vede si dincolo de trup.
Cine sunt eu ? Eu sunt gandirea. (lamurita intr-o anumita masura, deocamdata)
Aceasta postare a fost editata de Interpus: 22 June 2010 - 11:13 PM
Scris 23 June 2010 - 09:16 AM
Noua,oamenilor,ne place sa traim in minciuna.Stand eu stramb si gandind drept, imi ziceam in sinea mea,ce ti-e si cu iubirea asta atat de ridicata in slavi,dintre un El si o Ea.Acest tip de iubire se numeste iubire eros.Iubirea eros implica in cea mai mare masura trupul,excluzand fara doar si poate spiritul.Atata patima,minciuna si egoism nu am intalnit nicaieri mai mult decat in iubirea aceasta ,care pur si simplu devasteaza fiinta umana.Iubirea de natura trupeasca este un drog de care devii dependent si care-ti ofera niste stari senzationale.Cand plangem dupa persoana iubita,care tocmai ne-a parasit,noi nu plangem dupa persoana in sine ci dupa acel drog care ne-a dat dependenta si pe care corpul il secreta doar in preajma iubitului/iubitei.
Ca sa ne facem rost de acest drog,mintim,inselam,ca mai la urma sa tradam.
Mai mult decat atat,de multe ori ne mintim,mintim pe altii si inselam,doar pentru a ne satisface un instinct primar,nevoia de sex.
Am divinizat un lucru atat de pacatos si firesc,am facut din rahat,rahat inpoleiat,ma refer la iubirea eros.
El o vede pe Ea. In El se naste pofta trupeasca si se duce la Ea,intocmai cum s-a dus Lucifer la Eva,si ii vorbeste frumos si lingusitor.Plin de incredere si fudulie,precum Lucifer odata,El o curteaza pe Ea,iar Ea se lasa cuprinsa de farmecele lui El,dar ca sa nu fie invinuita ca si Ea il doreste pe El,Ea spune ca mai trebuie ceva,desi se minte in primul rand pe ea insasi,apoi pe toti ceilalti.El,ca s-o amageasca pe Ea,se preface ca e bun si ca o asculta ,o inveseleste,desi nu-i sta in fire sa fie bun cu altii,se da inger de lumina,pentru ca Ea sa nu se simta vinovata ca s-a lasat sedusa de cel viclean,venit in chip de inger de lumina.Ea este coplesita de grandoarea lui El.Il doreste dar pe ascuns,ca sa nu fie invinovatita de lumea cea rauvoitoare..Pentru ca El sa nu-si piarda interesul pentru Ea,Ea isi scoate formele trupului cat mai la vedere.Nu e prea mare de statura,dar ce nu face pentru El? Se catara pe pantofi cu toc inalt,se piaptana si se gateste,isi face unghiile cu rosu,pentru ca El sa nu-si piarda interesu'.Si pentru ca El sa-si faca o impresie buna despre Ea,Ea se da fiinta angelica,venita de printre stele,desi,nu e deloc adevarat. Ea nu seamana in niciun fel cu El,iar El nu seamana in niciun fel cu Ea.
Daca El si Ea nu au nimic in comun,atunci de ce vor sa se lege unul de altul?
El o minte pe Ea si Ea il minte pe El.De ce fac asta? Ce interese au?
El,fiind fiu al lui Lucifer cel de demult,stie exact ce vrea de la Ea,dar Ea este de fel mai naiva,mai confuza,asa cum era si mama ei,Eva.Drept urmare,Ea se minte ca-l vrea pe El pentru suflet,ca sa nu fie invinovatita,cand de fapt il vrea pentru trup,iar El, o minte pe Ea, c-o vrea pentru sufletu-i nevinovat,cand El nu vrea decat sa aiba trupul lui Ea.
Aceasta postare a fost editata de CRISTI82: 23 June 2010 - 09:30 AM
Scris 23 June 2010 - 07:25 PM
CRISTI82, la Jun 23 2010, 10:16 AM, a spus:
Vorbeste-ne despre noesis si nous, despre imaterialitatea sufletului si a gandirii sau poate sunt entitati, pe care doar fizicianul ni le poate explica.
Apoi, de ce eu sunt gandire si nu gand, de ce nu mintea.
daca sunt o minte, pot dezvolta o gandire ca observator obiectiv sau ideal, incat sa ma cunosc prin introspectie ?
despre endoxa : unde gandirea se intelege pe sine prin propria-i gandire. O forma o percepe, dar cum se percepe pe sine ?
si asa poti ajunge sa vorbesti despre cunoasterea prin fenomenologie.
Vorbeste-ne despre dualismul fiintei la care silogismele te conduc usor :
trupul fara creier, n-ar avea minte, deci n-ar putea gandi, n-ar putea actiona, prin urmare nu exista trupul ca minte, incat sa vorbim de doua minti, deci exista o singura minte si un singur trup, ambele definind fiinta.
despre dualitatea mintii : mintea activa si mintea pasiva. Filozofii vorbesc despre o ratiune activa si alta pasiva.
Unul spune ceva, altul altceva. Eu am adaptat.
Apeleaza la o gandire discursiva prin care sa dezvolti, sa completezi sau sa corectezi ce-am scris.
Sau, de esti satul de atata logica, vorbeste despre gandire prin prisma alogismelor.
invita-ne prin toate alea la o conversatie interesanta si captivanta.
Este topicul tau, unde vrei sa afli cine esti, ce esti si ce poti cu adevarat. Fii capabil de sintetizare.
Aceasta postare a fost editata de Interpus: 23 June 2010 - 07:27 PM
Scris 24 June 2010 - 09:09 AM
Daca omul nu ar fi invatat,el nu ar stii cu ce gandeste,de unde ii vin sentimentele.In vechime se credea ca simtim si gandim cu inima.Adica,omul gandea,dar nu stia cu ce gandeste.Organul care gandea era constient de trupul in care se afla,era constient de tot ce se afla in jurul sau,dar nu era constient de sine insusi.Este absolut fascinant.
Cand spui, "inima mea",cine spune ca inima e a lui? cine isi asuma rolul de posesor al inimii si nu numai? Creierul? posibil.Dar cand spui "creierul meu",atunci cine a mai facut aceasta afirmatie? Omul este o fiinta ciudata,care nu se intelege pe sine insusi.Nu se intelege pentru ca nu vrea sa evolueze.I s-a dat sansa sa evolueze,dar el,omul,isi iubeste mai mult originile animalice.Omul trebuie sa se descopere pe sine insusi.Descoperindu-se,va descoperi si divinitatea.Va descoperi cine este si de unde vine.Animalul om se cauta pe sine insusi.Cauta sa vada cine i-a facut "upgrade' si cum se numeste acel program cu care a fost '.upgradat".Poate ca acel program se numeste suflet, de ce nu?
Aceasta postare a fost editata de CRISTI82: 24 June 2010 - 09:08 AM
Scris 25 July 2010 - 10:46 PM
AshOfPoets, la Jun 20 2010, 06:43 PM, a spus:
Mmm, foarte frumos. Mi-ai adus aminte de unul din pasajele mele preferate din "O viata" a lui Maupassant.
La aceeasi concluzie ajunsese si el in final.
Scris 23 November 2011 - 05:07 AM
Interpus, la 22 June 2010 - 11:06 PM, a spus:
Ea, gandirea, poate controla orice instinct, dand dovada de intelegere a existentei instinctului, a utilitatii si a consecintelor lui. Fiindu-i totodata superioara.
Acei oameni care gandesc, isi pot controla instinctele. Ceilalalti spun ca instinctele le influenteaza deciziile.
Si daca gandirea ta nu e cea corecta? Daca rationalizarea e facuta pe un temei gresit?
Cristi din prahova, la 20 June 2010 - 09:22 PM, a spus:
bine .
Cristi din prahova, la 23 June 2010 - 09:16 AM, a spus:
El o minte pe Ea si Ea il minte pe El.De ce fac asta? Ce interese au?
El,fiind fiu al lui Lucifer cel de demult,stie exact ce vrea de la Ea,dar Ea este de fel mai naiva,mai confuza,asa cum era si mama ei,Eva.Drept urmare,Ea se minte ca-l vrea pe El pentru suflet,ca sa nu fie invinovatita,cand de fapt il vrea pentru trup,iar El, o minte pe Ea, c-o vrea pentru sufletu-i nevinovat,cand El nu vrea decat sa aiba trupul lui Ea.
esti sigur de asta? e o certitudine?
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Amprentele unor trecatori prin viata noastra | Rami | 74 | 8.789 |
|
Ce este mai aproape de infinit ?
tristetea sau placearea |
Schimbarea Perceptiei | 73 | 11.393 |
|