Felul meu de a fi este dat de destin?!
Scris 06 June 2010 - 09:54 PM
Daca felul meu de a fi este dat de destin, nu inseamna ca Dumnezeu se baga in liberul arbitru?!
Adica El cam stie ce vom face fiecare pe Pamant inainte ca noi sa luam deciziile?!
De exemplu eu nu ma pot abtine sa nu ajut persoanele care imi cer ajutorul in majoritatea situatiilor, chiar si cand sunt foarte ocupat.
Este asta in destin de nu reusesc sa ma opun?!
Scris 06 June 2010 - 09:57 PM
Scris 06 June 2010 - 10:03 PM
Deci Dumnezeu stie toate deciziile posibile si urmarile lor, dar nu stie ce decizii vom lua din infinitatea de decizii posibile.
Scris 06 June 2010 - 10:02 PM
Scris 06 June 2010 - 10:06 PM
VictorN, la Jun 6 2010, 11:03 PM, a spus:
Deci Dumnezeu stie toate deciziile posibile si urmarile lor, dar nu stie ce decizii vom lua din infinitatea de decizii posibile.
chiar daca nu stie ce decizie luam,si cred ca in asta consta liberul albitru, stie ce urmari ar avea decizia noastra!el ne ofera calea spre a cunoaste atat binele cat si raul,decizia in partea cui ne indreptam ne apartine!
NASTYPRIMUL, la Jun 6 2010, 11:02 PM, a spus:
intrebarea e cine il modifica ,noi?...as avea dubii!
Scris 06 June 2010 - 10:07 PM
Scris 06 June 2010 - 10:10 PM
Tina_Stanciu, la Jun 6 2010, 11:07 PM, a spus:
alegerea raului..momentul in care Dumnezeu lasa loc liberului arbitru!toate se intampla cu un rost!
crede cineva in reincarnare?
Aceasta postare a fost editata de Eagerness: 06 June 2010 - 10:09 PM
Scris 06 June 2010 - 10:12 PM
Eagerness, la Jun 6 2010, 11:10 PM, a spus:
crede cineva in reincarnare?
Pai da, dar vezi tu..cei care cred in destin spun ca totul e deja scris si ca indiferent ce alegeri am face tot unde ne e scris ajungem. Nu mai ramane loc de liberul arbitru...
Acum depinde, subiectul asta se poate discuta din numeroase puncte de vedere. Al religiei, al filozofiei, al stiintei.. fiecare va avea un raspuns diferit.
Vad ca topicul e la astrologie, un domeniu pe care nu prea il stapanesc asa ca, daca exista si o adordare din punctul asta de vedere, imi cer scuze dar nu o cunosc.
Rar cred in lucrurile pe care nu le vad cu ochii mei... nu prea mi-am pus problema pana acum, dar nu, nu cred in reincarnare.
Scris 06 June 2010 - 10:16 PM
Eu daca as fi apropiat de nivelul de evolutie al lui Dumnezeu, daca asta se poate cuantifica pe o scara, nu as da doar 1 sansa oamenilor sa faca lucrurile bune, le-as da extrem de multe sanse si cum exista scara binelui trebuie sa existe si una a raului, ma gandesc la cei care ucid si nu simt regrete nici dupa zeci de ani, aceia cred dupa ce mor au sanse sa ajunga demoni sau draci.
Scris 06 June 2010 - 10:20 PM
Tina_Stanciu, la Jun 6 2010, 11:12 PM, a spus:
ai dreptate!adevarul e undeva la mijloc sau e undeva acolo unde nu poate ajunge nici un muritor.sunt fel si fel de profetii,de scrieri care indica multe chestiuni legate de oricare ar putea fi raspunsul nostru si totusi nu avem nimic concret!
eu nu cred in reincarnari,dar am citit ceva care explica multe lucruri...si e mult mai complicat decat as fi crezut!
VictorN, la Jun 6 2010, 11:16 PM, a spus:
Eu daca as fi apropiat de nivelul de evolutie al lui Dumnezeu, daca asta se poate cuantifica pe o scara, nu as da doar 1 sansa oamenilor sa faca lucrurile bune, le-as da extrem de multe sanse si cum exista scara binelui trebuie sa existe si una a raului, ma gandesc la cei care ucid si nu simt regrete nici dupa zeci de ani, aceia cred dupa ce mor au sanse sa ajunga demoni sau draci.
din contra..daca tu crezi in reincarnare atunci stii ca ceea ce devii dupa reincarnare nu are nici o legatura cu ceea ce ai fost!
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Catastrofe naturale si artificiale | umilitul | 31 | 5.191 |
|
Diferenta dintre spirit si suflet? | ArteMiss | 55 | 12.070 |
|
|
Bloody'Charity'Rackham | 14 | 2.779 |
|