sau Inregistrare

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

psihoza psihoza datorata urmaririi Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Lidiah 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 21-March 10

Scris 06 June 2010 - 07:00 PM

Buna ziua, am facut o psihoza datorita faptului ca sunt urmarita. Un individ ma urmareste permanent, are un program spion sau altceva care ii permite sa imi monitorizeze laptopul, imi asculta telefonul, are chei si imi intra in casa, vorbeste cu toti colegii si prietenii mei si daca nu accesez telefonul sau laptopul sau nu ies din casa, imi transmite mesaje prin ei sau prin trecatorii de pe strada chiar. Eu am dezvoltat astfel o psihoza cu tendinte de automutilare si sinucidere. Am convingerea ca doar prin sinucidere as putea scapa. Asa, nu m-ar mai putea urmari. El cred ca are impresia ca si eu comunic cu el, poate ca in mintea lui crede ca vorbesc cu el, eu tot ce vreau este sa fiu lasata in pace,nu mai pot suporta. Ma puteti ajuta cu o parere, un sfat, cum pot evada din situatia aceasta?
0

#2 Utilizator offline   Nemo! 

• .
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 24-November 09

Scris 06 June 2010 - 08:02 PM

Vezi postareaLidiah, la Jun 6 2010, 08:00 PM, a spus:

Buna ziua, am facut o psihoza datorita faptului ca sunt urmarita. Un individ ma urmareste permanent, are un program spion sau altceva care ii permite sa imi monitorizeze laptopul, imi asculta telefonul, are chei si imi intra in casa, vorbeste cu toti colegii si prietenii mei si daca nu accesez telefonul sau laptopul sau nu ies din casa, imi transmite mesaje prin ei sau prin trecatorii de pe strada chiar. Eu am dezvoltat astfel o psihoza cu tendinte de automutilare si sinucidere. Am convingerea ca doar prin sinucidere as putea scapa. Asa, nu m-ar mai putea urmari. El cred ca are impresia ca si eu comunic cu el, poate ca in mintea lui crede ca vorbesc cu el, eu tot ce vreau este sa fiu lasata in pace,nu mai pot suporta. Ma puteti ajuta cu o parere, un sfat, cum pot evada din situatia aceasta?

Un astfel de ajutor presupune multe, sa cunoastem istoricul tau, familia din care te tragi, cum a fost copilaria ta, cum gandesti despre viata, ce relatii ai in prezent cu persoanele mai apropiate, daca lucrezi, daca dormi bine, daca ai avut boli importante,daca esti stresata, daca ai avut suparari in viata, daca ai prieteni sau rude care te sprijina. Toate astea se fac intr-o psihoterapie de durata. Ai spus toate lucrurile care te supara unui psiholog sau nu? A incercat deja sa te ajute si nu a reusit? Spune-ne mai multe. Parerea mea e ca ar trebui sa mergi la un psiholog, si chiar sa te internezi pentru 2 saptamani, macar ai scapa 2 saptamani de presiunea acelui individ bagaret, sa vezi cum te simti fara el.
0

#3 Utilizator offline   _Undying_ 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 21-December 09

Scris 06 June 2010 - 08:05 PM

E psihoza intr-adevar, psihoza gainii urmarite de cocos. Ar fi nevoie ca un psihiatru sa-ti prescrie un tratament antipsihotic cu medicamente ca Zyprexa, Abilify ori Seroquel, poate la unul din ele vei raspunde favorabil. Apoi dupa ce te echilibrezi medicamentos, incearca sa-ti corectezi modul de a percepe realitatea cu ajutorul unei psihoterapeute care a scapat teafara din ghearele cocosilor urmaritori.

Posibil ca perceptia deformata ca ai fi mereu urmarita de un anume individ este de fapt o proiectie a imaginii unuia dintre parintii tai sau a unui alt membru din familie, extrem de autoritar, lipsit de sentimente, care ti-a cauzat traume emotionale prin mesajele verbale si mai ales nonverbale care le emite.

Am avut mai demult o prietena care dupa ce a scapat de prietenul de dinaintea mea, se credea mereu urmarita de acesta. Apoi am aflat ca fata respectiva are acasa un tata alcoolic, agresiv, care pana la urma i-a ucis mama prin tortura psihica. Asa ca e necesar sa cauti in familia ta sa vezi care e conflictul primar si sa nu-l mai extrapolezi asupra altora.

Aceasta postare a fost editata de Oneiros: 06 June 2010 - 08:15 PM

0

#4 Utilizator offline   DidaJames 

• i am the driving force
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 19-November 07

Scris 06 June 2010 - 08:23 PM

Vezi postareaLidiah, la Jun 6 2010, 08:00 PM, a spus:

pe langa terapie, in caz de nu stiai, exista politia care te-ar putea ajuta, doar ca tre sa soliciti ajutoru lor.
0

#5 Utilizator offline   Lidiah 

• Boboc
  • Pip

Scris 06 June 2010 - 08:25 PM

Vezi postareaKosmotro, la Jun 6 2010, 08:02 PM, a spus:

Un astfel de ajutor presupune multe, sa cunoastem istoricul tau, familia din care te tragi, cum a fost copilaria ta, cum gandesti despre viata, ce relatii ai in prezent cu persoanele mai apropiate, daca lucrezi, daca dormi bine, daca ai avut boli importante,daca esti stresata, daca ai avut suparari in viata, daca ai prieteni sau rude care te sprijina. Toate astea se fac intr-o psihoterapie de durata. Ai spus toate lucrurile care te supara unui psiholog sau nu? A incercat deja sa te ajute si nu a reusit? Spune-ne mai multe. Parerea mea e ca ar trebui sa mergi la un psiholog, si chiar sa te internezi pentru 2 saptamani, macar ai scapa 2 saptamani de presiunea acelui individ bagaret, sa vezi cum te simti fara el.

Multumesc pentru raspuns. Sunt singura, am avut o viata complet normala, sunt un om optimist, relatiile mele sunt toate deteriorate (pentru ca imi transmit mesaje ii resping pe toti), lucrez, dorm foarte bine, am artroza, sunt stresata acum (chiar acum el citeste ce scriu pentru ca am laptopul urmarit), am avut suparari obisnuite (decesul parintilor, nu pot avea copii), nu am decat pe mine. Am sa merg la un psihiatru, tot imi era rusine sa spun ca ma enerveaza aceasta stransoare cumplita, asa de tare imi doresc sa evadez, sa scap odata de acest monstru
0

#6 Utilizator offline   florianb 

• Cactus
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 06-January 08

Scris 06 June 2010 - 08:28 PM

Vezi postareaLidiah, la Jun 6 2010, 09:25 PM, a spus:

Am sa merg la un psihiatru, tot imi era rusine sa spun ca ma enerveaza aceasta stransoare cumplita, asa de tare imi doresc sa evadez, sa scap odata de acest monstru

Bine, mergi la un psihiatru!
0

#7 Utilizator offline   Lidiah 

• Boboc
  • Pip

Scris 06 June 2010 - 08:31 PM

Vezi postareaOneiros, la Jun 6 2010, 08:05 PM, a spus:

E psihoza intr-adevar, psihoza gainii urmarite de cocos. Ar fi nevoie ca un psihiatru sa-ti prescrie un tratament antipsihotic cu medicamente ca Zyprexa, Abilify ori Seroquel, poate la unul din ele vei raspunde favorabil. Apoi dupa ce te echilibrezi medicamentos, incearca sa-ti corectezi modul de a percepe realitatea cu ajutorul unei psihoterapeute care a scapat teafara din ghearele cocosilor urmaritori.

Posibil ca perceptia deformata ca ai fi mereu urmarita de un anume individ este de fapt o proiectie a imaginii unuia dintre parintii tai sau a unui alt membru din familie, extrem de autoritar, lipsit de sentimente, care ti-a cauzat traume emotionale prin mesajele verbale si mai ales nonverbale care le emite.

Am avut mai demult o prietena care dupa ce a scapat de prietenul de dinaintea mea, se credea mereu urmarita de acesta. Apoi am aflat ca fata respectiva are acasa un tata alcoolic, agresiv, care pana la urma i-a ucis mama prin tortura psihica. Asa ca e necesar sa cauti in familia ta sa vezi care e conflictul primar si sa nu-l mai extrapolezi asupra altora.

Ar fi bun un medicament, as mai uita. Nu cred ca este cazul unei proiectii, natura urmaririi mele este speciala, nu ma urmareste el personal, ci oameni pusi de el. Un exemplu: dupa ce am vorbit la telefon si m-am plans de el, a doua zi, la poarta cladirii in care lucrez era o cersetoare. Cand am ajuns, mi-a transmis mesajul, apoi a plecat. Ei bine, in astfel de momente ma cuprinde o revolta fara margini, ziua este aproape complet compromisa si fac eforturi cumplite de a rezista. Cam asa ma urmareste. Daca m-ar urmari el personal, i-as trage un pumn. Familia mea a fost saraca una absolut minunata. El a atacat dupa ce a murit tata
Multumesc pentru raspuns
0

#8 Utilizator offline   BlueColor 

• .
  • PipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 23-March 08

Scris 06 June 2010 - 08:32 PM

Ce mesaje iti transmite? Si cine-i omul asta? Ai avut vreo relatie cu el?
Imi pare incredibil ceea ce patesti, politia nu se baga? De cat timp te urmareste?
0

#9 Utilizator offline   Lidiah 

• Boboc
  • Pip

Scris 06 June 2010 - 08:36 PM

Vezi postareaDidaJames, la Jun 6 2010, 08:23 PM, a spus:

pe langa terapie, in caz de nu stiai, exista politia care te-ar putea ajuta, doar ca tre sa soliciti ajutoru lor.

Nu ma urmareste el, nu am ce sa spun la politie
Multumesc pentru raspuns
0

#10 Utilizator offline   DidaJames 

• i am the driving force
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 19-November 07

Scris 06 June 2010 - 08:40 PM

Vezi postareaLidiah, la Jun 6 2010, 09:36 PM, a spus:

Nu ma urmareste el, nu am ce sa spun la politie
Multumesc pentru raspuns

pai in prima postare asa ai zis.

concret: te deranjeaza cineva cu ceva sau nu? sau totu e in imaginatia ta?
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari