250 gr faina, 5 gr bicarbonat de sodiu, 2 gr sare, 115 gr unt, 110 gr zahar, 2 oua, 525 gr banane foarte coapte
Mod de preparare
Se pre-incalzeste cuptorul la 175*C - se greseaza usor o forma de paine sau 2 de chec.
Intr-un castron se amesteca faina, sare si bicarbonat. Intr-un alt castron se bate unt cu zahar pana zaharul e aproape topit, se amesteca si bananele strivite si se adauga si mixtura de faina pana devine umeda faina, adica nu trebuie sa fie lichida sau super fina. Se toarna compozitia in forme si in cuptor pentru 60-65 de minute, pana o scobitoare iese curat.
Se scoate din cuptor si se lasa 10 minute in forme si pe urma pe un grilaj de sarma sa se raceasca. Se poate pune dulceata pe felii sau zahar pudra dar si simplu este un deliciu langa un ceai sau o cescuta de cafea.
L-am gustat deja, este minunata, nu ma ineaca bicarbonatul ca eu am mai adaugat o lingura mare de coaja de lamiie rasa conservat in zahar si o cana de cafea de lapte batut mai acru ca era cam greu de amestecat cu telul t, deci merge si ceva acrisor inca in compozitie sa fie mai moale, iaurt sau smantana, zer, zeama de lamiie sau de portocale si a devenit mai de culoarea maslinei verzi in loc de maronie!!!
Am incercat reteta acum si a reusit foarte bine!!! Si cuptorul e la inaltime dar si abilitatea mea de a freca 2 portii ca n-o sa ard un cuptor mare pentru o forma mica
Contact
Facebook
Twitter
RSS