Diela, la Nov 2 2010, 08:31 AM, a spus:
aşadar la o înălţime obişnuită a camerei de aprox 2,3m:
pt o cameră de 10 mp e suficient un panou de 350 w/oră - preţ 870 ron
pt o cameră de 15 mp e suficient un panou de 600 w/oră - preţ 1.230 ron
pt o cameră de 23 mp e suficient un panou de 850w/h - preţ 1.400 ron
la încăperi mari cum e zona mea de zi de aprox. 60 mp au zis că e mai bine să pun 4 panouri pt 15 mp decât 3 panouri pt 23 mp pt că le "împrăştii" mai bine mai tavan şi atunci şi randamentul e mai bun
ca să asigure o temperatură de 23 grade în cameră trebuie să funcţioneze maxim 8-10 ore/zi la temperaturi de -10 grade celsius
deci, dacă o luăm absolut în mare şi maximal - la o casă de 150 mp e nevoie de 10 panouri a câte 600 w/oră, funcţionare 10 ore/zi
şi avem aşa - 10 panouri * 600 w * 10 ore = 60.000 w = 60 kw/zi
60 kw * 30 zile = 1800 kw/lună
180 kw * 0,4 ron/kw = 720 ron factură încălzire, inclusiv tva
şi asta ca să fie 23 de grade non-stop în casă la -10 grade celsius afară
dar consumul diferă în funcţie de gradul de izolare al casei, de temperatura de afară, de setările termostatului pe camere şi ore
In primul rand ,nu vreau sa te jignesc ,dar nu te prea pricepi la calcule...
Pe piata sunt prezenti in jur de 10 producatori de panouri infrarosu,atat din tara cat si din strainatate,daca tu sti numai unul...
<o înălţime obişnuită a camerei de aprox 2,3m> nu stiu ce camere ai tu, dar o înălţime obişnuită a camerei este de 2,5m....
Pt o cameră de 10 mp NU e suficient un panou de 350 w/oră ci unul de 600 W, indiferent de izlolatia,....pe care le ai,comercializez asa ceva si stiu despre ce vb.,de ce dai informatii gresite ?...,restul <calculului> ,n-are rost sa va mai spun ca e eronat si ca preturile la panourile alea sunt duble fata de ce e pe piata acum...,unde mai pui ca sunt si de plastic si se deformeaza in timp.
Eu cred ca un <Super moderator> ar trebui sa se informeze sau sa lase pe altcineva...
Aceasta postare a fost editata de POP FLORINN: 26 November 2010 - 01:22 PM
Contact
Facebook
Twitter
RSS