sau Inregistrare

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

panouri radiante cu infrarosu pareri,opinii Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   ColdEyes 

• Aley Cat
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 07-May 07

Scris 31 May 2010 - 01:00 PM

salutare natiune , sunt nedumerit de diversele opinii in legatura cu panourile radiante , as dori sa aflu de la cei ce au intrat in contact cu acestea sa faca o scurta descriere
0

#2 Utilizator offline   Diela 

• mititica deductivă şi noninvazivă
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 20-July 07

Scris 31 May 2010 - 01:07 PM

da, eu am din astea
fac treabă bună (căldură), nu ocupă spaţiu (că se pun pe tavan) şi nu adună praf
pot fi reglate cu termostat

acuma nu ştiu exact cāt plăteşti factura de curent strict pt ele - casa mea e bine izolată, pe curent am şi centrala de apă caldă şi am făcut foc īn casă şi la şemineu zilnic
dar, per ansamblu, e mai bine decāt cu gaz

plus că nu am plătit proiect, branşare şi toate cele şi nu vin cei de la gaz la fiecare 2 ani să mă pună să modific prin casă
0

#3 Utilizator offline   lupini 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Moderator Global
  • Inregistrat: 11-December 06

Scris 31 May 2010 - 02:21 PM

Vezi postareaColdEyes, la May 31 2010, 02:00 PM, a spus:

panourile radiante ... o scurta descriere

Au un principiu de funcţionare asemănător cu reşourile, īnsă cu rezistenţe nemetalice. Se pot pune pe pereţi, ca tablourile, pe jos, sau chiar pe tavan.

Sunt care īşi pun panouri, dar eu zic că pe lāngă panouri, totuşi e bine ca - pentru cei care stau la casă - să mai aibă şi sursă tradiţională de īncălzire. Pentru cei de la bloc, e bun un panou de ăsta, mai ales pentru iernile foarte reci.

Consumul de curent, variază īn funcţie de īnălţimea camerei, calitatea izolării īncăperii şi numărul geamurilor dar şi de tipul lor. Dacă e o iarnă friguroasă, şi cineva stă toată ziua īn casă, aparatul e deschis uneori şi 20 - 24 de ore.

Dacă luăm un panou de - să zicem - 700 de Waţi, asta īnseamnă că panoul consumă circa 15 KW/zi (dacă e deschis 20 - 24 de ore), adică, circa 450 KW/lună. Dacă luăm preţul kilowatt-ului de aproximativ 50 de bani (poate fi mai mult sau mai puţin), asta īnseamnă 225 de lei noi pe lună. Sau, hai să fie rotund 200 de lei noi.
0

#4 Utilizator offline   Ghijoi 

• matza
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Inregistrat: 02-March 07

Scris 31 May 2010 - 04:04 PM

si eu ma gandesc ca la o solutie alternativa-am casa f.bine izolara(30cm izolatia,ferestre cu tripan)-insa nu una principala
le-am vazut la expoconstruct;nu le stiu randamentul efectiv!
0

#5 Utilizator offline   New Task 

• Daca te enervezi, iti imprumut "Ciocanul".
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 09-August 07

Scris 31 May 2010 - 04:29 PM

Vezi postarealupini, la May 31 2010, 03:21 PM, a spus:

Au un principiu de funcţionare asemănător cu reşourile, īnsă cu rezistenţe nemetalice. Se pot pune pe pereţi, ca tablourile, pe jos, sau chiar pe tavan.

Sunt care īşi pun panouri, dar eu zic că pe lāngă panouri, totuşi e bine ca - pentru cei care stau la casă - să mai aibă şi sursă tradiţională de īncălzire. Pentru cei de la bloc, e bun un panou de ăsta, mai ales pentru iernile foarte reci.

Consumul de curent, variază īn funcţie de īnălţimea camerei, calitatea izolării īncăperii şi numărul geamurilor dar şi de tipul lor. Dacă e o iarnă friguroasă, şi cineva stă toată ziua īn casă, aparatul e deschis uneori şi 20 - 24 de ore.

Dacă luăm un panou de - să zicem - 700 de Waţi, asta īnseamnă că panoul consumă circa 15 KW/zi (dacă e deschis 20 - 24 de ore), adică, circa 450 KW/lună. Dacă luăm preţul kilowatt-ului de aproximativ 50 de bani (poate fi mai mult sau mai puţin), asta īnseamnă 225 de lei noi pe lună. Sau, hai să fie rotund 200 de lei noi.

..vezi ca sunt ma multe grile de consum..
cel de care spui tu se incadreaza la consumul CTP tip Monom peste 3kw/zi si are pretul situat undeva pe la 0.8..
Calculul la consumul de energie estimat de tine ar arata cam asa:
15kw x approx 0,8 x medie lunara 30=360 roni la care adaugi tva=> 360x1.19=428 roni la care adaugi radio+tv si ajungi la approximativ 45o roni lunar...
..deci ajungem la o suma dubla fata de ce ai calculat tu...

btw...intotdeauna rotunjirea se face cu plus... :)

uite aici un calculator pentru un alt tip de produs...care consider eu ca este mult mai performant si fara sa ocupe spatiu..
http://www.carbon2he...zire_pardoseala

Aceasta postare a fost editata de NewTask: 31 May 2010 - 04:32 PM

0

#6 Utilizator offline   lupini 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Moderator Global
  • Inregistrat: 11-December 06

Scris 31 May 2010 - 04:57 PM

Vezi postareaNewTask, la May 31 2010, 05:29 PM, a spus:

..vezi ca sunt ma multe grile de consum..

Calculul la consumul de energie estimat de tine ar arata cam asa:
15kw x approx 0,8 x medie lunara 30=360 roni la care adaugi tva=> 360x1.19=428 roni la care adaugi radio+tv si ajungi la approximativ 45o roni lunar...

Da, e exact aşa cum zici. Am luat o grilă la īntāmplare, cea cu aproximativ 50 de bani, pe care mi-am amintit-o, apoi am calculat, fără TVA. Că dacă mai pui şi radio-ul, TVA-ul, televizorul....da, se ajunge la suma pe care ai scris-o tu.
0

#7 Utilizator offline   Ghijoi 

• matza
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Inregistrat: 02-March 07

Scris 31 May 2010 - 05:22 PM

pt mine ar fi solutia alternativa in tipul iernii in unele incaperi ale casei pe care nu le folosesc-(ex mansarda)...undeva la 10 grade sa fie temp interioara...sau cand plec de acasa o perioada mai indelungata!
0

#8 Utilizator offline   Diela 

• PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 01 November 2010 - 04:05 PM

pe un panou care face faţă la o cameră de 12-15 mp (bucătărie sau dormitor) am dat cam 1400 ron
īn living pt că e foarte spaţios şi comun cu holul de intrare (aprox. 60mp), e nevoie de 4 panouri
panourile au termostat şi pot fi reglate pt temperatura care o vrei, se montează la īnălţime - pe perete sau tavan

am luat panouri standard, albe, pe care le-am pus pe tavan şi nu deranjează privirea
există şi panouri colorate care se pot asorta cu camera sau acoperite cu folie, arătānd ca un tablou şi pot fi puse pe pereţi sau panouri - oglindă pt baie care sunt mai scumpe

mansarda īncă nu e gata
iar la parter nu am avut o lună īntreagă īn care să meargă doar panourile singure pt că am folosit şi şemineul, au mers singure doar cāteva zile de Sărbători cānd am lipsit de acasă

dar gătit electric + apă caldă "electrică" + iluminat + panouri temporar + consumul electrocasnicelor obişnuite am dat maxim 180 ron/lună de iarnă

dar la mine nu e o situaţie de referinţă pt consum din cauză că nu am īncălzit o lună de iarnă īntreagă doar cu panouri
0

#9 Utilizator offline   Diela 

• PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 02 November 2010 - 08:31 AM

am mers acasă, am luat oferta de preţ la panouri Innovega şi am făcut calcule

aşadar la o īnălţime obişnuită a camerei de aprox 2,3m:

pt o cameră de 10 mp e suficient un panou de 350 w/oră - preţ 870 ron
pt o cameră de 15 mp e suficient un panou de 600 w/oră - preţ 1.230 ron
pt o cameră de 23 mp e suficient un panou de 850w/h - preţ 1.400 ron

la īncăperi mari cum e zona mea de zi de aprox. 60 mp au zis că e mai bine să pun 4 panouri pt 15 mp decāt 3 panouri pt 23 mp pt că le "īmprăştii" mai bine mai tavan şi atunci şi randamentul e mai bun

ca să asigure o temperatură de 23 grade īn cameră trebuie să funcţioneze maxim 8-10 ore/zi la temperaturi de -10 grade celsius

deci, dacă o luăm absolut īn mare şi maximal - la o casă de 150 mp e nevoie de 10 panouri a cāte 600 w/oră, funcţionare 10 ore/zi
şi avem aşa - 10 panouri * 600 w * 10 ore = 60.000 w = 60 kw/zi
60 kw * 30 zile = 1800 kw/lună
180 kw * 0,4 ron/kw = 720 ron factură īncălzire, inclusiv tva
şi asta ca să fie 23 de grade non-stop īn casă la -10 grade celsius afară

dar consumul diferă īn funcţie de gradul de izolare al casei, de temperatura de afară, de setările termostatului pe camere şi ore
0

#10 Utilizator offline   Diela 

• PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 19 November 2010 - 02:50 PM

@POP FLORINN - pe acest forum nu se face reclamă decāt aici

pe acest topic poţi interveni cu date tehnice, sugestii, observaţii la subiect
0

Reclama