sau Inregistrare

• 194 Pagini +
  • « Prima
  • 192
  • 193
  • 194
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

reiki Reiki Evaluare topic: - - - - -

#1931 Utilizator offline   ...cinic!?. 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 23-February 09

Scris 16 February 2011 - 04:15 PM

Vezi postareaironic, la Feb 16 2011, 12:00 PM, a spus:

Atat vizionarii hindusi, cat si cei buddhisti au predat si inca mai predau despre faptul ca lumea aparentelor, lumea pe care o vedem noi cu simturile noastre, este Maya sau iluzie, si ca ceva exista sub acest taram material, ceva care este mult mai puternic si mult mai fundamental, mult mai "real", chiar daca este complet intangibil. Exista o realitate spirituala care este mult mai esentiala decat este universul material si care are de a face cu ceea ce numim constiinta. Fizica cuantica zice ca in miezul lumii fizice exista un taram absolut non-fizic, fie ca-l numim informatie, unda de probabilitate sau constiinta.

In general, ajung sa recurga la ajutorul unor practici ezoterice persoanele care au oarece hiba, fie fizica fie de alta natura.
Acolo, la mama lor, inchipuirile paranormale banuesc ca ajuta ori nu, sau chiar dauneaza pacientului in cazul in care e victima unei inselaciuni din partea practicianului.
In zona cresinatatii insa unde o mare parte dintre oameni este deja dependenta de un Creator,
conceptul de ezoterism vine si se adaoga prin fuziune la cel de Credinta, marind gradul de dependenta.
Si, mai cred ca bazanduse pe credinta ca sant tinta unor influente binefacatoare ale constiintei cosmice, multa lume scapa din vedere, neglijandusi, "materialitatea". Am vazut destule persoane cu mare aplecare catre speculatii ezoterice posesoare a tot felul de boli. O fi lumea materiala iluzie, dar daca ne concentram pe Prana si pierdem din vedere Spanacul, e naspa.

Vezi postareaironic, la Feb 16 2011, 12:00 PM, a spus:

Atat vizionarii hindusi, cat si cei buddhisti au predat si inca mai predau despre faptul ca lumea aparentelor, lumea pe care o vedem noi cu simturile noastre, este Maya sau iluzie, si ca ceva exista sub acest taram material, ceva care este mult mai puternic si mult mai fundamental, mult mai "real", chiar daca este complet intangibil. Exista o realitate spirituala care este mult mai esentiala decat este universul material si care are de a face cu ceea ce numim constiinta. Fizica cuantica zice ca in miezul lumii fizice exista un taram absolut non-fizic, fie ca-l numim informatie, unda de probabilitate sau constiinta.

In general, ajung sa recurga la ajutorul unor practici ezoterice persoanele care au oarece hiba, fie fizica fie de alta natura.
Acolo, la mama lor, inchipuirile paranormale banuesc ca ajuta ori nu, sau chiar dauneaza pacientului in cazul in care e victima unei inselaciuni din partea practicianului.
In zona cresinatatii insa unde o mare parte dintre oameni este deja dependenta de un Creator,
conceptul de ezoterism vine si se adaoga prin fuziune la cel de Credinta, marind gradul de dependenta.
Si, mai cred ca bazanduse pe credinta ca sant tinta unor influente binefacatoare ale constiintei cosmice, multa lume scapa din vedere, neglijandusi, "materialitatea". Am vazut destule persoane cu mare aplecare catre speculatii ezoterice posesoare a tot felul de boli. O fi lumea materiala iluzie, dar daca ne concentram pe Prana si pierdem din vedere Spanacul, e naspa.
0

#1932 Utilizator offline   Abc2009ro 

• te iubesc
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 15-April 10

Scris 16 February 2011 - 07:37 PM

Vezi postareaironic, la Feb 16 2011, 03:21 PM, a spus:

Daca te referi doar la stringuri, s-ar putea sa ai dreptate.
0

#1933 Utilizator offline   florianb 

• Cactus
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 06-January 08

Scris 17 February 2011 - 05:25 AM

Vezi postareanightwish, la Feb 16 2011, 01:09 PM, a spus:

Hai sa nu facem o amestecatura din tehnice pentru ca nu are sens.

Exact. E mult mai simplu si mai eficient sa faci ori una, ori alta. Amestecarea a doua tehnici nu e recomandara decit la niveluri foarte inalte atinse deja in ambele tehnici.
0

#1934 Utilizator offline   ironic 

• esoteric...
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 31-May 06

Scris 17 February 2011 - 08:49 AM

Vezi postarea...cinic!?., la Feb 16 2011, 06:15 PM, a spus:

Ai dreptate in tot ce ai scris. E bine sa avem grija si de spanac, sa-l pregatim cum se cuvine si sa-l gustam intocmai. Hibe, fie vorba intre noi, toti avem. Asta nu inseamna ca suntem in mod uniform credinciosi sau adeptii fanatici a vreo unui cult. Sunt convins ca orice cult sau orice credinta care da o raza de speranta si pozitivitate felului nostru de a vedea lumea si viata, nu are cum sa dauneze nimanui, ba din contra, pune umarul la scoaterea acestei mare de omeni din razboaie si autodistrugere.. Exista intr-adevar riscul sa gasesti in drumul tau diversi sarlatani, dar daca ti-ai insusit o gandire corecta, poti folosi la randul tau acesti sarlatani pentru a invata cum sa te feresti de ei. ;)

Aceasta postare a fost editata de ironic: 17 February 2011 - 08:51 AM

0

#1935 Utilizator offline   nightwish 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 22-January 06

Scris 17 February 2011 - 09:17 AM

Vezi postareaflorianb, la Feb 17 2011, 05:25 AM, a spus:

Exact. E mult mai simplu si mai eficient sa faci ori una, ori alta. Amestecarea a doua tehnici nu e recomandara decit la niveluri foarte inalte atinse deja in ambele tehnici.

Am impresia ca te limitezi foarte mult. Singur.

Sunt de acord, insa, ca este de preferat excelenta intr-o tehnica, decat mediocru in mai multe..

Ma gandesc ca din amestecarea a doua tehnici, tu intelegi sa le practici pe amandoua in acelasi timp. Nu poti fizic s-o faci pentru ca fiecare are "procedurile" ei distincte. Dar daca te referi strict la tipul de energie.. asta ti-o spun pe probate ca se poate. :giggle:
0

#1936 Utilizator offline   ...cinic!?. 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 23-February 09

Scris 17 February 2011 - 08:19 PM

Vezi postareaironic, la Feb 17 2011, 08:49 AM, a spus:

dar daca ti-ai insusit o gandire corecta, poti folosi la randul tau acesti sarlatani pentru a invata cum sa te feresti de ei. :hi:

Poate gresesc dar eu cred ca o gandire corecta, care sa te serveasca multumitor, poate fi insusita mai repede si mai usor din exoterism decat din ezoterism, daca nu te superi. Exoterismul ne e mai la 'ndemana, mai al nostru. Abia dupa aia, ca desert, as vedea, eventual, utilitatea unei abordari a metafizicii.
0

#1937 Utilizator offline   ironic 

• esoteric...
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 31-May 06

Scris 17 February 2011 - 10:07 PM

Vezi postarea...cinic!?., la Feb 17 2011, 09:19 PM, a spus:

Poate gresesc dar eu cred ca o gandire corecta, care sa te serveasca multumitor, poate fi insusita mai repede si mai usor din exoterism decat din ezoterism, daca nu te superi. Exoterismul ne e mai la 'ndemana, mai al nostru. Abia dupa aia, ca desert, as vedea, eventual, utilitatea unei abordari a metafizicii.

Datorita faptului ca exoterismul este un fel de moda la ora actuala, nu vad unde este problema. Exoterismul (exo = „exterior”) este un concept filosofic și mai ales religios prin care oricine/oricare persoană poate dobandi accesul la o anumita informație/cunoaștere. Cel mai des este intalnit în religie, unde toți credincioșii (crestini, musulmani, evrei etc.) primesc din partea preotului o anumită cantitate de cunostinte, accesibile tuturor oamenilor. Dar daca vorbim despre esoterism, este alta mancare de peste. Esoterismul (în greacă εσωτερικος = din interior) este un concept filosofic-religios prin care se desemneaza cunoștințe și invataturi obtinute prin perceptia unor fenomene spirituale, accesibila numai clarvazatorilor sau initiatilor, în opoziție cu cunoașterea exoterica, accesibila tuturor oamenilor. Curentele spirituale ce se declara ezoterice sunt de o mare diversitate și cu credinte variate, de la cele bazate pe invataturi orientale la forme de ezoterism crestin.
Iti este necesara o inclinatie nativa cand vine vorba despre acest concept. Daca exista o chemare interioara ce te indeamna sa adopti un drum care te poarta spre locuri mai profunde, cu atat mai bine.

Aceasta postare a fost editata de ironic: 17 February 2011 - 10:10 PM

0

#1938 Utilizator offline   florianb 

• Cactus
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 06-January 08

Scris 26 February 2011 - 06:19 PM

Fortat. In mod curent, exo- si ezo- nu sint considerate antonime, ci exo- si endo-.

"Plato, in his dialogue Alcibíades (circa 390 BC), uses the expression ta esô meaning "the inner things", and in his dialogue Theaetetus (circa 360 BC) he uses ta exô meaning "the outside things"."

"The term esoteric first appeared in English in the 1701 History of Philosophy by Thomas Stanley, in his description of the mystery-school of Pythagoras; the Pythagoreans were divided into "exoteric" (under training), and "esoteric" (admitted into the "inner" circle)."

http://en.wikipedia....icism#Etymology

Aceasta postare a fost editata de florianb: 26 February 2011 - 06:20 PM

0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 194 Pagini +
  • « Prima
  • 192
  • 193
  • 194
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic