Salt la continut


Fotografie

Cea mai frumoasa si exotica insula din lume


 • Te rog sa te conectezi pentru a raspunde
2 replici la acest subiect

#1 Adrianasuciu

Adrianasuciu

  Ghiocel

 • Members
 • 4 mesaje

Scris 28 May 2010 - 03:22 PM

Vacanta in Insula Corsica (sudul Frantei) este mai frumoasa, mai exotica, mai salbatica si mai erotica decat Maldive, Canare,Hawaii,Caraibe,Virgine,Tenerife,Antile etc.
Corsica este una dintre cele 26 regiuni ale Franţei situată pe insula omonimă din Marea Mediterană. Din punct de vedere administrativ, Corsica este organizată diferit faţă de celelalte regiuni ale Franţei continentale, fiind constituită sub forma unei colectivităţi teritoriale (franceză collectivit territoriale), avnd cteva puteri n plus faţă de cele ale unei regiuni. Capitala regiunii este oraşul Ajaccio, iar regiunea cuprinde 2 departamente: Corse-du-Sud şi Haute-Corse. . Insula are peste 1.000 km de coastă avnd n jur de 200 plaje. n interior, relieful este predominant muntos, cu altitudini de pnă la 2700 m cu peste 20 vrfuri peste 2000 m. Climatul este de tip mediterannean uscat şi călduros, un pic mai blnd pe măsură ce creşte altitudinea. Turismul are un rol important n economia insulei, aceasta atrăgnd un număr mare de turişti datorită climatului său plăcut şi a peisajelor naturale. Deoarece insula nu a suferit o dezvoltare intensă ca alte părţi ale Mediteranei, ea păstrează ncă un aspect aparte. Corsica şi delectează vizitatorii cu peisaje frumoase şi orăşele pline de farmec. Una dintre cele mai pitoreşti aşezări este Bonifacio, amplasată n vrful unor faleze de calcar. Corsica a fost descrisa de Balzac ca fiind o insula franceza scaldata de soarele italian, insa insula are un caracter aparte care ii confera unicitate.Peisajul superb, salbatic este destinatia excelenta, la care se adauga ciudata combinatie dintre efortul fizic depus de calator in timpul zilei si savoarea vinurilor si a bucatariei frantuzesti cu care se desfata in amurg.
Locul de nastere al lui Napoleon Bonaparte, insula a apartinut Frantei doar 200 din cei 4.000 de ani de existenta. Aici se gasesc o multitudine de traditii indigene, gastronomice, muzicale si culturale.
S-a spus adesea ca insulele alcatuiesc o lume aparte, inchisa intre barierele naturale ale tarmurilor, intr-o izolare care timp de veacuri a impus o diferentiere de restul lumii. Corsica a iesit din acesta izolare si a devenit obiectiv de atractie turistica, in mod special din 1969, anul in care s-au aniversat doua veacuri de la nasterea Imparatului. Sunt putine locuri in lume unde un spatiu atat de restrans poate evoca, in atatea forme, amintirea unei personalitati.
Este foarte mult de vorbit despre aceasta insula unica in lume, cunoscuta tocmai pentru unicitatea sa, incomparabila cu alte insule din intreaga lume si care va ofera atractii nenumarate de toate sorturile.
Eu am descoperit ceea ce alte insule nu a reusit sa imi ofere. La fel si prietenii mei. Daca vreti s-o vizitati sau sa dicutati cu mine despre ea, va rog. Astept intrebarile si comentariile dumneavoastra. A mai fost cineva acolo? Ce impresii de calatorie poate impartasi?

Fisiere atasate


 • 0

Ultima colectie! Noile implanturi Allergan BRST

#2 Sarah N....

Sarah N....

  Orhidee

 • Advanced Member
 • StricaStricaStricaStricaStricaStrica
 • 2449 mesaje

Scris 28 May 2010 - 03:48 PM

Locurile arata de vis! :)
 • 0

#3 Adrianasuciu

Adrianasuciu

  Ghiocel

 • Members
 • 4 mesaje

Scris 28 May 2010 - 03:51 PM

Locurile arata de vis! :)

Da, draga Sarah. Imagineaza-ti sa le vezi pe viu si sa faci fotografiile.
 • 0