Scris 23 May 2010 - 01:08 PM
Spre mirarea mea, înainte ca scena să se disipe, am zărit numai trei demoni rămaşi din grămada care intrase la început în conac. Când scena se rearanjă mi-am dat seama că mai fusesem acolo cândva, numai că acum totul era schimbat, înafară de clădirea pe care o ştiam că era denumită “Turnul Vrajitoarelor”. Eram în Salem Village, la aşa numitul Proces al Vrăjitoarelor. Mă aflam într-o sală mare, unde tablourile fuseseră acoperite cu cearşafuri de diferite culori, iar aproape lipit de tavan era un fel de tavă. Am aşteptat. După ceva timp, nu ştiu cât trecuse, se întâmplă ceva straniu.
Oameni în pelerine negre se îndreptau spre centrul sălii, de data aceasta nu mai dansau, ci rămaseră nemişcaţi, într-un cerc perfect, de îndată ce ajunseră în mijlocul încăperii. Aceleaşi bubuituri se auziră, iar uşile se făcură ţăndări. Ceata de demoni care intră nu se aşteptase la aşa ceva. Erau înconjuraţi, căci din spate veneau alte cete de oameni în pelerine negre. Cei din sală traseră de funiile ce acopereau pânzele, dezvăluind icoanele cu toţi Sfinţii. Demonii urlară, căci orbiră pe loc.
Acum, zise un preot, iar mai mulţi traseră de o funie ce făcu ca tava din tavan să-şi lepede conţinutul direct pe demoni. Aceştia începură să se topească, carnea curgându-le de pe trup, asemeni leproşilor, apoi se transformaseră în fum.
Se pare că nu le prieşte Apa Sfinţită, constată un preot cu un zâmbet înfiripat în colţul gurii. Urmară apoi alte orăşele precum Ipswich, Andover, Charleston pentru ca în luna mai 1693 să se încheie totul de unde a plecat această vânătoare: în Salem. La câteva săptămâni după aceasta, Liderii orăşelelor în frunte cu John Wise s-au adunat în Curtea Superioară de Judecată, ei fiind de acord ca Vânătoarea Îngerilor Căzuţi să fie numită “Procesul Vrăjitoarelor Din Salem”, ei pecetluind cu sânge actul nou întocmit.
M-am întors apoi pe poteca din Iad, iar o voce vorbi clar în capul meu:
Acum ştii adevărul. Nu au fost vrăjitoare, noi am fost, demonii. Au reuşit atunci să ne închidă în Iad, dar nu peste mult timp vom reuşi să scăpăm şi atunci ne vom răzbuna cu vârf şi îndesat pe cei care ne-au bătut mişeleşte.
- Dar aşa lucraţi şi voi, nu? Mişeleşte, am rostit fără să mă pot abţine.
Nu mă întrerupe când vorbesc! Răsună vocea în capul meu, gata-gata să se spargă de pereţii craniului.
Spune lumii să fie pregătite. Nici o legiune a oamenilor nu va fi destul de puternică cât să ne înfrângă. Mai spunele oamenilor că tu ai fost cheia pentru deschiderea Porţilor Infernului şi vei putea să te răzbuni pe oameni când vom Veni. Nu eşti un spirit slab, ceilalţi cu care am comunicat până acum s-au sinucis imediat după revenirea în lumea voastră, alţii au suferit de nebunie, iar în cele din urmă au murit. Dacă te vei alătura nouă, viaţă veşnică vei avea la dreapta mea şi plăceri infinite.
Un răget se auzi din depărtare. Demonul care fuse întrerupt râse sacadat.
El e Belial, primul meu fiu.
Eu sunt Belzebut, cel care a intrat în Cain, urlă un alt demon.
Eu sunt Mefistofel, cel care a intrat în Nero, zise o altă vocea.
Iar Eu sunt Belial, cel care a intrat în Iuda, zise cu mândrie demonul.
Şi Eu sunt Lucifer, împăratul Infernului şi Iadului. Vorbeşte despre noi, împărtăşeşte omenirii adevărata putere, a Întunericului, căci Întunericul va domni de acum încolo pe Pământ. Pleacă. Acum!
În clipa următoare m-am trezit pe burtă, cu nasul spre un colţ al pentagramei. Lumânările se stinseră, iar beţişoarele nu mai fumegau. M-am ridicat încet, iar când am dat să văd cât e ceasul, am constatat cu stupoare că indică ora trei fix dimineaţa.
“Nu-i a bună”, mi-am zis. Am plecat apoi în pat şi imediat ce am pus capul pe pernă am adormit buştean.
Dimineaţa veni cu repeziciune, iar în cele din urmă m-am trezit din somnul precar pe care tocmai îl avusesem.
“Ce vis” am şoptit în timp ce coboram din pat ca să îmi pregătesc micul dejun. Mergeam agale printre vrafurile de cărţi din camera supraaglomerată când m-am împiedicat de un soi de tablou. L-am ridicat şi l-am şters de praf după care am constatat că în el era reprezentat o vânătoare şi ce era mai bizar a fost când am făcut legătura cu “ritualul” meu de seara trecută şi pictură. În ea erau reprezentaţi demoni vânaţi. Am rămas ca o stană de piatră timp de câteva clipe, iar dacă intra cineva în cameră în momentul acela putea să jure că eram un mort ţinut în picioare de nişte frânghii invizibile. Am mers apoi spre sufragerie, unde am găsit rămăşiţele ritualului. A fost aşa de intens încât în locul cearei topite am găsit podeaua arsă; din momentul acela am decis să-mi închei cariera de medium.