sau Inregistrare

• 30 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Spiritualitate practica Evaluare topic: - - - - -

#21 Utilizator offline   ousor 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 09-August 06

Scris 13 May 2010 - 09:14 PM

bun,acum m-am convins ca exista persoane cu "programele" mai evoluate, acum sunt curios unde pot fi intalnite,ca nu o sa strige nimeni in gura mare pe stratda: Hey!!!eu pot sa zbor! sau ceva de genu :o:
0

#22 Utilizator offline   **Lux** 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 09-May 10

Scris 13 May 2010 - 09:19 PM

Vezi postareaousor, la May 13 2010, 09:46 PM, a spus:

Si cunosti vre o metoda pt a lungi perioada asta de iesire de pe calea liniara? \Vre o metoda de controlare ?

Responsabilitatea felului in care functioneaza creierul, cade asupra asa numitor unde cerebrale.
Unda cerebrala beta este cea in care functioneaza in mod normal creierul, si este starea in care creierul este alert, gandind, agitat. Aceasta unda cerebrala nu permite creierului sa se relaxeze, sa iasa din automatisme si sa experimenteze alte parti neexplorate.

De aceea cei ce vor sa obtina experiente "extrasenzoriale" mediteaza. Meditatia este cea care calmeaza creierul si il aduce in Alpha, alpha este starea de relaxare. Insa unda cerebrala ce lasa creierul sa se odihneasca cu adevarat, starea in care incepi sa "vezi"este tetha. Poate ca vi s-a intamplat sa visati ceva, sa va treziti brusc si sa vedeti in loc de realitatea ce va inconjoara, de exemplu camera sau patul, forme geometrice, ori lumini abstracte.

Tetha este starea in care se afla creierul exact inainte sa adoarma... suprema relaxare si detasare.

Principala problema insa in intrarea constienta in aceste stari alre creierului, este poluarea electromagnetica, de exemplu electromagnetismul televizorului afecteaza creierul, la fel ca telefonul mobil. prizele langa care dormi, antenele de pe bloc, etc etc. de preferat este ca atunci cand vrei sa meditezi ori sa te linisteti, sa scoti din rpiza orice aparat electric.

Vezi postareaSpring`, la May 13 2010, 10:00 PM, a spus:

La ce te gandesti cand spui "intelegere pragmatica". Intelegi realitatea inconjuratoare si astfel ai parte de experiente neobisnuite? Sau ai parte de anumite revelatii care te fac sa intelegi realitatea inconjuratoare?
Cum a inceput la tine? Sau nu ai ajuns inca la "intelegerea pragmatica" :o:

Intelegerea pragmatica inseamna explicarea prin ceva palpabil a unor fenomene ce nu par palpabile. Asa cum fizica cuantica explica ezotericul.
Eu incerc sa gasesc explicatii pragmatice la fapte ce multi le cred aberante :)
0

#23 Utilizator offline   ousor 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 13 May 2010 - 09:21 PM

aha,si ce intelegi prin meditatie? sa stai intr o pozitie,in genuchi,rugaciunea?
0

#24 Utilizator offline   **Lux** 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 13 May 2010 - 09:32 PM

Vezi postareamica_curioasa, la May 13 2010, 10:08 PM, a spus:

Si aceasta stiinta care explica asa poetic si diafan acest fenoment, ne-ar putea explica de ce si cand anume se produce? Ce-l declanseaza, ce folos?
Eu nu m-am ales cu nimic din aceste experiente oarecum frustrante si debusolante, fiindca nu mi-au revelat nimic. Nu mi-au fost de niciun ajutor.
Din al meu pdv, aceasta senzatie de deja vu e doar o disfunctie temporara a creierului, ca un fel de blocare a unei benzi audio si video care face miscari spasmodice inainte si inapoi si care dupa cateva secunde isi reia miscarea, curgerea normala.
De ce credem ca spiritualitatea tre sa fie neaparat dincolo de noi, atat de greu accesibila si explicabila?
De ce nu ar fi spiritualitatea exact ce vedem, simtim, percepem in acest moment?
De ce nu ar fi ea tocmai gandurile, sentimentele, trairile pe care le experimentam zi de zi, dar care sunt intrerupte mereu de dorinta de a ne cauta implinirea tot timpul altundeva decat in noi, acum, aici, intr-o existenta mai simpla decat am crede?

Pai asta zic, ca spiritualitatea nu este dincolo de noi, este aici si acum, este insasi viata, insasi existenta.
A devenit greu accesibila in momentul in care ni s-a spus ca universul este o masinaria, ca omul este o masinarie fara urma de suflet. Insa acea epoca in sfarsit a apus, pentru ca ceea ce se descopera acum va schimba total modul in care vom percepe realitatea. Deja teoriile materialiste au pierdut teren, iar tot ceea pana acum nu putea fi explicat acum devine revelat, si culmea, prin stiinta.

Experientele tale deja-vu nu au avut cum sa iti reveleze ceva pentru ca nu ai insistat pe a afla ceva. Sunt anumite impulsuri ce pot trimite creierul in alta stare intr-o secunda. Iar ceea ce ti s-a intamplat au fost niste experiente sporadice, ce nu au beneficiat de destula energie incat sa te propulseze in alta stare de constiinta in care sa incepi sa te indoiesti de realitate. Ele nu se intampla cu un animit scop, ele sunt induse de multe ori.

Vezi postareaousor, la May 13 2010, 10:21 PM, a spus:

aha,si ce intelegi prin meditatie? sa stai intr o pozitie,in genuchi,rugaciunea?

eu una nu cred intr-o reteta, cred ca ceea ce numim practica spirituala nu se invata, ci se simte si survine spontan in momentul in care cel in cauza cauta cu adevarat. Deci, meditatie este tot ceea ce te relaxeaza si iti permite sa renunti pentru o clipa la cotidianul rutinal, poti chiar sa faci ceva in timp ce meditezi, pentru fiecare este diferit. :o:
0

#25 Utilizator offline   ousor 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 13 May 2010 - 09:33 PM

Singurul lucru de care sunt sigur este un vis care l-am avut cu 5 luni inainte sa se intample faza...deci dupa ce m-am trezit stiam ca o sa se intample, nu stiam cand dar stiam, visul era despre cabinetul actualei mele diriginte, si atunci nici nu stiam ca voi ajunge la liceu asta la care sunt,nici nu stiam ca exista :o: deci a fost ciudat cand am trait exact ce am trait in vis, aceleasi senzatii...doar ca totul era un pic in ceata in vis :|

Aceasta postare a fost editata de ousor: 13 May 2010 - 09:39 PM

0

#26 Utilizator offline   LikeThisPoppy 

• stop
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 14-April 07

Scris 13 May 2010 - 09:37 PM

Vezi postarea**Lux**, la May 13 2010, 10:28 PM, a spus:

Pai asta zic, ca spiritualitatea nu este dincolo de noi, este aici si acum, este insasi viata, insasi existenta.
A devenit greu accesibila in momentul in care ni s-a spus ca universul este o masinaria, ca omul este o masinarie fara urma de suflet. Insa acea epoca in sfarsit a apus, pentru ca ceea ce se descopera acum va schimba total modul in care vom percepe realitatea. Deja teoriile materialiste au pierdut teren, iar tot ceea pana acum nu putea fi explicat acum devine revelat, si culmea, prin stiinta.

Insasi viata, existenta noastra este materiala. Deocamdata tre sa invatam s-o traim pe asta si abia apoi sa intelegem ca exista-daca exista-un altfel de univers decat percepem acum.
Deocamdata nu stim alfabetul dar vrem sa facem poezie.

Vezi postarea**Lux**, la May 13 2010, 10:32 PM, a spus:

Experientele tale deja-vu nu au avut cum sa iti reveleze ceva pentru ca nu ai insistat pe a afla ceva. Sunt anumite impulsuri ce pot trimite creierul in alta stare intr-o secunda. Iar ceea ce ti s-a intamplat au fost niste experiente sporadice, ce nu au beneficiat de destula energie incat sa te propulseze in alta stare de constiinta in care sa incepi sa te indoiesti de realitate. Ele nu se intampla cu un animit scop, ele sunt induse de multe ori.

Si cum puteam sa insist altfel decat stiu ca am insistat?
0

#27 Utilizator offline   **Lux** 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 13 May 2010 - 09:38 PM

Vezi postareaousor, la May 13 2010, 10:33 PM, a spus:

Singurul lucru de care sunt sigur este un vis care l-am avut cu 5 luni inainte sa se intample faza...deci dupa ce m-am trezit stiam ca o sa se intample, nu stiam cand dar stiam, visul era despre cabinetul actualei mele diriginte, si atunci nici nu stiam ca voi ajunge la liceu asta la care sunt,nici nu stiam ca exista :o: deci a fost ciuidat cand am trait exact ce am trait in vis, aceleasi senzatii...doar ca totul era un pic in ceata in vis :|

Da, acesta este una din dovezile ce arata clar ca mintea umana este plina de resurse, si ca nu functioneaza exact asa cum ni s-a spus la scoala. Constiinta are acces la orice punct din trecut, prezent si viitor, insa zilnic suntem bombardati cu atat de mult "rau" , incat capacitatea de a folosi cu adevarat resursele umane, s-au diminuat. Genetica s-a stricat in atata timp de manipulare , iar omul a ajuns un simplu mamifer, si mai avem si impresia ca evoluam :)
0

#28 Utilizator offline   ousor 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 13 May 2010 - 09:42 PM

Bine,ma intorc si maine pe topicul asta,sper ca va mai gasesc,trebuie sa ma culc,am teza la mate maine. Noapte buna! Intre timp pana adorm o sa incerc sa meditez cu o rugaciune :o:
0

#29 Utilizator offline   **Lux** 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 13 May 2010 - 09:46 PM

Vezi postareamica_curioasa, la May 13 2010, 10:37 PM, a spus:

Insasi viata, existenta noastra este materiala. Deocamdata tre sa invatam s-o traim pe asta si abia apoi sa intelegem ca exista-daca exista-un altfel de univers decat percepem acum.
Deocamdata nu stim alfabetul dar vrem sa facem poezie.

Si cum puteam sa insist altfel decat stiu ca am insistat?

Pai ceea ce poti atinge este la fel de vivid in viata ta ca ceea ce nu poti atinge si ceea ce nu vezi. Spre exemplu, nu vezi undele electromagnetice ce ti se plimba prin casa insa cu siguranta te afecteaza. Aici este greseala, in despartirea in doua planuri- cel material si cel imaterial, fara a intelege ca cele doua sunt interconectate si daca vrei sa traiesti in siguranta este bine sa iei inconsiderare acesta aspect. Aici deja nu mai este vorba de simple fabulatii si gandirea unor teorii, aici este vorba despre supravieture. Iar ceea ce trebuie sa faca omul pentru a supravietui, este sa cunoasca. Fara cunoastere nu am stii nici sa aprindem focul.

Nu stiu ce ai facut si ce intrebari ti-ai pus, insa "insistarea" trebuie sa devina un mod de viata...evident atunci cand exista motivatie si impuls.

Vezi postareaousor, la May 13 2010, 10:42 PM, a spus:

Bine,ma intorc si maine pe topicul asta,sper ca va mai gasesc,trebuie sa ma culc,am teza la mate maine. Noapte buna! Intre timp pana adorm o sa incerc sa meditez cu o rugaciune :o:

Noapte buna si Vise...Lucide :)
0

#30 Utilizator offline   LikeThisPoppy 

• stop
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 14-April 07

Scris 13 May 2010 - 09:51 PM

Vezi postarea**Lux**, la May 13 2010, 10:46 PM, a spus:

Fara cunoastere nu am stii nici sa aprindem focul.

Si culmea e ca dincolo de foc n-a fost nimic spiritual, ci doar s-a inventat friptura.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 30 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Al 6-lea simt?
al 6-Lea simt?
enni  35 12.453
Hot Topic (New) Atasamente Natural sau artificial?
Gaurile din Guatemala City
Silver99  63 8.133
Hot Topic (New) Atasamente Romania in plasa masoneriei mondiale
ROMANIA SPRE UN FALIMENT DIRIJAT !
Whispersss  159 11.499
Hot Topic (New) Felul meu de a fi este dat de destin?! VictorN  86 7.419
Hot Topic (New) Oare port ghinion altor persoane? Marius65  19 3.487