sau Inregistrare

• 30 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Spiritualitate practica Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   **Lux** 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 09-May 10

Scris 13 May 2010 - 06:42 PM

Citesc pe forum de ceva timp, si in special aceasta arie de astrologie si paranormal, si incerc sa gasesc topicuri, ori postari care sa indice inspre o spiritualitate care sa treaca de nivelul retard gen "credeti in fantome" dar si pe cel filozofic gen " cum sa iti dezvolti capacitati paranormale". Putine au fost datile in care am dat peste ceva care sa intradevar sa imi capteze atentia, si care sa ma faca sa citesc, iar postarile respective veneau doar din partea unui singur user, al carui nume nu il dau pentru a nu fi inteleasa gresit.

Este pacat ca o comunitate asa de inchegata cum este acest forum, nu este capabila de un interchange informational.

Cred ca este destula lume aici pe forum care si-ar dori ceva mai mult decat niste discutii stupide, ori egoice.
Spiritual nu inseamna filozofic, ori aberant. Paranormal nu inseamna SF ori paranoia. Ce ar fi daca am aduce o parte practica?
Practica nu inseamna sa batem pasul pe loc explicandu-ne unul altuia cat de involuati suntem si ca trebuie sa ne deschidem chakrele, trezim kundalini blah blah blah . Asta nu e practic, practic ar fi demonstrarea stiintifica a spiritualitatii.
Explicarea fenomenelor paranormale si a trairilor spirituale, prin stiinta, prin lucuri practice, fara a mai confunda spiritualitatea cu religiozitatea fanatica ori cu paranoia SF.
Haideti sa incepem sa vorbim despre noua stiinta, ce scoate la iveala dogmatismul newtonian si pune capat dualitatii stiinta-religie. Noua stiinta este cea ce demonstreaza paranormalul, mitul, vindecarea alernativa care pana acum avea doar o explicatie empirica, stiinta ne fiind capabila de a explica anumite fenomene.

Eu incep prin a vorbi despre TIMP si SPATIU
Pentru mine, notiunea de timp este fascinanta.
Sa recapitulam putin ceea ce se stie despre timp la nivelul actual:
Noi vedem viata ca o desfasurare de evenimente succesive, pe care o putem masura cu ajutorul ceasurilor, al calendarelor si al reperelor majore din viata noastra. Ne nastem, crestem, ne casatorim, avem copii, acumulam case, bunuri, pisici, caini, devenim tot mai batrani, si ne indreptam spre moarte. Iar cea mai tangibila dovada a trecerii timpului este procesul fizic al propriei noastre imbatraniri.

Spatiul, fizica clasica sustine ca lumea este un loc geometric plin cu obiecte solide, cu spatii intre ele. Marimea spatiului dintre aceste obiecte ar determina influenta unui obiect asupra altuia . Lucrurile nu ar putea sa aibe nici un fel de influenta unul asupra altuia, daca se intampla sa fie la o distanta mai mare

Cu toate ca aceste notiuni sunt unele fixe, intangibile , studiile facute la Universitatea Princeton, au inceput sa arate ca la un nivel mai profund al existentei, nu exista spatiu si timp, si nici cauza si efect evident - daca un obiect loveste alt obiect - in timp sau spatiu. Astfel, ideile lui newton despre timp si spatiu ca fiind absolute, sunt inlocuite de o imagine mai exacta - ca universul exista AICI , "aici" insemnand toate toate coordonatele spatiale si temporale unite intr-o singura secventa.
Daca particulele subatomice pot interactiona prin spatiu si timp, atunci inseamna ca acelasi fenomen are loc in intreaga materie pe care acestea o alcatuiesc.

Acest fapt explica stiintific, capacitatile de clarviziune si remote viewing, precum si capacitatile telekinetice. Astfel, fenomomenele candva numite paranormale devin programe ale creierului, de care omul este capabil...well, nu chiar, pentru ca omul deocamdata este subjugat de programarea genetica si manipularea existentei sale prin tot ceea ce inseamna interactiunea cu mediul sintetic numit sistem.

Voi ce parere aveti?
0

#2 Utilizator offline   Arcangelo 

• SuperGayBoy
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 26-February 08

Scris 13 May 2010 - 06:47 PM

Am cautat partea practica in postarea ta...si nu am gasit-o. :o:
0

#3 Utilizator offline   **Lux** 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 13 May 2010 - 06:52 PM

Vezi postareaArcangelo, la May 13 2010, 07:47 PM, a spus:

Am cautat partea practica in postarea ta...si nu am gasit-o. :o:

pacat :)
0

#4 Utilizator offline   ousor 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 09-August 06

Scris 13 May 2010 - 08:01 PM

pare interesant,dar pana acuma nu mi-a dovedit nimeni ca exista "paranormal" sau programele ale creierului cum zici tu :o:
0

#5 Utilizator offline   **Lux** 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 13 May 2010 - 08:07 PM

Vezi postareaousor, la May 13 2010, 09:01 PM, a spus:

pare interesant,dar pana acuma nu mi-a dovedit nimeni ca exista "paranormal" sau programele ale creierului cum zici tu :)

Asta pentru ca nu ai cautat... :o: De aceea am vrut ca prin acest topic sa se uneasca explicatii stiintifice a unor fenomene care pana cum nu au avut explicatie.
0

#6 Utilizator offline   ousor 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 13 May 2010 - 08:14 PM

Si unde as putea gasi dovezi? Ce m-ar putea convinge? Chiar m-ar interesa...
0

#7 Utilizator offline   BlueColor 

• .
  • PipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 23-March 08

Scris 13 May 2010 - 08:17 PM

Si stiind ca nu exista spatiu si timp, ne ajuta cu ceva?

Vezi postareaousor, la May 13 2010, 09:14 PM, a spus:

Si unde as putea gasi dovezi? Ce m-ar putea convinge? Chiar m-ar interesa...

Si pe mine m-ar interesa. Ceva experiente proprii pe aici?
0

#8 Utilizator offline   Arcangelo 

• SuperGayBoy
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 26-February 08

Scris 13 May 2010 - 08:17 PM

Nici tu nu intelegi spiritualitatea? :o: :)
0

#9 Utilizator offline   BlueColor 

• .
  • PipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 23-March 08

Scris 13 May 2010 - 08:20 PM

Vezi postareaArcangelo, la May 13 2010, 09:17 PM, a spus:

Nici tu nu intelegi spiritualitatea? :o: :roll:

Nu inteleg nimic. Stiu ca nu stiu nimic :)
0

#10 Utilizator offline   ousor 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 13 May 2010 - 08:23 PM

Ah...aproape in fiecare zi este o faza la care spun: asta parca imi pare cunoscuta... si nu cred ca am mai trait faza aia... sunt 3 variante: ori mi-am imaginat-o ,ori am visat o (de cateva vise sunt sigur),sau pur si simplu mi s-au mai intamplat ... dar totusi tind sa cred ca e o simpla impresie...
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 30 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Raze Zen`  31 5.203
Replici noi Atasamente Christian Dikol & Miriam Dikol AzulaFirePrincess  18 5.768
Replici noi Cum va disparea universul?
Discutii si pareri
SunRising  4 1.086
Hot Topic (New) Secretele Faraonilor **Lux**  34 4.815
Hot Topic (New) Atasamente Descoperirea din Bucegi
Descoperire ce rastoarna tot ce stim despre istoria omenirii
Arcadia@  1.891 242.216