Problema mea dateaza cu muuuulti ani inainte (acum urmeaza sa port eticheta cu 22). Cum apar primele raze sanatoase de soare, incep sa imi apara niste basicute/bubite mici pline cu lichid. Initial pe aratator, cel mai mult la mana dreapta. Apoi se extinde pe partea superioara a palmei. Apoi pe incheieturi si coate. Exclud momentan factorul estetic (adica mainile mele arata la 21 de ani de parca au trecut prin cateva razboaie). Exclud si faptul ca sunt rosii de cele mai multe ori. Insa nu pot ignora 2 chestiuni.
In primul rand, mancarimea. E insuportabila. Abia ma abtin sa un ma scarpin, dar de cele mai multe ori cedez. Psihic.
In al doilea rand, daca sparg bubitele respective, nu ma mai mananca locul. Pentru ceva timp.
Am luat antihistaminic/antialergic - nu facea cine stie ce. Mi s-a prescris ani la rand Locoid. Fara efect. Zero. Nimic. Nada.
Si totusi... ce poate fi. Prurigo estival zic unii. Unii zic ca-i dermatatia... Care ce, reactioneaza la soare?
Uneori fac (poate) greseala de a ma scarpina dupa care sa dau cu spirt deasupra cand nu mai suport sa ma scarpin. Ma arde in fiecare bubita dar a potolescte pentru ore bune.
De atatia ani am ajuns sa mi se crape pielea de la atata scarpinat. Toata aceasta rutina se transforma usor-usor in cicatrici. Degetul aratator nu mai are textura, are tesut de cicatrici. Mainile arata ca ale unei femei de 50 de ani care a spalat toata viata cu Tix.
Am fost de curand la cabinetul de dermatologie din ambulatoriul spitaluli Colentina. Nu contest faptul ca doamna doctor nu stie meserie, dar m-a trimis sa fac o proba de piele... care costa 130 de lei. Sunt studenta si mama lucreaza la stat pe un salariu de nimic, abia ajunge sa termin facultatea asta cu bine. Imi daduse si apa termala (cel putin 30 de lei) si un sapun (30-35 lei). Apai daca astea costau atat, tratamentul din ruma recoltarii ce urma sa fie? O jum` de salariu de bugetar?
Am citit ceva asemanator aici http://www.roportal....ftopic2424.html . Insa reactia mea nu apare la nimic altceva decat la soare.
Daca s-a mai confruntat cineva cu asa ceva.. ajutati-ma. Macar cu ceva naturist. Sau nu. O idee. Un cabinet mai ieftinut. Un dermatolog la care sa nu intru in cabinet cu o problema pe brate si sa ma puna fara "buna ziua" sa ma dezbrac pana la sold (da, asta am patit la Colentina, intru, zic buna ziua, doctorita imi zice scurt: dezbraca-te pana la brau.......) .
Va atasez cateva imagini, poate va "ajuta". Imi cer scuze celor care nu suporta pilozitatea de pe maini, insa daca ma epilez, transpiratia care nu se mai evapora cu ajutorul firelor de par se duce direct in bubite si ustura rau de tot. Si daca ma epilez, indiferent cu ce, se irita pielea oribil.
Help?
Fisiere atasate
-
IMGP0553.JPG (515.4K)
Number of downloads: 14 -
IMGP0554.JPG (507.64K)
Number of downloads: 8 -
IMGP0555.JPG (557.63K)
Number of downloads: 10 -
IMGP0556.JPG (444.88K)
Number of downloads: 8
Contact