Solutii ? Aveti propuneri ?
Scris 10 May 2010 - 02:38 PM
Consecinta se defineste ca fiind o reactiune la actiunile unei anumite entitati si ea este pe masura actiunilor intreprinse. Ei bine, acest principiu care este perfect valabil in mai toate domeniile nu se aplica in viata politica de la noi, de unde si notiunea de “singura consecinta, votul”.
Problema este ca aceasta consecinta, in Romania, este valabila indiferent de tipul si implicatiile actiunii, astfel, indiferent de ce actiuni ar avea politicienii, dupa ce nu mai sunt alesi… pur si simplu li se “iarta” toate actiunile gresite.
Poate ca intr-o democratie reala aceasta filozofie se aplica acest concept, insa, in momentul in care actiunile au darul de a duce de rapa, efectiv, un stat si un popor, si consecintele ar trebui sa fie altele.
Si din acest motiv ma gandesc… oare nu ar trebui luati la “puricat” politicienii romani si marii afaceristi ale caror afaceri s-au construit din relatii de afaceri cu statul?
Existau pe vremea comunistilor capete de acuzare care se pare ca s-au pierdut in negura istoriei, cum ar fi “Inalta tradare” sau “Subminarea statului” si pentru care pedepsele nu erau tocmai blande, iar acum cred ca ar trebui sa ne amintim de ele pentru ca la momentul actual cred ca sunt multi care s-ar “incadra” fara probleme.
Doar pedeapsa prin nonVOT se pare ca nu functioneaza. Trebuie sa luam alte masuri!
Scris 10 May 2010 - 05:41 PM
Daca nu veneau cei de la FMI, o luam la vale ceea ce arata cat de responsabili si maturi sunt politicienii nostrii la ora actuala. Dar invata acum lectia.
Aceasta postare a fost editata de Oneiros: 10 May 2010 - 06:19 PM
Scris 10 May 2010 - 06:54 PM
Cred ca au marit bugetul serviciilor secrete, printre altele, pentru ca au mai multa nevoie de protectie si paza personala ca oricand, ca maine-poimaine iese lumea in strada la vanat "capul lui Motoc".
Singura solutie ar fi sa dispara toti astia, cu tot sistemul lor corupt, cu toata caracatita nerusinata care a inlocuit orice s-ar putea numi eficienta, corectitudine, responsabilitate etc.
Aceasta postare a fost editata de Finnian: 10 May 2010 - 06:57 PM
Scris 10 May 2010 - 07:31 PM
Finnian, la May 10 2010, 07:54 PM, a spus:
Cred ca au marit bugetul serviciilor secrete, printre altele, pentru ca au mai multa nevoie de protectie si paza personala ca oricand, ca maine-poimaine iese lumea in strada la vanat "capul lui Motoc".
Singura solutie ar fi sa dispara toti astia, cu tot sistemul lor corupt, cu toata caracatita nerusinata care a inlocuit orice s-ar putea numi eficienta, corectitudine, responsabilitate etc.
toata romania e o caracatita, nu ai cu cine sa-i inlocuiesti, dar poate ca se vor trezi
Scris 11 May 2010 - 08:52 AM
dar poate ar fi o solutie ... am vazut pe un post tv un reportaj despre acel indian care spune ca nu a mancat nimic de cateva decenii, e un practicant yoga, a fost monitorizat 17 zile intr-un spital si nu a mancat si nu a baut , starea de sanatate fiind buna
deci l-ar putea angaja basescu consilier ,
Scris 11 May 2010 - 10:05 AM
ma-o, la May 11 2010, 09:52 AM, a spus:
dar poate ar fi o solutie ... am vazut pe un post tv un reportaj despre acel indian care spune ca nu a mancat nimic de cateva decenii, e un practicant yoga, a fost monitorizat 17 zile intr-un spital si nu a mancat si nu a baut , starea de sanatate fiind buna
deci l-ar putea angaja basescu consilier ,
Sau si mai bine ... trainer pentru intregul popor roman ... ce-o mai ramane din el.
Scris 11 May 2010 - 12:35 PM
Stenograma procesului Ceausestilor :
JUDECĂTORUL: Inculpatul a refuzat, timp de 25 de ani, să poarte un dialog cu poporul, deşi a vorbit în numele poporului, ca fiul cel mai iubit al poporului, în deridere şi-a bătut joc de acest popor. Nici astăzi nu vrea să coopereze cu tribunalul, se cunosc datele. Zilele de sărbătoare erau adevărate festinuri, în care acest inculpat şi această inculpată îşi aduceau în jurul lor camarila şi cu cele mai luxoase toalete care nu existau nici la regii care au existat şi există azi în lume nu era atâta fast, iar poporului îi dădea 200 gr de salam pe zi, pe buletin. Genocidul care l-au făcut acest inculpat şi această inculpată jefuind poporul, îşi aroga dreptul de a vorbi în numele poporului, nici astăzi nu vrea să vorbească, este laş şi la propriu şi la figurat. Avem datele cunoscute, atât ale dânsei, cât şi ale dânsului. Va rog, reprezentantul procuraturii, îi dau cuvântul pentru a susţine actul de acuzare.
PROCURORUL VOINEA: Domnule preşedinte şi onorată instanţă, avem de judecat astăzi pe inculpaţii Ceauşescu Nicolae şi Ceauşescu Elena care se fac vinovaţi de grave crime îndreptate împotriva poporului român, cei doi inculpaţi au săvârşit fapte incompatibile cu demnitatea umana cu principiile justiţiei sociale, actionând discreţional, despotic şi criminal, în mod deliberat, pentru a distruge poporul român, în numele căruia s-au erijat drept conducători. Pentru crimele grave săvârşite de cei doi inculpaţi în numele poporului român, victimele nevinovate ale acestor doi tirani, vă solicit:
Domnule preşedinte şi onorată instanţă, vă cer condamnarea acestora la moarte pentru săvârşirea următoarelor fapte penale:
1.infracţiune de genocid, prevăzută de articolul 357, aliniatul 1, Cod Penal, litera c;
2.subminarea puterii de stat prevăzută de articolul 162, Cod Penal, pentru organizarea de acţiuni armate de natură să slăbeasca puterea de stat;
3.infracţiunea de acte de diversiune prevăzute de articolul 163, Cod Penal, pentru distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare, în intregime sau în parte, prin explozii sau orice alt mod al instalaţiilor industriale sau a altor bunuri de natură. să aducă în orice mod atingere securităţii statului, şi
4.pentru infracţiunea de subminare a economiei naţionale, prevăzută de articolul 165, Cod Penal, prin faptul că au folosit o organizaţie din cele prevăzute de articolul 145, Cod Penal, ori de a împiedica activitatea normală a acestora de natură să submineze economia naţionala a poporului român.
Scris 11 May 2010 - 02:01 PM
manonthemoon, la May 11 2010, 01:35 PM, a spus:
Comportamentul celor doi, e asemănător. Ceauşescu a decis cu cât cresc salariile şi pensiile, în Decembrie 1989, iar Băsescu, în 6 Mai 2010, decidea tot de unul singur cu cât vor scădea pensiile şi salariile. Au decis cum au crezut ei, fără să se consulte cu ...poporul, pentru că amândoi, şi Ceauşescu şi Băsescu, şi-au luat titlul de ... preşedintele poporului. Mai mult, Băsescui şi-a luat şi un alt titlu nobil: Cel Ce se Luptă cu Mogulii.
21 Decembrie 1989 - Ceauşescu măreşte pensiile şi salariile
6 Mai 2010 - Băsescu micşorează pensiile şi salariile
Oare vor avea amândoi aceeaşi soartă ? Să aşteptăm şi să vedem.
Scris 11 May 2010 - 02:30 PM
Este presedintele unui mic procent din populatia cu drept de vot care s-a prezentat la urne (la urne - ironic nu ? )
Sa ii fie poporului astuia invatatura de minte ? Nu prea cred . Sintem maestrii alegerilor gresite.
O sa ne invete marinelu' acu ce inseamna sa tragi barca pe uscat.
Lobotomia salveaza romania ! (r-ul este binemeritat)
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Masurile de austeritate vor esua in toate tarile UE | bostes | 90 | 19.457 |
|
PDL
Gasca mafiota sau nu ? |
Ciuruit | 126 | 11.565 |
|
Salvarea Romaniei vine doar din decesul clasei politice
Plebiscitul permanent |
Sikaryan | 37 | 8.369 |
|
Foamea de pe vremea lui Nicolae Ceausescu, mit sau realitate? | bostes | 246 | 35.891 |
|
Film documentar scurt dar important
Awakening (Desteptarea), un documentar de 30 de minute |
Mariusica2010 | 6 | 2.635 |
Contact
Facebook
Twitter
RSS