sau Inregistrare

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Rome - Total War Ancient times Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Tom Bishop 

• soldier of fortune
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 27-November 08

Scris 29 April 2010 - 09:25 PM

RTW este jocul meu favorit all-time, apoi urmează FIFA. Am încercat toate modurile, am condus toate facţiunile, am cucerit şi reîntregit imperii :tease: , într-un cuvânt, cunosc acest joc ca pe propria mea palmă.

Dacă l-a mai jucat careva, aştept păreri.

Mai jos îmi conduc oamenii pe zidurile cetăţii Bylazora încercând să resping 2 armate ale Traciei care mă atacă din nord.
Deznodământ: o victorie romană.

Imagine amplasata
0

#2 Utilizator offline   Marcus Antonius 

• Garoafa
  • PipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 23-January 09

Scris 30 April 2010 - 01:31 PM

[quote name='_Iskander_' post='1060171290' date='Apr 29 2010, 10:25 PM']RTW este jocul meu favorit all-time, apoi Da, si eu il joc din 2007. Am incercat toate modurile, m-am plictisit de el de nenumarate ori, dar de fiecare data cand vizionam un film istoric simteam nevoia sa joc Roma.

Aceasta postare a fost editata de Marcus Antonius: 30 April 2010 - 02:00 PM

0

#3 Utilizator offline   Tom Bishop 

• soldier of fortune
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 30 April 2010 - 09:15 PM

Ave, învingătorule.

Cam aşa şi la mine. Când mă plictiseam de Roma, o dădeam cu FIFA, dar nu dura mult timp şi reveneam. Eu sunt în campanie cu the House of Julii, am sub control Spania, Galia, Macedonia şi peninsula (of course) cu tot cu insula Siciliei. M-am gândit să invadez Egiptul (au ajuns până în Asia Minor cu cuceririle), dar deocamdată îl las, are un conflict cu Cartagina în Africa, pe la Thapsus. M-am axat pe construcţii între timp.

Tu acum joci? Cu cine eşti?
0

#4 Utilizator offline   Sancy5000 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 01-November 09

Scris 30 April 2010 - 10:22 PM

Vezi postarea_Iskander_, la Apr 29 2010, 09:25 PM, a spus:

RTW este jocul meu favorit all-time, apoi urmează FIFA. Am încercat toate modurile, am condus toate facţiunile, am cucerit şi reîntregit imperii :( , într-un cuvânt, cunosc acest joc ca pe propria mea palmă.

Dacă l-a mai jucat careva, aştept păreri.

Mai jos îmi conduc oamenii pe zidurile cetăţii Bylazora încercând să resping 2 armate ale Traciei care mă atacă din nord.
Deznodământ: o victorie romană.

L-am jucat pana m-am tampit de cap. Dar cel mai mult, mi-au placut luptele de teren, nu de asediu. Orice fel de teren a fost o provocare, cu unitati putine sa anihilezi unitati multe, raportul de forte fiind chiar de 1 la 4. Este jocul de strategie unde am putut aplica principiile "artei razboiului" lui Sun Tzu, o multime de manevre prin care iti dezbini inamicul, pentru a-i decima fortele mai slabe pe care ai reusit sa le separi de grupul principal.
Principiul unui dispozitiv clasic de lupta, consta in folosirea celor doua forte, normala si extraordinara. Forta normala stavileste atacul, iar cea extraordinara matura flancul inamicului. Spre exemplu, cu o unitate de infanterie sa parezi atacul inamicului (legionari sau lancieri), iar cu o unitate de cavalerie sa ataci din flancul opus celui aparat de scuturi. Efectul este devastator. Apoi, dupa fiecare atac in forta, sa iti retragi rapid unitatile, iti faci inamicul sa te urmareasca, iar cu cavaleria il iei din urma. Apoi, repozitionezi unitatile...alta parare frontala, alt atac din flanc, alta retragere rapida. Si tot asa... E drept, dureaza mai mult, dar asta e farmecul, manevra pe campul de lupta. Razboiul inteligent, de gherila, in camp deschis, bazat pe ideea "loveste si fugi". Scutesti pierderi inutile, asiguri victoria cu unitati putine.
O alta chestie care imi placea, in terenuri accidentate (montane), era aceea a momirii inamicului pe un teren inalt. Chipurile, "fugi" cu o unitate mai "lenesa" atragand inamicul sa te urmeze. Intre timp, pregatesti mai sus de unitatea ta in retragere, o cavalerie, asigurandu-i spatiul necesar luarii de viteza. Apoi, ii deviezi brusc pe "fugari" din calea cavaleriei, care vine ca un tavalug devastator, la vale. Supravietuitorii din randul inamicului, dupa impact, vor flutura steagul alb :) .
Sunt multe lucruri simpatice, si multe strategii, este jocul care cred, a permis cea mai mare flexibilitate in manevra. Desi m-am saturat de el, ii voi da mereu nota 10 :D .

Aceasta postare a fost editata de Cristinick: 30 April 2010 - 10:41 PM
Motiv editare: scos poza din citat

0

#5 Utilizator offline   florianb 

• Cactus
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 06-January 08

Scris 30 April 2010 - 11:13 PM

Ce ma enervau generalii aia! Cum ii scapai un pic din ochi, cum se faceau alcoolici, corupti sau poponari!!!
0

#6 Utilizator offline   Tom Bishop 

• soldier of fortune
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 01 May 2010 - 10:35 AM

Vezi postareaSancy5000, la Apr 30 2010, 11:22 PM, a spus:

Dar cel mai mult, mi-au placut luptele de teren, nu de asediu.

Da, luptele de teren sunt mai plăcute, mai ales dacă ai şi câţiva copaci prin preajmă unde îţi poţi ascunde câteva trupe, dar şi cele de asediu au farmecul lor. Mie îmi plac şi luptele date pe ziduri.

Apoi, dupa fiecare atac in forta, sa iti retragi rapid unitatile, iti faci inamicul sa te urmareasca, iar cu cavaleria il iei din urma. Apoi, repozitionezi unitatile...alta parare frontala, alt atac din flanc, alta retragere rapida. Si tot asa... E drept, dureaza mai mult, dar asta e farmecul, manevra pe campul de lupta. Razboiul inteligent, de gherila, in camp deschis, bazat pe ideea "loveste si fugi". Scutesti pierderi inutile, asiguri victoria cu unitati putine.

Mda, este un stil de luptă 'loveşte şi fugi', şi aş mai adăuga şi 'hărţuieşte', dar nu este stilul meu de luptă. Prefer să lansez un atac frontal în punctul unde inamicul are cele mai bune trupe, să-i rup rândurile, şi să-l învălui cu cavaleria. La mine cavaleria este întotdeuna cheia victoriei. Nu acord importanţă pierderilor şi nici nu fac nimic pentru a precupeţi trupele, ador să mă bat la capacitate maximă, cum zic. Desigur, atunci când mă aflu în inferioritate numerică, apelez la tactici, hărţuiesc inamicul, dar de prea puţine ori m-am aflat în situaţia asta. Plus că dacă sunt în apropierea vreunui oraş, merg şi îmi reantrenez armata, care redevine astfel completă (deşi nu prea sunt de acord cu asta, mai fidel istoric era modul acela Realism în care trebuia să construieşti phase 1,2,3 în fiecare oraş nou cucerit pentru a putea reantrena trupele). Şi campaign map e plăcută, îmi place să instalez câte un fort full cu cohorte urbane pe principalele căi de acces în teritoriile mele, pentru a descuraja orice tentativă de asediu al fortului sau de pătrundere. Procedam aşa şi înainte, dar puneam în forturi legionari şi mereu erau atacate. I-am schimbat cu cohorte urbane şi nu mă mai atacă nimeni. Mai jos am pus un screenshot cu stadiul la care mă aflu la ora actuală, am multe cetăţi în Galia pe minus, dar recuperez din Macedonia şi Grecia. Am făcut trei milioane de dinari şi încă nu am invadat Orientul.

Imagine amplasata

Desi m-am saturat de el, ii voi da mereu nota 10 :( .

Da, nota 10, este singurul game care îmi place cu adevărat.

Vezi postareaflorianb, la May 1 2010, 12:13 AM, a spus:

Ce ma enervau generalii aia! Cum ii scapai un pic din ochi, cum se faceau alcoolici, corupti sau poponari!!!

Despre ce vorbeşti aici?
1

#7 Utilizator offline   FNF 

• FNF
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Inregistrat: 21-February 10

Scris 01 May 2010 - 11:55 AM

Medieval total war 2 ai incercat iskander?
0

#8 Utilizator offline   Tom Bishop 

• soldier of fortune
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 01 May 2010 - 07:42 PM

Da, am încercat, însă nu a fost atât de captivant ca Rome. Desigur, era partea aceea când ridicai o armată şi te alăturai cruciadei iniţiate de către Papă, dar altceva remarcabil nu ţin minte să fi avut jocul, poate doar când trebuia să votezi pentru alegerea unui nou Papă. Deci numai la stadiul încercării am rămas, pentru că m-am întors la Rome în scurt timp. Să preiei comanda celor mai măreţe armate ale Antichităţii şi să le conduci în luptă, chiar şi virtual, e ceva formidabil pentru mine.

Tu ai jucat Rome? Sau doar Medieval?

Aceasta postare a fost editata de _Iskander_: 01 May 2010 - 07:42 PM

0

#9 Utilizator offline   FNF 

• FNF
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Inregistrat: 21-February 10

Scris 01 May 2010 - 08:47 PM

Vezi postarea_Iskander_, la May 1 2010, 08:42 PM, a spus:

Tu ai jucat Rome? Sau doar Medieval?

Rome total war n-am incercat dar Medieval total war 2 l-am jucat cu Valahia si Imperiul bizantin. Cu valahii n-am reusit mare lucru deoarece am fost anihilat, dar cu Imperiul bizantin am cucerit cam totul ,inclusiv Vaticanul si Ierusalim.

Acum mi-am instalat Kingdoms si ii macelaresc pe azteci cu spaniolii. Stau foarte prost deoarece populatia sufera de nu stiu ce epidemie, lumea se revolta, stau prost cu economia si colac peste pupaza au sosit si francezii pe noul continent si trebuie sa-i tin in frau.Probabil o sa fiu eliminat cand sosesc si englezii :(

Peste o luna imi cumpar alt pc si incerc Napoleon total war! http://www.youtube.c...h?v=zUDCg9bHzVg

Aceasta postare a fost editata de FNF: 01 May 2010 - 09:04 PM

0

#10 Utilizator offline   Tom Bishop 

• soldier of fortune
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 01 May 2010 - 08:59 PM

Încearcă şi Rome, nu vei regreta.
0

Reclama