sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Masea, nerv, vase Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Chetan Adrian 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 03-July 09

Scris 27 April 2010 - 07:51 PM

buna ziua...in urma cu o zi mi-a fost scos nervul la o masea cu o carie adanca si urmeaza sa imi fie facuta o plomba in curand( mai exact maine )

intrebarea mea se refera la nerv si vitalitatea maselei: e adevarat ca odata cu extragerea nervului sunt distruse si vasele de sange care alimenteaza dintele? daca da, e adevarat ca dintele nu se mai regenereaza deloc si ca se va rupe la radacina pe viitor? sincer nu imi doresc un dinte rupt, inegrit si sfarmicios si/sau coroane dentare la varste mici (16 ani)...se poate face ceva in legatura cu sanatatea maselei afectate? ar trebui sa acord un tratament special acelei masele(sau ma rog, gurii mele in general)? :roll:
0

#2 Utilizator offline   Naeema 

• Dionaea
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 07-May 08

Scris 27 April 2010 - 08:06 PM

Vezi postareaChetan Adrian, la Apr 28 2010, 07:51 AM, a spus:

buna ziua...in urma cu o zi mi-a fost scos nervul la o masea cu o carie adanca si urmeaza sa imi fie facuta o plomba in curand( mai exact maine )

intrebarea mea se refera la nerv si vitalitatea maselei: e adevarat ca odata cu extragerea nervului sunt distruse si vasele de sange care alimenteaza dintele? daca da, e adevarat ca dintele nu se mai regenereaza deloc si ca se va rupe la radacina pe viitor? sincer nu imi doresc un dinte rupt, inegrit si sfarmicios si/sau coroane dentare la varste mici (16 ani)...se poate face ceva in legatura cu sanatatea maselei afectate? ar trebui sa acord un tratament special acelei masele(sau ma rog, gurii mele in general)? :roll:

Odata ce ai scos nervul maseaua nu va mai fi alimentata si cu timpul exista riscul sa se crape si sa se deterioreze.De aceea se recomanda ca toate maselele unde nu mai exista nerv sa fie acoperite cu coroane.Ce conteaza varsta ta? Te cauta cineva in gura sa vada daca maselele tale sunt originale sau daca ai coroane? Nici nu se va vedea ca ai coroana.Mai important pentru tine ar trebui sa fie mentinera in buna conditie a dintilor nu faptul ca ai coroana la 16 ani.
Din cate stiu eu nu exista un tratament special care sa stopeze deteriorarea dintelui care nu mai are nerv.Insa durata variaza de la om la om si in functie de igiena orala si de genetica.Unora li se deterioreaza mai repede,la altii dureaza ceva timp.Dar un lucru e sigur,dintele nu va mai avea in timp aceiasi culoare naturala sanatoasa,va prinde o nuanta gri negricioasa aproape de gingii si sansele sa se crape intr-o buna zi sunt mari.
Opteaza pentru coroana,ca sa nu fii pus in situatia sa trebuiasca sa scoti dintele de tot si sa pui implant sau pod.Nu cred ca dupa felul cum gandesti ti-ar surade implanturi la 16 ani nu?

Bafta.

Aceasta postare a fost editata de Intifada: 27 April 2010 - 08:01 PM

0

#3 Utilizator offline   Chetan Adrian 

• Boboc
  • Pip

Scris 27 April 2010 - 08:12 PM

Vezi postareaIntifada, la Apr 27 2010, 08:06 PM, a spus:

nu, dar doctorul nu mi-a recomandat coroana....a spus ca imi pune plomba si e suficient..

Aceasta postare a fost editata de Cristinick: 27 April 2010 - 08:14 PM
Motiv editare: scos citat

0

#4 Utilizator offline   Naeema 

• Dionaea
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 27 April 2010 - 08:17 PM

Vezi postareaChetan Adrian, la Apr 28 2010, 08:12 AM, a spus:

nu, dar doctorul nu mi-a recomandat coroana....a spus ca imi pune plomba si e suficient..

Poate ar trebui sa ceri si opinia altui doctor.Nu te baza numai in opinia unuia.Intreaba-l de ce nu crede el necesar sa-ti puna coroana.
0

#5 Utilizator offline   Chetan Adrian 

• Boboc
  • Pip

Scris 27 April 2010 - 08:21 PM

Vezi postareaIntifada, la Apr 27 2010, 08:17 PM, a spus:

Poate ar trebui sa ceri si opinia altui doctor.Nu te baza numai in opinia unuia.Intreaba-l de ce nu crede el necesar sa-ti puna coroana.

o sa vad ce pot intreba maine :roll: acum am vbit cu doua persoane cu nervi scosi de mai multi ani..deocamdata spun ca dintele a ramas in stare perfecta..nu stiu ce sa zic..cum zici si tu, depinde de la om la om...oricum despre coroana stiu ceva foarte ambiguu si superficial...imi poti explica pe scurt in ce consta?
0

#6 Utilizator offline   Naeema 

• Dionaea
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 27 April 2010 - 08:28 PM

Vezi postareaChetan Adrian, la Apr 28 2010, 08:21 AM, a spus:

imi poti explica pe scurt in ce consta?

http://www.beautydentexpert.ro/index.php/c...ne-dentare.html

Poti si tu sa gasesti multe informatii pe Google daca introduci la search coroane dentare
0

#7 Utilizator offline   Chetan Adrian 

• Boboc
  • Pip

Scris 27 April 2010 - 08:31 PM

Vezi postareaIntifada, la Apr 27 2010, 08:28 PM, a spus:

http://www.beautydentexpert.ro/index.php/c...ne-dentare.html

Poti si tu sa gasesti multe informatii pe Google daca introduci la search coroane dentare

am cautat deja...mda..acum stiu in ce consta...am si vazut un doctor intre timp ce facea una.....am o fire mai cu slabiciuni asa...probabil sunt banal sau patetic dar mie mi se pare o mica forma de mutilare polizarea/sculptarea dintelui la o marime foarte mica pentru punerea unei asa zise coroane care nu e si nu va fi ceva natural (indiferent de estetica si similaritatea cu dintele initial) ;) asta e parerea mea..

oricum...sa vedem ce zice maine doctorul....(oricum eu cred ca e mai bun decat cel la care am apelat anterior: mi-a spus ca pentru eliminarea durerii curatarea maselei e suficienta..si ghici ce..nu a functionat, si asa am ajuns la scoaterea nervului la acest doctor) :roll: multumesc oricum pentru informatii
0

#8 Utilizator offline   Naeema 

• Dionaea
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 27 April 2010 - 08:46 PM

Vezi postareaChetan Adrian, la Apr 28 2010, 08:31 AM, a spus:

am cautat deja...mda..acum stiu in ce consta...am si vazut un doctor intre timp ce facea una.....am o fire mai cu slabiciuni asa...probabil sunt banal sau patetic dar mie mi se pare o mica forma de mutilare polizarea/sculptarea dintelui la o marime foarte mica pentru punerea unei asa zise coroane care nu e si nu va fi ceva natural (indiferent de estetica si similaritatea cu dintele initial) :roll: asta e parerea mea..

Ce sa-i faci,cateodata nu avem incotro si trebuie sa recurgem la lucrari artificiale la dantura chiar si de la varste tinere.Asta este.Nu esti nici banal nici patetic stai linistit. ;)

Citeaza

multumesc oricum pentru informatii

Cu placere.

PS: Daca totusi nu ti se recomanda coroana inca de pe acum,atunci nu pune decat cand va veni timpul,care nu se stie cand va fi.Poate sa dureze multi ani pana vei avea nevoie si atunci poate vei privi altfel lucrarile stomatologice. ;)
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Se mai albesc fatetele din ceramica? arrabela  0 1.180
Replici noi Stomatologie ZUMBI  6 8.680
Replici noi Dinti din semiportelan pe schelet metalic
de cinci zile am dinti noi