sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Mecatronica...need help Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Nothing_serious 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 27-April 10

Scris 27 April 2010 - 03:40 PM

Sunt interesat de mecatronica si doresc sa dau la o facultate cu profil mecatronic asa ca incerc sa imi fac o idei cu ce se mananca inainte sa plec la drum. Eu am gasit niste carti care ma ajuta sa inteleg partea mecanica si electrica...dar problema mea este ca nu gasesc nimic despre partea informatica(software) asa ca I am asking for help :roll: ;) ;) Orice link, nume de carte sau de autor este binevenit so please the more the merrier.
0

#2 Utilizator offline   lupini 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Moderator Global
  • Inregistrat: 11-December 06

Scris 28 April 2010 - 10:52 AM

Nu eşti interesat de mecatronică. Dacă erai, ştiai ce e, şi, ai fi deschis Google, scriai cuvāntul mecatronica, dădeai click pe căutare, şi īţi apărea o listă cu explicaţii care mai decare mai interesante, despre mecatronică: Mecatronica (Wikipedia), Facultatea de Inginerie Mecanică şi Mecatronică (Wikipedia), Departamentul de mecatronică a Universităţii Timişoara, Mecatronica - Tehnologia viitorului, De ce mecatronica ?

Aş putea să mai dau alte exmple, că sunt multe.
0

#3 Utilizator offline   Nothing_serious 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 27-April 10

Scris 28 April 2010 - 11:33 AM

Vezi postarealupini, la Apr 28 2010, 11:52 AM, a spus:

Nu eşti interesat de mecatronică. Dacă erai, ştiai ce e, şi, ai fi deschis Google, scriai cuvāntul mecatronica, dădeai click pe căutare, şi īţi apărea o listă cu explicaţii care mai decare mai interesante, despre mecatronică: Mecatronica (Wikipedia), Facultatea de Inginerie Mecanică şi Mecatronică (Wikipedia), Departamentul de mecatronică a Universităţii Timişoara, Mecatronica - Tehnologia viitorului, De ce mecatronica ?

Aş putea să mai dau alte exmple, că sunt multe.

Gresesti, am vizitat aceste site-uri si stiu ca sunt cele mai bune surse pentru a intelege mecatronica... dar niciunul nu imi explica despre partea informatica a mecatronicii.
0

#4 Utilizator offline   outlander 

• crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 21-August 05

Scris 09 May 2010 - 10:36 AM

Vezi postareaNothing_serious, la Apr 28 2010, 12:33 PM, a spus:

Gresesti, am vizitat aceste site-uri si stiu ca sunt cele mai bune surse pentru a intelege mecatronica... dar niciunul nu imi explica despre partea informatica a mecatronicii.

Partea de informatica este extrem de simpla, De exemplu la un automobil, primul tip de aplicatie a mecatronicii la automobil ma refer, este injectia monopunct mai tarziu cea multipuncu. Ai o sonda pe evacuare care iti da un semnal (semnalul fiind dpendent de compozitia gazelor arse) prin care un servomecanism deschite mai mult sau mai putin injectorul de benzina astfel incat proportia carburant aer sa fie cea optima (13,5:1). Odata realizata proportia trebuie indeplinita conditia arderii complete. Un alt microcontroler va aprinde mai repede sau mai tarziu amestecul carburant cu ajutorul bujiei. Mai nou sunt servomecanisma care comanda si deschiderea supapelor pentru a doza cat mai bine amestecul. Toati parametrii sunt reglati functie de temperatura motorului, temperatura aerului si cantitatea de oxigen din aer, temperatura carburantului, puterea ceruta etc. Pe parcurs tot mai multe perfectionari au aparut printre care ABS, EBD ESP etc. Fiindca erau necesare tot mai multe microcontrolere acestea au fost inlocuite cu un calculator de proces. Partea de soft este simplista de la un on/off simplu (la ABS de exemplu cand se blocheaza roata microcontrolerul da un semnal pentru micsorarea presiunii in instalatia de franare, odata eliberata roata supapa se incide si presiunea creste iar pana se blocheaza din nou) pana la un sistem de operare mai primitiv , cu memorie proprie.
0

#5 Utilizator offline   ousor 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 09-August 06

Scris 16 May 2010 - 08:08 PM

o sa inveti totul la facultate :o: daca nu ai invatat la scoala(de si ma mir),si eu sunt la liceu la profilul mecatronica si deabea la anu intram in adevaerata esenta :o:
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Atasamente ce fel de supapa? dyaboliq001  4 1.162
Replici noi Cum sa aprinzi un bec doar cu lumanari. nightwish  16 6.071
Hot Topic (New) Clonarea roportal  75 25.831
Hot Topic (New) Atasamente Apa care curge la deal SK  65 42.292