Sari la conținut
Forum Roportal
Inteleptul Sorinica

Curiozitati istorice.

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Inteleg ca dumneata ai cam aceleas idei ca Ion Coja.

 

Ca de obicei intelegi prost . Si nu numai ceea ce postez eu .

Am supus atentiei roportalienilor pe acest topic , Curiozitati istorice, urmatorul subiect :

ISTORIA EVREILOR

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cea mai mare curiozitate istorica se refera chiar la istoria veche a evreilor, descrisa de o culegere de texte religioase, numita Tanach (cunoscuta de crestini sub numele de Vechiul Testament).

 

 

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ada Kaleh, insula fortificată de pe Dunăre locuită încă din antichitate (descopera.ro)  

"Ada Kaleh, cunoscută uneori și ca Insula Carolina sau Insula Orșova Nouă, a fost o insulă fortificată situată pe Dunăre, ajungând în 1970 pe fundul lacului de acumulare de la hidrocentrala Porțile de Fier I.    Insula Ada Kaleh era situată la aproximativ 3 kilometri în aval de Orșova, având o dimensiune de 1,7 kilometri lungime și 500 metri înălțime. Insula avea o populație de aproximativ 600 de turci."

*Nu stiu daca a fost necesar distrugerea acestei insule.   Azi ar fi protestat totata planeta impotriva deciziei, toate organizatiile internationale, dar in '70 NIMENI nu era interesat de pastrat aceas Paradis din Dunare.   Matusa mea a fost in vacanta de cateva ori acolo, am vazut la TV maghiar film documentar inainte de scufundare cand nu s-a spus ca totul a foar reconstruit undeva pe uscat exact ca inainte, iar acum aflu ca n-a fost adevarat.   Comunisti fara cap, au rezolvat multe doar sa distruga tot ce au primit cu alte teritorii.   Mai este o minune ca asta in drum spre Odorhei de la Suseni,  Harghita, cand doar turnul bisericii ce vede din lac!!!*  

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

De ce Alexandru Ioan Cuza stătea cu amanta și soția în aceeași casă?

Un Playboy al vremii ... open minded!!!   Chiar daca publica revista, neamul nu stia sa citeasca.  

"Puțină lume știe, însă, că Alexandru Ioan Cuza a avut o viață amoroasă extrem de bogată.   Acesta avea o slăbiciune pentru femeile frumoase și împreună cu omul său de încredere Mihail Kogălniceanu frecventau des bordelurile din București.   Domnitorul a avut numeroase aventuri amoroase, deși era căsătorit cu Elena, aceasta nu a putut să îi ofere copii.   Drept urmare, una dintre aceste relații extraconjugale, legătură pasională și de durată cu Maria Obrenovici și marea iubire a lui Alexandru Ioan Cuza, dar și femeia care l-a făcut tată a doi baieti."    

"Ménage à trois" era foarte NORMAL atunci ca nu erau Legi din astea moderne si barbatul facea ce-i placea cel mai mult.  Era si greu de refuzat ca erau mai putini aratosi si atunci si bine situat pe calul alb.   Eminescu era celalalt amantlic al vremii.   Avea nevoie de piata mai mare de unde alege femei, de aceea a unit principalele teritorii cu femei frumoase ,,, pentru faurirea viitorului.   De aia coborau si francezii la Bucuresti ca era trai select in capitala, cu femei distinse pentru toate rangurile domnesti din LUME!!!   Istoria continua si azi, in pace.

 

https://www.shtiu.ro/de-ce-alexandru-ioan-cuza-statea-cu-amanta-si-sotia-in-aceeasi-casa-20445.html

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Turiștii pot vizita, pentru prima dată în istorie, locul în care regii britanici au fost încoronați. De vor fi nevoiți să-și scoată pantofii

Doar in ciorapi/sosete pe Covorul Rosu Britanic ... oare cu ce vor dezodoriza incaperea??? se va remodela precis dupa 700 de ani.   

Asta-i ocazie de primit Ciuperci la picioare si unghii, era mai higienic de pus la dispozitia turistilor de tras peste pantofi niste papuci.

Va fi dupa ceremonia regala cand "The Common People" = Proletariatul = Sclavii din fostele teritorii Britanice, etc., au voie pentru prima oara in Istoria Imparatiei sa paseasca pe urmele noului rege incoronat, ca sa fie si mai iubit si tolerat macar pentru o vreme.

Sa-si duca si slapi in rezerva in caz ca li se fura pantofii sau se schimba ... :lol2: ... s-a intamplat in oras la mine la un party de romani unde au fost fortati sa se descalte si femeile nu-si mai gaseau pantofii scumpi cu care se mandreau la intrare!!!  De la mine au disparut papucii de casa, nou comparati, special ca mi s-a reclamat ca uneia i s-au racit ovarele ca s-a descaltat fara sa-i cer eu asta, ca sa absorbe feelingul de noul parchet cu trup si suflet.  Barbac'su i-a asigurat ca ea n-o sa aibe asa ceva cat traieste!!!    

 

https://evz.ro/turistii-pot-vizita-pentru-prima-data-in-istorie-locul-in-care-regii-britanici-au-fost-incoronati-de-vor-fi-nevoiti-sa-si-scoata-pantofii.html

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×