Aici e cartea de care zic:
http://www.librariabucuresti.com/Carti-Car...Satana-4307.htm
Nu am gasit-o decat in engleza pe web .
Aici se poate citi in engleza:
http://www.hiddenmysteries.com/freebook/ad...adamevetoc.html
Ce zice cartea asta in Romaneste?
Pai cartea asta zice ca Adam si Eva au fost izgoniti din rai. Apoi zice ca a vnit Cuvantul lui Dumnezeu cu promisiunea ca va salva pe Adam si Eva in 5500 de ani deci in tinpul in care a ajuns IIsus:
Ia cititi aici:
Chapter III
Concerning the promise of the great five and a half days.
1 God said to Adam, "I have ordained on this earth days and years, and you and your descendants shall live and walk in them, until the days and years are fulfilled; when I shall send the Word that created you, and against which you have transgressed, the Word that made you come out of the garden, and that raised you when you were fallen.
2 Yes, the Word that will again save you when the five and a half days are fulfilled."
3 But when Adam heard these words from God, and of the great five and a half days, he did not understand the meaning of them.
4 For Adam was thinking there would be only five and a half days for him until the end of the world.
5 And Adam cried, and prayed to God to explain it to him.
6 Then God in his mercy for Adam who was made after His own image and likeness, explained to him, that these were 5,000 and 500 years; and how One would then come and save him and his descendants.
7 But before that, God had made this covenant with our father, Adam, in the same terms, before he came out of the garden, when he was by the tree where Eve took of the fruit and gave it to him to eat.
8 Because, when our father Adam came out of the garden, he passed by that tree, and saw how God had changed the appearance of it into another form, and how it shriveled.
9 And as Adam went to it he feared, trembled and fell down; but God in His mercy lifted him up, and then made this covenant with him.
10 And again, when Adam was by the gate of the garden, and saw the cherub with a sword of flashing fire in his hand, and the cherub grew angry and frowned at him, both Adam and Eve became afraid of him, and thought he meant to put them to death. So they fell on their faces, trembled with fear.
11 But he had pity on them, and showed them mercy; and turning from them went up to heaven, and prayed to the Lord, and said; --
12 "Lord, You sent me to watch at the gate of the garden, with a sword of fire.
13 But when Your servants, Adam and Eve, saw me, they fell on their faces, and were as dead. O my Lord, what shall we do to Your servants?"
14 Then God had pity on them, and showed them mercy, and sent His Angel to keep the garden.
15 And the Word of the Lord came to Adam and Eve, and raised them up.
16 And the Lord said to Adam, "I told you that at the end of the five and a half days, I will send my Word and save you.
17 Strengthen your heart, therefore, and stay in the Cave of Treasures, of which I have before spoken to you."
18 And when Adam heard this Word from God, he was comforted with that which God had told him. For He had told him how He would save him.
Un capitol intreg , numarul 3 e dedicat promisiunii lui Dumnezeu ca va veni Cuvantul lui Dumnezeu si va salva omenirea. Vedeti ca aici e chieia. CUVANTUL LUI DUMNEZEU VA VENI. Cine va veni? CUVANTUL LUI DUMNEZEU VA SALVA OMENIREA.
ATI INTELES?
Pai daca e cuvantul lui Dumnezeu NU E MOISE. Cine asteapta de la Moise salvarea e in gresala si nu stie ce face.
DE CE MOISE NU E CUVANTUL LUI DUMNEZEU:
Din aceasta carte aflam ca Adam si Eva au fot creati de Cuvantul lui Dumnezeu deci Cuvantul lui Dumnezeu exista atunci. In Biblie in Geneza 15:1 adica in Torah Geneza 15:1 vedem ca Moise scrie despre Cuvantul Lui Dumnezeu, si nu zice eu sunt. Ia sa vedem Geneza 15:1
"Capitolul 15
1. După acestea, fost-a cuvântul Domnului către Avram, noaptea, în vis, şi a zis: "Nu te teme, Avrame, că Eu sunt scutul tău şi răsplata ta va fi foarte mare!"
2. Iar Avram a răspuns: "Stăpâne Doamne, ce ai să-mi dai? Că iată eu am să mor fără copii şi cârmuitor în casa mea este Eliezer din Damasc".
3. Apoi Avram a adăugat: "De vreme ce nu mi-ai dat fii, iată sluga mea va fi moştenitor după mine!"
4. Şi îndată s-a făcut cuvântul Domnului către el şi a zis: "Nu te va moşteni acela, ci cel ce va răsări din coapsele tale, acela te va moşteni!"
5. Apoi l-a scos afară şi i-a zis: "Priveşte la cer şi numără stelele, de le poţi număra!" Şi a adăugat: "Atât de mulţi vor fi urmaşii tăi!"
6. Şi a crezut Avram pe Domnul şi i s-a socotit aceasta ca dreptate.
7. Şi i-a zis iarăşi: "Eu sunt Domnul, Care te-a scos din Urul Caldeii, ca să-ţi dau pământul acesta de moştenire".
8. Şi a zis Avram: "Stăpâne Doamne pe ce voi cunoaşte că-l voi moşteni?"
9. Iar Domnul i-a zis: "Găteşte-Mi o junincă de trei ani, o capră de trei ani, un berbec de trei ani, o turturică şi un pui de porumbel!"
10. Şi a luat Avram toate aceste animale, le-a tăiat în două şi a pus bucăţile una în faţa alteia; iar păsările nu le-a tăiat.
11. Şi năvăleau păsările răpitoare asupra trupurilor, iar Avram le alunga.
12. La asfinţitul soarelui, a căzut peste Avram somn greu şi iată l-a cuprins întuneric şi frică mare.
13. Atunci a zis Domnul către Avram: "Să ştii bine că urmaşii tăi vor pribegi în pământ străin, unde vor fi robiţi şi apăsaţi patru sute de ani;
14. Dar pe neamul acela, căruia ei vor fi robi, îl voi judeca Eu şi după aceea ei vor ieşi să vină aici, cu avere multă.
15. Iar tu vei trece la părinţii tăi în pace şi vei fi îngropat la bătrâneţi fericite.
16. Ei însă se vor întoarce aici, în al patrulea veac de oameni, căci nu s-a umplut încă măsura nelegiuirilor Amoreilor".
17. Iar după ce a asfinţit soarele şi s-a făcut întuneric, iată un fum ca dintr-un cuptor şi pară de foc au trecut printre bucăţile acelea.
18. În ziua aceea a încheiat Domnul legământ cu Avram, zicând: "Urmaşilor tăi voi da pământul acesta de la râul Egiptului până la râul cel mare al Eufratului;
19. Voi da pe Chenei, pe Chenezei, pe Chedmonei,
20. Pe Hetei, pe Ferezei, pe Refaimi,
21. Pe Amorei, pe Canaanei, pe Hevei, pe Gherghesei şi pe Iebusei"."
Vedem ca scutul lui Avraam este Cuvantul lui Dumneeu adica IIsus. Vedem ca Avraam a primit o promisiune de la IIsus sa aiva copii cat nisipul marilor si IIsus a respectat aceasta promisiune. De ce i se adreseaza Avraam Cuvantului lui Dumnezeu cu Stapane Doamne? Pentru ca Cuvantul lui Dumnezeu e parte din Dumnezeu si tu cand vezi capul lui Alice o strigi Alice nu capul lui Alice ce mai faci?
De unde stim ca Iisus e cuvantul lui Dumnezeu. Pentru ca Cuvantul lui Dumnezeu trebuia sa vina la vremea cand a venit IIsus, aprox 5500 de ani de la Facere si nimeni inafar de IIsus nu a fost prezentat ca si cuvantul lui Dumnezeu. Si pentru ca IIsus a adus botezul care ne face copii ai lui Dumnezeu si ne da acces inapoi in rai si pentru ca ne-a adus Sfanta Impartasanie ce ne da viata vesnica. iata ca IIsus a adus ce a promis acum 5500 de ani.
Cum e prezentat IIsus:
1. La început era Cuvântul şi Cuvântul era la Dumnezeu şi Dumnezeu era Cuvântul.
2. Acesta era întru început la Dumnezeu.
3. Toate prin El s-au făcut; şi fără El nimic nu s-a făcut din ce s-a făcut.
4. Întru El era viaţă şi viaţa era lumina oamenilor.
5. Şi lumina luminează în întuneric şi întunericul nu a cuprins-o.
6. Fost-a om trimis de la Dumnezeu, numele lui era Ioan.
7. Acesta a venit spre mărturie, ca să mărturisească despre Lumină, ca toţi să creadă prin el.
8. Nu era el Lumina ci ca să mărturisească despre Lumină.
9. Cuvântul era Lumina cea adevărată care luminează pe tot omul, care vine în lume.
10. În lume era şi lumea prin El s-a făcut, dar lumea nu L-a cunoscut.
11. Întru ale Sale a venit, dar ai Săi nu L-au primit.
12. Şi celor câţi L-au primit, care cred în numele Lui, le-a dat putere ca să se facă fii ai lui Dumnezeu,
13. Care nu din sânge, nici din poftă trupească, nici din poftă bărbătească, ci de la Dumnezeu s-au născut.
14. Şi Cuvântul S-a făcut trup şi S-a sălăşluit între noi şi am văzut slava Lui, slavă ca a Unuia-Născut din Tatăl, plin de har şi de adevăr.
15. Ioan mărturisea despre El şi striga, zicând: Acesta era despre Care am zis: Cel care vine după mine a fost înaintea mea, pentru că mai înainte de mine era.
16. Şi din plinătatea Lui noi toţi am luat, şi har peste har.
17. Pentru că Legea prin Moise s-a dat, iar harul şi adevărul au venit prin Iisus Hristos.
18. Pe Dumnezeu nimeni nu L-a văzut vreodată; Fiul cel Unul-Născut, Care este în sânul Tatălui, Acela L-a făcut cunoscut.
19. Şi aceasta este mărturia lui Ioan, când au trimis la El iudeii din Ierusalim, preoţi şi leviţi, ca să-l întrebe: Cine eşti tu?
20. Şi el a mărturisit şi n-a tăgăduit; şi a mărturisit: Nu sunt eu Hristosul.
21. Şi ei l-au întrebat: Dar cine eşti? Eşti Ilie? Zis-a el: Nu sunt. Eşti tu Proorocul? Şi a răspuns: Nu.
22. Deci i-au zis: Cine eşti? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis. Ce spui tu despre tine însuţi?
23. El a zis: Eu sunt glasul celui ce strigă în pustie: "Îndreptaţi calea Domnului", precum a zis Isaia proorocul.
24. Şi trimişii erau dintre farisei.
25. Şi l-au întrebat şi i-au zis: De ce botezi deci, dacă tu nu eşti Hristosul, nici Ilie, nici Proorocul?
26. Ioan le-a răspuns, zicând: Eu botez cu apă; dar în mijlocul vostru Se află Acela pe Care voi nu-L ştiţi,
27. Cel care vine după mine, Care înainte de mine a fost şi Căruia eu nu sunt vrednic să-I dezleg cureaua încălţămintei.
28. Acestea se petreceau în Betabara, dincolo de Iordan, unde boteza Ioan.
29. A doua zi a văzut Ioan pe Iisus venind către el şi a zis: Iată Mielul lui Dumnezeu, Cel ce ridică păcatul lumii.
30. Acesta este despre Care eu am zis: După mine vine un bărbat, Care a fost înainte de mine, fiindcă mai înainte de mine era,
31. Şi eu nu-L ştiam; dar ca să fie arătat lui Israel, de aceea am venit eu, botezând cu apă.
32. Şi a mărturisit Ioan zicând: Am văzut Duhul coborându-Se, din cer, ca un porumbel şi a rămas peste El.
33. Şi eu nu-L cunoşteam pe El, dar Cel ce m-a trimis să botez cu apă, Acela mi-a zis: Peste Care vei vedea Duhul coborându-Se şi rămânând peste El, Acela este Cel ce botează cu Duh Sfânt.
34. Şi eu am văzut şi am mărturisit că Acesta este Fiul lui Dumnezeu.
35. A doua zi iarăşi stătea Ioan şi doi dintre ucenicii lui.
36. Şi privind pe Iisus, Care trecea, a zis: Iată Mielul lui Dumnezeu!
37. Şi cei doi ucenici l-au auzit când a spus aceasta şi au mers după Iisus.
38. Iar Iisus, întorcându-Se şi văzându-i că merg după El, le-a zis: Ce căutaţi? Iar ei I-au zis: Rabi (care se tâlcuieşte: Învăţătorule), unde locuieşti?
39. El le-a zis: Veniţi şi veţi vedea. Au mers deci şi au văzut unde locuia; şi au rămas la El în ziua aceea. Era ca la ceasul al zecelea.
40. Unul dintre cei doi care auziseră de la Ioan şi veniseră după Iisus era Andrei, fratele lui Simon Petru.
41. Acesta a găsit întâi pe Simon, fratele său, şi i-a zis: am găsit pe Mesia (care se tâlcuieşte: Hristos).
42. Şi l-a adus la Iisus. Iisus, privind la el, i-a zis: Tu eşti Simon, fiul lui Iona; tu te vei numi Chifa (ce se tâlcuieşte: Petru).
43. A doua zi voia să plece în Galileea şi a găsit pe Filip. Şi i-a zis Iisus: Urmează-Mi.
44. Iar Filip era din Betsaida, din cetatea lui Andrei şi a lui Petru.
45. Filip a găsit pe Natanael şi i-a zis: Am aflat pe Acela despre Care au scris Moise în Lege şi proorocii, pe Iisus, fiul lui Iosif din Nazaret.
46. Şi i-a zis Natanael: Din Nazaret poate fi ceva bun? Filip i-a zis: Vino şi vezi.
47. Iisus a văzut pe Natanael venind către El şi a zis despre el: Iată, cu adevărat, israelit în care nu este vicleşug.
48. Natanael I-a zis: De unde mă cunoşti? A răspuns Iisus şi i-a zis: Mai înainte de a te chema Filip, te-am văzut când erai sub smochin.
49. Răspunsu-I-a Natanael: Rabi, Tu eşti Fiul lui Dumnezeu, Tu eşti regele lui Israel.
50. Răspuns-a Iisus şi i-a zis: Pentru că ţi-am spus că te-am văzut sub smochin, crezi? Mai mari decât acestea vei vedea.
51. Şi i-a zis: Adevărat, adevărat zic vouă, de acum veţi vedea cerul deschizându-se şi pe îngerii lui Dumnezeu suindu-se şi coborându-se peste Fiul Omului.
Versul 1-4 IIsus e prezentat ca fiind Cuvantul lui Dumnezeu care a creat toata creatia inclusiv pe Adam si Eva, vezi versul 3:
1. La început era Cuvântul şi Cuvântul era la Dumnezeu şi Dumnezeu era Cuvântul.
2. Acesta era întru început la Dumnezeu.
3. Toate prin El s-au făcut; şi fără El nimic nu s-a făcut din ce s-a făcut.
4. Întru El era viaţă şi viaţa era lumina oamenilor.
Versurile 12-13 care arata ca IIsus a venit sa ne faca copii ai lui Dumnezeu, nascuti din Dumnezeu prin botez si prin aceasta sa ne dea raiul inapoi:
"12. Şi celor câţi L-au primit, care cred în numele Lui, le-a dat putere ca să se facă fii ai lui Dumnezeu,
13. Care nu din sânge, nici din poftă trupească, nici din poftă bărbătească, ci de la Dumnezeu s-au născut. "
Tora zice ca Dumnezeu poate fi om.
Unde zice Tora ca Dumnezeu poate fi om?
Pai cum a aparut numele lui Israel.
Iacov s-a luptat cu Dumnezeu aparut ca om.
Deci pentru cei ce nu pot crede in IIsus pentru ca nu pot crede ca Dumnezeu a aparut ca om sa citeasca Facerea sau Geneza unde Iacov a primit numele de Israel. Dupa ce citesc asta sa se convinga ca IIsus, o parte din Dumnezeu poate aparea ca om. Omul acela care s-a luptat cu Iacov, fiind Dumnezeu e vrednic de inchinare.
IIsus fiind parte din Dumnezeu e vrednic de inchinare.
Astea le-am aflat si eu si vi le spun si voua.
Cine zice ca "Dumnezeu a aparut ca om" e erezie, implicit zice ca numele lui Israel e erezie si sa-i fie rusine.
S-a luptat Iacov cu Dumnezeu aparut ca om, se lupta azi parte din copiii lui Cu Dumnezeu, Cuvantul lui Dumnezeu aparut ca om. Iata ca numele nu e intotdeauna intamplator.
Aceasta postare a fost editata de Dimineata: 26 April 2010 - 12:05 PM
Contact
Facebook
Twitter
RSS