Polyamory/polyfidelitate/relatii deschise o alternativa la cuplului traditional
Scris 23 April 2010 - 08:48 AM
Scris 23 April 2010 - 08:54 AM
Relatiile tale sunt motivate doar de hormoni? -nici nu ai pomenit de iubire...de alte chestii in comun.Doar hormoni...atat.
Scris 23 April 2010 - 09:09 AM
Arcangelo, la Apr 23 2010, 09:54 AM, a spus:
Relatiile tale sunt motivate doar de hormoni? -nici nu ai pomenit de iubire...de alte chestii in comun.Doar hormoni...atat.
Nu ai inteles ce am zis. Cand am spus ca "imi mananca tot timpul" ma refeream la activitatile care le facem zilnic impreuna. Ca o relatie adevarata nu se bazeaza numai pe sex. Si eu imi imaginez cum ar fi sa ies la o cina romantica cu o fata, apoi peste o ora cu alta si apoi cu inca una. Ca din cate stiu in aceste "relatii deschise" nu se iese cu toate deodata, ci pe rand.
Scris 23 April 2010 - 09:10 AM
Scris 23 April 2010 - 09:12 AM
numai cu una mergi la cine romantice, cluburi, picnicuri etc. cu cealalta sau celelalte doua...
Aceasta postare a fost editata de PreaPur: 23 April 2010 - 09:12 AM
Scris 23 April 2010 - 09:13 AM
Deuternomul 24
1. Când cineva îşi va lua o nevastă şi se va însura cu ea, şi s-ar întâmpla ca ea să nu mai aibă trecere înaintea lui, pentru că a descoperit ceva ruşinos în ea, să-i scrie o carte de despărţire, şi, după ce-i va da-o în mână, să-i dea drumul din casa lui.
2. Ea să iasă de la el, să plece, şi va putea să se mărite după un alt bărbat.
3. Dacă şi acesta din urmă începe s-o urască, îi scrie o carte de despărţire, şi după ce i-o dă în mână, îi dă drumul din casa lui; sau, dacă acest bărbat din urmă care a luat-o de nevastă, moare,
4. atunci bărbatul dintâi, care îi dăduse drumul, nu va putea s-o ia iarăşi de nevastă, după ce s-a pângărit ea, căci lucrul acesta este o urâciune înaintea Domnului, şi să nu faci vinovată de păcat ţara pe care ţi-o dă de moştenire Domnul, Dumnezeul tău.
5. Când un om va fi însurat de curând, să nu se ducă la oaste, şi să nu se pună nici o sarcină peste el; să fie scutit, din pricina familiei, timp de un an, şi să înveselească astfel pe nevasta pe care şi-a luat-o.
Maleahi
2:16 "Căci Eu urăsc despărţirea în căsătorie, – zice Domnul, Dumnezeul lui Israel, – şi pe cel ce îşi acoperă haina cu silnicie, – zice Domnul oştirilor. – De aceea, luaţi seama în mintea voastră, şi nu fiţi necredincioşi!”
Unde s-a ajuns
La estici, multi barbati ating culmea geloziei, insa gelozia lor nu e decat posesivitate si teama de abandon a copilului pentru sotia-mama. De aici maltratarile si crimele care au loc in casniciile orientale. Femei isterice, barbatii spaima femeii si a copilului.
La anglo-saxoni
Se merge pe acceptare, toleranta, intelegere, si implicit o viata cu mai putina violenta intra conjugala.
Mentalitati sudici versus nordici
Viata de familie la sudici cel mai frecvent: nu-mi traiesc nici eu viata cum doresc dar nu o las nici pe ea (soţia).
In weekend barbatul sudic, oriental, nu mai are familie, doar prieteni la crâşmă. Pe ea si pe copii nu-i ia cu el (vin ei mai târziu, pe rând).
Viata de familie la nordici: eu, sotul, imi traiesc viata cum doresc dar tinand realmente seama de ea (sotie), respectandu-i viata privata, prietenii, hobby-urile.
In weekend, barbatul nordic isi petrece timpul liber cu familia, copiii si eventual prietenii de familie. Pentru a servi o bautura intr-un local, e nevoie de o programare prealabila, pentru ca omul sa isi noteze in agenda intâlnirea. Si e necesar sa fie precizat anterior scopul, fie unul util, fie unul distractiv, fara jocuri patologice (nu ne intalnim ca sa jucam "ce groaznic e totul" sau "hai sa ne plangem de mila" sau "ce curve sunt femeile").
Aceasta realitate e binecunoscuta de unii români emigraţi in Canada, Australia, USA care brusc nu si-au mai putut juca jocurile favorite. Acestia au constatat ca prieteniile se fac greu si nu sunt pentru a te victimiza la un pahar de tarie in fata "prietenului" (lăturile emoţionale şi le tine fiecare pentru sine). De aceea românii deprinşi a se plange non stop de greutatile vietii oricui e dispus sa asculte, se simt singuri in “strainatate” si-i napadeste dorul de tara. Insa, paradoxal, cei mai loiali prieteni nu le sunt românii ci localnicii.
In cuplu poti sa-ti faci doar datotia ta, dar aceasta sa o faci bine, astfel incat sa fi multumit de tine. A-ti face datoria ta plus a celuilalt, duce la frustrare si pana la urma la ruperea relatiei. De asemenea a face datoria celuilalt in relatie, inseamna a te băga peste el, a-i incălca limitele, a-l desconsidera ("nu esti competent, lasă-mă pe mine.."). Cuplurile la noi de aceea sunt atat de debusolate, pentru ca fiecare membru (sot, copil) nu-si cunoaste partea lui de datorie, plus ca fiecare incearca sa preia datoria celuilalt. Răsplata e că dacă te cantonezi numai in ceea ce priveşte partea ta de datorie, nu ai de ce să suferi şi să faci istericale mai târziu. Deasemenea, poţi alege să părăseşti relaţia dacă celalalt poate dar nu vrea să-şi facă partea lui de datorie. Dar de unde şti care e partea ta de datorie, care e partea de datorie a celuilalt, dacă ai avut părinţi haotici în gândire? Inveţi, contra cost, de la cei care ştiu. Plus că mai ai şi conştiinţă, intrebi conştiinţa ta, e OK ce fac, sau nu e ok (pentru ca e supraadaptare)? Dacă îţi spune conştiinta că nu e OK, nu faci. Conştiinţa se poate reeduca.
Egalitatea in cuplu este la drepturi, nu la datorie. In Orient e invers, femeia munceste mai mult decat barbatul, sau chiar face si munca acestuia dar cand vine vorba de drepturi, este inferioara lui. In Occident, datoria intre membri cuplului este de multe ori foarte diferita (functie de profesie, aptitudini, sex, nu poate fi barbatul mama, nici femeia tata), dar cand vine vorba de drepturi, se incearca o egalitate de multe ori reusita.
Aceasta postare a fost editata de Oneiros: 23 April 2010 - 09:07 AM
Scris 23 April 2010 - 09:20 AM
caci altfel, interesant
Aceasta postare a fost editata de Rodicka: 23 April 2010 - 09:33 AM
Scris 23 April 2010 - 09:21 AM
Arcangelo, la Apr 23 2010, 10:10 AM, a spus:
Ba da, ei stiu unii de altii. Dar cand ies in oras de obicei nu ies toti impreuna, ci doar cate 2. Cel putin asa am vazut in niste documentare americane. Ca in Romania eu nu am vazut inca asa ceva. Poate doar in caminele studentesti, dar acele relatii se bazeaza doar pe sex, asa ca nu intra in categoria asta.
Scris 23 April 2010 - 09:37 AM
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Obsessive Love
Cand partenerul devine obsesie |
ashcroft | 37 | 4.811 |
|
|
**Lux** | 592 | 24.618 |