Sari la conținut
Forum Roportal
amoramo44

Remedii naturale

Natural sau de firma?  

15 membri au votat

  1. 1. Ce preferati?

    • produse naturale
      9
    • produse de firma
      6


Postări Recomandate

Personal, prefer produsele naturale, mierea, fructele, ceaiuri, care pot avea efect, atat intern cat si extern (masti). Daca stiti RETETE....pentru ten, pentru par, pentru unghii.

 

De exemplu, feliile de castravete si de cartof crud dezumfla ochii si atenueaza cearcanele.

Uleiul de masline, caldutz, intaraste unghiile si parul.

Si plantele dau rezultate extraordinare in cosmetica, bai de aburi, cataplasme...

 

 

Inca ceva, stiti cumva cure, diete naturale pentru imbunatatirea tonusului general si eliminarea stresului?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

tentatia e mare pt.produsele de firma desi stiu ca cele naturale sunt mai bune(dar trebuie sa ai rabdare pana apar rezultatele)

hmmm, ceva natural,nu prea imi vine acum in minte nimic dar o sa ma gandesc :(

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

ceaiul de sunatoare si papadie daca le folosesti sa te speli pe fata au un efect exfoliant foarte bun........

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

impotriva punctelor negre e bun malai cu bicarbonat :cheers:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ingrijirea ochilor

 

 

La cat stres si oboseala sunt supusi ochii... nici nu este de mirare ca pielea sensibila din jurul lor este prima care da semne de ofilire. Fumul de tigara, alcoolul, computerul, televizorul, soarele, deshidratarea, toate isi lasa amprenta in aceasta zona chiar si la persoanele tinere.

 

Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa-ti protejezi pielea din jurul ochilor, sau poate chiar sa o salvezi de imbatranire prematura.

 

Nu folosi crema ta de fata si in jurul ochilor, deoarece aceasta poate fi prea puternica pentru ei si poate cauza inflamarea. Alege un gel-contur de ochi sau o crema speciala pe care sa o folosesti dimineata si seara.

 

Ofera-ti in fiecare dimineata un masaj (cu crema sau gel de ochi) in zona din jurul ochilor. Cate doua minute dimineata si seara vor preveni ridurile premature.

 

Poarta ochelari de soare de fiecare data cand este cazul; Vara iti protejezi ochii de razele UV si iarna eviti luminozitatea sporita datorata zapezii.

 

Cand ai ochii inflamati si rosii, lasa o lingura de metal sub apa rece pantru cateva minute, apoi preseaz-o usor in zona de sub ochi.

 

Folosirea feliutelor de castravete este foarte veche, dar cofera ochilor stralucire si desumfla zona din jurul lor.

 

Ia doua felii de cartof crud si tine-le pe ochi. Potasiul continut de cartof reduce cearcanele.

 

Fa-ti dimineata comprese cu ceai rece de musetel sau albastrele.

 

Ia doua pliculete folosite de ceai negru, tine-le in apa rece cateva minute, apoi maseaza-ti ochiul cu ele dinspre exterior spre interior.

 

Daca tii cura de slabire, spre binele ochilor tai, evita mancarurile sarate si bea foarte multa apa.

 

Dormi pe o perna mai inalta pentru a evita instalarea lichidelor in zona ochilor.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Tipul de ten pe care il avem este, in principiu, determinat genetic. Totusi, indiferent de tipul de ten, poti sa ai o piele luminoasa cu o ingrijire potrivita. Iar ingrijirea potrivita nu trebuie sa vina neaparat din flacoane cochete, ci chiar din bucataria ta.

 

Este important ca uleiurile esentiale folosite in urmatoarele tratamente sa fie 100% naturale, iar cantitatea sa nu fie in exces, pentru ca acestea sunt foarte puternice si pot produce iritatii in cantitati excesive.

 

Baile de abur

 

Baile de abur fac ca pielea sa transpire si, odata cu transpiratia sa se indeparteze impuritatile, celulele moarte si sebum-ul intarit. Caldura intensifica circulatia sangelui la suprafata tenului, hidrateaza, pielea avand un tonus mai bun si mai multa luminozitate.

 

Daca apa de la robinet pe care o folosesti pentru abur are clor in ea, este indicat sa fie inlocuita cu apa de ploaie sau apa distilata, sau, apa sa fie lasata intr-un bol timp de 24 de ore ca sa se evapore clorul (care poate fi foarte daunator pielii).

 

Prepararea baii de abur

Tratamentul pe care vrei sa il folosesti trebuie preparat inainte. Ingredientele trebuie mixate bine, apoi lasate timp de 4 zile intr-un loc intunecat si racoros. Inainte de a fi folosita aceasta mixtura, trebuie agitata.

 

Pentru baia de abur este necesar un prosop mare si un bol. Iar inainte de baia de abur, fata trebuie curatata bine. Turnati 2 litri de apa clocotita in bol. Peste aceasta apa se pun 2 picaturi de ulei esential, sau o lingurita de tratament. Apoi, acoperiti capul cu prosopul peste bolul cu apa fierbinte. Fata trebuie sa stea la o distanta de 20 cm fata de apa. Inchide ochii si relaxeaza-te timp de 5-10 minute.

 

Imediat dupa stropiti-va fata cu apa rece (la temperatura camerei). Puteti sa incheiati tratamentul cu o lotiune tonica si o crema hidratanta.

 

Tratament pentru tenul normal si mixt: 3 lingurite de ulei de floarea soarelui, 8 picaturi de ulei esential de napraznica, 6 picaturi de ulei esential de palm, 6 picaturi de ulei esential de ylang-ylang sau lavanda.

 

Tratament pentru tenul uscat: 3 lingurite de ulei de floarea soarelui, 8 picaturi de ulei esential de lemn de trandafir, 8 picaturi de ulei esential de palm, 4 picaturi de ulei esential de trandafir sau lavanda.

 

Tratament pentru tenul gras: 3 lingurite de ulei de floarea soarelui, 12 picaturi de ulei esential de lamaie, 4 picaturi de ulei esential de patchouli, 4 picaturi de ulei esential de lemn de santal.

 

Tratament pentru tenul matur: 3 lingurite de ulei de floarea soarelui, 12 picaturi de ulei esential de musetel, 6 picaturi de ulei esential de tamaie, 2 picaturi de ulei esential de trandafir sau lavanda.

 

Exfolierea

 

Exfolierea are ca efect indepartarea celulelor moarte, deschiderea porilor, imbunatatirea circulatiei si, in general, hranirea tenului. Dupa exfoliere, tenul ramane proaspat si luminos.

 

Intervalele la care se pot face tratamente de exfoliere a tenului si masti, depinde in totalitate de tipul de ten. Pentru un ten gras frecventa este de o data pe saptamana, iar pentru un ten uscat si sensibil o data la doua saptamani.

 

Tratament de exfoliere pentru toate tipurile de ten: 2 lingurite de ulei de floarea soarelui, 1 lingurita de migdale fin macinate, 1 lingurita de otet de cidru, 2 picaturi de ulei esential de lemn de trandafir, apa pura. Amestecati toate ingredientele astfel incat sa obtineti o pasta. Masati tenul usor cu aceasta pasta, dupa care clatiti cu apa calduta. Aplicati o crema hidratanta dupa tratament.

 

Acest tratament este potrivit oricarui tip de piele, si este potrivit pentru folosiri frecvente daca migdalele sunt macinate destul de fin. In loc de otetul de cidru se poate folosi si suc de portocala, si se poate adauga si o lingurita de miere.

 

Mastile

 

Mastile sunt tratamente cu multe beneficii pentru ten. Imbunatatesc culoarea si textura pielii, curata in profunzime, inlatura celulele moarte, si invioreaza tenul obosit.

 

Mastile se intind pe fata si pe gat, apoi relaxati-va timp de 15-20 minute. Va puteti intinde in pat sau in baie, iar ochii ii puteti acoperi cu o felie de castravete. Masca se indeparteaza cu apa calduta, dupa care se improspateaza fata cu apa rece.

 

Masca cu portocala si caolin pentru ten normal: 100 g de caolin, 1 ou batut bine, 1 lingurita de ulei de masline, 2 lingurite de suc de portocala, 1 lingurita de miere, 1 picatura de ulei esential de napraznic sau trandafir, 1 picatura de ulei esential de lemn de trandafir sau iasomie.

 

Masca luminoasa pentru ten uscat: 1 galbenus de ou batut bine, 1 lingurita de ulei de masline, 2 lingurite de suc de portocala, 1 lingurita de miere, 1 picatura de ulei esential de samnta de morcov (optional), 2 picaturi de ulei esential de napraznic, pudra de lapte (pentru a obtine pasta).

 

Masca cu iaurt si drojdie pentru tenul gras si mixt: 1 lingurita de drojdie de bere, 7 lingurite de iaurt, 1 lingurita de ulei de masline, 1 lingurita de ulei de germeni de grau, 1 picatura de ulei esential de palm, 1 lingurita de ulei esential de lamaie, argila pudra (pentru a obtine pasta).

 

Masca cu ou si migdale pentru pielea sensibila: 1 galbenus de ou batut bine, 1 lingurita de ulei de jojoba, 1/2 lingurita de miere, 1 picatura de ulei esential de musetel, 1 picatura de ulei esential de seminte de morcov, 1 lingurita de lapte praf sau faina de porumb, apa de trandafir (pentru amestec).

 

sursa: http://www.prieteni.ro/tentatii/articole/a...ului-0-210.html

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

×