sau Inregistrare

• 24 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

“Tată, iartă-i căci nu ştiu ce fac!” Si cateva intrebari grele... Evaluare topic: * * * * *

#1 Utilizator offline   octav.c 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 24-October 08

Scris 19 April 2010 - 02:48 PM

Unii spun că Iisus s-a sacrificat pentru māntuirea păcatelor noastre...
Răstignit pe cruce, Isus zicea: "Tată, iartă-i căci nu ştiu ce fac!" (Luca 23.34)

Fisier atasat  Picture1.jpg (22.12K)
Number of downloads: 5

Iartă-i? Nu ştiu ce fac?

Pai daca Iisus a venit sa fie sacrificat - si a fost sacrificat -, atunci pentru ce sa mai fie iertaţi, sub circumstanţa atenuantă că cei ce l-au sacrificat nu ştiau ce fac?

Ce ar fi trebuit sa nu facă aceştia pentru a nu fi nevoie sa fie iertaţi? Nu cumva să nu-l omoare? Ba exact asa!
Adică Dumnezeu şi Iisus, plănuiseră cu totul altceva (de unde ideea cu māntuirea???) decāt ceea ce a ieşit, şi Iisus parcă ar spune: trebuiau să asculte mesajele tale aduse de mine, dar ei m-au omorāt. Iartă-i, căci nu ştiu ce fac... Cam aşa ar veni, nu?

Prin analogie, dacă sacrificiul lui contra păcatelor noastre era scopul adevărat, atunci Iisus ar fi spus, cel mai probabil: Acum iartă-i, căci m-am sacrificat eu pentru păcatele lor. Dar el a spus: Iartă-i, căci nu si-au dat seama ce trebuiau să facă! ((Şi nici pānă īn zilele de astăzi, se pare că nu şi-au dat seama...)

Iar asta īnseamnă ca ideea sacrificiului său pentru păcatele omenirii este o interpretare greşită a adevarului... De unde vine aceasta idee a sacrificiului vs pacate? Cine o poate sustine prin argumente?

Iisus, īmi pare, a venit să aducă (facă) lumină īn viata oamenilor, şi nu să fie omorāt (iartă-i căci nu ştiu ce fac!) drept pueril troc ca noi să putem păcătui... Iisus ne-a adus cuvinte iar noi īi facem cruci...
Fisier atasat  Picture2.jpg (14.51K)
Number of downloads: 5

Cum īmpaca cei ce consideră ideea sacrificiului lui Iisus ca fiind plata păcatelor oamenilor cu strigătul acestuia: "Tată, iartă-i căci nu ştiu ce fac!"?

Şi pānă cānd vor mai evita īn mod sistematic Adevărul, tocmai cei care īşi declară credinţa īn el?

Aceasta postare a fost editata de octav.c: 19 April 2010 - 02:57 PM

0

#2 Utilizator offline   DidaJames 

• i am the driving force
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 19-November 07

Scris 19 April 2010 - 02:51 PM

Octav, sa-ti spun pe bune, n-am priceput care-i subiectu topicului, da vreau sa-ti zic ca pe evrei nu i-a iertat Domnul pentru crima.
indiferent ca Domnul Isus a cerut sau nu iertare pentru ei, inainte de rastignire evreii au spus un lucru:" sangele Lui sa fie asupra noastra si a copiilor nostri".

pentru ca au ucis un om nevinovat, pana in ziua de azi au parte de propria lor sentinta.
0

#3 Utilizator offline   octav.c 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 19 April 2010 - 03:01 PM

Vezi postareaDidaJames, la Apr 19 2010, 03:51 PM, a spus:

Octav, sa-ti spun pe bune, n-am priceput care-i subiectu topicului........

Dida, mai citeste-l odata.
Trebuie sa incepem sa pricepem, odata si odata, Adevarul :pardon:
Hai, astept...
0

#4 Utilizator offline   Arcangelo 

• SuperGayBoy
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 26-February 08

Scris 19 April 2010 - 03:02 PM

Ideea topicului,este ca mesajul lui Isus,si viata lui,nu este o poveste despre vinovatie si ispasire rituala a vinovatiei,ci altul.Ca mesajul sau originar a fost deturnat pentru a servii intereselor politice si intereselor preotimii.Ei aveau nevoie de un "tap ispasitor" perfect,pe care sa intemeieze religia fricii.
0

#5 Utilizator offline   andrei.hus 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 15-April 08

Scris 19 April 2010 - 03:05 PM

Vezi postareaArcangelo, la Apr 19 2010, 04:02 PM, a spus:

Ideea topicului,este ca mesajul lui Isus,si viata lui,nu este o poveste despre vinovatie si ispasire rituala a vinovatiei,ci altul.Ca mesajul sau originar a fost deturnat pentru a servii intereselor politice si intereselor preotimii.Ei aveau nevoie de un "tap ispasitor" perfect,pe care sa intemeieze religia fricii.

Sa cred ca ti-e frica ?
0

#6 Utilizator offline   DidaJames 

• i am the driving force
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 19-November 07

Scris 19 April 2010 - 03:05 PM

Vezi postareaoctav.c, la Apr 19 2010, 04:01 PM, a spus:

Dida, mai citeste-l odata.
Trebuie sa incepem sa pricepem, odata si odata, Adevarul :pardon:
Hai, astept...

raspunsul meu e acelasi.

din punctul tau de vedere, care e Adevarul?
0

#7 Utilizator offline   Arcangelo 

• SuperGayBoy
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 26-February 08

Scris 19 April 2010 - 03:08 PM

Vezi postareaandrei.hus, la Apr 19 2010, 04:05 PM, a spus:

Sa cred ca ti-e frica ?

Tie ti-e frica.Dumnezeul in care crezi tu este un Judecator.Este un sadic care ii condamna pe unii la pedepse cumplite si vesnice.Eu nu cred in asa ceva.
0

#8 Utilizator offline   andrei.hus 

• Trandafir
  • PipPipPipPip

Scris 19 April 2010 - 03:12 PM

Vezi postareaoctav.c, la Apr 19 2010, 03:48 PM, a spus:

īmpaca cei ce consideră ideea sacrificiului lui Iisus ca fiind plata păcatelor oamenilor cu strigătul acestuia: "Tată, iartă-i căci nu ştiu ce fac!"?

Şi pānă cānd vor mai evita īn mod sistematic Adevărul, tocmai cei care īşi declară credinţa īn el?

Despre Isus spune

Romani 3:25 Pe El Dumnezeu L-a rīnduit mai dinainte să fie, prin credinţa īn sīngele Lui, o jertfă de ispăşire, ca să-Şi arate neprihănirea Lui; căci trecuse cu vederea păcatele dinainte, īn vremea īn delungei răbdări a lui Dumnezeu;

dupa care se adreseaza spre noi :

Dar, cu īmpietrirea inimii tale, care nu vrea să se pocăiască, īţi aduni o comoară de mīnie pentru ziua mīniei şi a arătării dreptei judecăţi a lui Dumnezeu,

2:6 care va răsplăti fiecăruia după faptele lui.

2:7 Şi anume, va da viaţa vecinică celor ce, prin stăruinţa īn bine, caută slava, cinstea şi nemurirea;

2:8 şi va da mīnie şi urgie celor ce, din duh de gīlceavă, se īmpotrivesc adevărului şi ascultă de nelegiuire.

Aceasta postare a fost editata de andrei.hus: 19 April 2010 - 03:14 PM

0

#9 Utilizator offline   octav.c 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 19 April 2010 - 03:10 PM

Vezi postareaDidaJames, la Apr 19 2010, 04:05 PM, a spus:

din punctul tau de vedere, care e Adevarul?

Ca Iisus avea cu el mesaje menite sa faca lumea mai buna, nu sa mantuiasca pacate...

Ca slujitorii raului l-au cautat de cand s-a nascut, de fapt, de cand s-a prorocit nasterea lui, si l-au omorat cu iuteala, ca mesajele lui sa nu ajunga sa se inmulteasca in mintile oamenilor;

Ca aceeasi slujitori ai raului au deturnat sensul adevarat atat al venirii lui IIsus cat si al mortii sale;

Ca azi, cei mai multi dintre oamenii curati la suflet cred in mod gresit, in opinia mea, ca venirea lui Iisus inseamna mantuirea pacatelor lor, si continuarea existentei intr-un Rai imaginar. Si astfel, fiind inselati, actioneaza in unica lor viata gasindu-se de partea răului.

Vezi postareaandrei.hus, la Apr 19 2010, 04:12 PM, a spus:

Despre Isus spune

Romani 3:25 Pe El Dumnezeu L-a rīnduit mai dinainte să fie, prin credinţa īn sīngele Lui, o jertfă de ispăşire, ca să-Şi arate neprihănirea Lui; căci trecuse cu vederea păcatele dinainte, īn vremea īn delungei răbdări a lui Dumnezeu;

Bun, si atunci, dupa crucificare, de ce "iarta-i caci nu stiu ce fac?" si nu "mantuieste-i, ca au facut ce trebuia"!?
Ce sa cred, ca Iisus habar nu avea de ce urma sa se intample? Atat de naivi sa fim?
Sau, poate, ca Luca habar nu avea ce vorbea?
Explica-mi te rog...

De ce "iarta-i ca nu stiu ce fac?"

Aceasta postare a fost editata de octav.c: 19 April 2010 - 03:14 PM

0

#10 Utilizator offline   andrei.hus 

• Trandafir
  • PipPipPipPip

Scris 19 April 2010 - 03:18 PM

Vezi postareaArcangelo, la Apr 19 2010, 04:08 PM, a spus:

Tie ti-e frica.Dumnezeul in care crezi tu este un Judecator.Este un sadic care ii condamna pe unii la pedepse cumplite si vesnice.Eu nu cred in asa ceva.

Ba nu . Dumnezeul tau si astrele minte ca poti fi si fara adevaratul Dumnezeu , iar despre condamnare te condamni singur cu dumnezeul tau ;

Arătarea lui se va face prin puterea Satanei, cu tot felul de minuni, de semne şi puteri mincinoase,

2:10 şi cu toate amăgirile nelegiuirii pentru ceice sīnt pe calea pierzării, pentrucă n-au primit dragostea adevărului ca să fie mīntuiţi.

2:11 Din această pricină, Dumnezeu le trimete o lucrare de rătăcire, ca să creadă o minciună:

2:12 pentruca toţi cei ce n-au crezut adevărul, ci au găsit plăcere īn nelegiuire, să fie osīndiţi.

0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 24 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Triunghiul Iacob(Israel), Leea, Rahila Aseneth  3 1.643
Replici noi Atasamente MOISE -evreu sau egiptean ? VEMANS  13 2.175
Hot Topic (New) Atasamente DOMNUL ISUS:revolutie sau lumanare? Gelupanda  391 23.164
Hot Topic (New) Atasamente Cobaiul Iov _Undying_  77 3.396
Hot Topic (New) Frumusetea demoniaca si cea divina
se poate distinge una de alta in timp util?
Arcadia@  151 18.251