Arcangelo exact de ceea ce ai descoperit si tu e nevoie , doar ca procedeul sa fie orientat inspre interior ! Sa te cercetezi ca si cum nu ai sti nimic din ce ai citit/auzit anterior despre spirit/suflet/constiinta... si sa vezi ce obtii , gasesti , intelegi

.
DidaJames ...

"stii... si la ce te ajuta ca stii ?" Asa m-a luat si pe mine , ca totul e filozofie... pana aici ! Dar se poate mai mult decat simpla aruncare in foc a hartiilor . De aceea am si deschis topicul asta ca si un bat/walking stick ajutator pentru a trece la partea practica . Si ca si un desfasurator in care raspunsurile vin odata ce etalez intrebarile/problemele . Avantajul e... ca si din exterior !
Sol_Invictus... perfect adevarat si

pentru input-ul de calitate . Partea energetica e baza pentru a trece la urmatorul nivel si eu eram aproape sa uit asta . O sa am un strong reminder pe baza postului tau !
Ca sa completez afirmatiile tale precizez ca , cu energia de rezerva de care avem nevoie pentru a percepe suprarealitatea... creierul va lucra in unde inalte !
Somn profund fara vise-
Delta 0.5-4 Hz ->
Somnul cu vise-
Theta 4-8 Hz ->
Relaxarea profunda-
Alfa 8-12 Hz ->
Starea de constienta de zi-
Beta 12-16 Hz... si apoi unde inalte...
Starea de calamitate , razboi , stres intens-
Beta inalte 16-32 Hz ->
Starea de iluminare tip evrika-
Complexul K 30-35 Hz ->
Ridicarea energiei kundalini , revelatii bruste-
Beta suprainalte 35-105 Hz/energie de calibru atomic !
Totusi situatia e mult mai complicata , pentru ca natura umana inferioara/animala/instinctuala isi face de cap in civilizatia noastra iar energia aia se pierde pe mai multe cai , nu doar prin sexualitate fizica... desi asta e cea mai mare scurgere . Se pierde si prin sexualitate psihica , "lust" ! si prin exprimarea emotiilor negative ura , ciuda , manie... si prin gandirea excesiva ! si prin orice activitate dusa la extrem ! Ojas-ul , energia subtila din jurul corpului din limbajul tibetanilor -care isi are radacina in energia vitala- , se consuma pur si simplu ca si flacarile solare... prin orice exagerare in vreo activitate , iar inlocuirea este platita scump din energia vitala !
Eu ma gandeam la un bypass , la o ocolire de sistem , pana ajungi sa iti rafinezi natura inferioara incat sa nu te mai duca in eroare

! Tehnic e cea mai buna solutie si tine doar de constientizare !
Adica , pana sa percepi suprarealitatea exterioara... sa incerci/incepi sa o pricepi pe cea interioara ! Asta se face cu mult mai putin consum energetic , ba chiar e necesar sa intri pe unde mai scurte ale creierului... alfa , theta , delta-daca poti... si sa incerci sa ramai constient in acelasi timp . Constient ca si in starea de veghe ! In plus ca sa poti avea acces la chakrele principale din zona creierului -cea din varful capului si al 3lea ochi ai nevoie sa reduci la minim distorsiunile electromagnetice din creier... sa opresti gandurile... sa opresti energia care misca in creier si blocheaza deschiderea centrilor
subtili . Pe asta se bazeaza toate tehnicile de meditatie ! toate se fac in patern de unde crebrale sub beta , adica sub starea de veghe ! Ajungand "acolo" ai realizat , prin eforturi constiente , si bypass-ul... pentru ca vei avea acces la energie nelimitata prin controlul portilor de intrare/chakrelor a energiei subtile in corp . Nu mai ai nevoie sa stai la rand , la ratia de cele "100 de unitati" primite normal !
Insa pentru ca nu am aprofundat-o aproape deloc , ma gandeam sa incerc alta cale , una mult mai simpla . O meditatie in beta , in starea de zi a constiintei . Mi se pare cel mai usor sa pleci de acolo si sa iti relaxezi sistemul nervos... pentru ca dupa ceva practica sa cobori in jos , in sensul undelor cerebrale , si sa te cunosti la un nivel mai profund . Prin relaxarea treptata si pe perioade lungi a sistemului nervos... ajungi sa iti expandezi la propriu constiinta !
Chestia e ca , ceea ce tine sistemul nervos in stres si presiune , sunt chiar sistemele mentale/reprezentarile holografice pe care le avem despre noi , despre cine suntem !
Eu < si toata lumea cu, cunostinte spirituale > pun problema intr-un pas mai in fata sa zicem , decat omul de pe zebra

, si trec de la identificarea cu corpul material . Ex : eu stiu ca nu sunt un robot din carne si oase - asta e doar suportul meu tehnic , hardul... si am ajuns acum la o conceptie mai avansata despre "cine" sunt ! Am ajuns la o conceptie spirituala . Ex : eu sunt un spirit , un suflet , o constiinta... si zambesc apoi sugubatz si satisfacut ca in sfarsit am inteles cine/ce sunt ! Oare ?!
Exact , nu !... nu am rezolvat nimic , pana nu ma percep direct "cine" sunt ! Sunt , si suntem , intr-o iluzie la fel de mare ca si cea de indentificare cu corpul fizic . Acum identificarea nu mai e cu ceva real , macar , ci cu un concept abstract . Mult mai rau
La Ramana Maharshi am gasit cel mai bun "sistem" de dezbracare a mintii de concepte abstracte si iluzorii , pentru a putea ajunge la o esenta "palpabila" a ceea ce sunt'em ! Nu am experimentat nimic din indicatiile date de el , inca , ci doar le-am pastrat ca o idee de fond pentru o practica viitoare . Deschizand acest topic , consider ca ma voi ambitiona si incuraja sa trec de la stadiul de ipocrit/filozof

... la cel de cunoscator/perceptor direct . Si poate voi mai incuraja si pe altcineva sa imi urmeze demersul , pentru ca majoritatea opiniei spirituale de pe net/forumuri de discutie... e doar opinie

si nu provine din experienta directa ! Iar in stilul asta nu mai invatam nimic unii de la altii . Facem doar un feedback de vrajeala !
Oke , ce zice Maharshi... ce exercitiu propune :
El zice/invata ca esenta noastra de baza e doar Sinele . Lumea si sufletul idividual apar in acest Sine ! Sinele este acolo unde in mod absolut nu exista nici un gand despre <EU> . Sinele este numit Tacere .
Mintea si gandurile corup Sinele si il pierd/imprastie intr-un vartej de iluzii . Solutia cea mai simpla de a ajunge la Sine este de a trece de Minte si ganduri !

... la acest capitol probabil ca exista o gramada de oameni panicati , la auzul cerintei principale de a nu mai gandi

. Insa , daca cineva chiar si-ar pune lucid problema ar realiza si singur ca jerk-off-ul mental in trecut/amintiri/regrete si viitor/planuri/anticipatii... consuma toata energia vitala a unei fiinte umane obisnuite . Astfel nu mai ramane nimic pentru nimic

, in special pentru o cercetare interioara profunda si constienta pentru a determina natura reala a fiintei !
Deci solutia e sa trecem de focarul gandirii/reprezentarii holografice de concepte... si sa percepem direct ceea ce ne intereseaza ! In meditatie se pune accentul pe focusarea atentiei pe respiratie... pentru ca daca esti atent la respiratie , nu mai ai timp si energie sa fii atent la ganduri... iar dupa ceva timp respiratia ajunge la un foarte minim , astfel oprindu-se si gandirea ! Conceptele orientale spun ca respiratia e interconectata cu gandirea , oprind gandirea opresti si respiratia... si invers ca in cazul meditatiei . Important e ca trebuie sa iti pui
atentia pe ceva ritmat pentru a o scoate din capcana gandurilor . Personal am experimentat aceasta stare de vre-o doua ori si pot sa spun ca exact asa e . Dupa ceva timp de tintuire a atentiei doar pe miscarile
involuntare ale respiratiei , gandurile nu mai veneau/existau iar respiratia s-a oprit de tot... probabil ca era pe minim minim . Totusi eu
inca existam si imi simteam perfect corpul... doar ca intr-o tacere si pace totala . Ma simteam expandat/diafan iar dupa revenirea la starea normala a mintii eram foarte fericit si incarcat energetic... la propriu incarcat energetic

! Am descris asta , pentru a mai sublina odata celor fricosi/tematori , ca daca iti opresti mintea si gandurile din functiune tu vei continua sa existi... No danger ! No worry

. Mintea e doar un atribut al fiintei si nu esenta sa !!! Cum e creierul pentru corpul fizic la fel e si mintea pentru cel psihic... pentru suflet , insa fiinta poate exista si fara ele !!!
Metoda lui Ramashi este una geniala . El , spre diferire de meditatie , recomanda un colaps constient al mintii... prin introspectie in starea de veghe/obisnuita a creierului , prin introducerea in minte a unor intrebari capcana ! Koan-ele zen tot la asta folosec . Maestrii pun discipolilor niste intrebari cu raspunusuri paradoxale sau cu raspunsul gata inclus... exact pentru a produce un colaps in mintea elevului si pentru a ii oferi cateva clipe de luciditate pura !!!
Insa , spre deosebire de koan-ele clasice in care intrebarea se pune doar o singura data , tehnica lui Ramashi este una de introspectie activa si se va continua cu ea pana la aflarea rezultatului final !
Intrebarea capcana pentru minte e exact una din intrebarile existentiale ale omului , si anume :
Cine Sunt Eu !
Desi , poate parea o intrebare banala si fara un raspuns definitiv... prin practica excesiva si sustinuta a intrebarii , in interior... gandul "Cine Sunt Eu" va distruge toate celelalte ganduri si precum batul folosit pentru a aprinde un rug de foc , el insusi in final... va fi distrus !!!
Se cere foarte strict in aceasta tehnica ca in minte sa fie pastrat in
permanenta gandul "Cine Sunt Eu"... iar atunci cand apar alte ganduri , ele sa nu fie urmate ci sa ne intrebam
Cui ii apar aceste ganduri ?
Nu conteaza cate ganduri apar ! De fiecare data cand un gand apare , trebuie sa ne intrebam cu seriozitate
Cui i-a aparut acest gand ? . Raspunsul care va veni , va fi
Mie ! ... Punandu-se apoi intrebarea
Cine sunt Eu ? , mintea se va bloca si se se va intoarce la sursa sa , iar gandul aparut se va linisti !
Printr-o practica repetata , realizata in aceasta maniera mintea isi va dezvolta capacitatea de a ramane mereu cufundata in propria sursa . Cand mintea care este de natura subtila se exteriorizeaza prin intermediul creierului si a organelor de simt , apar numele grosiere si formele... reprezentarile holografice abstracte ! care fura energia vitala si luciditatea fiintei !!!... perverteste luciditatea Sinelui !
Insa cand mintea ramane in "Inima"... numele , etichetarile si formele dispar . A nu lasa mintea sa se exteriorizeze si a o pastra interiorizata in "Inima" , este ceea ce se numeste interiorizare < Antar-Mucha > . A lasa mintea in afara "Inimii" este ceea ce se numeste exteriorizare < Bahir-Mukha> . Astfel , cand mintea sta in "Inima" eu-l/ego-ul... care este susrsa tuturor gandurilor va fi eliminat si Sinele care exista dintotdeauna
va straluci . Atunci se poate spune ca ai
perceput direct natura ta interioara . Cine/Ce esti tu cu adevarat !
Nu sunt corpul fizic, care este alcătuit din cele șapte umori (dhatus).
Nu sunt cele cinci organe de simț - aspectele mentale ale organelor fizice: urechi, piele, ochi, limbă și nas care își au fiecare obiectele lor specifice - esențele subtile: sunet, atingere, culoare (formă), gust și miros, respectiv.
Nu sunt cele cinci organe de acțiune - corespondentul subtil, lăuntric al organelor fizice: coardele vocale, mâini, picioare, sex și anus, care îndeplinesc functiile specifice de vorbire, apucare, locomoție, procreație-creare a plăcerii erotice și excreție.
Nu sunt cele cinci sufluri vitale: prana, apana, samana, udana, vyana, care realizează funcțiile specifice de inspirație (asimilare), excreție, digestie, vorbire și circulație a sângelui și a fluidelor vitale.
Nu sunt nici chiar mintea care gândește; și de asemenea, nici necunoașterea care este înzestrată numai cu impresiile reziduale ale obiectelor și în care nu există nici obiecte și nici funcții.
Dacă nu sunt nimic din toate acestea, atunci cine sunt eu?
După negarea și transcenderea tuturor lucrurilor menționate mai înainte, ca ne fiind eu-însumi (neti, neti)-nici aia , nici cealalta... numai acea Conștiință care rămâne singură, aceasta sunt eu.
Care este natura Conștiinței Supreme?
Natura Conștiinței Supreme este pura existență - pura conștiință - pura beatitudine (Sat - Chit - Ananda).
Când va fi obținută Realizarea Sinelui-Esență?
Când lumea vizibilă va fi transcensă, atunci va fi realizat Sinele-Esență, care este văzătorul, conștiința martor.
Nu poate avea loc revelarea Sinelui chiar dacă lumea vizibilă nu este transcensă, fiind considerată în continuare drept reală?
Nu, nu se poate.
De ce?
Văzătorul și obiectul văzut sunt precum frânghia și șarpele, atunci când în întuneric confundăm înspăimântați frânghia cu un șarpe veninos. Întocmai cum cunoașterea frânghiei, care este substratul real al experienței, nu survine până când falsa cunoaștere a șarpelui iluzoriu nu dispare, tot astfel Realizare Sinelui, care este substratul esențial al ființei, nu se va produce pâna când nu este îndepărtată convingerea că lumea vizibilă este reală.
Când va fi transcensă lumea (care reprezintă de fapt obiectul văzut)?
Atunci când mintea, care este cauza tuturor percepțiilor și acțiunilor, devine liniștită și imobilă, lumea este transcensă.
Care este natura minții?
Ceea ce este numit "minte" este o uimitoare putere ce rezidă în Sinele Suprem. Aceasta provoacă apariția oricărui gând. Fără gânduri nu există minte. Astfel, gândul este natura minții. Fără gânduri nu există nici o entitate independentă numită "lume". În starea de somn profund fără vise nu există gânduri și nu există nici lumea exterioară pentru subiect. În starea de veghe și în starea de vis există gânduri și de asemenea există și o lume exterioară. Exact așa cum păianjenul își întinde pânza, scoțând-o din el însuși și și-o retrage apoi în el însuși, tot așa și mintea proiectează lumea în afara sa și o resoarbe apoi din nou în ea însăși. Când mintea iese din interiorul Sinelui, se naște lumea exterioară. Prin urmare, când lumea exterioară ne apare ca fiind reală, Sinele Suprem nu mai este văzut. Iar când Sinele strălucește în conștiința noastră, lumea exterioară dispare. Când cineva își pune cu perseverență întrebări despre natura minții, mintea ca un reziduu, va sfârși prin a părăsi Sinele.
Ceea ce noi numim Sine este de fapt Atman. Mintea există întotdeauna doar depinzând de ceva grosier; ea nu poate exista singură. Mintea formează este ceea ce numim corpul subtil sau (jiva).
...
Mai departe cititi aici
http://www.ramana-ma...rospectia3.html , dar ce era important am scris deja !