Ne rugam pentru o vindecare miraculoasa si NIMIC
Scris 13 April 2010 - 10:04 PM
Am un unchi bolnav de cancer.
Este foarte inteligent si destept si toata viata a fost om bun, acum insa are cancer desi nimeni din neam (cei stiuti de noi) nu a avut.
Cum se face ca desi ne rugam de ceva timp nu este ajutat de divinitate?
E divinitatea ocupata?
In RAI parca nu exista timpul cum e la noi, deci teoretic ar avea destul ca sa il ajute.
Ma poate lamuri cineva de ce desi ne rugam la Dumnezeu si la Arhengheli nu se intampla nimic?
Unii ar zice ca nu exista Dumnezeu, de aia nu se intampla nimic, vreau sa stiu si parerea celor care cred in Dumnezeu si Arhangheli.
Scris 13 April 2010 - 10:25 PM
Are el motivele lui. Rugaciunea se face cu credinta, si cand ceri, trebuie sa crezi ca ai si primit. Voi cum va rugati?
Aceasta postare a fost editata de Amarena: 13 April 2010 - 10:20 PM
Scris 13 April 2010 - 10:31 PM
Probabil ca e timpul ca unchiul vostru sa plece.
As vrea sa ma fac inteles: in lumea asta,o multime de lucruri cumplit de nedrepte se intampla -cei rai sunt "recompensati" cei buni sunt "pedepsiti"...
De fapt este interpretarea noastra,care deriva din modul in care intelegem noi rostul acestor vieti.Pentru Dumnezeu important este sa invatam acele lectii pentru care suntem aici -chiar daca asta presupune sa fim nedreptatiti si sa suferim,in unele cazuri.
Dumnezeu are alte prioritati,o alta intelegere asupra scopului fiecaruia dintre noi aici.Nu e vorba despre dreptate -asa cum o intelegem noi.
Hitler nu a fost recompensat prin faptul ca a acces la putere,sau Stalin...nu e din cauza ca au avut merite uriase in vreo viata trecuta...
Repet,prioritar este sa ne intelegem lectiile,si totul se subordoneaza acestui lucru.Iar din punctul de vedere al lui Dumnezeu,fiecare dintre noi,primeste lectiile potrivite pentru evolutia lui.Din punctul de vedere al lui Dumnezeu,aceasta este dreptatea.Primim nu "ce meritam" -asa cum intelegem noi dreptatea,ci "ce ne e necesar" -asa cum o intelege divinitatea.
Sper ca explicatia mea te ajuta...nici pentru mine nu e comod uneori sa inteleg asta.
Scris 13 April 2010 - 10:40 PM
@GigJoe nu cred ca se va rezolva, dar sper ca voi intelege de la cineva de ce se intampla astfel de lucruri.
@Arcangelo multumesc pentru explicatii.
Da, stiu cum trebuie sa ma rog, sa vizualizez rezultatul si sa ii multumesc anticipat pentru acesta.
Teoretic, asa cum gandesc eu, Dumnezeu greseste, parca ideea era sa ajungem cat mai multi din noi in Rai, pai daca hotii fura si o duc bine, ei ce invata? Nimic altceva decat ca NU exista Dumnezeu, ca doar au furat si nu au patit nimic.
Eu sunt crestin ortodox dar am citit si putin din Coran si acolo zice ca Allah se supara daca nu ii ceri nimic, deci continuarea ar fi sa si raspunda pozitiv la rugaciune daca e facuta cu credinta, nu?
Aceasta postare a fost editata de VictorN: 13 April 2010 - 11:14 PM
Scris 13 April 2010 - 11:14 PM
Uite,vreau sa spun ca noi intelegem educatia intr-un mod foarte limitat,ca pe o conditionare.Daca suntem "cuminti" atunci vom fi recompensati,daca suntem "obraznici" vom fi pedepsiti -asta e intelegerea comuna a oamenilor in privinta educatiei.
Dumnezeu are o alta perspectiva si alte metode.Poate de exemplu sa aranjeze ca un hot,pe care l-ai primit ca pe un prieten si l-ai ajutat in mod repetat,sa iti fure ultimii bani -desi esti "muritor de foame".Chiar mie mi s-a intamplat -si datorita "coincidentelor" care l-au adus in viata mea,nu cred ca a fost intamplarea...exista un plan...
Lectia mea,in situatia asta,a fost sa invat sa-i fiu prietan si sa-l iubesc si in continuare,in ciuda situatiei dramatice in care m-a pus...sa il iert si pe deplin.
Ulterior,hotul ala,caruia ii fusesem prieten,a fost adus sa ma gaseasca in parc,mancand mere padurete -pentru ca nu mai aveam un ban macar pentru mancare.Poate ca a fost surprins sa vada ca sunt la fel de prietenos cu el,si ca i-am cerut voie sa-l imbratisez(asa simteam,nu a fost teatru).Poate ca nu crezi,dar asta i-a trezit o farama de constiinta si regret,si a incercat sa-si repare gresala.
Nu am dat exemplul asta ca sa ma dau rotund -doar incerc sa explic.Dumnezeu,are altfel de metode de a ne preda lectiile.Incearca sa privesti intamplarile din trecut,si -poate cu putin ajutor- ai sa vezi de ce anume au fost necesare tie si celorlalti,ce ai avut de invatat din ele,alaturi de ceilalti,ce i-ai invatat tu,ce te-au invatat ei...de-astea.
Scris 13 April 2010 - 11:10 PM
Dupa sute de rugaciuni,vindecarea miraculoasa a venit in urma a doua interventii chirurgicale.Strict in cazul meu!
Scris 14 April 2010 - 12:11 AM
VictorN, la Apr 13 2010, 11:04 PM, a spus:
Bisericosii care propovaduiesc vindecarile o sa te minta ca nu se poate vindeca deoarece unchiul tau nu are credinta, nu ca nu mai exista vindecari miraculoase.
Practic, nu mai exista vindecari miraculoase, poti sa te rogi pana nu mai poti. Dumnezeu ne spune in Scriptura ca nu mai avem nevoie sa adaugam la Cuvant. Vindecarile + miracolele au folosit la scrierea Bibliei. Odata incheiata scrierea, nu se mai intampla.
Oricum, se vede ca esti usor de manipulat, de vreme ce spui de credinta in "Dumnezeu si Arhangheli". Nu te mai lua dupa prostii si babe chioare care te pun sa pupi icoane.
Aceasta postare a fost editata de zexelica: 14 April 2010 - 12:13 AM
Scris 14 April 2010 - 12:28 AM
Eu am avut parte si de asemenea miracole,dar exista si alt fel de miracole -intamplari pe care nu le putem considera coincidente,de exemplu.
Si sunt si multe situatii aparent foarte banale,care au rolul lor,foarte "nemiraculos" ca unele lucruri sa se intample.
In general,vedem miracolele doar atunci cand o vointa-inteligenta-constiinta misterioasa interfereaza in mod socant cu evenimentele,dar asta nu inseamna ca acea vointa actioneaza exclusiv in modul asta,extraordinar si evident.
In opinia mea,vointa divina este sa ne ajutam cat mai mult unii pe altii sa rezolvam diversele probleme,si chiar interventiile miraculoase se petrec de obicei tot prin intermediul altora.Doar in cazuri cu totul exceptionale se intampla altfel.
zexelica, la Apr 14 2010, 01:11 AM, a spus:
Practic, nu mai exista vindecari miraculoase, poti sa te rogi pana nu mai poti. Dumnezeu ne spune in Scriptura ca nu mai avem nevoie sa adaugam la Cuvant. Vindecarile + miracolele au folosit la scrierea Bibliei. Odata incheiata scrierea, nu se mai intampla.
Oricum, se vede ca esti usor de manipulat, de vreme ce spui de credinta in "Dumnezeu si Arhangheli". Nu te mai lua dupa prostii si babe chioare care te pun sa pupi icoane.
Te inseli.Stiu sigur ca vindecarile miraculoase exista,din experienta.
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
De ce orice credinta este urmata de îndoiala ?
Fa ce spune popa ... ! |
GeoFiloRo | 37 | 4.270 |
|
Data exacta la care a murit Iisus Hristos | Danfodor | 25 | 704 |
|
Povestea nasterii lui Iisus Cristos in Coran | Asonline | 4 | 2.501 |
|
Pacatul - necesar ?
Cunoasterea binelui si a raului. |
Majer | 205 | 13.542 |
|
|