Esti un mucos cu cas la gura, taci si asculta. Sa deschizi gura cand ai trait ce am trait eu!
Eu, EU am mult in spate; tu nici nu stii pe ce lume traiesti.
Nu ai dreptul sa iti exprimi o parere legata de subiectul asta, cand nu ai bagajul meu de cunostinte!
Eu stiu ce e in capul tau mai bine decat stii tu!
Stiu exact ce gandesti; la varsta ta sunteti toti la fel; schimba-ti modul de gandire.
La varsta asta bineinteles ca esti imatur; nici nu se pune problema sa fie altfel.
Normal ca esti naiv si influentabil; tot ce ai in cap e turnat cu palnia de televizor si de anturaj.
Tot ce spui si faci e din teribilism.
Tot ce simti e doar un moft si o faza.
Ia uite cine discuta probleme existentiale - cineva care nici nu a facut o facultate. N-ai sa descoperi nici un adevar cu mintea aia necoapta.
Suferinta ta e rizibila; baga-ti mintile-n cap. Mofturi!
Ce griji ai tu? Cand oi avea facturi de platit, atunci sa-ti faci griji!
N-ai trait nimic!
N-ai facut nimic cu viata ta!
Viata ta incepe abia cand esti pe picioarele tale, pana atunci nu esti om, esti un mucos, si tot ce gandesti si vrei nu are nici o importanta.
Nu te voi respecta pana nu inveti sa castigi un ban.
Nu meriti respect; esti un rahat cu ochi.
Ce personalitate sa ai? Esti un neica-nimeni, esti o foaie alba de hartie. Eu trebuie sa te scriu, sa te modelez.
La varsta ta crezi ca le stii pe toate.
Habar-n-ai ce e viata; n-ai avut niciodata o problema adevarata.
CE STII TU? Nu stii NIMIC. Taci din gura.
Cine esti tu? Esti un nimeni. Mai ai pana sa ajungi cineva si sa ai dreptul sa deschizi gura!
Cum sa stii tu ce-i aia iubire? Ma faci sa rad.
Crezi ca te ia cineva in serios? Parintii te intreaba ce gandesti ca sa verifice daca esti sanantos la cap sau nu, daca ai sau nu nevoie de un doctor.
Ai crede ca vorbeste amaraciunea unei vieti neimplinite, o refulare, o descarcare in capul cui nu trebuie. Dar multora le place, din moment ce fac o regula din a-i desconsidera pe altii pe acest criteriu, in vreme ce vietile lor sunt departe de a fi perfecte. Dupa parerea lor, varsta spune totul. Cum le spui ce varsta ai, stiu totul despre tine, te-au si potcovit cu niste stereotipii, si cu acele potcoave va trebui sa mergi tot drumul alaturi de ei. Singura solutie e sa o iei pe alt drum la prima intersectie.
Ce ii face pe unii sa se simta superiori, desi spre deosebire de cei care abia incep sa greseasca, ei au repetat greselile de zeci de ori? De ce anii nu pot fi dusi in spate cu mai multa modestie, si trebuie afisati ostentativ, pentru a jigni si a injosi?
Pot sa dau si exemple concrete, chiar de pe acest forum. Fara a mentiona cui apartin citatele, pentru ca nu vreau sa se considere atac la persoana sau cine stie ce bazaconie. Pe mine pur si simplu ma irita aceasta atitudine; m-a iritat toata viata, si am intalnit-o pe toate drumurile - acasa, la scoala, in societate. Nu vad sa aduca nici un beneficiu comunicarii dintre generatii; dimportiva, adanceste prapastia. Cateva raspunsuri pe forum la problemele sentimentale ale unor adolescenti - imi cer scuze ca am citat excesiv pe cineva, dar am gasit cele mai bune exemple.
Citeaza
Citeaza
Citeaza
Citeaza
Citeaza
As vrea sa aflu, de la cei care considera ca e corect sa utilizezi exprimari in genul celor de mai sus, la ce ajuta asta, si daca intr-adevar le considera justificate, sau doar le spun dintr-o rautate de moment. Iar cei care se afla la polul opus si primesc acest calduros tratament sunt invitati sa le spuna celorlalti cat de gresit si neproductiv este si exact cum ii face sa se simta.
Aceasta postare a fost editata de Finnian: 12 April 2010 - 03:48 AM
Contact
Facebook
Twitter
RSS