sau Inregistrare

• 20 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

De ce Iisus nu a raspuns la īntrebarea lui Pilat ?... ...Ce este Adevarul ? Evaluare topic: - - - - -

#11 Utilizator offline   Dzidzean 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 09-January 09

Scris 31 March 2010 - 05:45 PM

Vezi postareaEgroeg, la Mar 31 2010, 06:44 PM, a spus:

Tu crezi dar nu esti sigur...credincios precum alti credinciosi ...din lipsa de argumente. :haha:

Deoarece chiar nu există argumente istorice, privind existenţa unui personaj fictiv ca Iisus. Credincios? Eu cred că tu eşti un părerist de rānd. Măcar poţi să presupui, īnainte să tragi concluzii. Capisci, trollule? Troll pe baza unor presupuneri subiective, desigur.

Eu pān' la urmă, vreau nişte dovezi clare, care să ateste existenţa nebunului.

Aceasta postare a fost editata de Neculaiul: 31 March 2010 - 05:43 PM

0

#12 Utilizator offline   GeoFiloRo 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 02-March 10

Scris 31 March 2010 - 06:18 PM

Vezi postareaNeculaiul, la Mar 31 2010, 05:45 PM, a spus:

Deoarece chiar nu există argumente istorice, privind existenţa unui personaj fictiv ca Iisus. Credincios? Eu cred că tu eşti un părerist de rānd. Măcar poţi să presupui, īnainte să tragi concluzii. Capisci, trollule? Troll pe baza unor presupuneri subiective, desigur.

Daca nu ai argumente istorice sa ti le spun eu pe cele contemporane...
...NEGATIONISMUL se pedepseste cu legea precum orice fel de negationism... :haha:
...argumentele adevarate se construiesc cu cugetarea individuala...cele false cu piruiete rauvoitoare.
Avatarul tau este cartea de vizita, oglinda constiintei tale subiectiv-obiective...sau poate vrei sa spui ca nici constiinta nu exista !

P.S. Ai deviat de la topic... :doh: īntrebarea nu a fost cu privire la existenta Lui.
0

#13 Utilizator offline   ironic 

• esoteric...
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 31-May 06

Scris 31 March 2010 - 06:22 PM

nici isus si nici buddha nu au raspuns la aceasta intrebare.

daca eu iti spun ca-ti voi spune adevarul, tu ma vei crede? cine a aflat ce este adevarul, niciodata nu va intreba despre adevar.
0

#14 Utilizator offline   brudi 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 03-February 08

Scris 31 March 2010 - 06:45 PM

Vezi postareaNeculaiul, la Mar 31 2010, 06:45 PM, a spus:

Mai Neculaiul, urat vorbesti de cineva care nu a facut rau nimanui.
Ce este ptr. tine o dovada clara?
0

#15 Utilizator offline   GeoFiloRo 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 31 March 2010 - 06:43 PM

Vezi postareaRamian, la Mar 31 2010, 06:22 PM, a spus:

nici isus si nici buddha nu au raspuns la aceasta intrebare.
daca eu iti spun ca-ti voi spune adevarul, tu ma vei crede? cine a aflat ce este adevarul, niciodata nu va intreba despre adevar.

Adevarul despre ce ??? :doh:

Exemplu de adevar argumentat...

...Tu ce spui, este adevarat ca nu ai fost atent la īntrebarea pusa ? :cheers:

Īntrebarea a fost De ce Iisus nu a raspuns la īntrebarea lui Pilat ? cu privire la Ce este Adevarul.

Vezi postareaRamian, la Mar 31 2010, 06:22 PM, a spus:

Inainte de a urca este necesar sa cobori; orice inaltare este precedata intodeauna de o teribila umilire.

Bine īnteles ca trebuie sa cobori la nivelul copiilor ce nu au crescut īnca...chiar daca au crescut si gīndirea lor e puerila.

A te coborī nu īnseamna a face plecaciuni :haha: īn fata celor ce nu argumente, ci citate memorizate fara cugetare individuala. :cheer:

Aceasta postare a fost editata de Egroeg: 31 March 2010 - 06:50 PM

0

#16 Utilizator offline   ironic 

• esoteric...
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 31-May 06

Scris 31 March 2010 - 06:49 PM

esti ceea ce crezi prietene. nici mai mult nici mai putin.

daca constiinta ta este cat un bob de mazare, adevarul tau atat va fi. in schimb, daca constiinta ta este cat un munte, de acolo din varf vei avea alta perspectiva. dar pentru a urca, este necesar sa privesti vertical ci nu orizontal.
0

#17 Utilizator offline   Black velvet 

• Wizard
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 15-March 10

Scris 31 March 2010 - 07:13 PM

Vezi postareaNeculaiul, la Mar 31 2010, 05:36 PM, a spus:

Eu cred că nici nu s-a īntāmplat aşa ceva.

Orice varianta este posibila. Daca Isus ar fi scris o evanghelie, atunci am fi stiut care sunt ideile sale, dar asa stim ceea ce au spus altii ca ar fi spus el. Deci cuvintele sale sunt practic ale altora! Nici nu stim sigur ale cui... evangheliile sunt dupa cutare si cutare...
0

#18 Utilizator offline   hans 

• Iuda
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 21-January 06

Scris 31 March 2010 - 07:17 PM

Vezi postareaEgroeg, la Mar 31 2010, 04:01 PM, a spus:

Atunci de ce a preferat sa taca ?

Poate pentru ca nu ne vrea legume. Adica ne vrea sa gandim cu capul nostru propriu..pardon, sa incepem sa gandim cu capul nostru. Pana cand vom ajunge sa cunoastem adevarul. Un adevar aflat de la cineva "mura-n gura", nu are acelasi efect ca si adevarul descoperit prin studiu si perseverenta.

Un mic exemplu:adevarul este ca omul nu are voie sa-si faca "chip cioplit" inaintea caruia sa se inchine. Unii, spun ca este adevarat, nu ai voie sa te inchini inaintea unor chipuri cioplite, dar daca sunt pictate atunci se schimba treaba. :haha: Altii, spun ca ambele forme de inchinare sunt interzise. Pana cand fiecare om nu studiaza cu propria lui minte si fiinta problematica aceasta, care este una dintre fatetele adevaraului, aceasta chestiune este una banala, fara de rost si fara importanta.
0

#19 Utilizator offline   GeoFiloRo 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 31 March 2010 - 07:24 PM

Vezi postareaRamian, la Mar 31 2010, 06:49 PM, a spus:

esti ceea ce crezi prietene. nici mai mult nici mai putin.
daca constiinta ta este cat un bob de mazare, adevarul tau atat va fi. in schimb, daca constiinta ta este cat un munte, de acolo din varf vei avea alta perspectiva. dar pentru a urca, este necesar sa privesti vertical ci nu orizontal.

Nu esti ceea ce crezi ca ai devenit ... cu ajutorul sentimentelor de identitate ...profesional, national, etnic, etc.

Perspectiva/profunzimea este a treia dimensiune a verticalului si orizontalului.

Nu poti avea profunzime argumentativa daca nu pui īn relatie verticalul cu orizontalul, binele cu raul, logicul cu ilogicul, etc.

Intrebarea , tu trebuie sa ti-o pui ...de ce adevarul tau esoteric e mai superficial decīt adevarul semantic al lui Egroeg ?

Ce fel de prieten esti ? Eu īti dau perspectiva/profunzime si tu īmi dai superficialitate verticala !

Despre īntrebarea topicului nu ai nimic de spus...sau asa crede esoterismul...cīnd īl īntrebi de una el raspunde alta.
0

#20 Utilizator offline   Black velvet 

• Wizard
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 15-March 10

Scris 31 March 2010 - 07:36 PM

Vezi postareahans, la Mar 31 2010, 08:17 PM, a spus:

Un adevar aflat de la cineva "mura-n gura", nu are acelasi efect ca si adevarul descoperit prin studiu si perseverenta.

Adica prin stiinta si nu prin credinta! Pentru ca una-i a crede ca un lucru este adevarat si alta-i a sti!
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 20 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic