Probleme cu sotia tatalui meu
Scris 23 March 2010 - 05:11 PM
Tatal meu a decedat de curand...el este recasatorit si are un copil cu respectiva sotie,eu fac taxi pe o masina care e trecuta pe numele ei,dupa moartea tatalui i-am zis ei ca nu imi trebuie nimic si am sa-i semnez orice act are nevoie de succesiune doar sa ma lase sa mai fac taxi pe masina respectiva inca o perioada pana voi pleca inapoi in strainatate iar dupa aia poate sa o vanda si sa faca orice cu bani...toate au fost bune si frumoase...acum 3 saptamani am fost plecat cu niste treburi in Italia si m-am intors ieri acasa si m-am trezit ca vrea sa imi ieie masina ca ea vrea sa o vanda.
Ea are un apartament cu 4 camere,si doua masini eu doar atat vreau sa stiu daca am dreptul la ceva din ce are ea cu toate ca bunurile ar fi trecute pe numele ei...sunt foarte amarat acum ca am ramas fara munca si deocamdata chiar nu pot sa ma intorc inapoi la munca in strainatate,ea doar atat mi-a spus ca va trebui sa semnez un act de succesiune si ca vrea sa vanda masina...
Multumesc anticipat!
Scris 23 March 2010 - 07:11 PM
La fel si apartamentul sau cealalta masina. In cazul asta, pe tatal tau, il mosteneste sotia si copii. Fiecare are un anumit procent.
Alexandru82, la Mar 23 2010, 06:11 PM, a spus:
Multumesc anticipat!
Ce smechera cucoana!
Mergi la orice notar din orasul unde tatal tau avut ultimul domiciliu stabil si fa o declaratie ca accepti succesiunea [ costa in jur de 50 roni. ai nevoie de cartea ta de identitate si de o copie de pe certificatul dansului de deces. Este foarte importanta ]. In felul acesta, nu poate face succesiunea fara tine, in caz ca tu pleci din nou din tara.
Din pacate pt dumneaei, are nevoie de semnatura ta. deci e clar ca mostenesti ceva de la tatal tau.
Atat timp cat ea are nevoie de tine, fi destept si negociaza: "eu iti cedez partea mea "acolo", tu imi cedezi "aici'.
Ai drepturi, nu lasa pe nimeni sa ti le calce in picioare!
Scris 23 March 2010 - 07:38 PM
Scris 23 March 2010 - 11:06 PM
Inteleg ca a fost sotia, dar asta nu ii da dreptul sa "taie si sa spanzure'.
Mergi ci consulta un notar. Acesta iti va spune clar ce cota parte iti revine din mostenire. Daca esti bine informat, stii si cum sa`ti aperi interesele... intr`o eventuala discutie cu ea.
Il poti intreba chiar pe notarul unde mergi sa faci acea "declaratie de acceptare a succesiunii"- asa se numeste si, poate iti pare aiurea, dar eu insist sa o faci.
Deschiderea succesiuni are loc la data decesului, dezbaterea ei e altceva. Aceasta se face la nortar sau in instanta, dupa caz.
"Deschiderea succesiunii
Deschiderea succesiunii are loc la decesul unei persoane.
La cerere, notarul public elibereaza un certificat de mostenitor legal sau testamentar, prin care se stabileste calitatea succesorilor si bunurile ramase de la defunct. Cererea se adreseaza unui notar public de la locul ultimului domiciliu al persoanei decedate.
Mostenitorii trebuie sa faca dovada acceptarii succesiunii īn termen de 6 luni de la decesul autorului.
Acceptarea este expresa daca se face prin declaratie īn fata notarului public sau tacita prin efectuarea (dupa deschiderea succesiunii) a unor acte si/sau fapte pe care mostenitorul nu le-ar fi putut face decāt īn aceasta calitate.
Īn caz de renuntare la mostenire aceasta se face printr-o declaratie expresa la notar, īn cele 6 luni de la deces. Dupa acest termen, dreptul de a accepta sau de a renunta se prescrie, succesibilul devenind strain de mostenire.
Succesorii datoreaza taxe succesorale si timbru judiciar la bugetul statului si onorariu pentru notarul public.
Īn situatiile īn care exista riscul ca pasivul mostenirii sa fie mai mare decāt activul, este indicat ca succesibilii sa īndeplineasca procedurile legale de acceptare a mostenirii sub beneficiu de inventar. "
Sursa: http://www.uniuneanotarilor.ro/?p=4.1
Scris 23 March 2010 - 11:39 PM
Masina valoreaza in jur la 9000 de euro cu tot cu echipament iar apartamentul care il detine undeva la 50 de mii plus ce are in casa si cealalta masina ajunge la vreo 70 dar eu nu vreau chiar nimic de la ea adica nu vroiam dar acum ca a sarit la grumazu meu si imi pierd locu de munca si nu vreau asta...asa ca nu stiu ce ar trebui sai zic sa o pun putin pe ganduri ...
Scris 23 March 2010 - 11:54 PM
Scris 24 March 2010 - 12:43 AM
Alexandru82, la Mar 24 2010, 01:39 AM, a spus:
Masina valoreaza in jur la 9000 de euro cu tot cu echipament iar apartamentul care il detine undeva la 50 de mii plus ce are in casa si cealalta masina ajunge la vreo 70 dar eu nu vreau chiar nimic de la ea adica nu vroiam dar acum ca a sarit la grumazu meu si imi pierd locu de munca si nu vreau asta...asa ca nu stiu ce ar trebui sai zic sa o pun putin pe ganduri ...
Masina este in posesia ta. Ti-a fost data cu acordul ei. Corect?
Ca sa`ti ia masina pana se va stabili ce cota parte ai din ea, are doua variante: 1, sa te intimideze/enerveze/ameninte, si in felul asta sa te faca sa o dai singur si 2, sa merga la politie si sa iti faca o plangere pt "abuz de incredere". Insa, pt ca SI TU il mostenesti pe tatal tau, abuzul de incredere nu poate fi dovedit/sustinut.
Pana sa ajungi la dansa, fa un efort, mergi la un notar si explica`i toata situatia.
Mai mult de atat... nu stiu ce sa`ti mai spun.
Alexandru82, la Mar 24 2010, 01:39 AM, a spus:
La o valoare [ estimativa ] de 70 000 E, 1/2 [jumatate] din aceasta suma apartine tatalui tau. Pe aceasta jumatate [ 35 000 E ] se va dezbate succesiunea.
Acesti 35 000, se vor imparti in 3 cote [ nu stiu cotele exacte], catre : sotie si cei doi fii.
Mergand pe valoare estimativa facuta de tine, eu cred ca, din acesti 35 000 E, aproximativ 10 000 E vin partea ta.
Scris 24 March 2010 - 09:24 AM
Scris 24 March 2010 - 01:54 PM
La dreptul de mostenitor nu exista abureli;accepti sau refuzi.Nu poti refuza dar,vrei...ceva!
Nu poti spune ca accepti asta,dar nu vrei aia....sau ca accepti sa fii mostenitor doar, pentru un an.
Cauta pe net dreptul civil si te lamuresti.
Deci:accepti mostenirea (partea ta,stabilita prin lege) sau refuzi.Repet:refuzind,nu mai poti cere nimic,nici macar un bat de chibrit...daramite,masina.
Acceptind,ai drepturi mult mai mari decit masina.Atentie,ca-ti tai singur craca.
Fii respectos,clar si stabil in afirmatii ca sa nu provoci confuzii si dusmanii.Sotia tatalui tau l-a ingrijit nu,tu;deci,merita...macar,respect.
Mai mult:ai un fratior...care,si el trebuie sa traiasca,Nu te lacomi.Nasul meu de dulau imi spune ca nu esti sincer...scz.
La divort,mama ta si-a luat drepturile(pentru ea si copilul ei...tu.) deci...
Stiu cum e legea dar,ar trebui revazuta...prin unele locuri.
Asta,intre noi fie vorba.
Daca acea masina e pe numele "cucoanei",tot ce se intimpla cu acea masina,ea plateste si ea raspunde deci,e firesc sa fie ingrijorata.
Si eu fac succesiunea cu cei trei fii ai sotului meu;ei se plimba cu una dintre masini iar eu platesc amenzile.Te asigur ca nu-i placut si nici cinstit.
Nu-i vorba de sperieturi ci,de onestitate,sinceritate si respect.Asta-i viata...
Eu,zic sa-i faci o vizita "cucoanei" si sa fii sincer si rezonabil cu ea.Nu cred ca nu te va intelege.
Orice intelegere se face la notar sau in scris...si cu martori altfel,e zero!Ai o intelegere scrisa cu "cucoana"?
Ti-o spune un om patit...
Daca tatal tau a decis in vreun fel,inseamna ca asa trebuie sa ramina;inseamna ca stia el, ce stia!
Respecta-i memoria si vointa.Dar,nici nu da cu piciorul la ceea ce ti se cuvine ca nu va plinge nimeni daca tu, refuzi mostenirea.
Informeaza-te apoi,decide;fara sa intirzii prea mult ca iesi din termene.
Bafta!
Aceasta postare a fost editata de Bagherra: 24 March 2010 - 02:04 PM
Scris 24 March 2010 - 02:50 PM
Problema e ca ea nu vrea sa discute cu mine si nici sa faca vreo intelegere...nu sunt eu ala capos ci ea iar tata inainte sa moara a spus tuturor ca masina ramane a mea dar din pacate degeaba deoarece masina e pe numele ei si nu inteleg de ce tine ea atat de tare de masina din moment ce are de pierdut mai mult daca nu se intelege cu mine.
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Divort! | Necunoscutull | 19 | 4.098 |
|
succesiune | Mia M | 31 | 8.041 |
|
Dupa divort | crocobaur | 11 | 5.475 |
|
Dezbaterea succesiunii! | Raminutza25 | 1 | 4.227 |
|
Un adult pus sub interdictie are dreptul sa lase mostenire?
Este vorba de partea lui din casa. |
Trixi | 27 | 5.305 |
Contact
Facebook
Twitter
RSS