sau Inregistrare

• 14 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Este divinitatea imorala ? Evaluare topic: - - - - -

Poll: Este divinitatea imorala ? (32 membri au votat)

Este divinitatea imorala ?

1. Da (16 voturi [50.00%])

Procentaj din vot: 50.00%

2. Nu (16 voturi [50.00%])

Procentaj din vot: 50.00%

Voteaza Vizitatorii nu pot vota

#11 Utilizator offline   marinaru 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 06-August 06

Scris 23 March 2010 - 10:27 PM

Vezi postareaBlack velvet, la Mar 23 2010, 02:38 PM, a spus:

Nici n-are cum interveni :pardon: este inexistenta! De mii de ani si-ar fi bagat nasul (sa nu zic coada) in treburile oamenilor, daca ar fi existat. Practic, nu se poate vorbi despre moralitatea a ceva inexistent :roll:

La cat de mare si neexplorat este universul imi e greu sa cred ca vorbim despre ceva "inexistent".
0

#12 Utilizator offline   VictorN 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 26-January 08

Scris 23 March 2010 - 11:48 PM

Am un unchi foarte destept si inteligent si care toata viata a fost un om bun.
Cu toatea astea acum are cancer si sufera desi nu a fumat niciodata.
Unde e Dumnezeul asta bun din Biblie de lasa sa sufere un om bun?
Eu cred ca e busy, se bate cu draci si nui omniprezent si atotputernic.
Daca era omniprezent si atotputernic nu avea nevoie de ingeri, dar ii are pentru ca nu poate face totul singur.
Da cred ca Dumnezeu e sadic.
Reincarnarea daca exista nu il scuza. E anormal sa pedepsesti un om pentru ce a facut in vieti anterioare despre care nu stie nimic, este acelasi lucru cu a baga la inchisoare oameni de pe strada care nu au facut puscarie in vietile anterioare pentru diverse fapte penale.
La fel e o prostie sa pedepsesti copii pentru ce au facut parinti sau bunici lor pana la al nu stiu catelea neam.

Aceasta postare a fost editata de VictorN: 23 March 2010 - 11:43 PM

0

#13 Utilizator offline   Praf...de stele 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 06-December 08

Scris 24 March 2010 - 12:17 AM

Vezi postareaVictorN, la Mar 23 2010, 11:48 PM, a spus:

Am un unchi foarte destept si inteligent si care toata viata a fost un om bun.
Cu toatea astea acum are cancer si sufera desi nu a fumat niciodata.
Unde e Dumnezeul asta bun din Biblie de lasa sa sufere un om bun?
Reincarnarea daca exista nu il scuza. E anormal sa pedepsesti un om pentru ce a facut in vieti anterioare despre care nu stie nimic, este acelasi lucru cu a baga la inchisoare oameni de pe strada care nu au facut puscarie in vietile anterioare pentru diverse fapte penale.
La fel e o prostie sa pedepsesti copii pentru ce au facut parinti sau bunici lor pana la al nu stiu catelea neam.

Ca mi-ai luat vorba din "gura"... cu exceptia "Eu cred ca e busy, se bate cu draci si nui omniprezent si atotputernic.
Daca era omniprezent si atotputernic nu avea nevoie de ingeri, dar ii are pentru ca nu poate face totul singur.
Da cred ca Dumnezeu e sadic."
Cred ca exista niste legi "naturale", universale, firesti, care coordoneaza universul... ca si "apa curge in jos si nu in sus", iar Dumnezeu/Chi nu o sa stea sa "contabilizeze" tot ce facem, "contabilizarea" si efectele ei vin de la sine, exact asa cum apa curge in jos si nu in sus (legea gravitiei, etc.)...

Vezi postareaFornever, la Mar 23 2010, 01:06 PM, a spus:

A permite suferinta este un act imoral...o sa bage majoritatea oamenilor in Iad sa sufere pentru ETERNITATE... stupid_me eu prefer sa nu mai avem libertate ( sa ne omoram , talharim, etc. ) si sa traiesc intr-o lume fara suferinta. Cred ca toti ne dorim asta.

... Dar cine esti TU, "straine"? Si eu as renunta benevol la liberul meu arbitru si as prefera sa mi se "dicteze", decat sa produc sau sa primesc suferinta ... Deci, mai clar: eu as prefera sa vina "Dumnezeu" sa-mi spuna ca de acum incolo trebuie sa fac ce spune El, cu garantia ca ceea ce fac (chiar fara sa inteleg, aleg sau vreau) nu produce direct sau indirect suferinta altora... Inca nu pot depasi "stadiul" de acceptare benevola a ceea ce nu pot sa inteleg (=suferinta semenilor , inclusiv a mea, caci nu sunt masochista, mai ales a celei absurde )... Si mai ales, pur si simplu nu pot sa inteleg cum un Dumnezeu care ne iubeste atat de mult cat STIU concret si 100% sigur ca o face (mai mult decat oricine dintre noi isi va iubi spre exemplu copii sau orice alta fiinta draga, sau orice altceva), si totusi permite existenta suferintei ... dar cine stie, poate acea parte din mine care refuza sa accepte si sa inteleaga, se numeste "minte"...

Aceasta postare a fost editata de Calauza: 24 March 2010 - 12:12 AM

0

#14 Utilizator offline   Eodor_nastase 

• Garoafa
  • PipPip
  • Inregistrat: 28-February 10

Scris 08 April 2010 - 06:34 PM

Lumea de care pomeniti este limitata in timp, si in consecinta nu este relevanta. Relevanta este doar vesnicia. Ei, in lumea asta zvapaiata trebuie ca noi sa ne "calim", nimic nu este gratis, nici chiar vesnicia. Si apropo, nu Dumnezeu ingaduie raul ci noi oamenii...prin ignoranta, trufie, lacomie si as mai insira o mie de alte "virtuti omenesti".
Intrebare : Cum poate cuprinde o minte limitata(fie ea si "sclipitoare") nemarginirea ?

Aceasta postare a fost editata de Eodor_nastase: 08 April 2010 - 06:35 PM

0

#15 Utilizator offline   Fornever 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 21-March 10

Scris 08 April 2010 - 07:54 PM

Vezi postareaEodor_nastase, la Apr 8 2010, 07:34 PM, a spus:

Si apropo, nu Dumnezeu ingaduie raul ci noi oamenii...prin ignoranta, trufie, lacomie si as mai insira o mie de alte "virtuti omenesti".
Intrebare : Cum poate cuprinde o minte limitata(fie ea si "sclipitoare") nemarginirea ?

Cand cineva merge pe langa un munte si ii cade in cap o stanca si moare e vina noastra, a oamenilor? Ce vina am eu pentru suferinta sotiei si copiilor acelui om care a murit nevinovat din cauza unui "Tata ceresc" nepasator ?
0

#16 Utilizator offline   Eodor_nastase 

• Garoafa
  • PipPip

Scris 08 April 2010 - 09:06 PM

Vezi postareaFornever, la Apr 8 2010, 08:54 PM, a spus:

Cand cineva merge pe langa un munte si ii cade in cap o stanca si moare e vina noastra, a oamenilor? Ce vina am eu pentru suferinta sotiei si copiilor acelui om care a murit nevinovat din cauza unui "Tata ceresc" nepasator ?

Nu e vina noastra, a oamenilor, ci e vina celui care mergea pe langa munte stiind ca exista pericol, doar rationa, nu ?
Si pot sa ma intreb, nu, daca a fost mana "tatalui lumesc" ?
0

#17 Utilizator offline   Fornever 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 21-March 10

Scris 08 April 2010 - 09:11 PM

Vezi postareaEodor_nastase, la Apr 8 2010, 10:06 PM, a spus:

Nu e vina noastra, a oamenilor, ci e vina celui care mergea pe langa munte stiind ca exista pericol, doar rationa, nu ?
Si pot sa ma intreb, nu, daca a fost mana "tatalui lumesc" ?

Acum noi suntem de vina pentru ca existam ? Noi suntem de vina pentru cutremure,inundatii,secete,vulcani,etc. ? Dumnezeu E de vina. El isi bate joc de noi. Eu nu mi-as lasa copii sa sufere !
0

#18 Utilizator offline   Arcangelo 

• SuperGayBoy
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 26-February 08

Scris 08 April 2010 - 09:18 PM

Tocmai am vazut un film,si mi-a placut o parabola de acolo.Un baiat,povestea cum,atunci cand era mic,sa mira de pozele din ziar -care erau facute din pixeli- si cum sa uita de foarte aproape,pana cand nu se mai putea distnige nici o imagine acolo.
Tot el spunea ca probabil,de unde ne aflam noi,lumea pare doar o adunatura de pixeli,de puncte fara sens...
Ar trebuii sa putem vedea ansamblul,ca sa pricepem sensul.Si atunci,am descoperii ca toti suntem conectati,si ca totul are sens...
Concluzia e frumoasa,doar ca pe mine nu ma multumeste sa cred ca sensul exista undeva,dincolo de capacitatea mea de a-l intelege sau macar a-l sesiza...
Concluziile noastre de pe topic,sunt la fel ca si acele puncte de vedere,care nu inseamna nimic prin ele insele...nu ne dezvaluie adevarul sau sensul vietii.Putem sa credem ca exista ceva dincolo de viziunea noastra -limitata- sau sa nu credem asta...dar adevarul trist,e ca nu stim.
Exista semne...coincidente uluitoare,miraculoase,intamplari care cu greu ar putea sa fie numite asa...

Aceasta postare a fost editata de Arcangelo: 08 April 2010 - 09:19 PM

0

#19 Utilizator offline   Eodor_nastase 

• Garoafa
  • PipPip

Scris 08 April 2010 - 09:20 PM

Vezi postareaFornever, la Apr 8 2010, 10:11 PM, a spus:

Acum noi suntem de vina pentru ca existam ? Noi suntem de vina pentru cutremure,inundatii,secete,vulcani,etc. ? Dumnezeu E de vina. El isi bate joc de noi. Eu nu mi-as lasa copii sa sufere !

Deformati si deturnati sensul.

Daca d-stra va spetiti sa oferiti copiilor tot cei mai bun si dupa toata speteala d-stra, copii dau cu piciorul(in mod repetat) in ce le oferiti, cum procedati ?

Aceasta postare a fost editata de Eodor_nastase: 08 April 2010 - 09:26 PM

0

#20 Utilizator offline   Burel001 

• Gambler
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Moderator Global
  • Inregistrat: 26-February 09

Scris 08 April 2010 - 09:28 PM

Vezi postareaFornever, la Apr 8 2010, 10:11 PM, a spus:

Adica ce bine ar fi sa ne dea Dumnezeu mura in gura totul nu?
Unde a promis ma rog Dumnezeu asta si de ce ar avea obligatia asta?
Dumnezeu a promis doar un lucru: Mantuire si Inaltare. Nu bunastare ,sanatate si dreptate. Astea din urma le aflam singuri daca suntem in stare. Nu de spirite nevolnice ,care asteapta totul de la divinitate are Dumnezeu nevoie.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 14 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Atasamente Dumnezeu si Biblia -puncte de vedere atee VEMANS  1.870 89.701
Hot Topic (New) Atasamente Dumnezeu v.s Mos Craciun Ravl  412 26.903
Hot Topic (New) Atasamente O intrebare pentru Dumnezeu * * * * - black-mamba  308 12.845
Hot Topic (New) Atasamente De unde venim ?
- o intrebare existentiala -
octav.c  433 24.071
Replici noi Întrebarea „Ce ar face Iisus dacă ar fi în locul meu?" Ea.  10 1.242