sau Inregistrare

• 10 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

De ce Vishnuismul este cel mai avatajos din punct de vedere spiritual Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   HareKrishna 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 07-February 10

Scris 19 March 2010 - 10:49 AM

-te invata adevaratul inteles al devotiunii,iubirii,monoteismului si politeismului.
-indreapta oamenii spre moralitate chiar fara a le cere aderenta la aceasta religie.
-nu exista amenintari cu iadul vesnic
-ofera adevarata intelegere a monoteismului
-are o teologie/filozofie foarte generoasa cuprinzand ce este mai bun o infinitate de lumi ,o diversitate infinita,fericire infinita in toate cele 3 sensuri(infinita in timp,infinita in intensitate,infinita in diversitate) ,include si nirvana budista .
-este singurul monoteism care este o alternativa la monoteismul violent si intolerant care bantuie lumea .
-ofera o intelegere completa a lui Dumnezeu in toate aspectele atat cele personale cat si impersonale
-ofera o experienta mistica completa atat personala cat si impersonala.
-te invata ca exista un infinit de persoane care exista din eternitate impartasind o iubire infinita.
-te invata atat ca experienta lui Dumnezeu are mai multe forme-impersonale,glorioase,intime(cea mai inalta).
0

#2 Utilizator offline   leo luke 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 07-June 07

Scris 19 March 2010 - 03:05 PM

Vezi postareaHareKrishna, la Mar 19 2010, 10:49 AM, a spus:

-te invata adevaratul inteles al devotiunii,iubirii,monoteismului si politeismului.
-indreapta oamenii spre moralitate chiar fara a le cere aderenta la aceasta religie.
-nu exista amenintari cu iadul vesnic
-ofera adevarata intelegere a monoteismului
-are o teologie/filozofie foarte generoasa cuprinzand ce este mai bun o infinitate de lumi ,o diversitate infinita,fericire infinita in toate cele 3 sensuri(infinita in timp,infinita in intensitate,infinita in diversitate) ,include si nirvana budista .
-este singurul monoteism care este o alternativa la monoteismul violent si intolerant care bantuie lumea .
-ofera o intelegere completa a lui Dumnezeu in toate aspectele atat cele personale cat si impersonale
-te invata ca exista un infinit de persoane care exista din eternitate impartasind o iubire infinita.
-te invata atat ca experienta lui Dumnezeu are mai multe forme-impersonale,glorioase,intime(cea mai inalta).

.....teoria....ca teoria...,,praftika,, ne omoara....lucru valabil pt. toate
,,religiile,,.... :)
0

#3 Utilizator offline   Deceneus 

• doar io
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 17-February 09

Scris 19 March 2010 - 04:49 PM

Da. Si totusi, personal consider ca m-am nascut intr-o tara crestina ca sa fiu crestin in viata asta. Daca trebuia sa fiu vishnuist, ma nasteam in India :P

Vezi postarealeo luke, la Mar 19 2010, 03:05 PM, a spus:

.....teoria....ca teoria...,,praftika,, ne omoara....lucru valabil pt. toate
,,religiile,,.... :)

Perfect adevarat.
Subscriu.
0

#4 Utilizator offline   zexelica 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 25-February 07

Scris 19 March 2010 - 09:10 PM

Vezi postareaHareKrishna, la Mar 19 2010, 10:49 AM, a spus:

Pai, adventismul va bate de la distanta. Stii cate viziuni a avut coana mare? Care din vishnu a visat oameni pe Saturn?
0

#5 Utilizator offline   hans 

• Iuda
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 21-January 06

Scris 19 March 2010 - 09:32 PM

Vezi postareaHareKrishna, la Mar 19 2010, 11:49 AM, a spus:

-te invata adevaratul ...

Se pare ca tu cunosti bine atat vishnuismul cat si crestinismul ca sa fi capabil sa faci o astfel de afirmatie in urma compararii celor doua.
Eu recunosc ca nu stiu mai nimic despre vishnuism. De aceea iti voi pune doua intrebari:
1. Cum a aparut viata pe Terra, in conceptia vishnuista?
2. Care este viitorul rezervat omului/omenirii in conceptia vishnuista?
0

#6 Utilizator offline   me and just me 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 20-February 07

Scris 19 March 2010 - 11:00 PM

Vishnuismul,reiki ,crestinismul ,etc nu ii cel mai cel. Cel mai cel este ce ti se potriveste structurii tale. Nu se poate ierarhiza si compara .
0

#7 Utilizator offline   HareKrishna 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 07-February 10

Scris 20 March 2010 - 03:21 AM

Vezi postareaDeceneus, la Mar 19 2010, 04:49 PM, a spus:

Da. Si totusi, personal consider ca m-am nascut intr-o tara crestina ca sa fiu crestin in viata asta. Daca trebuia sa fiu vishnuist, ma nasteam in India =P~

nu este exclus.Inainte de a te naste ti-ai ales unde sa te nasti in conformitate cu nivelul tau spiritual

Vezi postareazexelica, la Mar 19 2010, 09:10 PM, a spus:

Pai, adventismul va bate de la distanta. Stii cate viziuni a avut coana mare? Care din vishnu a visat oameni pe Saturn?

Cred ca teologia ortodoxa bate adventismul in multe din punctele teologiei.

Vezi postareame and just me, la Mar 19 2010, 11:00 PM, a spus:

Vishnuismul,reiki ,crestinismul ,etc nu ii cel mai cel. Cel mai cel este ce ti se potriveste structurii tale. Nu se poate ierarhiza si compara .

Se poate ierarhiza,eperimenta si compara.Pe asta se bazeaza si stiinta .
Fiecare alege in functie de nivelul spiritual pe care vrea sa il aiba.

Vezi postareahans, la Mar 19 2010, 09:32 PM, a spus:

Se pare ca tu cunosti bine atat vishnuismul cat si crestinismul ca sa fi capabil sa faci o astfel de afirmatie in urma compararii celor doua.
Eu recunosc ca nu stiu mai nimic despre vishnuism. De aceea iti voi pune doua intrebari:
1. Cum a aparut viata pe Terra, in conceptia vishnuista?
2. Care este viitorul rezervat omului/omenirii in conceptia vishnuista?

Cunosc crestinismul pentru ca am fost crestin.Dar tot studiind si practicand am descoperit hibe in teologie si moralitate.

1-in conceptia vishnuista exista un infinit de universuri. Sufletul exista din eternitate si va trai in eternitate.
Universurile materiale se creaza si se distrug in cicluri de miliarde de ani.
2-viitorul omului este fericirea infinita in timp,intensitate si diversitate in lumea spirituala.Insa unii vor ajunge repede(si vishnuitii cred ca vor ajunge cel mai repede acolo) ,iar altii vor ajunge dupa miliarde si miliarde de ani.
0

#8 Utilizator offline   Black velvet 

• Wizard
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 15-March 10

Scris 20 March 2010 - 06:44 AM

Vezi postareaHareKrishna, la Mar 20 2010, 03:21 AM, a spus:

nu este exclus.Inainte de a te naste ti-ai ales unde sa te nasti in conformitate cu nivelul tau spiritual

Daca s-ar fi nascut acum 2000 de ani, nu s-ar mai fi nascut intr-o tara distrusa spiritual de crestinismul antropomorf. Noo ca atunci ar fi dat de nea Decebal... care c-o fata nu prea mieroasa, l-ar fi intrebat ce cauta pe aici =P~ Nici Vishnu n-ar fi scapat mai ieftin...
0

#9 Utilizator offline   hans 

• Iuda
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 21-January 06

Scris 20 March 2010 - 08:04 AM

1-in conceptia vishnuista exista un infinit de universuri. Sufletul exista din eternitate si va trai in eternitate.
Universurile materiale se creaza si se distrug in cicluri de miliarde de ani.
2-viitorul omului este fericirea infinita in timp,intensitate si diversitate in lumea spirituala.Insa unii vor ajunge repede(si vishnuitii cred ca vor ajunge cel mai repede acolo) ,iar altii vor ajunge dupa miliarde si miliarde de ani.

1. Nu mi-ai raspuns concret la intrebare. Repet:cum a aparut viata pe Terra, in conceptia vishnuista?
2. Nashpa viitor. Totusi, poti sa detaliezi/concretizezi?

Aceasta postare a fost editata de hans: 20 March 2010 - 07:59 AM

0

#10 Utilizator offline   zexelica 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 25-February 07

Scris 20 March 2010 - 11:16 AM

Cred ca teologia ortodoxa bate adventismul in multe din punctele teologiei.

Sunt si ei in top, insa nu au visat oameni pe Saturn, inca..... Asa ca tot adventistii sunt pe primul loc.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 10 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Atasamente Religia pagana Apopii  146 12.803
Replici noi Cele 7 chakre vs.cele 7 duhuri ale lui Dumnezeu
gnoza crestina si gnoza orientala puncte comune
mihai34d  2 956
Hot Topic (New) Profetii False: Ellen G. White si alti guru * * * - - zexelica  1.304 66.645
Replici noi WOW.Exista Cavaleri Templieri si in Romania....... Glamorous_witch_girl  10 3.788
Hot Topic (New) Desanca Nicolai
Cum se naste un fenomen de acest gen?
bogdanvlad  129 38.852