sau Inregistrare

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

SAREA: ce inseamna "voi sunteti sarea pamantului"? dpdv biblic nu filozofic Evaluare topic: - - - - -

#21 Utilizator offline   CavalerulJedi 

• infantil
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 02-March 06

Scris 18 March 2010 - 02:08 PM

Vezi postareaandrei.hus, la Mar 17 2010, 01:44 PM, a spus:

Da , sant cei ce erau acolo si ascultau

Daca e vorba de cei ce erau acolo si ascultau, cuvintele au sensul lor direct, usor de inteles si de o persoana analfabeta. E o metafora a utilitatii. Atat. Nu contin cine stie ce inteles ezoteric.
0

#22 Utilizator offline   GeoFiloRo 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 02-March 10

Scris 18 March 2010 - 02:39 PM

Vezi postareazexelica, la Mar 18 2010, 03:04 PM, a spus:

Hai sa lasam filozofia si sa aducem PROBA BIBLICA.

Si...de ce a primit omul capacitate de cugetare...pentru a repeta ca un papagal ceea ce a înregistrat ca un magnetofon ?

Mai Zexelica, ratoiul lui Mac Donald...esti pe un forum de discutii nu într-o secta sectarista. :) :doh:
0

#23 Utilizator offline   andrei.hus 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 15-April 08

Scris 18 March 2010 - 04:08 PM

Pentru cei mai multi Dumnezeu pare a fi un spatiu ingust.Ceva demodat .

Nici reprezentantii culturii din vremea lui Isus n-au inteles, cu atat mai putin acum se va intelege.

Lucrurile lui Dumnezeu vin in segmentul cel mai de jos, in banda cea mai putin inalat a societatii.

In vremea aceea, Isus a luat cuvantul si a zis: Te laud, Tata, Doamne al cerului si al pamantului, pentru ca ai ascuns aceste lucruri de cei intelepti si priceputi, si le-ai descoperit pruncilor. (Mat.11:25)

Este jenant pentru cultura umana sa se coboare la un asemenea nivel de simplitate si modestie deoarece ea creaza in launtru :mandrie ,renume ,personalitate accentuata, etc...
De aceea nici macar invatatorii bibliei nu se pot cobora atat de jos si raman pe dinafara de binefacerile credintei.

Cine este dezbracat de carapacea sinelui doar se poate apropia de Dumnezeu care pana atunci a fost ratiune pura numai si cugetatoare iar de aici anainte este viata si plans de bucurie.

4. Ma inconjurasera legaturile mortii si ma ingrozisera raurile pieirii;

5. ma infasurasera legaturile mormantului si ma prinsesera laturile mortii.

6. Dar, in stramtorarea mea, am chemat pe Domnul si am strigat catre Dumnezeul meu: din locasul Lui, El mi-a auzit glasul, si strigatul meu a ajuns pana la El, pana la urechile Lui.

Acest om cu gandirea lui ingusta a gasit viata iar cei care arau artisti in stiinta au sfarsit in moarte.

Personal consider ca este benefic pentru mine sa raman in sectarismul credintei decat sa fiu orice altceva pe suportul valorilor umane.

Vreti stiinta si cunoastere ? Se poate. Sant trepte si se poate ajunge. Dar aici se coboara. Nu poti cobora ci numai urca ?Este problema eului tau.

si le-a zis: „... si oricine Ma primeste pe Mine primeste pe Cel ce M-a trimis pe Mine. Fiindca cine este cel mai mic intre voi toti acela este mare.” (Luc.9:48)

Smeriti-va, dar, sub mana tare a lui Dumnezeu, pentru ca, la vremea Lui, El sa va inalte. (1Pet.5:6)

Vorbirea voastra sa fie totdeauna cu har, dreasa cu sare,.... (Col.4:6)

De unde poti lua sarea aceasta ?

Nu tine de stiinta nici cunoastere . Este descoperirea Dumnezeiasca in cei ce lucreaza Duhul Sfant ascuns si acoperit de inaltimea plantelor stiintei, valorilor cunoasterii umane dar saraca in adevarata cunoastere a esentei vietii cu Dumnezeu.
Cine este pe un nivel prea inalt (mandrie ,personalitate) nu poate s-o gaseasca.

Dar stramta este poarta, ingusta este calea care duce la viata, si putini sunt cei ce o afla. (Mat.7:14)

Aceasta postare a fost editata de andrei.hus: 18 March 2010 - 04:26 PM

0

#24 Utilizator offline   zexelica 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 25-February 07

Scris 19 March 2010 - 01:46 AM

Vezi postareaEgroegscu, la Mar 18 2010, 02:39 PM, a spus:

Si...de ce a primit omul capacitate de cugetare...pentru a repeta ca un papagal ceea ce a înregistrat ca un magnetofon ?

Ai citit topicul? Nu vrei sa-l respecti?
0

#25 Utilizator offline   Dumitru56 

• Garoafa
  • PipPip
  • Inregistrat: 29-May 10

Scris 05 June 2010 - 08:00 PM

Vezi postareazexelica, la Mar 19 2010, 02:46 AM, a spus:

Ai citit topicul? Nu vrei sa-l respecti?

Sarea mai este Cuvantul lui Dumnezeu , sunt apostolii Lui care duce Evanghelia in lume care o amesteca cu adevarul si-o face sa aiba gust si placere pt. cei ce o primesc.De aceea ni se spune ca vorbirea noastra trebuie sa fie dreasa cu sare. Adica -vorbirea- sa fie da,da si nu, nu.Ce trece peste aceasta vorbire ,,sarata,,este de la cel rau. ,,Sa aveti sare in voi insiva ,si sa traiti in pace unii cu altii,,. Marcu 9,50 ultima parte.
0

#26 Utilizator offline   haym herman 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 09-December 07

Scris 05 June 2010 - 09:23 PM

Vezi postareaDumitru56, la Jun 5 2010, 09:00 PM, a spus:

Sarea mai este Cuvantul lui Dumnezeu , sunt apostolii Lui care duce Evanghelia in lume care o amesteca cu adevarul si-o face sa aiba gust si placere pt. cei ce o primesc.De aceea ni se spune ca vorbirea noastra trebuie sa fie dreasa cu sare. Adica -vorbirea- sa fie da,da si nu, nu.Ce trece peste aceasta vorbire ,,sarata,,este de la cel rau. ,,Sa aveti sare in voi insiva ,si sa traiti in pace unii cu altii,,. Marcu 9,50 ultima parte.

Daca cuvintul lui Dumnezeu este sarea,care este alimentul de baza pe care se adauga sarea?
Ca doar nu vom linge sare goala ca oile.
0

#27 Utilizator offline   Dumitru56 

• Garoafa
  • PipPip

Scris 14 June 2010 - 07:40 PM

Vezi postareahaym herman, la Jun 5 2010, 09:23 PM, a spus:

Daca cuvintul lui Dumnezeu este sarea,care este alimentul de baza pe care se adauga sarea?
Ca doar nu vom linge sare goala ca oile.

Alimentul de baza peste . care se adauga sare, sunt pop.evreu.Voi sunteti prea sarati,ca sa mai deosebiti gustul cuvantului lui Dumnezeu. Din contra sa-r putea sa fiti niste muraturi, fara sare, far gust . Voi a-ti vrea sa fiti ,,ceva,, dar nu sunteti nimic. Din pct. de vedere religios at-i fi intre zeama de varza si apa de ploaie.Cuvantul lui Dumnezeu (sarea) este data ,, apelor,,(noroade ,gloate , limbi) care amestecata in doua parti (V T si N T) o face baubila de la sursa (Apa vietii-Isus), si care in cazul tau al vostru , evreilor nu o mai doriti.Isaia spune despre voi ca sunteti orbi si surzi spirituali, si mai spunea ca sunteti o vie salbatica, o parloaga.Ar fi multe de spus , ma opresc aici , si fara suparare.ok.

Aceasta postare a fost editata de Dumitru56: 14 June 2010 - 07:47 PM

0

#28 Utilizator offline   florianb 

• Cactus
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 06-January 08

Scris 14 June 2010 - 08:14 PM

Vezi postareape'tr, la Mar 18 2010, 03:08 PM, a spus:

Daca e vorba de cei ce erau acolo si ascultau, cuvintele au sensul lor direct, usor de inteles si de o persoana analfabeta. E o metafora a utilitatii. Atat. Nu contin cine stie ce inteles ezoteric.

Corect.
Tot auditoriul sau era format de oameni din popor, fara carte, fara educatie, analfabeti, care nu stiau sa scrie si sa citeasca, deci nici sa citeasca si sa interpreteze textele religioase.
Era doar o referinta la utilitatea sarii pe post de conservant, in clima calda din acea regiune, in care hrana se strica rapid daca nu era conservata prin sarare, si de imbunatatire a gustului mincarii tot prin sarare.
Restul... sint povesti!
:blink:

Aceasta postare a fost editata de florianb: 14 June 2010 - 08:16 PM

0

#29 Utilizator offline   haym herman 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 09-December 07

Scris 14 June 2010 - 09:29 PM

Vezi postareaDumitru56, la Jun 14 2010, 08:40 PM, a spus:

Alimentul de baza peste . care se adauga sare, sunt pop.evreu.Voi sunteti prea sarati,ca sa mai deosebiti gustul cuvantului lui Dumnezeu. Din contra sa-r putea sa fiti niste muraturi, fara sare, far gust . Voi a-ti vrea sa fiti ,,ceva,, dar nu sunteti nimic. Din pct. de vedere religios at-i fi intre zeama de varza si apa de ploaie.Cuvantul lui Dumnezeu (sarea) este data ,, apelor,,(noroade ,gloate , limbi) care amestecata in doua parti (V T si N T) o face baubila de la sursa (Apa vietii-Isus), si care in cazul tau al vostru , evreilor nu o mai doriti.Isaia spune despre voi ca sunteti orbi si surzi spirituali, si mai spunea ca sunteti o vie salbatica, o parloaga.Ar fi multe de spus , ma opresc aici , si fara suparare.ok.

Ce complimente frumoase ai invatat din N Testament.
Dar ai uitat ca este scris;Binecuvintat va fi cine te va binecuvinta;Iar partea a doua eu nu o repet ca ea oricum cade singura asupra ta.
Tu crezi ca tu ai sare indeajuns.Dar nu vezi ca minci din troaca numita Potir,plin de spurcaciuni.
Stiu ca tu crezi ca nu faci parte de acolo,dar te tradeaza pasaportul.
Si daca mama este numita curva,cum sint numite ficele sale?
Stii tu foarte bine,si fii sigur ca faci parte din ele.
Eu oricum nu ma supar ca sintem obisnuiti cu astfel de calificative de la crestini ,de 2000 de ani.
Asta e ce a invatat Cristos(nu Isus) pe crestini,ura impotriva evreilor.
Isus a fost evreu ,deci cei ce-l urmeaza pe el sint departe de invatatura crestina.
0

#30 Utilizator offline   Dumitru56 

• Garoafa
  • PipPip

Scris 15 June 2010 - 03:11 PM

Vezi postareahaym herman, la Jun 14 2010, 09:29 PM, a spus:

Ce complimente frumoase ai invatat din N Testament.
Dar ai uitat ca este scris;Binecuvintat va fi cine te va binecuvinta;Iar partea a doua eu nu o repet ca ea oricum cade singura asupra ta.
Tu crezi ca tu ai sare indeajuns.Dar nu vezi ca minci din troaca numita Potir,plin de spurcaciuni.
Stiu ca tu crezi ca nu faci parte de acolo,dar te tradeaza pasaportul.
Si daca mama este numita curva,cum sint numite ficele sale?
Stii tu foarte bine,si fii sigur ca faci parte din ele.
Eu oricum nu ma supar ca sintem obisnuiti cu astfel de calificative de la crestini ,de 2000 de ani.
Asta e ce a invatat Cristos(nu Isus) pe crestini,ura impotriva evreilor.
Isus a fost evreu ,deci cei ce-l urmeaza pe el sint departe de invatatura crestina.

Esti binecuvantat atunci cand asculti si practici Adevarul din Cuvant.Tu numesti Cuv. Lui Dumnezeu ,,troacă,,.Halal de tine .!Poate ca ,,unii,,dintre evrei inca mai consuma carne de porc.!Eu nu fac parte din Biserica aceea , ea detine paharul din Apoc 17 ..Fac parte din Apoc 14,12,,.Eu nu sunt antisemit, ti-am mai scris si pe alt topic.Nu am nimic cu tine si nici cu pop. Israel, ci pur si simplu ca pop.,,ales,, a-ti stagnat istoria lumii cu multi ani.Tu vrei sa scoti in evidenta ca ISUS HRISTOS a fost un personaj istoric si atat ,si astazi asteptati sa vina Cel Adevarat.? Si care e cel adevarat,Cel de la dreapta TATALUI, sau cel care e jos si a Deschis cutia Pandorei aici. Il asteptati inca pe MESIA .? Aveti construit vreun Templu ca a lui Solomon , voi nu stiti ca profetiile despre voi ca popor au fost conditionate de ASCULTARE. Voi ar trebui sa luati invatatura Biblica de la Neamuri.Fiecare om de pe fata acestui pamant are acces la mantuire prin credinta in Isus Hristos si sa pazeasca ce a spus El din Cuvant.Domnul Isus sa-ti lumineze ochii mintii cu Adevar divin ,asa cum m-a luminat si pe mine si sa ai ,,SAREA CUVANTULUI,, din belsug. SHALOM.!
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Inchinaciunea este menita cui ?
Domnului sau Idoliilor ?
Master_  27 4.054
Hot Topic (New) Atasamente Este Spiritul Sfant o persoana sau o putere ?
discutii despre Trinitate (perspectiva biblica)
marinaru  1.064 55.297
Hot Topic (New) Atasamente Care este legatura dintre IIsus si crestinatate Csc  240 6.285
Hot Topic (New) Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai părăsit?
semnificatia sfasietoarelor cuvinte
Biotika  198 13.540
Hot Topic (New) Ne rugam pentru o vindecare miraculoasa si NIMIC VictorN  81 6.713