sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Ce sugereaza acest enunt? este adevarat ce a spus X, pentru ca el nu minte niciodata? Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Cris1234 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 10-March 10

Scris 10 March 2010 - 06:01 PM

Ce sugereaza un enunt de genul: "este adevarat ce a spus X, pentru ca el nu minte niciodata" ?

Ma puteti ajuta cu aceasta tema? Imi trebuie pentru scoala (clasa a 12a profil real).

Aceasta postare a fost editata de Cris1234: 10 March 2010 - 05:58 PM

0

#2 Utilizator offline   lynxul_negru 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 25-November 09

Scris 10 March 2010 - 06:17 PM

nu stiu exact la ce materie iti trebuie, dar din cate imi dau eu seama avem de-a face cu un rationament prin metoda inductiei: "x nu minte niciodata => x nu minte acum = x spune adevarul".

altceva nu stiu ce sugereaza. credulitate?
0

#3 Utilizator offline   Cris1234 

• Ghiocel

Scris 10 March 2010 - 06:27 PM

imi trebuie la filosofie , acest exercitiu este la lectia " Problema intemeierii si problema surselor cunoasterii " , am facut ceva la scoala cu inductiv , deductiv , analitic si sintetic ...profa ne-a mai zis ceva de niste principii :identitatii , noncontradictiei si principiul tertiului exclus . Poate o fi ceva de pe aici...Barem cateva idei daca aflu , imi trebuie maine :spiteful:

Aceasta postare a fost editata de Cris1234: 10 March 2010 - 06:33 PM

0

#4 Utilizator offline   lynxul_negru 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 25-November 09

Scris 10 March 2010 - 06:45 PM

pai, incentextul zis de tine, adica in problema "intemeiere si sursele cunoasterii", enuntul respectiv poate fi inteles ca o afirmatie bazata pe o concluzie trasa din experiente anterioare. respectivul se poate insela atunci cand afirma asa ceva, afirmatia lui este mai degraba bazata pe o probabilitate mare, dar nu poate fi o garantie. garantia ar putea veni doar comparand ce spune X cu realitatea.

mai departe nu ma aventurez, poate ti-am spus vreo aiureala, vezi si tu ce mai ai prin carte, ce mai gasesti pe net si ce idei iti mai dau altii ...

Aceasta postare a fost editata de Lynxulnegru: 10 March 2010 - 06:45 PM

0

#5 Utilizator offline   Cris1234 

• Ghiocel

Scris 10 March 2010 - 07:05 PM

Vezi postareaLynxulnegru, la Mar 10 2010, 06:45 PM, a spus:

pai, incentextul zis de tine, adica in problema "intemeiere si sursele cunoasterii", enuntul respectiv poate fi inteles ca o afirmatie bazata pe o concluzie trasa din experiente anterioare. respectivul se poate insela atunci cand afirma asa ceva, afirmatia lui este mai degraba bazata pe o probabilitate mare, dar nu poate fi o garantie. garantia ar putea veni doar comparand ce spune X cu realitatea.

mai departe nu ma aventurez, poate ti-am spus vreo aiureala, vezi si tu ce mai ai prin carte, ce mai gasesti pe net si ce idei iti mai dau altii ...

Multumesc mult , nici nu am nevoie mai mult de atat :spiteful:
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) A fi LIBER....ca definitie
libertatea...ca o definitie a puterii de a fi sau a alege
New Task  151 18.600